Look by Bipa quick shiner block - blok rašpica za nokte

Bok bok,

danas bih se malo raspisala o blok rašpici za nokte koju sam kupila u Bipi. Ovu rašpicu sam zapravo vidjela na nečijem blogu, ali nažalost ne sjećam se više čijem :/ Ako se sjetim dodat ću link, ako ovo čita draga blogerica neka se javi :))) Rašpica dolazi u kartonskom pakiranju slatkog crno-ljubičastog dizajna, jedan dio je otvoren pa rašpicu možete malo i pošlatati u trgovini :D



Ono što me privuklo ovoj rašpici je njezina multipraktičnost. Kao što vidite radi se o rašpici u obliku pravokutnika koja će pomoći vašim noktima da zablistaju, a svaka od 4 stranice je jedan korak više prema tom cilju. Ovako nešto sam tražila otkako su me zaustavile cure sa štanda koje love prolaznike u Areni Zagreb i vabe ih na kupnju tako što im malo urede nokte. Iako sam odmah rekla da sam studentica koja ne može izdvojiti 200 i nešto kuna za rašpicu za nokte, svejedno sam dobila tretman: curka mi je ulaštila nokat u samo nekoliko poteza, i takav je ostao još nekoliko tjedana odskakući od ostalih koji se od svakodnevnog lakiranja nimalo ne sjaje kad su goli i srame se :D I zato kad sam vidjela ovu blok rašpicu koja je obećavala isti rezultat za puuuuuno manje pare (15 kuna) kupila sam ju bez oklijevanja. Kako sam zadovoljna njezinim rezultatima saznat ćete uskoro.

Kao što rekoh svaka od njezinih strana ima svoj zadatak i numerirana je. Uređivanje noktiju počinjemo stranom broj 1 čija je životna misija vaše nokte skratiti i oblikovati. I taj posao obavlja savršeno. Stranu broj 2 ćete koristiti za površinu nokta te će ona "očistiti i odstraniti višak masnoće i nečistoće". Ja iskreno ne vidim u čemu je velika razlika između strane broj 2 i strane broj 3 pa ju preskočim jer mislim da previše diranja po površini nokta ne može biti dobro za njega.


Strana broj 3 je "masažna te stimulira i pospješuje rast i protok krvi". I sad vidim da se ne vidi na slici, ali svijetloroze boje je i slične teksture kao strana broj 2. Koliko stimulira protok krv i rast nokta ne mogu reći jer to stvarno nije nešto što se može primjetiti golim okom, ali strana broj 2 i 3 nokat lijepo zaglade i uklone površinske nepravilnosti, a nokat ostane gladak i pripremljen za stranu broj 4. Ovaj bijeli dio na kojemu je istaknuto "quick shiner" uistinu to i čini. U nekoliko poteza će vam ispolirati nokat ali ujedno i zaštiti od raznobojnih lakova od kojih nokti mogu požutjeti. Prema uputama na pakiranju to je "strana koja noktima pridodaje sjaj i ujedno štiti površinu nokta, nokti postaju jači i otporniji".



Ovako su izgledali moji nokti prije uređivanja ovim blokićem. Inače sam zadovoljna prirodnim oblikom noktiju i ne uređujem ih previše, pustim ih da narastu do otprilike ove veličine pa ih tek tad malo uredim i oblikujem.


Na ovoj slici sam izrašpala palac i kažiprst, kao što vidite na ljubičastoj već pomalo potrošenoj strani rašpice - na noktima se baš i ne vidi neka razlika :p No na kažiprstu sam upotrijebila strane za zaglađivanje i poliranje, i vidi se razlika u sjaju između kažiprsta i srednjaka. Također sam izmaltretirala kožicu oko nokta, taj dio zanemarite o.O


Ovdje možete vidjeti sve nokte ispolirane i spremne za lakiranje, bez da sam stavljala prozirni lak. Nokti ostanu ovako sjajni 3-4 tjedna, a onda je postupak potrebno ponoviti. Ne preporučuje se raditi ovo više od jednom mjesečno jer za nokte nikako nije zdravo da se više od toga rašpaju po površini, a nema ni potrebe.


