Essence olovke za usne recenzija/Essence lip liners review

EDIT 25.3.2012.

U međuvremenu sam kupila još dvije Essence olovke za usne, pa da ne pišem potpuno novi post, ubacit ću ih u ovaj. Također sam dobila bolji fotić pa ću dodati i nekoliko boljih fotografija swatcheva. Tekst koji je nov biti će ljubičaste boje :) Imajte na umu da sam ovaj post pisala prije "smaka svijeta", pred Božić 2012. :))

Hello,

sad kad je završila halabuka oko kraja svijeta, možemo nastaviti dalje sa svakodnevnim životima.. Šteta, mislila sam da ću se izvući pisanja diplomskog :P

U tom tonu (zanemarivanja diplomskog :D), danas bih vam malo pričala o svojem iskustvu s Essence olovkama za usne. Točnije, kupila sam ove dvije (četiri) nijanse:

10 FEMME FATALE - žarko crvena nijansa
05 SOFT BERRY - smeđa s ljubičastim podtonom
06 SATIN MAUVE - slična soft berry olovci, ali svjetlija
07 CUTE PINK - savršena ružičasta za svaki dan





Ovo su zapravo prve olovke za usne koje sam kupila. Nisam bila njihov fan i nisam ih koristila jer bi mi se uvijek javljala ova slika u glavi kad bih pomislila na olovke za usne. Mislim da je to bio trend kad sam bila klinka :/



No nakon što sam kod jedne blogerice vidjela post o Bipa olovkama (Anatomy of Beauty), zaključila sam da ipak to može biti dobro i vrijeme je da isprobam i ja. I tako sam se okrenula ka Essenceu, brendu za kojeg znam da je jeftin i kvalitetan - da ne spiskam lovu na olovke, i na kraju zaključim da ipak nije to za mene.
Odlučila sam se za ove dvije nijanse jer crveno je klasika, a smeđe nešto što sam htjela isprobati.

Pa idemo redom. Usne sam pripremila labelom. 


(Ovo je prirodna boja mojih usana)



I nanijela

ESSENCE 10 FEMME FATALE





Tu sam bez šminke, pa ono, imajte milosti :D


Ponovila sam postupak sa

ESSENCE 05 SOFT BERRY







ESSENCE 06 SATIN MAUVE





ESSENCE 07 CUTE PINK





RECENZIJA:

Cijena olovke u DM-u je 8 kuna. Za tu cijenu dobit ćete olovku koja se lako nanosi, i koju možete koristiti kao podlogu za ruž slične boje, ili kao samostalan ruž. Ako želite, možete ju nanijeti na balzam kao ja, ili direktno na usne. U svakom slučaju, neće ih pretjerano isušivati. Olovke su visoko pigmentirane, i možete dozirati intenzivnost boje. Otkrila sam da meni osobno najviše odgovara nanijeti labelo, i lagano olovku nanijeti na usne i protrljati ih. I ponoviti postupak ako nisam zadovoljna pigmentacijom. Definitivno ću kupiti još Essence olovaka u različitim nijansama. (I JESAM :D)

PLUSEVI:
- cijena: 8 kn
- lagano nanošenje
- pigmentiranost
- ne isušuju usne
- mogu biti odličan i jeftin božićni poklon ;)

MINUSI:
- često šiljenje jer se brzo potroše
- neće ostati dulje od 2 sata na usnama
- poslije šiljenja se truse, odnosno mali komadići otpadaju kad se nanose

OSVRT NA RECENZIJU:
Dajem sama sebi minus zbog loših fotografija. Skupljam lovu za fotić bolji od onog na mom mobu. Boje se zbog toga ne pokazuju najbolje i zato sam pretjerala s fotografijama :) (iiii par dana nakon dobila fotić od dečka za Božić :))

Poprilično sam sigurna da nas je od apokalipse spasila ova dama, kao već mnogo puta do sad :D


Koristite li olovke za usne? Jesu li vam draži ruževi ili olovke, ili oboje istodobno? Ostavite komentar, svaki me veseli :)

P.S. Nemojte raditi ovo :D




Ajd ovo još može i proći kao neki gradient :))




18 comments

  1. imam 2 essence olovke i prosjecne su. stavim ih da ruz, ajmo rec, urednije izgleda. i obavezno kad nosim tamne ruzeve (ljubicasti, crveni). :) (niki)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma za ovu cijenu prosječnost je i više nego dobrodošla :)))

      Delete
  2. Imam dosta olovaka za usne jer imam i gomile ruzeva, pa eto da se nadje :-)
    Imam i par Essence olovcica,ali su mi malo premekane, prebrzo se trose, cesto pucaju kad se silje i sl.Ali imaju par finih nijansi,a kad stavljam ruz, puno ljepse i urednije izgleda sa olovkom. Najvise ih imam Rimmel,Farmasi i Golden Rose. Od Essence imam 01 soft rose(sad je povucena)08 red blush, 07 cute pink

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš jer su tako mekane ih ja nosim kao ruž. Ja sam lijena, nekad mi se ne da ni ruž staviti, a kamoli olovku. Pa onda nosim labela u boji :D Ali trebala bih postati vrijedna :) Puno cura ima 07 cute pink od Essence-a. Golden Rose ću stvarno morati početi koristiti. Nisam vjerovala tom brendu jer mi je bio nepoznat, ali vidim po blogovima da je OK :)

      Delete
  3. Skoro svaki put kad sam u dm-a gledam ove olovkice i kao izabrat ću jednu, ali nikako još :D Možda slijedeći put uzmem jednu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barem jednu da probaš, 8 kn su pa nećeš puno žaliti ako ti se ne svidi :)

      Delete
  4. femme fatale dosta dobra izgleda :D mada sam ja više tip za sjajila, labella i takve stvari. jednom prilikom sam probala neki ruž od majke pa sam si skroz mutavo izgledala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam sama sebi čudna s ruževima, i za svaki dan oooobožavam labela koja ostavljaju boju. Ali tu i tamo za neku spešl okejžn treba se malo obojati :)

      Delete
  5. kupila sam ih samo zbog tebe :D i mislim da ću ih kupiti sve :D lagano, svaki mjesec popunjavam kolekciju olovaka za usnice, essence i catrice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha najs :)) Jedino što se brzo troše pa ću morati nositi šiljilo sa sobom van :/

      Delete
  6. imam nijanse In The Nude i Cute Pink, obje su mi krasne. često preko njih nanesem Labello Extreme Alpin jer ono ostavlja laganu bijelu boju, pa nijanse na kraju budu onako divne pastelne :D a zamjerke su iste kao i tvoje, no za 8kn se neću žalit. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svatko ima neke svoje male trikove :)) Za 8 kn se stvarno nemamo što žaliti :)

      Delete
  7. Femme fatale i Satin Mauve su mi super. :D

    ReplyDelete
  8. Odavno skicam essence olovke z usne a nikad da kupim, ova satin muave je odlicna i definitivno je kupujem, nije losa ni soft berry! hvala na recenziji, pozz

    ReplyDelete
  9. Odlicna recenzija, a ova slika asocijacija, da....uzas...najgore mi je kada vidim matore zene kako ocrtaju neku liniju oko usana, do nosa i brade....uzaaaas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajd nekako se to sve rijeđe viđa po ulicama, ja nisam već dugo :))

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top