Kako se riješiti brčića u 10 dana


Ajmo se praviti da sam super hot kolumnistica u nekom trendi časopisu, i moj današnji zadatak je napisati članak: "Kako se riješiti brčića u 10 dana". Ako ga ne napišem, naravno, dobit ću otkaz. I iako se na kraju ovog članka neću zaljubiti u brčiće, možda vam okrijem tajnu kako sam ih se riješila. No ne zauvijek. I ne u 10 dana. Možda NA 10 dana.


Kao većina žena, i ja eto imam mali mustaš. Ništa strašno, no dovoljno strašno da ga se poželim riješiti. Koliko me sjećanje dobro služi, brčići su mi postali malo izraženiji tamo negdje kad sam prešla prag dvadesetih godina. Ili do tad jednostavno nisam marila što ih imam. No sad mi itekako smetaju kad se pogledam u ogledalo, a osobito ljeti kad sunce istakne sve mane na licu.


I zato vam predstavljam 3 načina hvatanja u koštac sa ženskim brkovima. Prvo želim istaknuti: NEMOJTE BRIJATI BRKOVE, ili druge dlake na licu!!! Bože sačuvaj!! Opće je poznato da dlake brijanjem ojačaju i oštre su. Dakle, veliko NE! Ako imate jako velike probleme s dlakavosti lica, bilo bi dobro da odete na kontrolu hormona.

 Ja sam tijekom godina, kronološkim rasporedom, radila ovo:

1) Izbjeljivanje brkova
Ovo je bio prvi korak na koji sam se odlučila, i to jedva. Ustezala sam se čupanja brčića jer sam se bojala da će mi početi rasti amazonska šuma. Također sam se bojala izbjeljivanja jer se bojim svega, eto :D Osobito zahvata na licu. No kako je frendica već neko vrijeme izbjeljivala brčiće, i ja sam se odlučila na to, jednostavno zato što nemam jake brčiće. Smetali su me samo zato jer su bili tamni, i jako su se vidjeli na mojoj bijeloj puti. Za izbjeljivanje sam koristila Čupko set za izbjeljivanje dlačica, kupljen u DM-u.

Recenziju Čupko seta je napisala blogerica The Chloee's Everyday i možete ju pročitati ako kliknete ovdje.

Bila sam zadovoljna izbjeljivanjem, do trenutka kad više nisam, i kad sam željela riješiti se brčića. Naime, sad sam umjesto crnih imala bijele dlačice ponad usnice. I to je bilo super, osim ljeti. Kad smo tamni svijetle dlačice se puno više vide, jel'. A i ne pomaže kad ste u studentskom domu, dijelite sanitarije sa cijelim hodnikom, a izgledate ovako nekako :D No izbjeljivala sam brčiće najmanje godinu dana, jednostavno jer sam se i dalje bojala čupanja.


2) Lasersko uklanjanje dlačica
Već spomenuta prijateljica i ja, izbjeljivačice brčića, smo išle i na lasersko uklanjanje. Bilo je to prije hm, dvije godine? Naime, na jednoj od stranica s popustima, ne sjećam se više točno kojoj a nije ni bitno, kupile smo popust na lasersko uklanjanje dlačica. Kao, riješit ćemo se mi brčića ZAUVIJEK. Ili na tri godine barem :D 


No, nisu nam se ispunili planovi. Usred najvećih ljetnih vrućina vozile smo se biciklima na naše tretmane u jedan kozmetički salon. Također nismo smjele prije tretmana izbjeljivati dlačice. Tako da smo patile na sve strane. Koliko se sjećam, išle smo tri puta na tretman, s razmakom od možda mjesec dana. Jao, kako imam loše pamćenje :/ Ali što mi je definitivno ostalo u pamćenju je bačen novac, te da tretman nije djelovao. Možda su nam se brčići malkoc prorijedili, no što je sigurno je da ih se nismo riješile. I sad nam je stvarno već bilo dosta brčića i odlučile smo se na čupanje.

