Recenzija: Beauty UK lak i naljepnice za nokte


Nakon što sam pisala o Beauty UK brendu (link) i Beauty UK paleti sjenila i sjajilu (link), danas ću vam predstaviti njihove proizvode za uljepšavanje noktiju, naljepnice i lak. Ako vas zanima, čitajte dalje... ;)

Kad sam bila na predstavljanju ovog brenda novog na  našem tržištu u oko su mi upale naljepnice za nokte, a osobito su mi se svidjela dva dizajna koje sam vam već pokazala - šareni "divlji" i pomalo trashy životinjski i romantičan cvjetni. Tad sam si rekla da se moram vratiti po barem jedne naljepnice, i logično i u skladu s mojom ljubavi prema životinjskim uzorcima (ako me pratite znate da imam papuče zebrastog uzorka, šalicu tigrastog, i da ne nabrajam), prvo sam odlučila isprobati ove lude kričave imenom "jungle fever".



Beauty UK 'jungle fever' naljepnice za nokte

Prije ovih naljepnica sam samo jednom koristila naljepnice za nokte, i to Essence koje su mi ostavile gorak okus u ustima i trag na noktima - naime, kad sam ih skinula na noktima je ostao ljepljiv trag kojeg se nisam riješila danima (link na fotku naljepnica na mojoj Facebook stranici i na nokte nakon skidanja naljepnica). Nadala sam se da se situacija neće ponoviti s ovima. Ha, pa neću vam sad otkriti, morate čitati dalje :D


Dakle, ove naljepnice ćete platiti 20 kuna u Kozmo drogerijama, a za te novce ćete dobiti 20 naljepnica različitih veličina. Teorijski ćete tih 20 naljepnica imati za dva nošenja, međutim, drugi put će vam ostati naljepnice koje vam nisu odgovarale, većinom one koje su prevelike. Njih ćete drugi put ipak morati oblikovati i smanjiti škarama.


Naljepnice su različitih boja, a ono što mi se osobito sviđa na ovom dizajnu je što su crne šare reljefaste i uzdignute, što im daje 3D efekt. Ili je to 2D efekt? :D

Upute se nalaze na poleđini pakiranja i napisane su na engleskom. Kao i većina naljepnica, i za ove vrijede ista pravila: nokti prije nanošenja trebaju biti suhi i čisti. Idealno bi bilo da se sjaj nokta ukloni takozvanim bufferom. To naravno nećete raditi s običnom rašpicom, nego sa za tu svrhu posebno namijenjenom stranom rašpice, ako ju imate (kao npr. ova). Ako ne, nokte prije upotrebe još jednom prebrišite acetonom, kako bi uklonili eventualne masnoće. Sljedeći korak je odabrati naljepnicu koja odgovara vašoj veličini nokta i pažljivo ju zalijepiti. Ovisno o obliku vaše kutikule, i je li ona ovalna ili četvrtasta, ćete odabrati koja strana naljepnice ide do kutikule. Predlažem da naljepnicu odvajate od podloge s one strane koja ne ide do kutikule, kako ju ne bi oštetili. Naljepnicu čvrsto pritisnite kako bi lijepo prionula uz nokat, i s rašpicom uklonite ostatak koji vam prelazi preko noktiju.


Super je što uz naljepnice dobijete i malu rašpicu s kojom možete ukloniti višak naljepnice. To radite kao da rašpate nokte, ali pažljivo i prema dolje. Nadam se da razumijete, ako ne potražite nekakav tutorial na Youtube-u.


Moje iskustvo s ovim naljepnicama je sljedeće: na žalost naljepnice mi nisu lijepo prionule uz nokat. Možda je stvar u tome što nisam obavila korak kad sam trebala ukloniti sjaj nokta s bufferom, ali mislim da je problem ipak bio u tome što sam odabrala krive veličine naljepnice. Skoro za svaki nokat sam odabrala preveliku naljepnicu, pa se na krajevima nisu dobro prilijepile. Međutim, ne mogu razlučiti je li problem u samim naljepnicama ili u mom nedovoljnom iskustvu. Ja neću odustati i isprobat ću ih opet, pa ću ovaj post nadopuniti i tim pokušajem i obavijestiti vas o tome na Facebooku (pa svakako lajkajte moj Facebook ako već niste).




