Mini recenzije: Balea, Eveline, Alverde, Essence, Body&Soul, Lilith prirodna kozmetika


U današnjem postu moći ćete pročitati nekoliko malih recenzija, točnije njih 7. Odlučila sam se na ovaj post jer vam ponekad želim reći koju o nekom proizvodu, ali ili taj proizvod jednostavno ne zaslužuje punu recenziju jer se tu nema što puno reći, ili ga koristim već neko vrijeme pa je polupotrošen, a ja vam svejedno želim svrnuti pozornost na njega, ili nešto deseto A često i zaboravim cijenu nečega, kao i sad, pa ću nagađati :D

Prvo nekoliko riječi o Lilith prirodna kozmetika proizvodima za problematičnu kožu, točnije sapunu za lice od aktivnog ugljena i hidratantnoj kremi za lice S ovom recenzijom jako kasnim jer su mi proizvodi stigli u davnom ožujku ove godine. Sapun od ugljena sam platila 35 kn (pronađite ga na ovom linku), a kremu za lice trenutno ne mogu pronaći u Lilith katalogu, no sjećam se da sadrži ulje lješnjaka, a za problematičnu je kožu. Odmah sam ih fotkala i objavila na svojoj Facebook stranici, te krenula s testiranjem. Nakon 5 dana sam ispod slike na Facebooku ostavila komentar kako mi je lice nevjerojatno glatko. 
Sapun mi je bio odličan, lice mi u životu nije bilo tako glatko (inače je jako neravno i puno sitnih neravnina, ali i akni i začepljenih pora), svima sam stalno govorila "dotaknite mi lice". I takvo stanje je potrajalo 10ak dana, i tad sam primjetila da mi je lice jako crveno i iziritirano, da sapun više "ne djeluje" jer mi koža više nije bilo glatka, pa sam ga počela koristiti samo navečer. Da bih prorijedila na svaki drugi dan. I onda sam ga prestala koristiti :( Uglavnom zato što mi je licu jako smetao, očito je bio preagresivan. Imam osjetljivu kožu.
Kremu za lice sam uspjela potrošiti pola posudice, stvarno je malo potrebno, no nije mi odgovarala. Bila mi je preteška na licu i jednostavno nije ispunila što sam očekivala od nje. Nisam je koristila kao dnevnu kremu jer mi nije odgovarala kao podloga za puder, a kad sam je koristila kao noćnu budila sam se masna ujutro.
Ali hej! Ja ne odustajem od prirodne kozmetike!!! Cura koja stoji iza Lilith prirodne kozmetike je izuzetno draga i susretljiva, i sad sam opet slinila kad sam gledala što sve ima u katalogu. Pogledajte i sami > Lilith prirodna kozmetika (katalog).


Sljedeći je na redu Balea piling gel za tuširanje, mlaćenica i limun - jako volim Balea pilinge za tijelo, pa tako i ovaj. Dosta je gust, lako je s njim vršiti piling, ima fina zrnca koja ostavljaju kožu mekanom, a i jako fino miriši i miris se dosta dugo zadržava. Nakon njega čak nemam potrebu ni za dodatnom njegom, koža me ne zateže (iako bi bilo dobro uvijek se namazati poslije tuširanja, ali nobody got time for that), dapače. Jedino što mi se ne sviđa je to što sadrži SLS (sodium laureth sulfate), ali mu gledam kroz prste. Cijena? Prava sitnica, ispod 15 kn (ne sjećam se točno :p).



Još jedan super proizvod iz Baleine "radionice" je svakako ovaj kremasto-uljni losion za tijelo s bademovim uljem. Ograničene je proizvodnje pa ga svakako nabavite što prije. Ja ću ga sigurno opet kupiti. Predivno miriši a kožu ostavlja nahranjenom. Jedino što se malo dulje upija, pa ga koristim samo navečer prije spavanja. Cijena: otprilike 12 kn (prodajno mjesto: DM).


