Lovely Blog Award

(Sorry, this is going to be in Croatian only. If you are my follower, feel free to claim this Lovely Blog Award, it's my gift from me to you :))

Hello,

danas ponosno preuzimam


Baš sam sretna i puuuuuno hvala dragoj Sari na Sarina tvornica koja je podijelila nagradicu svima nama, a ja sam si ju odmah zgrabila :D, i Cynical Romantic s bloga Bitchy Dust koja je među ostalima, nagradu dodijelila i meni :) Ove curke vode super blogove i posjetite ih!!

Prema pravilima, trebam napisati nešto o sebi, točnije 7 stvari koje još ne znate, i proslijediti nagradicu dalje..

Pa ćemo prvo o onome što ne znate o meni :o

1. Pokušala sam popraviti lampice danas, ali sam spojila žice na krive polove i izazvala kratki spoj, izbacivanje osigurača u kući, nestanak struje naravno, i uplašila sam mačka. Poprilično pohvalan pothvat :D


2. Od diplome na Filozofskom fakultetu me dijele dva diplomska rada, jedan na povijesti i jedan na engleskom. Bolje je reći da me od diplome dijelim ja sama, jer sam nesposobna primiti se ozbiljnog pisanja. Na pola sam puta s jednim diplomskim. Pohvalno, jel da ? E pa nije! Jer već 2 godine ja pišem te diplomske!!! Prvo sam se kao odmarala jer sam 5 godina studija davala sve ispite na vrijeme i nisam pala nijednu godinu. Pa je prošla jedna godina. I skupljala sam literaturu, ajd. Drugu godinu sam se zaposlila u jednoj školi stranih jezika, predavala sam engleski vrtićancima u nekoliko vrtića u Zagrebu. Mislila sam da ću moći usporedno pisati i diplomskE, ali ne. To sam radila do svibnja 2012., pa sam krenula ozbiljnije skupljat literaturu. I sad doma pišem diplomski. Poticaj molim!!! :)



3. Kad sam već spomenula da sam doma, iz jednog sam sela kraj Kutine. Studirala sam u Zagrebu, i vraćam se u ljubljeni Zagreb čim diplomiram! I upravo se tu vrše aktovi krvoprolića nad malim praščićima koje ću slasno smazati u oblike pečenice. Još jedna stvar o meni: ne bih nikad mogla biti vegeterijanka. Doma imamo kravice, svinjeke i konje. I mačka. Ali mačak je posebna priča i voljela bih napravit post o njemu jednom :)






4. Ooooobožavam sve vezano uz fantasy! Knjige. Filmove. Animacije. Serije. Ilustracije. Evo nekoliko mojih omiljenih:



ova mi je najdraža i krasila je korice indeksa :D



5. Iz svake zadaćnice na satovima hrvatskog sam u školi dobivala petice. To su mi bili najdraži blok satovi, i najlakši. Ono što ne znate o meni je da sanjarim o pisanju nekog super romana. Fantasy primjerice. Ali nisam talentirana kao Tolkien ili Rowling, ili Tad Williams, G.G. Kay, ili Martin. Možda napišem ljubić za Gloriju jednog dana hahahhaha :D Ali neću nikad, jer


6. Knjige koje jako volim mogu pročitati 100 puta. Tako sam Harryja Pottera pročitala barem 10 puta svaku knjigu. Neki od omiljenih filmova koje gledam iznova i iznova su: Bridget Jones, Love and Other Drugs, Crazy, Stupid, Love, sve s Jimom Carreyjem, Forgetting Sarah Marshall, Iron Man i VEĆINA filmova nastalih po stripovima, I Love You Man, Fifth Element, Amelie, Lord of the Rings trilogy, novo otkriće mi je What to Expect When You're Expecting. Kao što vidite, volim lake komedije, i uglavnom filmove s happy endom. Serije koje OBOŽAVAM su How I Met Your Mother (prvih 5 sezona, onda ode kvragu, ali i dalje gledljivo), Modern Family, Buffy the Vampire Slayer. Serije koje redovito pratim, ali ne obožavam, su Cougar Town, Supernatural, Once Upon a Time, Vampire Diaries, True Blood, New Girl, Big Bang Theory..
Slijedi hrpa gifova :D