3) Čupanje brčića
Čupam brčiće već 2 godine, i zadovoljna sam. Sretna sam bezbrčna žena :D Jest da moram pričekati da dlačice opet narastu da ih mogu čupnuti, no preživim to razdoblje jer se dlačice nekako manje vide i puno su rijeđe. Za to koristim Čupko set za depilaciju lica, u kojem se nalaze trakice s voskom, uljana maramica i mala vrećica aloe vere. Možete ga pronaći u DM-u, ali i ostalim prodajnim mjestima koja drže Čupko proizvode. Jest da boli kao madafaka, ali mislim da smo mi žene već razvile određenu toleranciju na bol, osobito jer ova traje tek sekundu-dvije. Ja obavezno, zbog osjetljive kože, držim i hladan oblog na području nakon čupanja. 


Više o ovom setu za čupanje brčića napisala sam u ovom postu > http://girlygirliness.blogspot.com/2013/08/recenzija-cupko-set-za-depilaciju-lica.html

A možete pogledati i video u kojemu pokazujem što se sve nalazi u setu i kako ja uklanjam brčiće



I to je to, to je moj put borbe s brčićima, tim neprijateljem žena :D Trenutno sam za opciju broj 3, čupanje. Nemam tih zločestih dlačica na licu, osim u razdoblju kad ipak moraju malo porasti prije sljedećeg čupanja. I dobro sam se sjetila, mogla bih ih danas čupnuti. Ako vas zanima kako to izgleda u razdoblju rasta, imam čak jednu sličicu za vas. Ne znam jeste li primjetili, ali baš kad sam fotkala za recenziju S-he sjajila sam bila u međufazi s brčićima, malo se vide na fotki hihihihihi :D Ove bijele sitne dlačice ispod usnice ne diram, ne smetaju mi nimalo.


Iako nema pouzdanog načina na koji se možemo "riješiti brkova za 10 dana", možemo barem na 10 dana.

Da li vi "uređujete" nausnicu, kosite travnjak, i to? :))

Brkata :*

193 comments

  1. imam ih i ja i sad su postali vidljivi na krajevima i vide se na slikama kad ih listam i stavljam na blog :/ mogla bi napisat cijeli post za čupko i kako to radis,ja za sada samo prolazim u dm-a pokraj tih stvari i još se neusudim kupovat tako što. koliko ovaj set dođe? mislim da je veet daleko skuplji od čupka,bar kad sam ga zadnji put gledala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da dođe oko 30 kn, tu negdje. Baš ću napisati post o tome. Ma čupni ih, skupi hrabrosti i čupni!

      Delete
    2. Depilacija šećernom pastomSeptember 25, 2013 at 3:59 PM

      http://www.orgona.com.hr/depilacija/depilacija-secernom-pastom.html

      http://www.incentar.net/egipatska-depilacija-secernom-pastom-176/

      http://www.petra-kump.com/depilacija/secernom-pastom.aspx

      http://www.palmaris.hr/izdvojeno/egipatska-depilacija-secernom-pastom-pandhys/

      http://www.beautyhouse.rs/home.html

      Delete
  2. Znaci i ti si mi mustas djevojka hehehe joj zeno, nemas pojma koliko si me nasmijala i koliko te sada gotivim poslije ovog posta :))) Super si cura :*
    Ja sada koristim Baleine trakice, recenzirala sam ih. Ne znam da li si ih probala ali s njima sam super zadovoljna!

    http://meteobeauty.blogspot.com/2012/12/balea-cold-wax-depilatory-strips-for.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bogme mustača :D Hvala :)) Evo čekirat ću post, nisam vidjela Baleine trakice. Ali nisam ni gledala jer odmah uzmem Čupka. :*

      Delete
  3. Ja svoje uklanjam voskom i deluje. Nemam ih 10 dana, nije previše bolno i vosak je dostupan u svakoj apoteci ili parfimeriji, za male pare. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ovo su trakice s voskom. Ali kako ti, samo s voskom, ili? Ne razumijem :/

      Delete
    2. Istopim vosak, nanesem i kad se 'ohladi' skinem. :)

      Delete
    3. Vidiš, nemam pojma za to :)

      Delete
    4. A kada se Čupko-trakice zagriju fenom- onda su tople? Onda je vosak na njima topao rastopljen? ili...?