 



Ovog malca sam kupila kao prava ovisnica o mazalicama za usne. Eveline regenerirajući balzam za usne. Od njega će vam se regenerirati samo kanta za smeće kad ga bacite u nju. Predivno miriši, na višnju, međutim nema apsolutno nikakvih njegujućih svojstava, jednostavno nestane s usana, a ostane vam osjećaj kao da niste ništa ni imali. Uštedite si tih 10 kn koliko sam ga platila u Kozmu.

eveline balzam za usne



Alverde dvofazni sprej za kosu s ekstraktom aloe vere i cvijeta hibiskusa. Prema deklaraciji trebao bi njegovati i raščešljavati oštećenu i suhu kosu i dati joj svilenkasti sjaj. Nanosi se tako da se šprica po mokroj kosi, prije raščešljavanja. Mogu vam reći da jako fino miriši, olakšava mi raščešljavanje, međutim ne čini mi se da mi posebno njeguje kosu. A i miris na žalost ne ostaje u kosi, jer bih voljela da mi kosa tako miriši. Kao što vidite već je pri kraju, a izgubila sam i čep :Đ Kupit ću ga opet! Cijena: oko 25 kn.

alverde sprej za kosu

Da je dvofazan možete vidjeti na sljedećim fotografijama. Na prvoj je nepromućkan sprej, dok je nakon mućkanja mliječno bijele boje. Sprej je na bazi biljnog glicerina i suncokretovog ulja.

prije mućkanja

nakon mućkanja

Essence odstranjivač šminke s očiju. Ajme meni. Ne kupovati. Jedna od rijetkih loših investicija (doduše, samo je oko 15 kn pa ću preživjeti), pošto čitam puno blogova rijetko mi se desi takva. Ako se želite ujutro buditi kao panda, ako vam je to super, onda ga slobodno kupite. Ja hvala ne volim vidjeti kako mi se maskara skupila u sitnim boricama ispod očiju kad se probudim. Potrošila sam ga ovako puno jer sam darežljivo s njim natapala vaticu, samo da ga se što prije riješim :D A ako vam je jako dosadno, pokušajte s njim skinuti Essence gel liner. Eto zabave za par sati :p

essence odstranjivač šminke s očiju



I za kraj ostavljam jednu super stvar, Body & Soul četkicu za lice, odnosno za umivanje. Možete ju kupiti u Mulleru za 15 kn. Pošto već dugo patim za Clarisonicom, koji bi me koštao nekih 700 kuna i više, ovo mi se učinila kao zanimljiva alternativa :D 

body&soul četka za umivanje

Dlačice su mekane i savitljive, nisu grube na licu, čak ni mom osjetljivu. Koristim ju navečer, u večeri kad ne radim pravi piling, i lice mi nakon ove četkice stvarno bude jako mekano. Dakle, ona vrši lagano uklanjanje mrtvih stanica kože i čisti pore. Doduše, meni bi za čišćenje pora trebao dobar vakuum, ali dobro, šta sad.
Ovu četkicu koristim tako da ju navlažim, na nju istisnem malu količinu gela za umivanje (ja koristim Vichy gel), i krenem laganim kružnim pokretima čistiti lice. Prije toga lice čak ni ne navlažim. Ono što je super je da se ovako štedi i gel za umivanje jer ga je potrebno puno manje, pošto se poprilično zapjeni (slično kao što treba manje gela za tuširanje kad koristite spužvicu).




Mašaža je stvarno prava hrvatska riječ :D S tim da bih dodala da se četkica opere svaki put prije i nakon korištenja, a ne samo povremeno. Wtf :D



Nadam se da vam se svidio ovaj post s mini recenzijama, kad se "skupi" još proizvoda svakako će ih biti još!


53 comments

  1. Odlična ideja za mini recenzije :)) Ja takve recenzijice obavim kod potrošenih proizvoda, iako neke proizvode nikako da potrošim, pa i recenzije čekaju :D Nasmijala si me za Eveline balzam, a stvarno izgleda tako moćno u tom pakiranju da bih ga i ja vjerojatno kad tad kupila da nema tebe :) Probala sam ovaj Balein uljni losion, meni je miris bio tako čudan, ni sama ne znam da li mi je odgovarao ili ne :D samo što se meni odmah upijao u kožu i nije mi bio dovoljno hidratantan, šta ću kad sam suhokožac :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ne da mi se čekati da nešto potrošim, neke stvari valjda nikad ni neću...
      Pa balzam zvuči super,ali stvarno je niškoristi :/

