Trenutni favoriti + jedan "you suck" proizvod

Znam, rekla sam da ću nestati nakratko iz blogosfere, što bih i trebala napraviti ako želim napisati i zadnji diplomski. Ali, ovisnost je ovisnost, a ja sam čini se ovisna o bloganju. Mogla sam proći i gore u životu ;)

Danas sam odlučila pisati o svojim trenutnim favoritima, a našao se i jedan proizvod zbog kojeg sam požalila što sam ga kupila. Srećom, samo jedan. Jedan, ali ne-vrijedan :D
Ovo je prvi post ovakvog tipa na mom blogu, do sad nisam pisala o favoritima jer nema smisla da pišem o mjesečnim favoritima, pošto bi se samo ponavljali isti proizvodi, samo bi se eventualno mijenjali lakovi za nokte. Tako da ću vam sad pokazati proizvode koje jako volim i jako često koristim, a kad se postava promijeni dovoljno da bude zanimljivo, napisat ću drugi post o favoritima, i tako dalje.

E sad, s obzirom na posljednju rečenicu, evo odmah sama sebe pobijam u startu. Naime, ove sam proizvode zavoljela, ali u kratkom roku jer ih koristim tek tjedan dana, i totalno su me osvojili! Radi se o dvije stvarčice iz Vichy Normaderm linije za problematičnu  kožu*. Pod brojem 1) krije se gel s pilingirajućim česticama (hahaha, na fotki izgleda kao da piše "clogging exfoliating gel", ali zapravo je "unclogging" :D), a pod brojem 2) hidratantni gel s matirajućim učinkom. Ja vam za sad mogu reći da mi se oba proizvoda jako sviđaju i nakon nekoliko upotreba su uletjeli na popis omiljene preparative. Ali ne morate vjerovati meni na riječ, posjetite Cydoniu koje je pisala o ovom hidratantnom gelu-kremi (Cydonia Makeup/) ili Saru koja je baš neki dan pisala o pilingirajućem gelu (Make Up My Day).


Paul Mitchell tretman za vlasište mi je poslala divna Mell, i još joj se nisam odužila ali budem! :) Pročitajte njezinu recenziju pa ćete znati zašto je i meni vrlo drag > Mell's Corner


Kad smo već kod kose, moja je gotovo cijelo ljeto provela u visokim pundžama, daleko od lica. Ali što me iznenadilo sad kad ljeto polako prolazi je njezina dužina. Osjećam se kao da sam prespavala par mjeseci i probudila se i kosa mi je BAM! do pola leđa! Moram se šišati, ali u međuvremenu sam otkrila ovaj Alverde dvofazni sprej za kosu koji miriši preprepredivno!!! Samo kad ga gledam na slici kao da osjetim taj miris u nosnicama. Služi lakšem raščešljavanju (što mi treba zbog ispucalih vrhova) i trebao bi djelovati njegujuće, ali ja to nisam primjetila. Alkohol mu je na drugom mjestu u popisu sastojaka :/ No bez obzira na to, trenutno mi je favorit jer mi olakšava raščešljavanje mokre kose, ali ipak mislim da je to zbog mirisa. Jep. (Čep sam izgubila)


Balein vazelin nije ništa novo, i vjerujem da nije samo meni favorit za njegu. S njim mažem ruke, stopala (kad su jako suha prije spavanja ih obilno namažem i obučem čarape), usnice, s njim možete skinuti šminku, ma ima stvarno puno primjena a jeftin. Dobar, a jeftin. Jeftin, a super. Jeftin, a traje. :D


Još jedan općepoznati favorit, Balea Aqua serum. Zapravo sam potrošila prvo pakiranje i nisam namjeravala opet kupiti ovaj serum, jer sam mislila da nije ništa posebno i da ne razumijem zašto je tako razvikan. Međutim, osjetila sam njegov nedostatak na koži, pa sam požurila kupiti novo pakiranje. Koristim ga ponekad ispod druge kreme ako mi treba dodatna njega, ali najčešće ga koristim samostalno.


Avene TriAnceal sam isprobala kad ga je kupila sestra, a onda mi je i prijateljica darovala svoj jer ga kao novopečena mama ne smije koristiti. Ovaj proizvod vrši kemijski piling kože, i u dane kad ga koristim (a stavljam ga na cijelo lice prije spavanje) stvarno primjetim razliku na koži. Note to myself: koristiti ga češće. Pročitajte recenziju kod Makeup Ninje. Imati na umu kod korištenja da se mora koristiti uz zaštitan faktor protiv sunca.


