Recenzija: Beauty UK paleta sjenila "Eden" i sjajilo "privilege"



Nakon kratke pauze od Interneta općenito (ponekad mi treba), danas se vraćam s recenzijom dviju stvarčica koje sam dobila na predstavljanju Beauty UK branda u Kozmu. Pošto sam već pisala o tom eventu i o Beauty UK općenito (link), neću se sad ponavljati nego se odmah bacam u fotke i recenziju. Radi se o paleti sjenila "Eden" i sjajilu za usne "Privilege". 










Beauty UK paleta sjenila "Eden"

Paleta "Eden" je paleta sjenila neutralnih, zemljanih tonova, u kojoj se nalazi 10 sjenila. Jasno je na prvi pogled da su dvije nijanse mat, dok su sve ostale šimeraste. Dakle, mat su druga i zadnja  nijansa u prvom redu palete, i moram priznati da sam te nijanse najviše i koristila. Nekako sam sklonija mat nijansama, osobito za svaki dan. Često koristim nijansu broj 2 preko cijelog kapka, i samo nju. Kapci su mi dosta prozirni i puni kapilarica, i ova nijansa ih lijepo prekrije a izgleda kao da nemam šminku. A bolje. Znate na što mislim ;) Naravno, ovisi koliko sjenila stavim.


Kad smo već kod pigmentacije sjenila, tu sam poprilično razočarana. Nisu lijepo pigmentirana kao što izgledaju u pakiranju, osobito nijanse u donjem redu, pa se na kapku npr. ne vidi velika razlika između nijansi 6, 7 i 10. Nijansa broj 3 je odlična za isticanje luka obrva ili stavljanje u unutarnji kut kapka, dosta je decentna i rado je za to koristim. Nijansa 4 mi je najljepša u ovoj paleti i često je koristim. Moram priznati da sam donji red sjenila dosta zanemarila.


Što se tiče pakiranja, ono je napravljeno od čvrste bijele plastike, s prozirnim poklopcem s ugodnim iznenađenjem - ogledalom. Doduše, nikad ne koristim ogledala u paletama, rumenilima, i slično, ali lijepo je znati da je tamo :D U paleti dolazi i klasičan spužvasti aplikator, koji sam čak i koristila ako sam nanosila samo jednu nijansu preko cijelog kapka. Ukupna gramaža sjenila je 10 grama, što je 1 gram po sjenilu, a platit ćete ih 50 kuna u Kozmo drogerijama.

evo što oblačno vrijeme učini fotkama :(

Sjenila se dosta truse, međutim dobra vijesti je što se ne truse kod nanošenja na kapak, nego samo kad se uzimaju na kist - barem ja nisam imala problema s trušenjem po obrazima i ispod očiju. Kad nosim sjenila bez baze nakon otprilike 3 sata se krenu nakupljati u pregibu kapka. Imajte na umu da imam jako masne kapke.



Kad sam sjenila nanosila na ruku da vam pokažem kako izgledaju (odnosno, swatchala ih), koristila sam prste, i primijetila sam da na prstima izgledaju puno pigmentiranije nego na koži. 

drugi red sjenila
Sjenila sam na kožu nanosila prstima, bez baze za kapke.

Prvi red sjenila.



Drugi red sjenila.



I još jednom s Essence bazom za sjenila.


Da vidite kako to izgleda i na licu, odnosno očima. Na ovim sam fotografijama koristila sjenilo broj 2 preko cijelog kapka, a sjenilo broj 5 samo u pregibu kapka. Nisam stručnjak u šminkanju, imajte to na umu :D



Ovo je makeup od danas, gdje sam preko cijelog kapka stavila najsvijetliju nijansu (broj 3), te u pregib i malo iznad pregiba nijansu broj 4. 


Završne misli: sve u svemu ovo je jedna zgodna neutralna paleta, po meni dobra za početnice u šminkanju i cure koje ne žele na licu imati jaka sjenila. I ja se ubrajam u tu kategoriju . Moje mišljenje je da je paleta idealna za dnevne prilike, no ako se želite malo jače našminkati za večernji izlazak morat ćete posegnuti za drugim sjenilima jer vam ova neće biti dovoljna.

