Essence deeply moisturizing paper mask

Hello,

this is my review of Essence deeply moisturizing paper mask. This mask is available in Zagreb in Kozmo and Müller stores. I wrote about it extensively in Croatian, but here are a few thoughts about it in English for my international readers (as small as those numbers might be :)).
I have very oily and problematic skin, but often I find it to be very dehydrated. So I like to give it an intense treatment to keep it hydrated at least once a week. This is where this mask comes in to save the day. It is very easy to use, it doesn't clog my pores and it leaves my skin feeling refreshed, smooth and soft. This is my own opinion, I am not getting paid by Essence to say all these nice things about it :)
As I said, I use it once a week, usually on Sundays, and put it on washed and clean face, before bed. In the morning I wake up and feel refreshed, and as I said, what is really important, I don't get breakouts from it. This mask costs about 1.5$, and is not reusable, of course.

danas s vama želim podijeliti svoju omiljenu masku za hidrataciju. Radi se o Essence papirnatoj maski za lice za duboku hidrataciju iz my skin linije. Prije nekoliko dana objavila sam post o novokupljenim proizvodima, i tu ste mogli vidjeti i ovu masku. Pripremite se na jedan odulji tekst, jer moje oduševljenje to jednostavno zahtijeva  :D
P.S. Fotke su slikane navečer pod umjetnim svjetlom.


Otkrila sam je u Mülleru prije godinu dana kada sam istraživala njihovu ponudu maski za lice. Zainteresirala me upravo stoga što je papirnata i jer je tvrdila da nudi duboku hidrataciju. Moj tip kože je masan/mješovit, i izrazito je problematičan. I uza sve to, još je i dehidriran. Znači, brada i nos mi se znaju guliti koliko se suše. Ne znam kako da to uopće opišem. Na tretmanu kod jedne kozmetičarke je ona ostala u šoku kad mi je nanijela masku za hidrataciju, rekla je da se upila u rekordnom vremenu, koliko mi je koža bila žedna. A opet, prištići izbijaju samo tako. No pošto ova priča pripada u jedan post o mojoj koži i kako ju njegujem, skratit ću priču i reći vam samo to da koži volim priuštiti, barem jednom tjedno, intenzivniju hidrataciju. Tako da ovu masku, ako ju imam, stavljam jednom tjedno i to nedjeljom prije spavanja. Da započnem novi radni tjedan nahranjene kože :) Zašto sam napisala "ako ju imam"? Zato što je izgleda toliko popularna da često znam doći u Müller i ostati razočarana jer je ne pronalazim na polici. I onda priča završi tako da uzmem neku drugu masku, ali nije to to. Stoga sam ostala iznenađena kad sam je u Kozmu ugledala jer nisam znala da ju i oni prodaju (znam da DM ne, što je onak, veeeelika greška DM, VEEEELIKA :D).

Pa što je tako posebno u vezi ove maske? Za mene najvažnije je to što mi nudi intenzivnu hidrataciju koja nije preteška za moju kožu! Znači kad se probudim ujutro ne primjećujem da mi je uzrokovala začepljenje pora, koža mi je mekana, glatka i vidljivo nahranjena.

Što nam kaže Essence na pakiranju? Kaže da je maska za svaki tip kože, da se lako upotrebljava i da intenzivno njeguje kožu ostavljajući je mekanom i glatkom. Ja mogu potpisati sve navedeno. Još da naglasim da mi Essence nije poklonio ovu masku niti mi plaća da pišem pozitivne recenzije ;) A i da se ogradim, samo zato što ova maska savršeno djeluje na moju kožu ne znači da će i na vašu, ako ju odlučite isprobati. Svaki tip kože ima svoje potrebe i različito reagira na neki proizvod.


Maska je također obogaćena ekstraktom krastavca, koji je poznat po tome što ima umirujući efekt na kožu. 


Prema uputama na poleđini pakiranja maska se upotrebljava ovako: nakon što otvorite vrećicu u kojoj se sakriva natopljena maska, izvadite je, raširite i odmah ćete primjetiti otvore koji su ostavljeni za oči, nos i usta. Vjerujem da ćete i sami skužiti gdje što ide :D Upozorenje: maska će biti hladna brrrrr. Masku lijepo pritisnite uz kožu i zagladite je, tako da vam svaki djelić kože bude u direktnom doticaju s njom. Ja prstima prenesem i raširim njezine sastojke (odnosno tekućinu kojom je natopljena) i na područje vrata. Nakon 10-15 minuta masku uklonite - osobno ju ostavim do 20 minuta. Nakon što ju skinete nemojte se umivati, nego dopustite sastojcima da se upiju. Maska će i dalje biti natopljena, pa ju možete iskoristiti da hidratizirate i ruke i noge, sve ja to istrljam  dok god je maska vlažna :)
Keep the mask on your face for about 10-20 minutes, depends on your personal preference and the type of your skin. This mask is good for all skin types. What I like about this mask is that it's not messy as the masks that you have to wash off afterwards. Also, it has a very delicate smell, that's not overpowering.


Lako otvaranje, samo povučete na naznačenom mjestu.


I maska je spremna za izlazak iz kućice :)


Moram li naglasiti da se maska stavlja na očišćenu kožu? Moj savjet je da ju stavite prije spavanja, te tako dopustite sastojcima da se lijepo upiju u kožu. Lice prije toga očistite na svoj uobičajen način čišćenja (ja sam se umila gelom za lice i dodatno očistila lice micelarnom od Bioderme), kako bi koža bila pripremljena i spremna za upijanje hranjivih sastojaka.