      Delete
    5. Da, vosak se tako ugrije, a vosak mora biti vruć jer se tako rastopi i lakše uhvati dlačice. Ima i vrsti hladnog voska, ali taj nisam isprobala..

      Delete
  4. meni nekako to još nije palo na pamet iako kao sve tamne žene, imam te male brkove iznad usana:) ali ako se odlučim na to, čupat ću!

    hvala na informacijama:)

    meni ove trakice (čupko)koristi nevjesta za čupanje obrva (sebi i mnoštvu prijateljica), a i meni ih je čupala prije pira i čine mi se dobre...samo prvi put je bilo malo crvenila, ali valjda to mora tako biti. tako kad se odlučim i ja ću sa čupkom čupkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma čupaj, ajde, bit ćeš sretnija sama sa sobom :))
      Nije mi nikad palo na pamet obrve s njima čupati. Nekak mi se čini nezgrapno, ne bih to mogla sama..

      Delete
  5. Postala sam imuna na bilo kakvo čupanje te gamadi.. Sara vs. gamad 1:0 :D
    I lijepo si me nasmijala :D super je post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tko čupa dlačice s nogu s epilatorom, imun je na sve ;)
      Hehe tnx :=)

      Delete
    2. Bok:) imam pitanje, dakle prije sam brijala dlacice i sad su dosta ostre.. odustala sam od brijanja i pocela koristit vosak medutim ni on mi nije uspia sve izvuc a s pincetom predugo traje...sad koristim eveline depilacijsku kremu i s njom namazem podrucje povise usnica i nakon 7-8 min lopaticom skinem i bude sve ok :) sta ti mislis o tom? Jel bolje od brijanja? Hvala unaprijed :)

      Delete
  6. Ja sam napravila veliku grešku u tinejđerskim danima kad sam u nedostatku znanj i sredstava počela brijati dlake na licu i rukama.Možeš mislit kako to sad izgleda i kako je teško ispraviti to.Nausnice čupam pincetom već dugo i to mi jse pokazalo kao najbolje rješenje,a dlake na rukama i svugdje ostalo brijem.Da bar imam samo nausnice,ali ne ja imam i bradu i po vratu i po stomaku,ma po cijelom tijelu ali stvarno baš po cijelom tijelu i užasno me frustrira to i narušava mi samopouzdanje posebno sad kad se bliži ljeto i kad će to biti duplo vidljivije.Još ja bijela kao sir,a prirodna crnka,katastrofa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, a znam, to curke rade kad nemaju boljeg riješenja, ja sam tako pobrijala s prstiju par dlačica i sad i njih moram čupati. Jesi razmišljala da počneš čupati te dlake? Možda s epilatorom? Imam frendicu koja čupa ruke s ruku epilatorom. Ili da pokušaš sama napraviti šećernu pastu? Baš mi je žao.. I ja imam dlakavije ruke, ali nisam ih dirala, hvala Bogu.

