Recenzija: Vichy Normaderm losion za čišćenje lica i sužavanje pora



Tko o čemu, ja o masnoj koži :) Ako je nešto sigurno onda je to da ćete kod mene uvijek pronaći nešto o proizvodima za masnu i problematičnu kožu, pošto se s njom borim već godinama. Prije više od 6 mjeseci Vichy mi je poslao cijelu liniju proizvoda za problematičnu kožu: to je njihova Normaderm linija. Predlažem da prije recenzije ovog proizvoda pročitate post koji sam napisala nakon 20 dana korištenja ove linije, jer u tom postu govorim o stanju svoje kože te o prvim dojmovima. Na taj način možete dobiti općenitu sliku i o ovoj liniji, o mojoj koži kakva je bila kad sam krenula s korištenjem ovih proizvoda, ali i prve dojmove o ovom losionu. Klik do linka.
A sad kad sam iscijedila i zadnju kap ovog losiona mogu vam donijeti i svoj konačni sud o njemu. Fotografije su nastale kad sam bila na pola bočice, odnosno bočica je bila na pola puna, da budemo pozitivni :)

vichy normaderm losion

A post će se i nastaviti u pozitivnom tonu jer sam ja ovim losionom bila jako zadovoljna! On je namijenjen prvenstveno koži sklonoj aknama i ja ga ne bih preporučila osobama sa suhom kožom - osim ako bi se nanosio samo na problematična područja, ili svaki drugi svaki dan. Zašto? Zato što je udio alkohola u sastavu na visokom mjestu i iako meni nije isušivao kožu možda bi osobama sa suhom kožom radio upravo to. Losion ne sadrži parabene ni sapun, a Vichy tvrdi da čisti i sužava pore. Da i da! Uistinu su mi pore (bile) puno čišće i suženije u razdoblju kad sam aktivno koristila ovaj losion. Sad kad sam ostala bez njega (a nisam ga opet kupila iako bih trebala) primjećujem da su mi se pore opet krenule puniti i stvarati probleme, a time su i malo šire. No pošto sam koristila cijelu Normaderm liniju, od umivanja do krema, ne mogu tvrditi da zaslugu za čišće pore nosi samo ovaj losion. U svakom slučaju, on ima moju jaku preporuku ako se borite s aknama/prištićima/začepljenim porama.


vichy normaderm losion

vichy normaderm losion sastojci igredients

Kao što vidite po uputama preporuča se upotreba prije dnevne njege. No ja sam radila obrnuto. Ovaj sam losion koristila navečer, nakon umivanja. Razlog je jednostavan: ujutro mi koža nije toliko masna i nečista kao navečer. Stoga sam nakon večernjeg umivanja losionom dodatno čistila lice od tragova pudera, a i nakon cjelodnevnog izlaganja smogu i prljavim rukama, činio mi se kao logičan korak. Nisam koristila losion i ujutro i navečer jer mi se čini preagresivnim za tako čestu upotrebu. Osim ako bih ujutro primjetila upaljene prištiće/akne, nakon stiskanja (a što ću, ne mogu takva u javnost) bih prešla preko tog područja losionom, kako bih dezinficirala prištić. Ono što sam primjetila već nakon prve upotrebe je miris alkohola koji se osjeti, a pomiješan je s izuzetno svježim i "vichyjevskim" mirisom. Ponekad se alkohol osjeti, ponekad ne. Ponekad bi me negdje na licu zapeckalo nakon upotrebe, ali češće nije. Peckanje nije neuobičajeno, osobito ako je negdje otvorena ranica a alkohol je snažno prisutan. Međutim, iako je alkohol dobro zastupljen, losion mi nije isušivao kožu. Upravo obrnuto, nakon njega koža je mekana i njegovana, a Vichy termalna voda djeluje umirujuće na nju.

vichy normaderm losion

Mali osvrt i na pakiranje, koje je praktično. Poklopac se lagano otvara i čvrsto zatvara, pa je i transport sasvim siguran. Za 200 ml losiona izdvojit ćete oko 90 kn, a Vichy proizvodi su dostupni u ljekarnama koje ih drže (a to je većina). Ja ću sigurno ovaj proizvod kupiti u dogledno vrijeme kako bih ga koristila prema potrebi ovisno o stanju kože, koja ponekad poludi i treba ju zauzdati :D Ako primjetite da vam losion ne odgovara, pokušajte ga koristiti svaki drugi dan, ili svaki treći, ili prema potrebi, ili lokalizirano samo na upaljenoj akni/prištiću. I molim vas da prije kupnje imate na umu svoj tip kože i bi li vam ovaj proizvod odgovarao, jer nemamo svi istu kožu i samo zato što je meni losion super ne znači da će biti i vama.

Da još jednom ponovim kako/kad sam koristila losion: 

- navečer nakon umivanja malo bih losiona izlila na blazinicu i njome prešla cijelo lice
- ujutro nakon stiskanja eventualnih prištića samo na njih
- ponekad tijekom dana ako bih ga provela doma te primjetila da mi se koža jako zamastila, losionom bih lagano očistila lice

Pošto sam poprilično rastegnula ovo pakiranje losiona jer mi se nakon nekog vremena koža toliko popravila da nisam imala potrebu koristiti ga svaku večer, ne mogu procijeniti koliko bi potrajao uz svakodnevnu upotrebu ali mogu nabaciti pretpostavku da bi sigurno potrajao dva mjeseca.

vichy normaderm losion


Ako se odlučite na kupovinu ili ste već koristili ovaj losion, molim vas da podijelite svoje iskustvo sa mnom ali i svima koje Google nanese na ovu recenziju, pa da si svi skupa međusobno pomognemo savjetima i iskustvima :)