O Holika Holika Petiti BB kremi neću puno pisati jer sve možete pročitati u prošloj recenziji (link), samo da napomenem da ju volim i jer sadrži dosta visok SPF, a upravo zbog prije spomenute Avene kremice taj faktor je potreban. 


Evo i mojih dekorativnih favorita. Eveline Celebrities eyeliner je odličan! O dli čan! S njim čak i ja mogu napraviti pristojnu liniju na oku, tanku ili debelu. Ovaj je pri kraju pa ću si morati kupiti novi. Voljela bih i smeđi, ali sam čula da smeđi nije iste kvalitete?!


Nećete dobiti bolju fotku ove Essence olovke za obrve jer je u lošem stanju :D Koristim ju već sigurno godinu dana, i koristit ću je dok ne nađem bolju zamjenu. Do tad mi je ona favorit za uređivanje obrva.


Za Avon Infinitize maskarom* posežem sve češće i češće. Nadam se uskoro napisati i recenziju, a do tad vam mogu reći da se ne trusi, postojana je i na prirodan način istakne trepavice.


U zadnje vrijeme nakon duuuuge pauze opet koristim MUA bronzer, Natural Glow. Koristim ga umjesto rumenila ili uz malo rumenila, tek toliko da dobijem malo boje. Nanosim ga ovim jeftinim Ebay kistom s kojim sam jako zadovoljna.



Kad smo kod rumenila, Bourjois Cendre de Rose mi je omiljeno već dugi niz godina. Da, godina! A jedva sam potrošila površinu. Obožavam ga i zbog njegove četkice koja nanosi rumenilo sasvim pristojno, pa je rumenilo lako strpati u torbicu i ne morate brinuti o nošenju i četkice za rumenilo.


Everyday minerals ravno rezani kist kojim nanosim Holika Holika BB kremu, kao i Revlon Colorstay puder. Opet, jeftin a dobar. Dobar, a jeftin. :D Možete ga naručiti na buyincoins.com za 2 i pol $, evo i linka > link.


Lakići lakići. Čak sam se uspjela ograničiti samo na četiri. Zeleni Sephora lakić sam kupila kad se Sephora zatvarala, nijansa mi je apsolutno predivna. Plavi Orly je bio poklon od Nail Crazy i bio mi je apsolutan hit ovog ljeta, a nastavit će rok'n'rolati i u ostalim godišnjim dobima. Violet S-he lak je najnoviji u mojoj kolekciji, a već ga obožavam. Imam ga na rukama, nogama, da mogu imala bih i na licu, u kosi.. Šljokice koje volim nositi na svim noktima, ali često i samo na prstenjacima, a favorit su mi trenutno Golden Rose plavo-srebrne šljokice.


1. Sephora "military jacket" i na prstenjaku 4. Golden Rose Jolly Jewels, 114

2. Orly "It's Up to Blue" 

zajedno 2. Orly "It's Up to Blue" i 4. Golden Rose Jolly Jewels, 114



3. S-he, nijansa 247

Clinique chubby stick, nijansa pudgy peony*. Vrlo drag favorit, stalno se družimo, ljubimo, držimo za ruke.. Za swatcheve bacite oko na recenziju koju sam objavila u srpnju.


I za kraj jedan totalni nefavorit, nešto što bih rado hitila u smeće, ali tek sam ga kupila pa mi žao. Poklonila bih ga nekome, ali nemam puno neprijatelja hahaha :D Essence Stay With Me longlasting lipgloss. Fuj!!! Ostavlja mi tako užasan osjećaj na usnicama i smrdi i ljepljivo je i aplikator mi je grozan. Jedino mi je nijansa divna. Možda ga pomiješam s vazelinom pa napravim balzam u boji, hm. Jedina pozitiva je da sam ga platila samo 10 kn.



I to su svi moji trenutni favoriti favorita, proizvodi za kojima posežem gotovo pa na svakodnevnoj bazi. Dijelite li sa mnom neke od njih?

* PR uzorak


44 comments

  1. Balea Aqua serum i BuyinCoins kist <3
    Ne bih ti preporučila smeđi Eveline tuš! Ja sam svoj zabunom kupila (zapravo sam htjela crni) i niš ali niš ne valja, sav je neki vodeni i bljakić :S
    Lijepi su ti lakići i manikure, posebno ova military :D
    Hm, imam Essence Stay With Me sjajila u nijansi 02 My favorite milkshake i 05 I like cotton candy, meni su to najdraža sjajila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To me navodi na mišljenje da je ovo sjajilo bilo na "popustu" jer eto aljkave je kvalitete. Glupo sjajilo!!! Baš smrdi :/ Kakva su ta tvoja?
      A da, to sam čula za smeđi, da je vodenast, što mi je baš žao jer baš želim smeđi ajlajner!!