Iiiii spremni ste za teksaški masakr motornom pilom, ili u najmanju ruku, plašenje ukućana :D


Vrijeme je za zadnje dojmove:

PAKIRANJE: jednostavno, lako se otvara, na njemu se nalaze sve potrebne informacije kao što su upotreba, sastojci, zemlja porijekla (Korea), proizvođač (Njemačka)
CIJENA: oko 9 kn
MIRIS: blag i ugodan
APLIKACIJA: jednostavna, nema nereda kao kod maski koje zahtijevaju umivanje
TIPOVI KOŽE: za sve tipove
NABAVA: Kozmo, Müller 
DJELOVANJE NA KOŽU: osvježava i njeguje, hidratizira, ostavlja kožu mekanom i glatkom
SASTOJCI (bit ću iskrena, nisam istraživala sadrži li štetne sastojke, možda će netko informiraniji od mene uočiti ako ih ima, ali ovako amaterski vidim da sadrži puno voćnih i biljnih ekstrakta i prirodnih ulja):
INGREDIENTS: AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, BETAINE, PORTULACA OLERACEA EXTRACT, PASSIFLORA EDULIS FRUIT EXTRACT, CITRUS TANGERINA (TANGERINE) EXTRACT, RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) FRUIT EXTRACT, ADANSONIA DIGITATA SEED EXTRACT, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) EXTRACT, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PROPYLENE GLYCOL, ROSA CANINA FRUIT OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, CYCLOPENTASILOXANE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, PVM/MA COPOLYMER, DISODIUM EDTA, CARBOMER, DEHYDROXANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, METHYPARABEN, PROPYLPARABEN, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, HEXL CINNAMAL.

Moja konačna ocjena:


Maskom možete osvježiti i krzno svog kućnog ljubimca. Najbolje da mu se prikradete dok spava :D
You can also use this mask to keep your pet's fur furry :D (just kidding ;))


Možete vršiti i raznorazne prijetnje: "To je zadnji put da si me ogrebao" ili "Why don't you love me"
You can make threats such as "That's the last time you scratched me!" or pleas "Why don't you love me" 


Bit će vam toliko zahvalan da će vam praviti društvo


Čak će vam dopustiti da ga mazite ;)


Koristite li maske za lice? Koja je vaša najdraža? Jesam li vas nagovorila da isprobate ovu? 
Ostavite komentar i mačak će vam poslati purrr purrrr :)

20 comments

  1. Moja najdraža maska je Baleina Mrtvo more ali svakako ću probat nabaviti i ovu jer i moja koža je dehidrirana i treba joj nešto za hidrataciju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da sam čak i probala tu. Izgubim se u moru maski koje sam sve isprobala.

      Delete
  2. lol, na muceku se definitivno vidi poboljšanje ;)
    ne trošim baš maske za lice, kad mi faca upadne u krizu kupim si ampulice jojobinog ulja i to je to :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To bi mi vjerojatno bilo premasno.. Da, vidiš kak mu je dlaka odmah sjajnija :D

      Delete
  3. Čini se dobra maska, kupim je čim odem u Muller ili Kozmo... ja imam kući od Avona tri maske... jedna je termalna, koja se stavlja na vlažnu kožu i onda grije (ta mi baš nema neki efekt), zatim jedna iz Clearskin linije sa salicilnom kiselinom i glinom (ta je super, lijepo pročisti, zategne, super) i iz Planet SPA linije maska s mineralima iz Mrtvog mora (nije loša, isto lagano pročisti i zategne pore)... ali sve u svemu imam namjeru testirati još drugih maski, pogotovo ove iz kesica koje su za 1, 2, 3 korištenja... :)) probala sam i jednu iz Muellera, ona neka njihova marka CD ili kako se već zove, ali mi se činilo kao da nema nikakvog efekta :D Pozdrav Miceku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam isprobala već takvu masu maski da mi je smiješno. Ali definitvno treba puno isprobati pa naći neku koja ti je super i nije preskupa.. Mrtvo more je kao OK za kožu, osobito masnu. Pozdravlja i on tebe :D

      Delete
  4. Imam istu kožu kao i ti,pogotovo po zimi imam problema,tako da ću ovu masku definitivno isprobati ;))
    Al' si me nasmijala sa mucekom :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj pa javi dojmove :)) Drago mi je što ti se sviđa mucek zločesti :)

      Delete
  5. I've never tried a paper mask before! Cute cat though!

    http://initialed.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. hahahaha, super si mi :)
    A maca je mrak... oću ja :)

    Uglavnom, moram isprobat masku...

    pusa

    Matea

    ReplyDelete
  7. hahha adorable <3

    natalie
    http://lucyandtherunaways.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Natalie, and for stopping by my blog :)

      Delete
  8. toliko si dobro napisala sve i objasnila da ću isprobati ovu masku kad se nađem u Kozmu ili Mulleru. Mislim, ne tamo, nego..znaš već :P Mačku ne treba hidratacija, dlakica mu se super sjaji :)

    ReplyDelete
  9. eheh jesi me nasmijala sa mačkom i maskom btw micek je predivan (malo je reci), dobro da sam naletila na ovaj post, jer imam gel za umivanje iz iste linije, pa me zainteresirala ova maskaa, moracu je probati jer moj gel stvarno djeluje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa znam da imaš, vidjela sam kod tebe, sad imam i ja :) Ali masku nisam već dugo kupila, baš bih trebala jer je odlična.

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top