Beauty UK sjajilo za usne "privilege"


A sad se bacimo malo na usne, točnije sjajilo za usne. Kao prvo po meni ovo uopće nije sjajilo jer mu nedostaje ono što nešto čini sjajilom, a to je: sjaj. Kad se nanese na usne izgleda kao ruž, što ni nije loše, ali ja ga onda ne bih nazvala sjajilom, nego tekućim ružem. Možda se zato na engleskom i zove "lip vinyl"? No dobro, malo baljezganja o nazivlju :D 


Dolazi u jako čvrstom pakiranju, čak i prečvrstom te je potrebno uprijeti mišiće da bi se proizvod istisnuo kroz aplikator. Kad sam već kod aplikatora, on je napravljen od spužvastog materijala koji mi se uopće ne sviđa i otežava aplikaciju. Kod sjajila ipak više volim štapičaste aplikatore. Za ovaj proizvod ćete izdvojiti 20 kn u Kozmo drogerijama.





Što se tiče same boje i trajnosti na usnama - boja mi nikako ne odgovara, s ovako blijedim bojama izgledam isprano pa sam ga proslijedila prijateljici. Ona kaže da mu je trajnost odlična, mjereno prije - poslije kave :D
No boja sama po sebi je jedna lijepa svijetla ružičasta boja, pa ako volite ovakve nijanse bacite oko. Ali iskreno stvarno ne mogu zamisliti kome bi ova nijansa stajala bez tog "ispranog" efekta. Po trajnosti ovo 'sjajilo' ne opravdava svoje ime jer će na usnama ostati dulje od običnog sjajila, pošto je gušće teksture neće nestati nakon pola sata. Ja ga stvarno nisam nosila jer mi se nije svidio osjećaj na usnama pa vam ne mogu reći kolika mu je prosječna trajnost. Ako vas zanima druga strana priče, evo vam i jedna strana recenzija zadovoljne korisnice > link.



Završne misli: ukratko - ne sviđa mi se ovaj proizvod. Ne sviđa mi se pakiranje, ne sviđa mi se boja i ne sviđa mi se osjećaj na usnama. Baš sam mrzovoljni štrumf :D

U sljedećem postu vas čeka recenzija Beauty UK laka i naljepnica za nokte :)

*PR uzorak


48 comments

  1. Podsjeća me izgledom na MUA Undress me too :D Počela sam da bježim više od neutralnih sjenila, imam ih na izvoz :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam nju pa ne mogu usporediti, ali imam MUA Undressed, i u njoj vidim isto neke sličnosti.. Tako i ja hehe :)

      Delete
  2. Opet niš nude al' bez shimmera... ne gine mi Naked Basics :) Je l' ima kakva olovka boje kao sjajilo? Mrzim sjajila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda radije MUA? ;) Nisam uopće gledala olovke za usne, ali vjerojatno ima.

      Delete
  3. Ove rupice na licu ispod usana izgledjau kao da imaš pirs ahahah...slatko :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misteriozne rupice.. Čini se da ih imam cijelo vrijeme, ali ih nisam bila svjesna :)

      Delete
  4. Čuj ti mrguda :DD Ma ne sviđa mi se ništa ( sad sam i ja mrgud) u ovoj paleti mi mogu proći iste ove nijanse koje se i tebi sviđaju... a sjajilo, vidjela sam već da je ambalaža dosta tvrda i zapravo ne volim ta sjajila s tom spužvicom po principu istiskivanja proizvoda jer mi uvijek ostane na dnu hrpa proizvoda koju ni dragi bog ne može istisnuti van (isti slučaj sam imala s Calvin Klein sjajilom i od tada takvu ambalažu izbjegavam, ali sviđa mi se pigmentacija :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrguda dva :D
      Da, to će se desiti i s ovim jer je baš jako jako tvrda ambalaža. Ja volim sjajila u mekanim tubicama da se mogu lijepo stisnut :D

      Delete
  5. Ajaj, šteta kaj sjenila nisu baš nekaj pigmentirana. Inače mi se jako sviđaju, takve boje najviše nosim... al' radije si budem novce štedila za MUA i Sleek palete :D I da, baš me zanima kakvi su im lakići!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da bi ti MUA paleta bila odličan izbor! Sleek nemam ali i njihove su super. Uzdah. :D Onda buješ saznala!

