L'occitane tretman lica







Ako me pratite na Facebooku onda znate da sam jučer bila na mirisnoj terapiji, tako bih to nazvala, u L'occitaneu. No dobro, tretmanu lica, ali nos mi se toliko nauživao da mogu slobodno reći da je to bio njegov dan - osobito jer sam i navečer s njim hvatala mirisne čestice koje su me i dalje okruživale. Teškog srca sam se istuširala :D
(čitajte dalje...)














L'occitane [izgovor: loksitan] me ugostio u svojoj trgovini u Avenue Mallu, i moram vam reći, ako prođete pokraj nje uđite barem na kratko, uživajte u mirisima, porazgovarajte s prodavačicama, možete doznati puno zanimljivih informacija od njih - no o tome malo kasnije :)
Prije početka tretmana lica s L'occitane proizvodima ljubazna prodavačica Ana i ja smo porazgovarale o mojoj koži, je li osjetljiva na neke sastojke, što koristim u njezi kože, a sve kako bi iskustvo što više prilagodila potrebama moje kože. Ana mi je izmjerila i hidrataciju kože, koja mi i nije bajna a ne mogu reći da sam iznenađena: 46, dok je 70 donja granica optimalne hidratacije kože. I moram reći da sam po prvi put saznala zašto je tonik toliko važan korak u njezi kože: on nakon umivanja vraća vlagu koži te ju priprema za daljnju njegu, kako bi se krema što bolje upila a ne ostala na površini kože. Potrudit ću se ne preskakati taj korak ubuduće, jer iako se rezultati ne vide odmah istu sekundu dugoročno se isplati uložiti još toliko energije kod jutarnje i večernje njege lica. 


Prije nego što vas zaspem fotografijama interijera L'occitanove trgovine voljela bih proći kroz proizvode koje je Ana upotrijebila na meni. 


1. Pošto sam na tretman stigla bez pudera nije bilo potrebe za skidanjem šminke pa je Ana dvije blazinice dobro namočila s karite nježnim tonikom s kojim mi je očistila i osvježila lice. Moram li uopće reći da miriši božanstveno? Ja bih ga osobno nosila kao parfem :D Da imam ovaj tonik ne da ne bih preskakala upotrebu tonika nego bih jedva čekala taj trenutak u danu kad ću ga upotrijebiti! Sviđa mi se što je na pumpicu pa se lice može osvježiti i direktnim prskanjem (200 ml, 130,80 kn)



2. Matirajući anđelikin fluid - pošto sam izjavila da od dnevne kreme za lice očekujem hidrataciju i laganu strukturu, ali bi poželjno bilo da ima i matirajuća svojstva, logičan korak bio je odabrati ovaj lagani, mirisan, matirajući fluid. Hidrataciju nudi ekstrakt anđelike, ulje limuna pročišćuje a cink regulira lučenje sebuma. Fluid mi je ostavio lice mekanim i glatkim, ali i mirisnim. Užitak. (50 ml, 250,10 kn)


Ovo što mi sjaji na koži su šljokice, kasnije ćete saznati iz kojeg proizvoda :)


3. I kao sljedeći korak dolazi lagano prekrivanje koje nudi L'oocitane BB krema, a obećava i hidrataciju kao i zaštitu od sunca s faktorom 30. Moram priznati da zvuči savršeno za ljeto kad mi koža luči sebum kao luda i potrebna joj je samo lagana dnevna krema, lagano prekrivanje (jer ne podnosim teške pudere ljeti), a zaštita od sunca je u naše doba neophodna. Ova krema dolazi u dvije nijanse, light i medium, te se prilagođava tonu kože. Nakon nanošenja sam bila zadovoljna s prekrivanjem ali ne i načinom na koji mi je sjela na kožu. Srećom dobila sam svoj primjerak pa ću imati priliku dobro je istestirati :) 
(223,20 kn za 40 ml)





lijevo: light
desno: medium


Za vrijeme tretmana uživala sam u ugodnom ćaskanju s prodavačicom/savjetnicom Anom, i saznala sam neke uistinu zanimljive informacije. Čula sam već za L'occitane liniju za njegu lica protiv starenja imenom Immortelle. Također sam znala da se dobiva od "besmrtnog" cvijeta immortelle (kod nas se zove smilje), no nisam znala da to cvijeće ne vene ni nakon branja te je zato "besmrtno". Jeste li vi to znali? Sve možemo pronaći u prirodi, samo se moramo potruditi!

immortelle proizvodi na okupu

immortelle buket

L'oocitane je do sad registrirao čak pet patenata na području njege kože protiv starenja, a božanstvena krema Immortelle je 2011. godine bila proglašena najboljom kremom protiv starenja (u knjizi The Anti-Ageing Beauty Bible)! 