      Delete
  2. Jako mi se sviđa ovakav tip postova, sve je rečeno bez previše filozofije :)

    Što je ova čestkica za lice zaista tako nježna? Nemam Muller u blizini (reću ću hvala bogu LOL), ali sam ih gledala na ebayu i uvijek odustala jer sam se bojala da su jaaako grube. Imam neku jako mekanu, al nemam osjećaj da mi nešto posebno napravi, za sada najvolim one silikonske krugiće (nemam pojma kako se to zove) s kojima se pomažem prilikom umivanja

    I hvala za info za eveline mazalicu usana, nisam je probala, sad ni neću :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije pretjerano nježna, ipak se osjeti da nešto radi, ali nisam poslije crvena i nije mi koža još izreagirala, iako je jako osjetljiva. Ono, zacrveni mi se koža kad se obrišem ručnikom, toliko o tome.
      Nemoj, radije si kupi kilu banana za tih 10 kn :D

      Delete
  3. Imam isto iskustvo s Eveline balzamom i Essence odstranjivačem :)
    A pošto i ja patim za Clarisonicom, moram isprobati Body & Soul četkicu za umivanje! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago, makar mi nije drago što si i ti kupila te bezvezne stvari :D
      Hehe, a znam da nas ima koje patimo!

      Delete
  4. super mi je ovaj post, pola ovih proizvoda i sama već isprobavam, a poslušat ću tvoj savjet i uzeti onaj balea losion...čini se da fino miriši ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj losion je preplavio blogosferu, svako malo ga vidim u nekom new in postu. Sigurno će ti se svidjeti :))

      Delete
  5. Mislim da ću kupiti Eveline regenerirajući balzam za usne...baš imam jednu kantu za smeće kojoj treba regeneracija :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahhaha, baš si me nasmijala sad :D Slobodno, kanta će ti biti zahvalna :D

      Delete
  6. Super je ovakva vrsta postova. Balea piling <3 a, ovi losion isto od Balee san potrošila pitaj boga koliko pakiranja. I zasitila se. Al za te novce, odličan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A malo promjene dobro dođe tu i tamo, budeš ga se ti opet zaželjela :D

      Delete
  7. "A ako vam je jako dosadno, pokušajte s njim skinuti Essence gel liner. Eto zabave za par sati" hahahaha. bas si me nasmijala s tim :) mogla bih probati ovu cetkicu za umivanje :) (niki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj ako misliš da bi ti dobro došla, nije skupa pa nećeš puno pogriješiti :)
      Pa da, malo zabave, malo plačeš, i tak :D

      Delete
  8. Hm, kaj nije ovaj Essence remover onaj zloglasni kaj su ga povukli zbog neke bakterije?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erm, ne znam, ali nakon ovog ide odmah u smeće! Mislila sam ga nekak potrošit do kraja, ali sad više ne razmišljam o tome :D

      Delete
  9. super su recenzije :) ne znam zašto,ali nitko baš u posljednje vrijeme ne hvali Lilith kozmetiku. u zadnje vrijeme baš i ne koristim prirodnu kozmetiku osim sapuna za umivanje,baš sam je se poželjela. ova četkica mi se čini super,o nečem sličnom bi trebala pisati kroz par dana na svom blogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam isto koristila Lilith pastu za zube i dezic od lavande. Iskreno nista me se nije dojmilo. Dezic sam odmah bacila jer mi nije nista pomogao (inace se i ne znojim bas puno) i uzasnog je mirisa, a pastu sam potrosila i poprilicno sam se razocarala kad sam dosla do kraja jer mi je, unatoc tome sto sam je prije upotrebe tresla, na dnu ostala samo glina, tj. skoro trecina bocice je bila samo glina.

      Delete
    2. To mi je baš žao čuti jer se već neko vrijeme pripremam naručiti prirodni dezić. Pastu doduše nemam potrebu isprobati..

      Delete
  10. Ahahaha, onaj eveline balzam je doživio sudbinu kao i moj, Balein piling za tijelo i mazalicu sam imala nekoliko puta i baš su mi super proizvodi.