      Delete
    2. I meni se čini da to tvoje nije bilo bez razloga na popustu. Ova moja sjajila su tak fina i tak lijepo mirišu da bi ih najradije odmah pojela :D Nisu uopće ljepljiva, totalna suprotnost ovome kaj si ti napisala.

      Delete
    3. A eto, hoću biti fina u DM-u pa neću vaditi i otvarati i šnjofati, pa prstom u govance :D

      Delete
  2. Nisi jedina koja voli Balein vazelin, ja ga moram uvijek imati i slažem se da je multifunkcionalan proizvod, za stopala, ruke, laktove, usne, a zimi ga stavim i na lice na suhe dijelove :) Dobar a jeftin, nema šta :D I Eveline tuš je također moj HG :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da nisam jedina, mislim da je i on osvanuo barem jednom na većini blogova :D

      Delete
  3. Noktici dana su krasni <3 Bas mi se svidjaju dok Balein serum uopste ne volim tj. nije mi odgovarao kozi i pola pakovanja je zaavrsilo u kanti. Ah, jadi po kozi :))
    Sa Essence je uvijek rulet, nikada ne znas sta si kupila hhaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Ae tak sam i ja mislila da ga ne volim i da je ljepljiv, a onda sam skužila kad sam ga potrošila i nisam ga imala, da mi ipak treba.
      Osobito Essence na sniženjima :D

      Delete
  4. Balein serum i meni baš odgovara i još je povoljan tak da je win-win situacija. isto je i s kistićem za tekući puder, ja imam 2 no name s ibeja i odlični su mi, nezamjenjivi :)
    a vazelin uvijek zaboravim kupiti :( već sam ga x puta zacrtala i uvijek izađem bez njega. al sa hrpom drugih stvari :lupasepoglavi: A mislim da će i pričekat jer sam se sad namjerila na drugi multifunkcionalni proizvod: kokosovo ulje

    p.s. Noktići su zaaaakon!!!! Zelena na noktima nije moj đir (ja volim plave i ljubičaste) ali ova military manikura je savršena <3

    (a sad idi pisat siplomski :) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ova moja teglica vazelina mi traje i traje već mjesecima, a košta valjda 7, 8 kuna, tako da si kupi, nećeš požaliti. Pa makar da ruke mažeš s njim prije spavanja.
      Ja baš jučer naručila s ebay-a ecotools set za 20 kn, sad jedva čekam da stigne :D

      P.S. Tenk juuuu, i meni je baš draga ta manikura i opet ću je sigurno nositi!

      (joj idem idem :D)

      Delete
  5. Sad kad vidim da sve hvalite raznorazne četkice koje ste nabavile preko interneta mi dođe da si i ja naručim. mislim da i budem :)
    fale mi i bockalica i kabuki i neki za mineralni puder. jedini mi je bed kaj mi se tak neda čekat da to dođe do mene...

    Ovaj zeleni Sephora lak je divan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ova bockalica nije baš za pudere, preslaba je za to. Ali zato dušu da za transparentni puder, rumenilo u kuglicama i bronzer itd. A 10 kn sam ju platila valjda. Stvarno se isplati. I još kod pranja ne ispadaju dlačice i mekana je. Morat ću još koju naručiti.

      Delete
  6. Mislim da sam jedina koja još nije probala Balea Aqua serum :D Budem to popravila uskoro. I ovo Bourjois rumenilo već dugo gledam. S tom četkicom izgleda baš praktično.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stigneš :D Da, moram si kupiti još koju nijansu jer je rumenilo ne po tro ši vo! A četkica je stvarno poprilično dobra.

      Delete
  7. Imamo dosta istih stvari koje koristimo :) Nego da se ubacim s komentarom za Eveline tuš. KUPI GA! Ja sam ga isto prvi puta kupila zabunom, jer nisam gledala koje je boje. I na prvu mi je isto bilo: aaa kak je vodenast ništa nevalja. I onda sam ga jednostavno promućkala, i onda je savršen, apsolutno isti kao i crni, možda i bolji. Meni više paše za ovako svakodnevni make-up jer je prirodniji uz moje smeđe oči, ali taman je pa u mraku može proći ko i crni. Ugavnom, samo ga treba protresti prije upotrebe i problem s vodenastim je rješen :D Preporučujem svima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da i budem, hvala što si se javila sa svojim pozitivnim iskustvom :D A baš i želim smeđi, također imam smeđe oči i primjetila sam da im je lijepo kad ih stavim s još nečim smeđim hehe :)