      Delete
    2. Još jedna dlakavica ovdje :). Imam ih svida, od jako sitnih i tankih ali vidljivih jer su tamne na mojoj bijeloj koži, do tankih gustih i dugačkih pa do crnih žica (i to ne samo na 'onom' mjestu). Frustrira me, zamrzila sam ići na more u špici (što i zbog vrućine i gužve, ali dlake su glavni bed) i koliko god da vremena izgubim da se sredim (znači cijelo tijelo, ne samo noge i ruke), kad dođem na sunce vidim da i dalje izgledam kao majmunče. Neke dijelove ne mogu dirati jer previše boli i ne mogu jer si npr. leđa ne mogu previše dirati. Katkad se čupam voskom i plačem od muke i ljubomore prema onima koje se briju dva puta godišnje :D. Uglavnom, svoje krzno njegujem voskom - to mi izdrži tipa 5-6 dana pa počne rasti prva tura. Te rijetke znam nekad riješiti el. epilatorom. Katkad posustanem pa ih samo obrijem (rijetko ipak), a onda mi krenu rasti tipa za 8 sati. I da, urastaju ko lude pa su mi moje siraste noge pune crnih točkica.
      Izbjeljivanje kod moje gustoće nije išlo. Po licu su mi hvala bogu nešto slabije, ali su guste. Mustaće sam do pred malo čupala samo pincetom, a ostatak sam puštala. No, to mi je počelo smetati pa sam počela voskom odčupavati i ta zla s lica. Vosak mi ne makne sve mustaće pa se moram služiti pincetom. I još neš, onaj mit da ti od voska oslabe - yeah right! Možda onom tko ima 3 dlake na cijelom tijelu...

      Delete
    3. Ma da mi je vidjeti tko se to brije 2x godišnje, hah. Hm, jesi li razmišljala o laserskom uklanjanju? Meni zvučiš kao super kandidatkinja, jer je to uklanjanje uspješnije što je veći kontrast između dlake i kože. Znači tvoje tamne dlake na svijetloj koži bi laser super uočio. Makar to je poprilično skupo, a nema neke garancije da će biti ne znam kak uspješno. Mislim da ovo moje nije bilo jer nije bilo u nekom jako stručnom salonu rađeno. A i do sad valjda imaju bolje aparate :)
      A ne znam što da ti kažem, baš mi je žao što si toliko isfrustirana dlakama i što si nezadovoljna, da barem postoji neko magično rješenje za to. Ali sigurno zato imaš i jako črvrstu i gustu kosu, jel' da :)
      I sve znam za urastanje :/ Razmišljam da doma pokušam napraviti pastu za egipatsku depilaciju, ona je super je poslije nje dlačice manje urastaju. Jesi razmišljala o tome?

      Delete
    4. Azzie totalno susjećam s tobom.I dok se drugi raduju ljetu i lijepom vremenu ja strepim od toga da izlazim u ljetnoj odjeći vani baš zbog problema koji i ti imaš.I svako ljeto provedem u dugim nogavicama,a ruke moram otkriti šta ću ali ih prije otrkivanja obrijem.A i to nije najsjajnije jer ostanu crne točkice,a i ne mogu se nikom prbiližiti jer ih bockam i to je užasno neugodno.Uglavnom,kao da si mene opisala,sve što si navela imam i ja.Čak ni kosu ne dižem samo zato da mi dlake na licu ne bi bile baš na izvolte i uočljivije.Epilatorom samo noge čupam,ruke nema šanse jer me tu najviše boli.Znači čupala sam pazuhe s eiplatorom,al ruke nema šansem posebno nakon incidenta kad mi se koža zaglavila u eiplatoru i jedva sam je isčupala.Od tad imam traume al ga i dalje koristim jer nemam druge opcije.Kad brijem,kao da nisam ni obrijala samo dobijem crne bockave točkice,kao i crvene.A kad mi je kozmetičarka skidala dlake s ruku trakama dobila sam tako gadan osip ko da šugu imam.Lasersko uklanjanje bi možda najbolje rješenje bilo (pa makar i probati ako ništa) ali je preskupo posebno meni koja ne radim i ovisim o roditeljima.
      Ove godine sam odlučila skoknuti do solarija malo i nadam se da će ako malo potamnim taj problem biti manje uočljiv ali eto vidićemo.