* Vichy mi je ustupio proizvod na recenziju, što ne utječe na moje mišljenje koje je iskreno


21 comments

  1. Evo, kad sam imala akne (a ja sam imala stvarno grozne akne), vichy normaderm gel mi je bio dobar - čistio mi je lice stvarno super. Ali ne mogu reći da mi je pomoglo riješiti se akni - niti jedan proizvod mi nije pomogao. Za mene je jedini spas bio: hormonska terapija. Međutim, sada kada više nemam akne (ali imam masnu kožu), vidim koji proizvodi mi pomažu, a koji ne (dok prije nisam ništa primjećivala). Ali dok sam imala akne, niti jedna preparativa mi nije poboljšala situaciju....Curama sa stvarno groznim aknama (agresivne akne, ne samo po licu, nego i po tijelu) preporučujem od sveg srca da odu kod ginekologa i riješe se akni kroz hormonsku terapiju - nema smisla odugovlačiti poboljšanje ;) Volim tvoje recenzije, pusa! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, naravno kad se radi o aknama uzrokovanim hormonima neće pomoći ništa od kozmetike da ih se riješi čovjek, jer dolaze iznutra. Meni su se hormoni valjda i ustabilili jer mi se rijetko izbaci akna na vratu i liniji čeljusti, ali ipak mislim da je i ova linija tu pomogla. Bila sam ja pila i antibiotike u svoje vrijeme, a i kontracepcijske pilule.. Ali to je bilo prije više godina sad već. God, I'm old :D Hvala draga :)

      Delete
  2. Odlična recenzija ;)
    Bojim se da meni ne bi odgovarao, sigurno bi me isušivao ali ga mozda ne bi bilo loše imati pri ruci kad lice postane buntovno ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx Mell :) Da, vjerujem da bi ti odgovarao u buntovnim fazama, barem na te dijelove koji su digli bunu :)

      Delete
  3. I ja sam uvjerena da bi me isušio, a i na sam miris alkohola mi je loše :^O Iako općenito smatram da su ovako "agresivniji" proizvodi i najbolji kad ih se koristi prema potrebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponekad takvi agresivniji proizvodi stvarno pomognu, ovisno o stanju kože. Ali zanimljivo kako bih nekad osjetila jak miris alkohola, nekad ništa..

      Delete
  4. reći ću ti ja, trajao bi nešto više od 3 mjeseca (mislim da će meni trajati točno 100 dana) uz upotrebu jednom dnevno.
    ja ga koristim ujutro, da mi odstrani višak sebuma i ostatke kreme. I stvarno su pore suženije kad se koristi i nije ni mene (začudo) isušio iako sam se bojala da bude. Sve u svemu, solidan proizvod :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E baš ti hvala što si podijelila svoje iskustvo, osobito za vrijeme jer mi je baš teško procijeniti :) Jedva čekam pročitati tvoje mišljenje :)

      Delete
  5. Nisam probala ovaj losion iako sam sigurna da bi mi odgovarao s obzirom na stanje i tip moje kože. Sad sam nekako uspjela kožu dovesti u red, ali imam ovaj losion u vidu ako opet podivlja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj ništa mijenjati dok god ti je koža zadovoljna! :)

      Delete
  6. super je sto si uspjela sreit izbijanje akni, o losionu nemam sto rec jer nije za moj tip koze tako da necu probavat

    ReplyDelete
  7. Iz ove linije sam probala normaderm gel i kremu, do tonika nisam stigla jer se nekako ne mogu naviknut da nanosim tonike :/ a i vise sam odustala od isprobavanja bilo cega jer nikad necu imati neproblematican ten :)

    ReplyDelete
  8. Čim sam videla u naslovu sužavanje pora pročitala sam u jednom dahu. Možda se i odlučim za kupovinu, al se plašim da mi alkohol ne isuši kožu. :)

    ReplyDelete
  9. Drago mi je da ti je pomogao. :) Ja sam od svojih pora digla ruke. Čistim lice svaki dan, radim pilige, koristim maske.... Nothing! Nada! Rien! Niets! Ne znam ni broj proizvoda koliko sam ih isprobala. :/

    ReplyDelete
  10. ovako nešto bi meni dobro došlo, jer isto imam masnu kožu, ponekad sklonu prištićima :/ :)

    ReplyDelete
  11. Nisam probala, ali odbija me ovaj alkohol. Počela sam izbjegavati proizvode koji ga sadrže u velikoj mjeri. Drago mi je da ti je super, to je i najbitnije :)

    ReplyDelete
  12. idealna stvar za akne! najviše mi je žao to da se curke ne žele više informirati putem blogova nego onda idu od ljekarne do ljekarne svaki put im porinu doslovce najskuplje (ne kažem da je i vichy jeftiniji) ali trebale bi čitati postove baš ovakvog karaktera da si prošire vidike i onih koji zbilja primjenjuju i koriste ovo čudo na vlastitoj koži :)

    ReplyDelete
  13. priča s happy endom, volim kad čuda koja stavljamo na sebe ipak imaju neku svrhu ;)

    ReplyDelete
  14. Josipa pa kad ce opet neki video?

    ReplyDelete
  15. mogla bi probati:) Meni se događa kad odem kod ljekarne i tražim proizvode za njegu suhe kože, da me onako čudno pogledaju- pa vi imate masnu kožu. Eh, ne znate vi što je seboreja, imam ja i masnu i suhu kožu (istina samo u proljeće i jesen). Treba svašta pročitati i probati jer lice je ipak prva stvar koju svatko vidi i svakome nam je bitno kako izgleda.

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top