Usporedba "prije" i "poslije"


ZAKLJUČNI DOJMOVI:

Rašpica me jako impresionirala kad sam ju prvi put upotrijebila. Ljubičasta strana je savršeno rašpala, skraćivala, oblikovala. Međutim, nakon već druge upotrebe postalo je jasno da je treći put neću moći upotrijebiti. Postala je gotovo u potpunosti neupotrebljiva, kao što možete vidjeti na ovoj slici. Hrapava površina je potpuno potrošena nakon 2 upotrebe, i mogu je koristiti eventualno za neke sitne popravke (npr. ako negdje zapnem s noktom i malo ga oštetim), ali ne i skraćivanje i oblikovanje.


Evo jedna usporedba još netaknute rašpice i nakon 2 upotrebe:


Oštećenja se malo vide i na strani za poliranje, ali neznatna. Iako ovaj blok više neću moći koristiti za oblikovanje noktiju zasigurno ću ga zadržati jer strane 2-4 su i dalje itekako upotrebljive. One ipak ne obavljaju tako velik posao kao što je rašpanje 10 noktiju, pa to ovom bloku neću nikako zamjeriti.


Da sumiramo, za cijenu od 15 kuna u Bipi možete kupiti blok za oblikovanje noktiju, ali s naglaskom na dovođenje nokta do sjaja. Pristojne veličine je, lijepo leži u ruci i lako se njime barata. Vjerujem da bi si svatko mogao priuštiti ovaj blok i dodatno njime zaštiti nokte od raznoraznih lakova. Meni je takva zaštita potrebna jer 
a) sam dugo imala žute nokte od lakova i sad su napokon izrasli i ne želim da opet budu takvi
b) sam lijena svaki put prije lakiranja stavljati prozirnu bazu koja također štiti prirodni nokat

CIJENA: 15 kn
NABAVA: Bipa trgovine

moja ocjena
samo zato što se strana za rašpanje jako brzo istrošila

Koristite li vi nešto slično ili možda čak ovaj blok? Talk to me :)

27 comments

  1. Moram priznati da nemam ništa slično, totalno sam lijena po pitanju noktiju, imam neku običnu essence rašpicu i po potrebi služi svrsi. A što se tiče stavljanja prozirne baze prije lakiranja noktiju, mislim da sam se jedno dvaput navukla da to napravim, obično se sjetim nokte nalakirati u zadnji čas pa je onda to sve nabrzaka :) grozna sam, znam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao ti si kao moja frendica koja uvijek lakira nokte prije nego ide nekamo, a meni se od toga diže kosa na glavi :D

      Delete
  2. Hvala ti na lijepim riječima, uvijek imaš neke divne komentare, zaista znače, i da pišeš divne recenzije :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala i tebi, a tvoj blog je čisti užitak :)

      Delete
  3. Iz istog sam ju ja razloga kupila, odnosno prije 2-3 godine su i mene tako zaustavile i od onda tražim adekvatnu rašpicu u obliku bloka. Ovu trenutno imam, isto je super :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, vidiš kak te cure rade biznis Bipi :D

      Delete
  4. Ti grebatori iz malla su mojoj mami uvalili to čudo i ona je kupila, meni za rođendan. Poludila sam kad sam saznala koliko košta, ali sad se ne odvajam od toga.. rašpica i nije neš, blok je savršen, krema ok, ulje za nokte super :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da, podsjetila si me da uz to dobiješ kremu i ulje. Meni se sviđa što kad potrošiš ulje možeš doći kod njih i besplatno ti opet napune, ako se ne varam. Lijepo od mame :))

      Delete
  5. Eh, ja baš tražim neku rašpicu da duže traje taj grubi dio za skraćivanje noktiju... za sada me još služi staklena rašpica iz Avona, ali imam feeling da neće još dugo :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih trebala dobru rašpicu, imam metalnu i OK je, ali se isto polako istrošila. Ništa, u potragu za dobrom rašpicom :D

      Delete
  6. Šteta što se brzo istrošila, meni je to najvažnije kod rašpice. A poliranje i sve ostalo nije toliko bitno kao ovo. Isprobaj essence profi-nail fail 4 in 1, mene služi već 3-4 mjeseca i još se nije istrošila :D btw, imaš jako lijepe nokte :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da znaš da budem! Hvala, sad su OK ali su bili ružni i žuti..