      Delete
  8. Moram priznati da ni ja nemam svaki mjesec nove favorite :D Ne stignem sve ni isprobati xD
    Drago mi je da ti Vichy pomaže jer si mogu samo zamislit koliko te muči ta tvoja zločesta i dosadna masna koža!
    Drago mi je da ti se sviđa PM tretman, i ne moraš se odužiti nikad ikad. :D
    I please, nemoj skidat šminku vazelinom!!! :D
    Balein serum je klasik! Meni je on super.
    Holika također :D
    Eveline tuš mi je koma :D party sam pooper! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš je zločesta i dosadna :( A ni ja još ne olakšavam. Dobro da ju još i imam haha :D
      Ma naći ću ja već nešto, pa ću te iznenaditi :)
      Go poop somewhere else!!! :D

      Delete
  9. uuuuu svašta nešto, imam tri dana materijala za komentirat, ne znam gdje da počnem, hihi :)
    dakle ovaj balein vaseline je pravo otkriće, stvarno je višenamjenski proizvod i definitivno prejeftin i mislim da bi ga svaka prava žemska trebala imati kod kuće za svaki slučaj. ko kad uvijek imaš kod kuće neku tabletu za glavu u slučaju da te zaboli. meni balea aqua serum skuplja prašinu jer mi nekako ne paše. preljepljiv mi je ili sam ja samo uvrnuta pa ne shvaćam da to tako treba biti. što se tiče petit BB kreme, ljubomorno ju gledam jer sam pročitala recenziju i želim si ju jako, a ne znam kako da je se dočepam!
    evelinov eyeliner mi je jedan od onih proizvoda koji svi vole, a ja baš ne. nešto u rangu ovog baleinog seruma. naime, meni ne paše i ne mogu reći da mi je nepraktičan ali nikako da se opustim s njim iako svi pričaju kako s njim možeš što god poželiš. ja očito ne. a ne mogu reći da ne znam staviti tuš. i za kraj ću prokomentirati ovaj bourjois rumenilo jer si ga isto jako dugo gledam i želim si ga, ali zbog nijanse jednostavno znam da mi to ne bi bilo to. ovaj orly lak "it's up to blue" je diiiiiiivan, o bože kako je divan ovako na svijetlu, a ovaj lakić od s-he mi izgleda divno, ko bi rekao da njihova četvrsta pakiranja kriju ovakve nijanse.
    i e da, ne mogu se načudit da ti ovo essence sjajilo nije dobro, imam ih nekoliko i meni su fantastični. brijem da si ulovila nešto što je bilo upitne kvalitete pa aj da ga se riješe. sry zbog podužeg komentara, al kad me inspiriraš, štaću...ljubiiiiim teee <3 Bobby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja baš volim tvoje komentare, a doživim commorgasam kad vidim dugačak :D
      A i meni je malo ljepljiv Balea, da ti pravo kažem, ali nestane ta ljepljivost nakon nekog vremena. E a što se tiče kreme, ako želiš mogu ti je ja naručiti, javi se ako hoćeš. Ako nemaš karticu kojom bi naručila i slično.
      Mrzim S-he pakiranja, baš mrzim, ali ova nijansa mi je pre di vna!!!
      Isprobat ću ja još koje to sjajilo, neupitne cijene pa će vjerojatno biti i neupitna kvaliteta. A skoro sam ga poklonila nekome za rođendan, srećom pa nisam, bilo bi mi neugodno!
      Ljubim back at ya :D

      Delete
  10. imamo mnogo slicnih favorita :) obozavam ovaj serum! i vec sam pri kraju druge bocice, zainteresirala si me za bourjois rumenilo, preslatka su mi, a uvijek su mi skupa, ali mislim da bih bas trebala probati jer sam bas blush freak haha
    kakogod, super post ;)

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ja ti stvarno svim srcem preporučujem to rumenilo, mislim pogledaj sliku, ja ga imam sigurno dvije godine!!! Ne stavljam ga svaki dan jer se ni ne šminkam svaki dan, ali kad se šminkam stavim njega.

      Delete
  11. I ja nazalost nemam mjesecne favorite ali obozavam ovakve postove. Vidim po proizvodima da se bas mucis s svojom masnom kozom :(

    Divni lakovi, posebno Orly <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. A dosta je teško imati mjesečne favorite :)) Joj da, baš se mučimo jedna s drugom. Mislim da ja nju ipak više mučim :p

      Delete
  12. Prelep mi je She lak! Zelim da isprobam tu normaderm matiruajucu kremicu. Desice se i to uskoro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kremica je stvarno super, jedino imam osjećaj da se brzo troši, a dosta je mala tubica.

