Recenzija: Olea (K-plus) hidratantni tonik za njegu lica

olea tonik za lice


Prije nekoliko tjedana došla sam doma i zaboravila ponijeti i gel za umivanje i kremu za lice, sve, sve! Na žalost, u takvim situacijama ne mogu računati ni na mamu ni na stariju sestru, jer se one valjda umivaju samo s vodom. Frikuše :D (šala, da barem ja tako mogu!) Srećom, doma sam imala neki stari (Essence) blagi gel za umivanje, pa sam ga cijedila do zadnjih kapi. Međutim, na policama u kupaonici sam neočekivano otkrila nešto što me oduševilo! Ne znam tko ga je kupio, možda Djed Mraz, ali radi se o Olea toniku za čišćenje lica. Na prvi pogled sam bila skeptična, kao i uvijek prema Kplus proizvodima, ali kad sam vidjela da ovaj tonik zapravo proizvodi Afrodita, odlučila sam ga isprobati. Osobito kad sam vidjela da alkohol ne dominira među sastojcima pa sam zaključila da je blag i da mi ne može napraviti štetu na  licu.

..............................................






Dakle, radi se o jednom izuzetno blagom i hidratantnom toniku*, koji je zapravo namijenjen svim tipovima kože. Vjerujem da bi odgovarao i suhim licima, mješovitim T-zonama, a i masnokošcima. Ja pripadam zadnjoj kategoriji a ovaj tonik koristim najčešće navečer, nakon umivanja a prije nanošenja kreme za lice. No koristim ga samo kad sam doma, u Zagrebu koristim druge stvari. Nisam primjetila da je djelovao negativno i  začepio mi pore, a čak mi je pomogao hidrataciji lica, jer mi se nakon njega ne peruta nos kao što zna nakon agresivnijih tonika i sredstava. A ono što je još jedna odlična vijest u cijeloj ovoj priči je: cijena! Ovaj tonik ćete platiti samo 17 kn, a vjerujte mi da će vam potrajati, osobito ako ćete ga koristiti samo navečer. Ja ga ne koristim tijekom dana jer tad ipak težim matiranom izgledu, pa mi se čini da bi mi lice bilo "premasno" zbog tonika. Suhokošcima bi sigurno odgovarao i tijekom dana. Jedino što treba imati na umu je da je svrha ovog tonika kožu hidratizirati, a ne pobrinuti se za nepravilnosti, pa to od njega ne treba ni očekivati. Uspješno skida šminku i ostatke šminke, a blag je i prema očima. Još da napomenem da koža nakon nanošenja ostaje mekana i podatna, i mislim da je ovaj tonik zapravo idealan za jesen i zimu, kad nam je svima potrebna dodatna hidratacija.

*ako ne znate što je tonik za lice, slijedite ovaj link > link

olea tonik za lice

Tonik sadrži 0,45% pantenola. Pantenol lako prodire u strukturu kože, gde veže i zadržava vodu, čime koži daje vlažnost, mekoću i vraća joj elastičnost. Pored toga, pantenol ublažava znakove inflamacije i stimulira epitelizaciju. (izvor


Ono što mi se kod sastojaka definitivno sviđa je što alkohol ne iskače na prvih nekoliko mjesta.


(Slike su dosta loše jer zbog oblaka ima jako malo prirodnog svjetla, a nisam htjela fotkati uz pomoć blica.)


Jedino što zamjeram ambalaži je to da je puknula ispod samog navoja, pa moram pažljivo paziti kako ću okrenuti bočicu. Nisam odmah ni skužila pukotinu, pa sam dosta proizvoda bezveze potrošila.