    Ostatak ekipe nisam probala, a bez četkice za lice ne mogu. Imam ih čak 3 komada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš pisati o četkicama za lice, baš me zanima! Balea stvarno zna imati odlične stvari, a Eveline balzam, ne znam što s njim, ne mogu čak ni ruke s njim namazati :p

      Delete
  11. Fora su ovako mini recenzije pogotovo kad se nema sto o necem pricat cijeli post. Steta jedino sto su ti vecina proizvoda bili failovi, mene osobno ne privlaci ni jedan za kupovinu

    ReplyDelete
    Replies
    1. A da, eto ovaj put su failovi, to je tak kad impulzivno kupujem :D

      Delete
  12. "Ako se želite ujutro buditi kao panda", hahahaha, baš si me nasmijala. Definitivno ću izbjeći Essence odstranjivač šminke s očiju. Balea losion za tijelo je odličan, moram si nabaviti zalihe dok ga još ima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa netko možda ima ambiciju biti panda :D Da da, i ja!

      Delete
  13. hahahha mašaža i odumrele xD pravi 'rvacki. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ae, baš su pazili prije odlaska u tisak :D

      Delete
  14. Balea losion od badema, nice, volim sve što je od badema, morat ću probat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, nećeš pogriješiti, osobito ako voliš badem!

      Delete
  15. Ova četka mi se čini super! Btw i meni bi trebao vakum da mi očisti pore... Stvarno sam sve probala i ne ide. Plus to što imam jako puno mitesera na licu... Očito nikad nisi previše star za pristiće :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosjećam.. A ja sam hodajući dokaz da nisi prestar za prištiće!

      Delete
    2. Same here XD. Plus to što imam proširene pore na obrazima koje se uvijek tako jako vide aarghhhh

      Delete
  16. Mašaža hahhah!!
    Baš mi je danas zapeo za oko taj evelinov balzam, ali nisam ga uzela hvala Bogu!! :)

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro da nisi, mislim da bi požalila :)

      Delete
  17. Moram nabavit ovo čudo za maŠažu!!! :D

    ReplyDelete
  18. I meni je taj Balea piling omiljeni, a jako me je zabavila reč mlaćenica, nisam dosad čula za nju :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ni ja isto, eto saznamo i nešto novo :D Mlaćenica je nešto što se dobije kod proizvodnje maslaca, jedino to znam.

      Delete
  19. Meni su isto super ovakvi postovi, o nekim se proizvodima stvarno nema šta puno pisati, a opet trebaju biti spomenuti.
    Meni je Lilith super, najljubaznije cura od koje sam kupovala, imam sapun, koristim ga 1-2 puta tjedno jer nemam veće nepravilnosti, čisto kao preventivu. U zadnje vrijeme me oduševio njen kruti maslac koji predobro miri, pa ga često stavim umjesto parfema.
    I ja sam neko vrijeme zagledala četkicu za umivanje, ali onda sam ipak kupila onaj mali silikonski disk, čini mi se nježniji i lakše ga je čistiti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Lilith curka je stvarno jako jako draga i ljubazna.. Meni na žalost sapun nije koristio, ali sam pročitala da je pomogao mnogim curama.. 100 ljudi, 100 tipova koža.
      Ma joj ovu četkicu je jako jako lako čistiti. Ako ju kad vidiš, mislim da ne možeš pogriješiti s njom.

      Delete
  20. Definitivno si me zainteresirala, pogotovo za Balea pilinge. Baš ću isprobati :)
    p.s. da, ono je moja kutija s čajevima, sad je još popunjenija :ponosna:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea baš i nema puno pilinga u ponudi,ako se ne varam trenutno je ovo jedini.. Barem nećeš morati puno razmišljati koji da uzmeš :D
      E pa divna ti je kutija!

