I like my half moon on the side.

Hello pips,

I'm totally in love with half moon manicure and nails! Especially now when I have short nails and simply cannot do some of the designs that look their best on long nails (water marble, for instance). So I've decided to do a half moon manicure, but with a twist. I call it "half moon on the side" :)

ja se sve više i više zaljubljujem u half moon manikure. Osobito sad kad sam morala odrezati nokte pa neke druge stvari ne bi izgledale previše efektno (npr. water marble za koji volim imate duge nokte da stane što više "dizajna").. I tako sam danas svoje kratke (šmrcolinjo) nokte odlučila namazati novim lakićem, da ga isprobam i to. Dobro mi dečko kaže, više ne znam koje su mi boje prirodni nokti :D Ne znam, osjećam se čudno ako nemam lak na noktima i nokti mi izgledaju neugledno i nisam navikla i baš me briga! No kako to biva, nisam stala samo na novom laku nego sam morala napraviti polumjesečičiće. Jer nisam dugo.

Tu je moja Lush bombica za kupanje koja čini savršeni rekvizit :)


Započela sam priču Oriflame lakom, jedne nježne svjetlucajuće roze boje, savršene za francusku manikuru (što i piše na bočici). Slikala sam ga blicom ne bih li ulovila taj prekrasan rozi odsjaj...
I started off with this lovely pinkish Oriflame nailpolish.. I caught its beautiful pink shimmer with flash on the left picture...

Oriflame 18933 ROSE SHIMMER
valjda je i taj broj dio imena, nemam pojma :D




























No nekako mi ovaj svijetao lak nikako nije dobro 
izgledao na kratkim noktima. 



I inače preferiram tamnije i življe nijanse, bili nokti kratki ili dulji. I ništa, Accio naljepnice za francusku manikuru, i idemo se malo poigrati :)

naljepnice sam naručila s Ebaya za dolar 
French manicure stickers I ordered from Ebay for a $


Znala sam imati problema s naljepnicama ali i selotejpom, koliko god ja čekala da se donji lak osuši: kad bih skidala naljepnicu potegnula bih i donji sloj laka. I ostala isfrustrirana i nezadovoljna. I onda sam naišla na super savjet negdje, ne sjećam se više gdje. Vjerujem da na tutorialu na Youtube-u.


Prije stavljanja na nokat naljepnicu/selotejp tri puta nalijepite na ruku, kako bi skinuli taj ljepljivi sloj koji sa sobom povuče i lak. Pazite da ne pretjerate jer ako skinete previše ljepila logički neće se više lijepiti na nokat. Ovo je tako zapravo jednostavna stvar da ne mogu vjerovati da se nisam sama toga sjetila. :D Tko nema mozga, ima Google za prijatelja. I Youtube. I blogere :)
I recently learned this very useful tip when it comes to making designs with stickers or scotch tape. It's so simple I'm angry with myself for not discovering it on my own :D The thing is, if you don't want (and who does) the sticker to remove your polish when you pull it off, simply stick it to your skin three times. This way the glue will not be too strong, but still sticky enough to stay on your nail :)

                          1                                                     2                                                   3

Iiiiii onda kreće zabava sa smještanjem naljepnica. Trebaju dobro prionuti uz nokat da lak ne bi ušao ispod naljepnice i stvorio dojam neuredne manikure.


Gornjim lakom prelakiramo dio koji želimo u boji. Ja sam se zaželjele malo plave u sivom danu pa sam upotrijebila
For the top polish I wanted some color, so I chose this gorgeous blue

Essence 129 the boy next door



Naljepnice uklonite odmah nakon što nalakirate nokat, dok je lak još svjež. Ja koristim pincetu.
Remove the stickers immediately after applying the polish. I use tweezers.


Ponovite postupak na svim noktima. Ili kako želite, možete napraviti svaki drugi nokat, po jedan nokat na svakoj ruci, itd. Imate slobodne ruke :D Na kraju ćete imati jedan šareni nered ;)


Prvi put sam radila polumjesečevu manikuru sa strane. Zadovoljna sam, fora mi je i sigurno ću ju opet raditi, s nekim drugim bojama, a možda ponovim i ovu istu.. Što vi kažete? Yay or nay?
I'm very happy with how my simple design came out, and I'm definitely doing it again, with different colors or the same.. What do you say? Yay or nay?