      Delete
    5. Nemam takvih problema,ali imam puno frendica kojima ostaju crvene piknjice poslije i ne vole nositi kratke hlače i suknjici ljeti, ali znaš što, jedna je odlučila da joj je jednostavno prevruće i da ju boli briga i to je to, to je pravi stav!! A što se tiče osipa, je li to bila depilacija voskom? Jer sam ja išla na depilaciju bikini zone, prvo egipatsku i onda kasnije voskom, jer je vosak jeftiniji. E. Znaš koji osip sam dobila. Nije ni osip, nego kao da mi je cijelo područje bilo spaljeno nekom kemikalijom! Katastrofa! Ali mi je egipatska depilacija san snova! Malo je skuplja, ali je odlična. A znam, i ja još ovisim o roditeljima i bogme ih ne mogu tražiti da izdvoje nekoliko stotina kuna mjesečno samo da idem na depilacije. Bit će bolje kad se zaposlimo :)

      Znam da vam je grozno curke, s dlakama, i da ste ih jako svjesne. Ali trebali bi reći same sebi: boli me briga, vruće mi je, dignut ću kosu, obući ću kratke hlače, suknjicu, a ostali neka idu u ... oblake ;)

      Delete
    6. @Girly, vjeruj ima takvih koji imaju paperjaste svijetle dlačice kojima trebaju mjeseci da izrastu nakon što su počupane :D. Imamo jednu u obitelji, ali na nesreću nismo u krvnom srodstvu :D
      Puno sam razmišljala o laseru, pa čak i vrlo ozbiljno za sređivanje bar nekih najkritičnijih dijelova, ali moram priznati da sam skeptična. Dlake narastu kako sam saznala guglanjem, a vjerujem da ni ja ne bih bila pošteđena s obzirom na to kako mi se ponašaju zadjih desetak godina. Preskupo je za toliki rizik. Jedino me sad jako zanima ona Philipsova sprava za kućno 'spaljivanje'. Pa neka se i vrate. Bar da sam mjesec-dva na miru i bila bih presretna. Pričekat ću iskustva drugih koji nisu siromasi kao ja :D.
      Inače, čitala sam da dlakavost može biti znak policističnih jajnika. Pregledala sam ih i sasvim su u redu. Ginekologinja mi je dala ulje noćurka jer sadrži nešto malo hormona, ali prekinula sam s tim tabletama nakon jedne doze jer mi nisu odgovarale.
      I da, ajmo reći, srećom, imam jaku kosu. Žicu zapravo, ali koliko katkad izgledam kao ona djevojčica iz filma Krug, toliko ju zapravo ne bih mijenjala. Bar nešto ajde :D.
      Egipatsku nisam probala. Pokušala sam ju skuhati doma, ali mi nije uspjela. Trebala bih prvo probati kupovnu da vidim uopće u čemu je razlika u odnosu na klasični vosak i da znam koliko gusto treba biti i tako to. Meni su na bikiniju toliko jake da nemam dovoljno snage potegnuti traku (ukorijenjene su bome...), a znala sam si napraviti i podljeve. Tako da sam došla do toga da mi je bolje upaliti neku seriju ili lagani film i skidati to pincetom :D.