      Delete
  13. super favoriti!
    ja sam u potrazi za nekim magičnim šamponom jer mi kosa masna za 2 dana a neznam u čemu je problem :/
    kažeš, vazelin je jeftin? :D
    Lakovi su divni, i ja 'rokam' po zelenoj, baš mi je krasna :D
    hmmm, mislila sam da ova sjajila svi obožavaju...nije ni meni baš nešto ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema magičnog šampona :( Ako ga ikad nađeš, nemoj mi zaboraviti javiti! :D
      A ne znam, eto neki ljudi jednostavno imaju masnu kosu. Žlijezde luče više loja nego što je potrebno, i moramo često prati kosu. A i čestim pranjem se tjeme "ispire" pa onda misli da mora lučiti više loja da nadoknadi to ispiranje.
      Zelena mi je već dugo omiljena boja :)

      Delete
  14. Ovdje ima svega prekrasnoga. Lakovi su mi svi divni. Aqua serum je i meni genijalan proizvod. Bourjois rumenilo Cendre de Rose mi je omiljeno, probala sam i druge nijanse, ali uvijek se vraćam ovoj jer mi prekrasno izgleda na koži i daje licu neku svježinu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ta nijansa je stvarno prekrasna, djeluje prirodno, baš sam imala više sreće nego pameti kad sam je odabrala :)

      Delete
  15. Joj ovaj zadnji Essence i meni nepodnošljivo smrdi, nasreću ga nisam kupila jer mi je već u dućanu bio totalno fuj, ali su me privlačile nijanse. Šteta lijepih boja kad smrdi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, doslovno hebeš boju kad je smrad grozan. Mislim da ću ga hititi u smeće :/

      Delete
  16. svašta nešto si nam pokazala... a sad se baci na ono što znaš da trebaš ;)
    i sama sam prije bila ovisna o vazelinu dok se nisam prebacila na shea butter :D
    nokti super, naročito zelembać :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes ma'am :)))
      U, shea butter! Nisam ga još probala. Stignem :)

      Delete
  17. Oprezno s vazelinom, može ti na kraju napravit kontraefekt i isušit kožu!
    A Bourjois rumenilo je moje omiljeno rumenilo IKAD! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma Lenka, ja ga samo navečer koristim. I par puta sam s njim skidala šminku, kad nisam imala ništa drugo.
      Je, divno je, divno! Moram još koju nijansu kupiti!

      Delete
  18. odlicni favoriti :) ja obozavam ovaj eveline liner-najsavrsenija stvar koju sam ikad imala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eveline je prezakon i ne mislim kupovati niti jedan drugi eyeliner!

      Delete
  19. GG, super su mi tvoji favoriti, vidim da neke imamo iste :D Baš mi je drago da ti je Vichy Normaderm piling gel za lice super - ja sam skroz oduševljena kako mi pomalo vraća lice u normalu :D
    Btw, nisam probala ovo Essence sjajilo, a nakon ovog posta i ne želim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. GG, sviđa mi se :D Molim da mi to postane službeni nadimak :D
      Super je piling, samo neka taj super osjećaj potraje :)) Jedino sam skužila da ne smijem baš svaku noć, svaku drugu. Lice mi je preosjetljivo.
      Ma pišu cure da su im super, mora da sam naletjela na sumnjivu kvalitetu.

      Delete
  20. Odličan post ... Volim čitati kod drugih ljudi o preparativi, s obzirom da sam ja lazy beauty blogerica kad je ona u pitanju, sram me bilo. Kod mene se to svodi na losion za skidanje šminke, ono malo gel čudo s.o.s. za hitne prištiće i mostly to je to ... Zasad još nemam nekih problema s kožom, pa sam pobornik onoga da dok se ne pokvari, ne čačkam :DD Lakovi su krasni... ja sam trenutna bombardirala svoje notkiće pravim rujanskim bojama i jedva ih čekam sve isprobati :)) sve u svemu, na kraju se ipak radujem jeseni. Sjajila baš i ne volim, 99% ću uvijek radije posegnuti za labellom ili ružom :) A sad pusu ti šaljem, jer moram skoknuti vidjeti kako si ono glamificirala svoje ključiće :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš si lazy, sram te bilo, ajmo pisati post!!!! Ma ti imaš krasnu kožu i ništa ti ne treba!

      Delete
  21. Sviđa mi se bronzer,a i bockalica je super,i ja ću vidjeti da ju naručim valjda će biti od koristi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tu bockalicu koristim za sve i svašta! Za rumenilo u kuglicama koje je jako pigmentirano, za bronzer, za matirajući puder, ma svašta, trebala bih još koju naručiti, stvarno se isplati!

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top