Zaključak: meni se ovaj dizajn jako jako jako sviđa :D, upadljiv je, pomalo trashy, i savršen i za ljeto i za zimu. I proljeće i jesen. Međutim, nosila sam ga samo jedan dan, jer su ovi rubovi postali jako iritantni i  nisam mogla dulje izdržati, zapinjali su posvuda. Dobra vijest je da se naljepnice lako skidaju, samo se odlijepe (a nije bilo teško naći gdje ću ih krenuti skidati), i na noktima ne ostane horor kao nakon Essence naljepnica. No ne mogu zaključiti je li 20 kn puno ili ne, pošto se dobije 20 naljepnica što je tehnički za dvije uporabe, no kao što sam rekla, drugi put ću ih morati prilagođavati škarama i bojim se na što će to ličiti. No vidjet ćemo :)

Beauty UK lak za nokte, nijansa 'burgundy'*

Sad vam želim pokazati lak za nokte koji sam dobila na Kozmo eventu, a pripada liniji glam nails.


Moram priznati da mi se boja na prvi pogled nije svidjela, činila mi se nekako obično (hah, naspram naljepnica koje su mi se svidjele i jest :D), međutim kad sam nalakirala nokte skužila sam da nemam sličnu boju u kolekciji i da je ovo jedna divna duboka tamnocrvena boja, savršena za jesen, ali i nadolazeću zimu. A i proljeće i ljeto, ja ne dijelim lakove po godišnjim dobima. Ali ako bih morala, rekla bih da je ovo jesenja boja tipična za to razdoblje. 

Za bočicu od 9 ml ćete izdvojiti 17 kuna, a na ovoj slici možete pogledati koje su sve nijanse u glam kolekciji. Bočica je manja naspram npr. Essence lakova (danas same usporedbe s Essence, ali što ću kad njih imam najviše), ali Essence lakovi sadrže 8 ml, što me upravo iznenadilo jer sam mislila da će imati više, sudeći po veličini bočice. Heh.


Četkica je manja nego što sam navikla, ali savitljiva je i s njom je lako baratati i namazati nokat. Formula je lako maziva, a super je što se u bočici nalaze kuglice, pa je prije mazanja lako promućkati lak.


Za potpuno prekrivanje su definitivno potrebna dva sloja, jer lak s jednim slojem ne zadovoljava moje standarde. Ne volim kako većina lakova izgleda sa samo jednim slojem, pa tako ni ovaj. Trajnost mu nije jača strana, nakon jednog dana nošenja sam  primjetila da je boja lagano nestala na samim vrhovima noktiju. Međutim nakon tri dana nošenja to je jedino što se desilo, tako da ću mu oprostiti i to. 

jedan sloj

beauty uk lak za nokte tamnocrveny burgundy
dva sloja

beauty uk lak za nokte tamnocrveny burgundy

Sve u svemu, ako tražite lak za nokte boje tamnog vina, svakako vam preporučam da bacite pogled. Beauty UK se ne može pronaći u baš svakom Kozmu nego samo u određenim prodavaonicama, a koje su to možete pogledati na ovom linku.

* naljepnice sam sama kupila, a lak za nokte je PR poklon


38 comments

  1. Uvijek problem s tim naljepnicama :) Meni su one Essence bile grozne, zato sam i odustala od kupnje novih, makar su mi baš zgodni ti uzorci, posebno ovaj tvoj cvjetni :) I lakić mi se sviđa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, a Essence mi je bio bolje prionuo uz nokte :/ Ali ne odustajem, bit će i cvjetne moje! :D

      Delete
  2. Naljepnice nisu baš moj đir, ali je zato lak :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naljepnice su takve da se neće svima svidjeti :D Je, lak je baš divan, ljepši na noktima nego u bočici.

      Delete
  3. Super ti stoji ovaj burgundy lak :)

    ReplyDelete
  4. Ja bih bas volela da probam nalepnice ali nekako m ise ne da. Sve mislim da ih necu dobro zalepiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima posla s njima, ali barem ne moraš čekati da se lak osuši :D Probaj, možda samu sebe iznenadiš pa budeš ekspert :D

      Delete
  5. nisam još probala nikad naljepnice, ali ove kako si ih nazvala treshy baš mi primamljivo izgledaju ( i ja volim životinjski uzorak). Lak za nokte je predivan, super nijansa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, skroz su zgodne naljepnice, a lak je stvarno divan!