      @Redhead, i ja sam nekoć brijala na rukama, u srednjoj. Brzo sam od toga odustala jer me bilo užasno sram u busu u gužvi grebati ljude :/. Epilatorom i mene boli, ali ga koristim za one malene koje rastu nakon čupanja voskom. Voskom pak potegnem u par puta i to mi je najlakši dio za čupanje. Epilatorom sam si i ja ulovila kožu, i to na laktu pa sad pazim da savijem ruku i zategnem kožu kad tamo prolazim. Pazuhe sam probala čupati, ali to je završilo hororično bolno. Taj dio isključivo brijem.
      Kosu vežem u rep jer mislim u biti da ne želim patiti pod 15 kila svoje grive po ljeti samo da netko iza mene ne bi gledao moj vrat i ramena sa sitnim (vidljivim) dlačicama. Kad mi dođe onaj nalet nezadovoljstva pa očajavam radi toga što ne samo da ne mogu nositi majice otvorenih leđa nego da moram paziti da budu zatvorene do vrata - kažem sama sebi: unormali se, do kuda ide ta ludost da moraš paziti šta netko iza tebe misli o tvom vratu? Jer pazi, taj netko iza tebe možda baš ima ogromne klempave uši koje skriva minivalom ili možda ima užasno puno sala oko struka kojeg pakira ispod steznika ili tri sise, 14 prstiju na nogama, plivaće kožice i tako dalje. Ako će netko o tome nešto i reći, taj ne zavređuje da išta priča. Vidjeh curu koja nosi kratke hlače s crnim (na par metara vidljivim) dlakama na nogama i nije ju briga, a ja (i ti) se zabrinjavamo oko nekih tankih dlačica po vratu. Neću trubiti da se trebamo prihvatiti kakvi jesmo, zbilja. Nisu mi dlake privlačne i ne želim ih na sebi, ali ako ne mogu riješiti neke dijelove tijela i ne smatram da bi drugi oslijepili da to vide, onda ih treba prihvatiti, jbga.

      @Girli opet - ovaj zadnji odlomčić treba boldati. Upravo tako. Lijepo sam odlučila da ću si odrezat stare trapke, napravit vruće hlačice i ovo ljeto prošetat svoje bijele noge s crnim točkicama (ionako izlazim po noći :D). Došla sam do toga da se ne želim za koju godinu zapitati gdje mi je mladost prošla i zašto sam ju potrošila na skrivanje nesavršenosti, bilo dlačica, točkica ili pak nešto celulita.

      Delete
    7. Ne samo jajnika, možda bi trebala provjeriti i štitnjaču?? A možda je jednostavno i genetika. U svakom slučaju, nemoj se sramiti, malo se ljeti i osunčaj, ako te sram u javnosti a onda se negdje zavuci. Naravno, uvijek krema za sunčanje ;) Piknjice će se manje vidjet kad uhvatiš malo boje. Ali pretpostavljam da jako lako pocrveniš, pa pripazi stvarno na kremu za sunčanje.
      Da, nažalost moju veliku, laser stvarno nije pomogao. No takvo je moje iskustvo, poguglaj malo, možda je netko imao bolje.
      Svi mi imamo neke nesavršenosti koje skrivamo, neke su lakše za kamuflirati odjećom, neke teže. Nitko nije savršen, i samo ti nosi kratke majice, hlačice, sve što te veseli. :*

      Delete
    8. probaj sa secernom pastom, ja se depiliram secernom pastom( secer, voda i limun, sastav, imas o tome kako se pravi na you tube), nemoj se zavaravati laserom jer ako to krenes raditi najmanje 20 - 30 tretmana treba uraditi i opet nije trajno i nemoze sve ukloiti, vjeruj mi, probala na sopstvenoj kozi,to sto kazu 4-6 tretmana je cista laz, meni se secerna pasta od svega pokazala najboljim.Ja uradim ruke svake tri sedmice nekada i cetri, nausnice svake sedmice ili desetak dana, pazuhe svaki mesec i po, noge dva meseca, napravim sebi uvek imam kod kuce, nije skupo, ,sve prirodno, a ako je koristila Kleopatra sto nebi i mi :) kad hocu da radim pastu zagrijem, krpice napravim , namazem se i povucem, boli, ali cupa iz ''korena'', to sto si brijala dlake nema nikakve veze, koliko dlaka imamo odredjeno je genetski i vise ih nemoze biti brijala ih ili ne, probaj pastu , nemas sta izgubiti, mozda neces znati odmah kako napraviti ali vjeruj mi sve sam probala pasta jedino efikasno ili izbjeljivanje ako su ti bas tanke dlacice,