      Delete
  6. Hahaha mrzovoljna Štrumfeta! ;)
    Nisam probala još ništa njihovog, ali da, vidim da je pigmentacija slaba, što ne mora nužno biti loše. Okej je za dnevne varijante kako si i sama rekla, a i za cure koje nisu prezahtjevne, odnosno koje su početnice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je! :D
      Istina Lenka, dobro zboriš! Meni zapravo dobro dođe slabija pigmentacija, i kod sjenila i kod rumenila, manje grešaka mogu napraviti :D

      Delete
  7. Izgleda da je ova linija sjajila vise po mom ukusu nego ona druga, meni se svidja boja i pigmentiranost :D A paleta je prilicno korisna, meni najbolje legnu ova sjenila na malo masniju olovku pa su onda bolje pigmentirana, al to nije neka opcija onima s masnim kapcima, al napisem sve kad se nakanim recenzirat je nisam jos uspjela fotke napravit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pigmentiranost je odlična, da, ali boja mi nikak nije sjela. Jedva čekam tvoju recenziju, nadam se da ćeš staviti koju s očima :)

      Delete
  8. Paleta mi se sviđa što se tice nijansi, a posebno kako si se našminkala na zadnjoj fotkici. Sjajila ne volim previše, iako ih imam brdo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga :) Ovo je ipak više nekakav tekući ruž, mojoj frendici se sviđa, ona ispod njega stavi olovku druge boje pa to malo bolje izgleda.

      Delete
  9. Na prvu, odmah mi se svidjela cijena i nijanse... dok nisam vidjela swatcheve. A da ih nisam upravo ugledala, sutra bih imala ovu paletu i bila veoma razočarana. Sjajila nisu my cup of tea, ali ova nijansa mi se čini dobra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su sjenila stvarno ok za dnevne varijante, a dao bi se s nekim koja su pigmentiranija i nešto noćno napraviti, u kombinaciji sa sjenilim drugih brendova.. Baš sam se danas nešto igrala :) Eto, ja pak volim sjajila a ovu nijansu ne :D Ali srećom, imaju još 2 nijanse pa ću baš bacit oko :D

      Delete
    2. Sad se dvoumim izmedu ove i Catrice nude palete, mozes li.h usporediti ako si imala prilike isprobati ovu drugu?

      Delete
    3. Nisam isprobala Catrice, ali sam ju sad guglala i gledala swatcheve. Po meni je Beauty UK možda maaaalkoc bolja, ima 10 nijansi što je puno više od Catrice koja ima pet čini mi se, ima dvije mat boje što super dođe. Ne mogu prosuditi koja je pigmentiranija kad nisam isprobala Catrice.

      Delete
  10. i mene paleta podsjeća na MUA undress me too, nju imam, a sviđa mi se kako si se našminkala, baš je lijepo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam MUA Undressed i isto ima nekih sličnosti. Hvala Anela :)

      Delete
  11. nisu mi palete neke, čujem od svih da je pigmentacija loša, pa ih za sada nisam uzela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako kaže Lenka, ne mora slaba pigmentacija biti nužno loša.. Meni paše jer ne mogu puno zabrljati :D

      Delete
  12. Boje sjenila su mi lijepe, jer volim zemljane tonove, ali mi se ne sviđa pigmentacija. Ništa nemam od Beauty UK kozmetike jer baš nisam ljubitelj kupovine u Kozmu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se jako rijetko nađem u Kozmu, nekako više volim DM, ne znam je li zato što je DM prvi drogerijski lanac u nas 'Rvata, ili zbog Balee? :D