I to je priča o jednom jeftinom solidnom toniku za lice. Definitivno ću pokušati smanjiti negativne stereotipe koje vežem uz K-plus proizvode. Također vam mogu preporučiti i Olea kremu za ruke ;) Olea proizvode možete kupiti u Konzumu i Kozmu, ali to već sigurno znate :)




42 comments

  1. Ja sam se isto nedavno jako iznenadila Kozmovim mlijekom za čišćenje lica s lavandom i nevenom, popis sastojaka je praktički savršen, hrvatski je proizvod, dugo traje i savršeno skida šminku, čak i vodootpornu a košta tek 24kn što je super :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja volim i Kozmovu masku od gline :D A pogledat ću i mlijeko za skidanje šminke, tnx!

      Delete
    2. Vidi ovo: http://www.ekoiko.com/preparati/proizvodi/ruzina_vodica.php

      Delete
    3. Ovaj link što sam ostavila konkretno se odnosi na ružinu vodicu, zanima me jesi li možda isprobala, ili netko od čitateljica?
      Ovo što piše o ružinoj vodici zvuči odlično, evo copy:
      Ružina vodica je tradicionalno poznata kao najbolji čistač kože. Današnja predstava lepote uvek prikazuje savršenu kožu bez mana do koje se stiže uz bezbroj raznih krema koje maskiraju probleme i daju iluziju lepe kože. U suštini to je daleko od negovane, zdrave kože, jer je to samo zapušavanje pora i pojačavanje postojećeg problema. Umesto da podvrgavate kožu raznim preparatima dovoljno je redovno korišćenje ružine vodice za efekat prirodno lepe, zdrave, sjajne i meke kože.
      latice ruze
      Ružina vodica je nezamenljiva u svakodnevnoj nezi kože jer savršeno:
      Tonira
      Čisti
      Ishranjuje
      Hidrira
      Regeneriše kožu
      Oslobađa kožu umora i vraća joj sjaj, jer je bogata vitaminima C i A koji su dobri antioksidansi.
      Zateže pore i sprešava bore, jer ima prirodno stežuća i protivupalna svojstva .
      Upija suvišnu masnoću sa lica, a da pritom ne isušuje kožu, jer je odličan tonik.
      Pomaže u uravnotežavanju Ph faktora kože, kontroliše suvoću i preterano mašćenje kože, a može ublažiti i mnoge vrste dermatitisa.
      Odlična je za sve tipove kože, ali posebno prija osobama sa osetljivom i suvom kožom, kao i kod prvih znakova starenja, jer održava ravnotežu vlažnosti kože, odlično hidrira i regeneriše kožu i time joj vraća vitalnost.
      Nanosi se posle brijanja jer umiruje iritaciju i dezinfikuje kožu.

      UPOTREBA RUŽINE VODICE:

      Kao losion – namočite vatu ružinom vodicom i direktno nanesite na lice, kružnim pokretima, dva puta dnevno, ujutru i pre spavanja.
      Kao dodatak maski za lice - pomešati jednu kašičicu nim gard maske za lice sa dovoljnom količinom ružine vodice da se dobije fina pasta koju nanesete na lice i držite oko petnaest minuta, a zatim isperete hladnom vodom.
      Kao podloga za šminku – naneti ružinu vodicu na celo lice i vrat (najbolje sprejom) pre nego što stavite šminku. Tako će vam šminka trajati duže, a koža imati prirodan sjaj.
      Kao parfem – pomeša se šolja ružine vodice sa nekoliko kapi esencijalnog ulja jasmina, čuva se u tamnoj boci sa dobrim zatvaračem. Mogu ga koristiti osobe sa osetljivom kožom i oni koji ne koriste uobičajene parfeme. Miris je osvežavajući, blag i prirodan. Sama ružina vodica može se nanositi kao dezodorans, jer uklanja neprijatne mirise,a istovremeno neguje osetljivu kožu ispod pazuha.
      Za negu kose – prilikom pranja kose može se utrljavati u kožu glave, jer povećava dotok krvi i smanjuje upalu kože glave, a istovremeno podstiče rast kose. Može se dodati u šampon, jer daje kosi neophodnu vlažnost, divan miris i mekoću.
      Kao antiseptično i antibakterijsko sredstvo – hladnu ružinu vodicu poprskati po koži, jer smanjuje nadutost, nežno dezinfikuje kožu sprečavajući pojavu infekcije i iritacije. Zbog svojih antibakterijskih svojstava ružina vodica je korisna kod mnogih kožnih problema, a takođe sprečava pojavu akni i bubuljica.