ovo je za the ladies :D


ajd još jedan gif za žemske glave :D


7. Iiiiiiiii ne znam što da stavim pod broj 7. Možda nešto o blogu? Počela sam pisati blog jer je to način na koji se mogu kreativno izraziti. Ne znam slikati. Ne znam pjevati (o Bože kako ne znam pjevati). Ne znam plesati. Volim fotografirati - skupljam novce za fotić. Boli me slikati s mobitelom, koji ima kameru od 2 piksela :(. Volim pokazivati svoje manikure, pošto se nijedna od mojih frendica ne zanima za nokte i lakove kao ja. Volim pisati o proizvodima koje sam kupila. Najradije bih slikala svaki put kad nešto  kupim!!! Cimerice sam uvijek gnjavila kad bih došla iz DM-a, vadila stvar po stvar iz vrećice "i kuuuupila sam gel za tuširanje, iiii peeling za tijelo, iiiiii bočicu vode" :D Volim "skrolati" niz svoj blog, to mi je baš užitak. Jer to je moj mali kutak na internetu. Volim čitati vaše blogove, inspirirati se vašim manikurama. Mogla bih biti i bolja, ali opet:


I za kraj, želim nagraditi ovom slatkom nagradicom sve vas koji me pratite preko GFC-a i koji me čitati i ako ste slučajno naletjeli na ovaj post, i moj blog, uzmite si:


Komentirajte, stvarno me svaki  komentar veseli kao malo dijete :)

:*

8. Zovem se Josipa :)

13 comments

  1. Baš mi se sviđaš :D

    Nadam se da nisi neku veću štetu napravila s lampicama.. iako sam se dobro nasmijala tome :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Osim trajne štete na psihi mačka, ništa :D
      Hvaaalaaaa :)

      Delete
  2. ahahahhah mrs.einstein, polako s tim lampicama :D al čisto da se pohvalim, zdrmale su i mene jedne godine xD
    jaaaj konje doma imaš! baš me zanima kakav je filing jahati, nisam nikad probala..
    gifovi su prejaki, baš sam se lijepo nasmijala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene baš zanima kakav je to filing, pošto nisam nikad jahala :D To su divlji konji, doma samo preko zime, a ostatak godine provode u parku prirode Lonjsko polje. Tamo žive punim plućima kao divljaki :)
      Nisu me zdrmale, njnjnj :)))

      Delete
  3. Zvucis kao neko sa kim bih se privatno mogla i voljela druziti, steta sto mi nisi blize. A i kolegice smo u neku ruku, samo sto sam ja germanista :-) Like za Rayana Goslinga, bas sam sinoc tu scenu stavila na svoju blog FB stranicu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih se s puno blogerica voljela i privatno družiti... Jej za jezičare na blogosferi :))) Ryan Gosling je fap fap fap ;)

      Delete
  4. ti si netko s kim bi ja uzivala u drustvu gustala al ono danima i satima. i vise se u struju nemoj mjesat. ja sam svoje lampice pokušala spojit lemilicom pa neide,pu no je kositra bilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi promijenila mišljenje kad bih te izgnjavila nakon svakog šopinga :))
      Neću više struju dirati, srećom pa su bile slabe žaruljice u pitanju. I sreća što smo bili kupili novi paket :)

      Delete
  5. Hahaha, lampice neka budu pouka da ne radiš to ponovno :D Volim dosta ovih filmova koje si napisala :)) I napiši te diplomske više da se riješiš :)) Ja sam na 5. godini, sve u roku sam dala i nadam se da me neće uhvatiti lijenost u tolikoj mjeri kao tebe i da ću do ljeta sve riješiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj se dati lijenosti! Makar mislim da je više stvar straha od odrastanja. Ali budem ja to riješila :)

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top