evo i mene s BB kremom :)

Čuli ste za karite maslac ali ne znate kako se on dobiva? Karite maslac (shea maslac) nazvan je "ženskim zlatom" a proizvode ga žene iz Burkine Faso (država u Zapadnoj Africi). Dobiva se od ploda afričkog oraha kojeg po afričkog tradiciji smiju dotaknuti samo žene (izvor) - nazvan je "ženskim zlatom" jer žene u Africi zarađuju proizvodnjom karite/shea maslaca i na taj način prehranjuju ili doprinose prehranjivanju obitelji. L'occitane je primio priznanje Razvojnog programa OZN (United Nations Development Programme) kao uzorno poduzeće koje već dugi niz godina pomaže ženama u Burkini Faso, i najveći je uvoznik tradicionalnog karite maslaca - 2012. otkupili su čak 550 tona! Poznate su L'occitane kreme za ruke s karite maslacem.


Evo još nekoliko stvarčica koje su mi zapele za oko u L'occitane trgovini (u ovom trenutku sam već bila namazana do laktova s raznim proizvodima, doslovno :D).

Koncentrirana uljepšavajuća maglica od badema, sa šljokicama! Da, žene, šljokicama!
Hvala L'occitane što sam ovu divotu ponijela kući, bit će idealna za ljeto!


Pošto volim pilinge raspitala sam se i o njima, čini mi se da su tri u ponudi a ovaj mi se najviše svidio,
piling za trenutno blistavu put. Isprobala sam sinoć tester i jako mi se sviđa, baš je zanimljiv.
Nanosi se na suhu kožu i trljanjem polako otpušta uljni film, ma ludilo.
Trebaju mi tri kasice prasice za sve stvari koje su mi došle na listu želja :D



nemojmo zaboraviti i muškarce :)


ovi sapuni su mi uhvatili oko, baš su zanimljivi


velik izbor proizvoda za njegu kose



iznenadila sam se da L'occitane ima mirise i za dom :o


jako su me zanimali parfemi... ali nisam očekivala da će me toliko hipnotizirati trešnjin cvijet!
Inače jako volim trešnjin cvijet, ružičaste je boje pa ne čudi :D

...usput, vidite li plavu posudicu u donjem desnom kutu slike? u njoj su zrnca kave koja pomirišite između dva parfema kako biste neutralizirali nos.. još jedna stvar koju sam jučer naučila :D

ali ovaj parfem, to je to, to je to!
no bolje da se ne zaljubljujem u njega jer je limitirane kolekcije, a ja vjerujem u ljubav za cijeli život :p


linija proizvoda za sunčanje


slatko pakiranje fluida za lice, spf 30


sad su aktualni proizvodi protiv narančine kore, ovo je ponuda od L'occitane-a
uz trenutnu akciju 30% popusta uz kupnju dva bademova gela protiv celulita




I za kraj moja njega lica uz L'occitane, a ova slatka lizalica je papirić na koji mi je Ana našpricala parfem trešnjinog cvijeta pa ga šnjofkam još i danas :uzdah:


Nadam se da sam vam uspjela prenijeti barem djelić svog doživljaja i koliko sam uživala tih sat vremena koje sam provela u tom mirisnom raju, izašla sam van toliko opuštena da sam umjesto na autobus otišla na tramvaj, enough said :D Nadam se da ste i nešto novo naučili ;)


P.S. Znači u ponedjeljak igram Bingo i ako dobijem, sve nas častim s L'occitaneom, opustošit ćemo ih :D



33 comments

  1. Aaaaa, super post. Krasno si prenijela iskustvo <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ali da se barem mirisi mogu prenijeti nekako :=)

      Delete
  2. Baš si uživala! <3

    ReplyDelete
  3. zanimljivo je ovo o karite maslacu, nisam znala da ga samo žene smiju dirati u Africi (neka mi žene moramo nekad i nešto zadržati za sebe;) Sviđa mi se post, ti baš znaš opisati doživljaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel' da, i meni je to bilo baš fascinantno za čuti i pročitati! :)

      Delete
  4. Jao šta je lepote na jednom mestu <3 Nekako me najviše privlači ovaj piling, slaba sam na njih *.*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oaza ljepote :) Joj i mene isto!!! A od cijene mi dođe slabo :D

      Delete
  5. Vidim da ti je bilo i više nego divno :) :) Imala sam priliku isprobati nekoliko proizvoda i svaki je ljubav na prvu bio. Ali, novčanik vrišti pa nemam niti jedan full size :D