      Delete
    4. Ja sama nisam koristila nikad ružinu vodicu, ali znam da svi preporučuju Melvitinu ružinu vodicu. Evo ti nekoliko linkova gdje se spominje:

      http://www.ogledaloonline.hr/prirodna-kozmetika/cvjetne-vodice-ili-hidrolati

      http://voodoo-blonde.blogspot.com/2013/02/melvita-kozmetika-2.html

      http://odjedandodeset.blogspot.com/2013/06/melvita-ruzin-nektar-kolekcija.html

      Delete
  2. Dosad sam koristila samo njihov aceton koji mi je skroz ok, ali dalje od toga nisam išla. Nisam znala da su Afroditini, zanimljivo! Za 17 kn nemoš ni poštenu Milku kupit, trebalo bi ga dakle isprobat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, nisam aceton isprobala. Haha, baš, i Milka je skuplja od ovog tonika :Đ Zanimljivo kako mjeriš prema čokoladi, sad ću te psihoanalizirati: voliš čokoladu, aaaaa osobito Milku! :D

      Delete
    2. Šišaš Frojda, GG rulz! :D

      Delete
  3. Nisam ništa od tih njihovih proizvoda isprobala i baš sam se iznenadila kad sam pročitala da ih proizvodi Afrodita čije sve proizvode obožavam! Odlična preporuka, pogotovo za tu cijenu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, to je i mene iznenadilo a i ponukalo da isprobam, jer Afrodita je super!

      Delete
  4. Skrušeno priznajem da Olea (i ine K+ proizvode) samo preskačem, nikad im ne dajem šansu...
    Super recenzija, nadasve korisna, hvala. Treba isprobati, ako ništa drugo radi cijene :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, oprošteno ti je, ajde ;) Pa definitivno, čisto da znaš ako odeš negdje nekad i nemaš s čim čistiti lice, da imaš ovu super jeftinu alternativu :)

      Delete
  5. Imala sam ovaj tonik jedne zime i zaista je odličan. Puno bolji od mnogih skupljih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh da, vidiš to sam zaboravila napisati, da vjerujem da je ovaj tonik super za zimu kad nam je svima koža dodatno isušena!

      Delete
  6. volim tvoje recenzije! ovaj sljedeći kupujem :) i prema tvojoj preporuci,tj. nakon pročitane recenzije Petit BB kreme,naručila sam je i baš sam zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaš kako mi je drago to čuti, baš bi mi bilo jako žao da netko naruči ili kupi nešto na moju preporuku, i da im ne paše! Jeeeeeeeeeeeeeeeej :)))

      Delete
  7. i moja frendica je oduševljena olea proizvodima :D
    morat cu probat jednom, cim potrosim ove što imam

    btw. vidjela sam te neki dan kod lisinskog na biciklu si bila u nekoj kariranoj košulji i imala si tak bezbrizan izraz lica i puhala balone. i mislila sam si, dal da vičem za njom il ne. no odluka je pala na ne jer bi a) pomislila da sam frikuša b)da te netko stalka c)nebi znala ko sam, pa bi ti morala doc ''e bok, ja sam blusherful'' hahahha
    hahhaha dakle to mi je bio doživljaj jer sam vidla virtualnu kolegicu, eto just for the record :)

    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaaaaaaaa hahahahaha, koji opis :D Prvo sam pročitala i kao, da, to bih mogla biti ja, košulja, bicikl, Lisinski, a onda sam pomislila pa kakve balone sam mogla puhati, wtf, i onda mi je sinulo za minutu da sigurno žvaku :D Jooooooooj baš si trebala vikati, daj ako me opet vidiš svakako vikni pa da se službeno upoznamo :)) :*