      Delete
  21. Baleini pilinzi su mi jako dragi. Blagi su, a opet sve obave kako treba <3 Sto se tice Body & Soul četke, vise preferiram one manje plosnate ( kakvu se dobije uz lorealovu umivalicu) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidjela sam tu L'oreal umivalicu, ali je nisam nikad isprobala. Ne znam, meni je ovo draže nego gumena četka, ali nisam probala pa ne znam :D
      Da, Balea <3

      Delete
  22. I ja imam tu četkicu za lice i supeer mi je :) Imam i jednu iz Avona, silikonska, nju koristim svaki dn jer je blaža, a ovu povremeno.
    Kupovne pilinge za tijelo ne volim, pravim ih sama..
    Imala sam neku kremu od Lilith kozmetike, isto za problematičnu kožu, ali mi nije bila dobra, isto premasna, a nikakvog učinka. Razmišljala sam da kupim taj sapun od ugljena, ali isto imam osjetljivu kožu pa ako kažeš da je tebi bilo reakcije, moglo bi i meni :/
    Što se tiče odstranjivača šminke, obožavam dvofazne od loreala i nivee, ovaj Esence mi nikad nije palo na pamet kupiti,ni ne izgleda mi pouzdano :D Dobro da sad znam za sigurno :D
    BTW, super post

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja si svaki put kažem da bih trebala sama raditi pilinge, osobito kad vidim kod blogerice Mell's Corner kako sama radi odlične kvalitetne pilinge. Jednog dana budem i ja! :=)
      A gle, tebi bi možda bio super. Poslije umivanja koža stvarno bude škripavo čista. Ja sam možda pogriješila što sam ga koristila svaki dan, i ujutro i navečer, ali nisam mislila da će mi biti tako agresivan.
      Hvala :)

      Delete
  23. Haha, bas sam se dobro nasmijala, a za onaj skidac sminke tocno tako i ja radim, obilno trosim samo da se sto prije rijesim. A za alternativu clarisonicu imam od olay professional cetku, radi na slicnom principu. Ja sam ju dobila izvana, al vidim da ju sad ima i u mulleru. Nije bas jeftina, al ni priblizno ko clarisonic. Lp Nina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi ga najbrže potrošila kad bih ga izlila u sudoper :D Uglavnom, bacila sam ga jučer, odustala.
      Pogledat ću tu Olay četku u Mulleru sljedeći put kad budem. Isto je na struju?

      Delete
    2. Na baterije:)

      Delete
  24. Baš ti je super recenzija, volim tvoje tekstiće pisati :))) izvučeš uvijek ono najpotrebnije! za Baleinom mazilicom sam luda na kvadrat! ozbač! haha, uglavnom volim najviše taj miris badema i prvu sam kupila negdje u petom mjesecu i štedila je ko luda jer mi je ostalo vrlo malo još u tubi, a neki dan kad sam došla u dm i vidla da su opet na policama! -aaaaa odmah sam kupila novu :D pre pre dobra! i hidratantna! zainteresirala si me za ovu četkicu za lice -zakon stvarčica jer i ja patim ca onom spravicom od 700kn... za labelo nemam komentara, samo ti mogu reći da ću uskoro recenzirati super labelo od balee -urea lippen balsam koji za 9kn radi čudo na usnama :D pusa :****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago da voliš moje tekstiće pisati, hahahahha :D Morat ću još kupiti pa da imam zalihe da ne moram štedjeti :D
      A imam ja mazalice koje su mi dobre, ali volim isprobavati nove pa sam tako zapela s ovom. Ali svakako ću baciti oko i na tvoju recenziju, za 9 kn zvuči super!

      Delete
  25. Od Lilith sam puno toga probala ali na kraju sam s većinom proizvoda bila razočarana. Sapun od ugljena mi super ukloni mitesere :D ali nisam nikad pretjerivala s korištenjem, 2x tjedno maksimalno, jer znam da bi mi počeli gadovi nekontrolirano izlazit van, a tko bi se onda s njima borio :D
    Baleine mazalice su mi inače skroz OK iako ih najčešće kupim samo zbog mirisa :D
    Četkica za lice mi je fenomenalna, svaki dan ju koristim!

    ReplyDelete
  26. Joj s Lilith mi ni frendica nikako nije bila zadovoljna. Ni proizvodom, a ni uslugom.
    Ovo Baleino uljno čudo vrate svake jeseni/zime, ali me nije pretjerano impresioniralo, teško se razmazujem i ful dugo upija, a nije da njeguje ne znam kako. Eveline mi je isto bio loš :(
    Baš sam negativna :D

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top