    Nego, rekla si da u ponedjeljak igraš Bingo? Mogla bi ti se pridružiti :D A mogle bi i Eurojackpot uplatiti kad smo već u štosu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, vidjela sam da imaju dosta testera ispod pulta, što je stvarno OK pošto su cijene iznad našeg prosjeka, pa onda ako baš jako zapneš za nešto imaš priliku to i isprobati pa vidjeti doma da li se isplati investicija. Sad što ćeš vjerojatno zaključiti da se isplati je druga priča :D
      Da, ajmo!!! :D

      Delete
  6. Vidi se da si se pošteno nauživala, a ovaj karite tonik i mene jako zanima :) Ja jedva čekam sutra da vidim što će meni savjetovat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tonik nije čak ni jako skup, možda si ga i priuštim :) Jedva čekam tvoje dojmove i da čujemo koliko ti je koža hidratizirana :)

      Delete
  7. aaah kako je sve predivno!! drzim ti fige za bingo!!!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha drži drži, častim te s nečim ako dobijem :D

      Delete
  8. Baš si se nauživala, i neka si. :D Ja sam zapela za Trešnjin cvijet liniju, moram si nešto nabaviti pod hitno. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam jako zapela za nju, baš mi je trešnjin cvijet divan! A mirisssssssssssssssssssss!

      Delete
  9. Kako sam ja sad ljubomorna hihihi Držim fige da dobiješ na Bingu pa da ih opustošimo ;) Mogla bih i ja odigrat :-) Fotkice su ti predivne i mirišu mi čim ih pogledam! Btw, mislila sam da se čita 'Lositen'. Baš sam seljanka onda. Kako ja patim za njima, ej...Bit će bolje. Jednom. Valjda. :-) ;) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zamišljam hordu žena kak dolazi u trgovinu i ja kako govorim "ajmo cure, it's on me :D" - doduše, možda bih ipak radije uplatila za neku dobrotvornu organizaciju, ali dobro, malo bi se počastile ipak :D
      Ja sam izgovarala Lokitan, tak daaaaaaa :D Tek sam prije koji mjesec čula kako se pravilno izgovara. Ah taj frenš :)

      Delete
  10. Super post, baš se vidi da si uživala. :) Zanima me, onak, petsto proizvoda :D Karite tonik (i mlijeko, by the way), linija s anđelikom, mlijeko za tijelo koje si dobila... Obožavam L'Occitane kreme za ruke, iznimni serum, isprobala sam preko testera još neke kreme i proizvode za kosu... Ne sjećam se da mi nešto nije valjalo, odličan brand. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U tome je problem, što valjda nema što mi se nije svidjelo!!! Vidim imaš dosta favorita i sama :)

      Delete
  11. Joj savršeno, i ja bi :)) Obožavam njihove proizvode, ali bi i meni trebao dobitak na Lotu da si kupim sve što si želim :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda se ajmo dog ako koja dobije da časti onu drugu hehe :)

      Delete
  12. Josipa ubacila u petu brzinu i revno piše postove, neka, meni je baš drago :D
    ne znam šta da ti kažem, kad si tako fino mirisala nisi se trebala ni prati barem dan-dva ;)
    jel' sad vidiš da ti treba tonik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sad se opet lagano vraćam u prvu jer mi je peta brzina prebrza :D
      Def mi treba tonik!! Pa baš sam mogla biti mala mirišljava smrdljivica :D

      Delete
  13. Ja bila danas! :D :D Bilo mi je baš lipo, ka i tebi... :D

    ReplyDelete
  14. Patim što nam je ovaj brend otišo :( verujem da si se osećala kao u raju <3

    ReplyDelete
  15. ajme baš ti zavidiiim! ja sam bila prije nekih tjedan dana na kavici sa Ivom sa bloga Beauty Corner By Ivee u shopping centru Point i ona je snimila na ulazu u L'occitaneu paketić koji si je duže htjela i odmah uletila unutra da si ga rezervira, i prodavačica mi je prišla da slobodno uđem pogledati što nude, a ja onak "no,no, doći ću u takvu napast!" ma čuda imaju, mogla bi jednu prosječnu plaću bez grama srama uložiti u njihovu preparativu! Btw kad odem s tobom na onu kavu (daaa, sjećaš se oneee kave!) mogla bi ti sa mnom do njihovog dućkasa pa da mi pokažeš sve u detalje na licu mjesta. :P

    ReplyDelete
  16. Divno iskustvo!
    BB kremu mislim kupiti,a zanima me i matirajuci fluid-kakav je bas po tom pitanju?

    ReplyDelete
  17. Meni je baš žao što nisam stigla na tretman, vidim da je bilo super :)

    ReplyDelete
  18. Baš si nam lepo prenela atmosferu i vidi se po slikama da si uživala. Nažalost, nama u Srbiji više nije dostupan ovaj brend :/

    ReplyDelete
  19. I meni je L'occitane bingo zelja, al samo pojedine stvari, nisam sa svim njihovim mirisima na ti

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top