      Delete
  7. Hahaha,svaka tebi jedna cast!bas sam se lijepo nasmijala xD hvala sto si podjelila s nama svoje brige po mustacu ;) ja svoj cupam secernom pastom..pinku manje boli,a i manje je iziritirano podrucje..s trakicama sam si znala odvalit komad koze (da da) tako da se drzim paste,il cupko kreme za depilaciju osjetljive koze :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nije to sramota nikakva, ne treba nas biti sram.. Što je žena bez brkova :D Jel' sama radiš šećernu pastu, ili?

      Delete
  8. ja ih bome čupkam pincetom a kad baš imam volje električnim epilatorom, je da boli al isplati se..a sa vsokom još nisam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, mene pincetom boli puno više nego voskom :o

      Delete
  9. i ja sam prije izbjeljivala jer sam se "bojala" čupkanja (i brčiće i ruke :)) ali sam na kraju ipak počela da ih počupam i prezadovoljna sam, život mi je odmah postao ljepši haha. :) dlačice su sad puno manje primjetne a potrebno je samo nekoliko minuta da se fino uklone. iskreno preporučujem svim curama, pogotovo onima koje imaju prirodno jače dlake

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jedino je mama što se mora čekati da narastu do određene veličine. Ali definitivno, čupanje je najbolje!

      Delete
  10. Baš sam htela da ti pohvalim mustaće na onoj fotki na vrhu, kao da si jedna od 3 musketara :D
    Imala sam peh sa čupkanjem... Inače imam jako malo brkčića i uvek ih skidam kremom za depilaciju. I pre neki dan rekoh ajde da pincetom iščupkam tih nekoliko dlačica, nema mnogo... I na pola mi bi dosadno, pa premažem kremom za depilaciju... I onda mi iziritira deo gde sam iščupkala dlačice, pa sad idem kao da sam se ošugala :D I zezaju me... Ali nema veze, i to će proći...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajoj da, ne smije se ići tom kremom na iziritirano područje :/ Ma proći će, sigurno je do sad već prošlo :)

      Delete
  11. Ja mislim da nitko živ nije vidio tvoje "brčiće" na onoj slici dok ih ti nisi zaokružila. Ovaj post ti je odličan!!! Slike bradatih i brkatih žena, uključujući i tebe, uopće ne izgledaju kao da je po njima išta rađeno. Sve djeluje tako....prirodno ;)!

    Film obožavam i ja, a najveći sam fan pesa!!! Obožavam kineske kukmaste!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma to je sve fotošop hahahah :D
      Sad sam izgubljena, koji film?

      Delete
  12. Lol. bezrbčna :).
    Dobra si ti, ja sam jednom vidjela ženu s bradom. Bradom! A ne u cirkusu! I hoda tako uokolo, bez kompleksa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma vidjela sam ja žene s brkovima u svom selu, ne znam, valjda im je svejedno kak izgledaju :)

      Delete
  13. Haha, bezbrčna žena :D Nasmijala sam se bome, ja sam ih dosad čupala pincetom, samo sam jednom probala tim čupko trakama pa nije uspjelo, niti jedna se nije iščupala -.- Valjda nisu bile dovoljno velike, tko će ga znat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda nisi dovoljno zagrijala vosak, ili si imala kremu na licu pa se dlačice nisu uhvatile.. Ma ako ih imaš 2, 3, ni ne trebaš s trakicama :)

      Delete
    2. ako imaš sitne dlačice, tamne malo. Jel' dovoljno samo tom kremom za izbjeljivanje da se radi,kako bi se eto,bar manje vidjele? Kad se prbližim ogledalu onako,primijete se,ali ne puno. Ali eto ima ih,i smetaju mi -.-

      Delete
    3. Ako imaš svijetliju put, onda ih bez problema izbijeli i manje će se vidjeti. Ali ako imaš tamniju put, onda će se logično, svijetle dlačice još bolje vidjeti. No možeš isprobati kremu za izbijeljivanje, zašto ne, ako ti smetaju dlačice. Nemoj krenuti čupati dok ne probaš izbijeliti. Samo prati upute na pakiranju i nemoj predugo držati kremu na tom području, a ako krene jako peći odmah isperi!