      Delete
  6. Meni su naljepnice skroz fora ideja-u teoriji, ali u praksi mislim da se ipak nebih baš snašla s njima. radije se ja držim dobrog starog laka za nokte. Ovaj tvoj lakić mi je baš lijepi, prava boja za nadolazeće blagdne. Ujutro za posao/sastanak, a navečer dodaš gore nešto sjajno/zlatno/svjetlucavo (nadlak) i pravac izlazak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, baš to što kažeš, a ja i inače volim nakon par dana lak samo još ukrasiti šljokicama i tako mi traje još nekoliko dana. Ako mi se ne da mijenjati.

      Delete
  7. Boja je baš vampy ali nalepnice su lude skroz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne mogu se više složiti s tobom nego što se slažem :D

      Delete
  8. AAAAAAA lak je divan i pocinjem mislit da mi treba :D Ne bi se cudila da se uskoro nadje i kod mene :) A ti ces se s naljepnicama valjda drugi put bolje izborit, ja ih jos nisam probala, ne da mi se davat toliko love za jedno nosenje, radije kupim lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa naravno da ti treba, divan je!! :D A to mi je upitno za naljepnice, da, ali tu i tamo za neku posebnu prigodu je fora staviti ih.

      Delete
  9. Ja sam se isto opekla na essence naljepnicama i rekla sam si da odustajem od njih. tako da nisam jos uvijek nasla neke kojima bi dala sansu. :D
    lakić mi je bas lijepi. prava boja za ovo hladno zimsko vrijeme... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam odustala od Essence naljepnica ali ne i naljepnica općenito :D

      Delete
  10. Naljepnice su divne, no previše mi je to komplicirano, a lak namažeš i sačekaš da se osuši :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina, ima više posla, ali barem ne možeš oštetiti naljepnice kao lak, što se meni prečesto događa :D

      Delete
  11. Ja dosad nisam imala problema s naljepnicama... Izgleda da moram i ja podijeliti svoje iskustvo :D

    Lak je predivan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno, baš me zanima takav post, piši što prije, pa da vidim u čemu griješim! :)

      Delete
  12. Ove naljepnice su divne. Volim taj uzorak. :)
    Toliko ga volim da mi stoji i u imenu bloga. Hahaha.
    A ovaj tamno crveni lak je to die for.

    http://beautyorcheetah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. prije lakiranja definitivno treba prvo staviti bazu ( idelna od essence studio nais 24/7 nail base), pa pomogućnosti i sjaj :)
    probajte, definitivno se isplati ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, no prije naljepnica ne, da što bolje prionu uz nokat. ;)

      Delete
  14. Ja imam njihov sivi lak i obožavam ga, traje mi 3-4 dana (taman dok mi ne dosadi) i baš sam zadovoljna :) Naljepnice ne volim, pogotovo ove drečave :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ove naljepnice se svakako neće svima svidjeti, nisu svačiji cup of tea :D Meni je još par lakova upalo u oko, makar trenutno sam u fazi da ne kupujem nove lakove, imam ih stvarno dovoljno.

      Delete
  15. Odlicno to stoje nalepsnice... :)))

    ReplyDelete
  16. Lakić mi je jaaako lijepi <3 Naljepnice totalno nisu moj đir :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim da je lakić univerzalno lijep svima, ali naljepnice baš i nisu :D

      Delete
  17. naljepnice cool izgledaju, ali sve mi se čini da problem nije u tebi već u njima ;)
    joj, otkad sam dobila incoco naljepnice i još ih nisam probala :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njooooo, ta ideja mi se ne sviđa, radije bih da je problem u meni! :(
      Pa što čekaš, na sunce s njima!

      Delete
  18. e da, a lak skroz dobro izgleda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lak je iznenađenje, mislila sam da mi neće biti lijep a kad ono BAM, divan!

      Delete
  19. Hahaha nalje su psihodelija! :D A lak je baš ono za jesen, totalno.

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top