      Delete
  7. Moja mama je isto to kupila u Areni, bila sam svjedok dok su joj glancale nokte, a ona zadivljeno gledala, ahaha. Kući to sada najviše koristim ja, skupo jeste, ali eto, kupila već i stvarno je čudo! :D

    ReplyDelete
  8. Meni je Bipina zelena rašpica za nokte totalno otkriće! Dok god ih proizvode, ja ću ih kupovati. A tih blokova sam imala gro, nijedan oh-so-special.
    Btw, i Bipine pincete su zakon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma isprobat ću i nju, zašto ne, kombinacija te i ovog bloka and I'm all set :D

      Delete
  9. Dobro si me sjetila. I meni bi ovako nešto trebalo jer sam nedavno skinula gel s noktiju pa su mi dugo bili groblje... Sada je već malo bolje, ali dobro bi im došlo glancanje.
    Ja sam u prelaznoj fazi nosila shellac- Super je!

    Iz komentara sam zaključila da ću probati ovu varijantu od Essence-a.

    Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isprobaj pa javi dojmove. Ja ću još vidjeti hoću li tu ili zelenu Bipinu :)

      Delete
  10. definitivno probaj onu essence rašpicu 6u1! svoju imam od 8. mjeseca i još uvijek je u odličnom stanju. mogu reći da sam baš ugodno iznenađena s obzirom da nokte rašpam jednom tjedno i to onak kvalitetno (čitaj: ima posla) :D btw to je ova na slici ispod:
    http://www.sminkerica.com/wp-content/uploads/2011/06/IMG_7164.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajme koji izbor odjednom, do nedavno nisam ni znala za sve te šapice :D Budem isprobala i ovu :))

      Delete
  11. I ja imam od Essence ali shape & style,nešto na foru kao ova tvoja sa slika.Odlična je!Kad se samo sjetim da sam prije koristila one obične i one "željezne",jadni moji noktići :D.Ova rašica mi je bila otkriće,posebno kad vidim kako se nokti fino sjaje i to bez baznog ili prozirnog laka na njima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja još uvijek koristim jednu željeznu :D A kad ima najbolji vrh za čistit ispod nokta :D Mislim da je ovo odlično za cure koje žele prirodne nokte bez laka, a da se sjaje. A i za nas koje ne možemo bez laka, da nam malo zaštiti noktiće..

      Delete
    2. A jes,jedino za to i valja haha.Ali bolje ti je kupiti onu bijelu olovku za nokte,tad ih baš očistiš,bijele se :D.Ja moram imati nešto na noktima,barem bazni inače su nekakvi savitljivi haha.Slabi su kroz i lome se,ali otkad pijem šumeće i pivski kvasac poboljšali su se.A nema mi ništa gore,kad se udarim od stol il negdje pa mi se izvrne nokat brrrrrrr.Ne znam jel se to još ikom dešava il sam ja poseban slučaj,ali je užasan osjećaj :D

      Delete
    3. Haha bijela olovka bi bila samo kamuflaža :D A meni su nokti prirodno dosta čvrsti, a pomaže i to što su uvijek nalakirani s 2 sloja laka, to ih još dodatno učvrsti. Moraš više pive piti ;)

      Delete
  12. eh da, nije to to :(
    ali teško je i naći kvalitetnu rašpicu ovog tipa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah da, a tako je odlično rašpala prvi put, bila sam oduševljena :(

      Delete
  13. sličnu imam ja od avona samo sto od raspica koristim običnu spuzvastu iz dm-a

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top