      Delete
  13. Kaj se tiče palete, definitivno mi se sviđaju samo ove dvije mat nijanse, pošto nisam neki fan ovih šimerastih. A boja ovog sjajila/ruža mi i nije baš :/ Možda da je neka tamnija boja bi bilo bolje. Ove barbi boje su mi nekak za curičkice. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, te šimeraste znaju nekak još više pojačat masne kapke, kao da stavim mast na mast :D Postoje još dvije nijanse sjajila/ruža, možda kupim jer frendica kaže da je trajnost super. Makar, i dalje ostaje pitanje tog pakiranja :/

      Delete
  14. Šteta što su senke slabo pigmentovane, jako je lep izbor boja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I Malo Prase se voli maljati? HIhihihi :D Šala mala :D Jes jes, izbor boja je lijep, ali da je barem više mat nijansi.

      Delete
  15. Šteta za pigmentiranost sjenila, pogotovo taj drugi red, ovako baš lijepo izgledaju bojice u paleti. Hvala što si nam stavila slikice da ih vidimo na očima, pusti ti to nisam ja stručnjak bla bla :) ...sjajila ne nosim pa preskačem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma joj da barem mogu lijepo ufotkati oči kao ti kad radiš svoje FOTD :) Budem pokušala jedan look napraviti jedan dan kad bude lijepog svjetla, baš sam se danas nešto igrala..
      Ovo ti je više tekući ruž nego sjajilo..

      Delete
  16. Ja preskačem oboje :D volim jača sjenila i pigmentiranija, a ovo sjajilo je grozno :D

    ReplyDelete
  17. Ajme baš mi je žao za ovu paletu, ja se već par dana mislim kupiti ili ne i sad mi je drago da nisam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ne znam što da ti kažem, ja ju recimo koristim skoro svaki dan i čak mi odgovara ta slaba pigmentacija.. Ali to sam ja :D

      Delete
  18. Sjajilo je lijepo ali paleta je vrhunska ;).

    ReplyDelete
  19. Joj baš šteta! I čitala sam već par ovakvih recenzija, a kad sam se maljala u dućanu sve mi se činilo OK, baš sam bacila oko na par stvarčica :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ovisi tražiš li od sjenila super jaku pigmentaciju ili ne.. ja ne tražim pa mi je ok :)

      Delete
  20. a baš si mrzovoljni štrumf hahahahhha, dobra dobra -kažeš to na lijep način :P sviđa mi se paletica, čak i sjajilo :P jer stalno takvim bojama naginjem no opet budem vidjela svojim jokima kad ću isprobati...uglavnom zainteresirana sam jako za ovu paleticu, sviđa mi se opis od strane tvog iskustva... ali ne razumijem Kozmo...išla sam neki dan u Kozmo u Ludbregu i tam opće nema tog branda niti bilo kojih drugih novih koje Kozmo je predstavio javnosti već nakon ohoho vremena...jer taj Kozmo mi je najbliži...kmeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa naravno, neke vole takve boja sjajila, neke ne... Joj nema ovog brenda u svakom Kozmu, samo u određenim. Popis Kozmo prodavaonica u kojima drže Beauty UK možeš pogledati na ovom linku http://www.kozmo.hr/stranica/prikazi-714

      Delete
  21. nisam odusevljena paletom i ne bi je kupila haha

    mfashionfreak.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. pristojna paletica za diskretan dnevni make up :D
    imala sam dvije njihove, jednu proslijedila jer ju jednostavno nisam koristila... i nisam baš nezadovoljna njima, ok odrade posao

    ReplyDelete
  23. Meni se jako malo toga sviđa od njih, skoro pa ništa. Možda sam i ja štrumf Mrgud xD

    ReplyDelete
  24. Probala sam ovu paletu u Kozmu i baš sam razočarana lošom pigmentacijom. Radije nadodam još 25kn i kupim si Sleek koji me nikad ne razočara :/

    ReplyDelete
  25. Nisam probala ovu paletu, ali nakon tvog posta ... Mislim da ni neću :D Stvarno sam očekivala bolju pigmentaciju :// Blah ... Sjajilo neću komentirati, jer ih ne volim i gotovo ih nikad ne koristim. A i boja mi baš nije neka ... Tak da :DD Mrgud ftw <3

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top