I za kraj da još uguram u post svoje jučerašnje otkriće. Naime, prije pola godine kupila sam ovo ulje od avokada za kosu. U DM-u za 30 kn. I koristila sam ga, jel', za kosu :D
This is my recent discovery. Avocado oil for dry hair. Last night I had a 'heureka' moment and decided to use it on my cuticles. Boy, they were so dry the skin apsorbed the oil completey within 20 minutes. Since avocado has well-known skin and hair benefits, I think I found my 2-in-1 product for hair and nails :)

 

No sinoć mi je palo na pamet namazati ga i po zanokticama, tj. okolonoktnom području. E. Upilo se za 20 minuta potpuno, koliko mi je suho to područje. A pošto se zna da avokado donosi brojne blagodati kosi i koži, ovo će postati moj 2in1 proizvod za njegu :) Koristan i zanimljiv link


I još za kraj imam jednu molbu za vas :) Prijavila sam mačka koji je postao zvijezda ovog bloga i totalno me zasjenio ali nema veze :D na izbor za mačka mjeseca na Whiskasovoj Facebook stranici. Pa ako vam se da, imate volje i želite da Murki pobijedi, odite na ovaj link i podarite mu svoj glas. Puno hvala onima koji već jesu nakon što su vidjeli moju objavu na Fejsu!!!
P.S. Morat ćete prihvatiti tu aplikaciju. Ako ne želite da vaši prijatelji na Facebooku vide da ste glasovali, jednostavno kliknite da objave vidite samo vi ("Just me") a ne da budu public :))
And lastly, I have a humble request :) I signed up Mr. Cat for a Whiskas competition for the cat of the month. If you're willing and have time, click on this link to vote for him. He'll send you lots of purrrrrs :))

purrrrrrrrrr purrrrrrrrrrrrrrr 


23 comments

  1. Guba otkriča.. i ova plava je super ;)
    Idem tražit link da glasam za šmucka ;)

    ReplyDelete
  2. yay! ova plava boja je super! :)murki odavno ima moj glas, go murki! :D

    ReplyDelete
  3. moram ovo probati pod hitno... samo što bih ja uzela neku drugu kombinaciju boja, možda žutu i plavu :D

    ReplyDelete
  4. sviđa mi se the boy next door, pravi macan ^^ super ideja za manikuru! moram i ja ponovo probati s tim naljepnicama, valjda bude uspješnije neg prvi put :D držim fige Murkiju ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma super su lake naljepnice, i svakaj možeš s njima :=) Hvala na glasu za Murkija the macana :D

      Delete
  5. predobra manikura, nisam ovo još vidila :D
    a za muceka odoh trkom glasat <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeeej, pa ima već 50 glasova, bit će zvijezda :D

      Delete
    2. Hvala za pohvalu hihi :)
      Jeeeeej hvala na glasu!! Ali ne znam zašto, ne vide se svi glasovi.. Nadam se da će se "primiti".
      I ne mogu ti komentirati na blogu :( Tebi i još nekim blogerima :/

      Delete
  6. Nisam prije vidjela ovakvu manikuru i baš je zakon! Sviđa mi se i imam kući ove naljepnice pa ću definitivno probati kada me uhvati volja :D Idem čitati o avokadu i onda glasovati :D Fotka je genijalna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeeeeeej, baš mi je drago što ti se sviđa moja izmišljotina :) Mislim da može biti super kul uz otkačene kombinacije boja :)

      Delete
  7. Super mi je ova tehnika,moram to probati,a mucek definitivno ima moj glas ;))

    ReplyDelete
  8. Super mi ovo izgleda, svaka ti čast :))

    ReplyDelete
  9. Odlično je ovo :D
    Imaš blog nagradu kod mene :D

    ReplyDelete
  10. nokti mi djeluju nadrealno XD ali je dobra metoda :) ovaj zadnji cuflek na slici me očarao :D šaljem mu pusu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šalje i on tebi pusu, nešto je dobre volje danas ;)

      Delete
  11. Stvarno je lijepa manikura! :)

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top