      Delete
    2. da žvaku, zaboravih napisat hahha :D
      drugi puta se derem iz petnih žila :D

      Delete
    3. Samo nemoj da padnem s bicikla :D

      Delete
  8. Hmm jedno vrijeme sam ga koristila i onda sam prestala. Valjda sam mislila da nije potreban te da je beskoristan, ali nije!! Ooo nikako haha :) Bas bih mogla probati ovaj :D

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije beskoristan, ja se svaki put šokiram kad nakon umivanja pređem tonikom po licu, a na blazinici ostanu tragovi pudera ili smoga. Uf, za naježiti se!

      Delete
  9. Isprobala sam ga prije godinu dana i od tad je stalno uz mene, baš sam nedavno pisala o njemu. Od svih silnih tonika i proizvoda koje sam probala, ovo je nešto bez čega ne mogu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da, kod tebe sam ga vidjela, baš sam razmišljala i nisam se mogla sjetiti :)

      Delete
  10. Nikad nisam obraćala posebno pažnju na Olea proizvode ali ću svakako nešto probati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da ne možeš (previše) požaliti jer su stvarno jeftini proizvodi..

      Delete
  11. Još jedan dokaz da cijena nije mjerilo kvalitete. :)

    ReplyDelete
  12. nisam nikad imala ovaj tonik no čula sam jako puno pohvala za njega. moje pohvale idu i k plus odstranjivaču laka za nokte, i on je jako dobar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I to sam čula za odstranjivač, ali nisam ga još isprobala. Budem sigurno.

      Delete
  13. trenutno koristim Garnier tonik za lice i odličan mi je...kad ga potrošim, kupit ću ovaj OLea, možda mi bude odgovarao za moje osjetljivo lice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I moje je lice osjetljivo i nisam nikako loše reagirala na njega,tako da svakako probaj!

      Delete
  14. hm zanimljivo! ne posjedujem od toga ništa, ali dobro si me sad informirala :D u zadnje vrijeme nekako sam vjerna onom što već imam :P tako da kad je koža u pitanju, nekako nastojim održavati balans koji mi trenutno i odgovara sa tim kremicama i biodermom...ali hej, djevojkama nikad dosta :D odlična preporuka jeftinog proizvoda koji će zasigurno pomoći onima sam malim budžetom, ali opet da ga potroše na ovako nešto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drži se ti onoga za što znaš da ti odgovara! Ja volim puno eksperimentirati :)

      Delete
  15. Joj ubij me ali ne znam bi li kupila nešto za lice što na sebi ima naljepnicu K plus, unatoč dobrim preporukama XDD predrasudeeee :D Meni je super Garnierov zeleni tonik, preporuke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK, onda ću te ubiti!!! :D Imala sam taj, njah, nije mi bio nešto posebno. Ali možda ne mislimo na isti.

      Delete
  16. Ja sam također skeptik prema K plus proizvodima, tako da nisam ni zagledala Olea proizvode. Nakon tvoje recenzije definitivno ću ga isprobati, ja sam masnokožac kao i ti pa mislim da bi mi mogao odgovarati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ti biti OK, ali svakako bih ti preporučila da ga koristiš samo u večernjoj njezi.

      Delete
  17. nemoj zezat, ovaj ću nastojat probat... iako trenutno imam dosta čistilica i trebam prvo počistiti njih ;)
    ja se u principu nikad ne umivam vodom, ma koliko to kome grozno zvučalo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisi prva za koju čujem da se ne umiva vodom, mogu to razumjeti iako zvuči čudno. Ali ja to baš volim :D

      Delete
  18. Nisam ga probala, ali možda budem. S obzirom na to da je jeftin i učinkovit, isplati se probati. :)

    ReplyDelete
  19. nisam probala iako mislim da ih ima u nasoj Idei. za sad se drzim mixa i loreal tonika :)

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top