      Delete
  14. Baš si me nasmijala :-D

    Ja sam prije nekim trakicama čupala, sad su se prorijedile pa ih pincetom počupam :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D

      Tak su se i moje malo prorijedile dlačice, možda čak i zbog lasera, tko zna _)

      Delete
  15. a luda li si... ali sad si bar sretna bezbrčna žena ;)
    nisam se ovako nasmijala odavno, hvala ti :D
    p.s. ovo mi je tableta manje pred spavanje, možda mi večeras neće trebat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesam jesam :D
      Haha, eto, djelujem kao tableta za spavanje :)

      Delete
  16. Pa jesam ja jedina ludakinja kojoj to uopšte ne smeta ? Da, imam ih, i ne znam kakvi su tvoji bili pa da uporedim šta je tamnije i jače, odnosno svjetlije i slabije ali ništa ne radim ... imam samo problem sa benom na licu na kojem se pojavi dlačica svaka dva mjeseca i samo to čupnem a ostatak lica ne diram . Mislim da sam luda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moji se nisu vidjeli iz svemira, ali smetali su mi. Ajd super, ak ti ne smetaju, bogme te onda boli briga :)

      Delete
  17. Haha, i ja isto ovo radim, imam i čupko za izbjeljivanje a jednom mjesečno odem kod kozmetičarke da mi to šećernom pastom počupa i odkad to radim dosta su se prorjedile. U biti nisu ni bile nešto jake te dlačice ali su mene skroz živcirale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam bila 1x kod kozmetičarke, ali mogu to i sama raditi pa si uštedim novce :) Ma nisu ni meni jake, ali su mi smetale.

      Delete
  18. Nemam ih :D ALI s obzirom da se na fotiću vidi sve 100 puta veće i upadljivije, tako i ja nekad stavim onu neku Eveline depilacijsku kremu za osjetljivu kožu i lagano uklonim špatulom nakon 5 min. To radim otprilike jednom mjesečno jer nemam potrebe za češćim :) super post i opet veseo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fotić sve vidi, SVE :D Meni je čupanje bolje rješenje jer sam duže onda bezbrčna :)

      Delete
  19. Odličan post ! Između ostalog i sa tim imam problema. Probala sam sve metode osim lasera i momentalno koristim kremu za depilaciju i pincetu.
    Ma joj, to je baš užas s tim dlakurinama !!!

    ReplyDelete
  20. hahahahaha nek je neko i ovu temu otvorio :D ja cupkam isto cupkom a balea je popravila svoje isto pa probaj, mislim da su sad roze. Posto mi je mrsko trljat medju dlanovima da se to ugrije, uperim fen na nekoliko sekundi pa zacas ugrije a ja ne umaram ruke :) Pocupam povremeno a ostatak popravljam pincetom kad mi se hoce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E budem baš sljedeći put Baleine kupila! I ja grijem fenom :)

      Delete
  21. Glavno da si našla način kako ih se riješiti. :) A na onoj slici ih nitko nije vidio osim tebe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajilo je tu bilo da odvrati pozornosti :)

      Delete
  22. ja ih na onoj slici stvarno nisam vidjela :)))

    i ja ih skidam s čupko voskom, ali onom zelenom linijom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A to je tako, svi smo prekritični prema sebi pa vidimo samo najgore :)

      Delete
  23. "Sretna sam bezbrcna zena!" Hahahahahaha joj, umrla sam! :D Ja isto radim 'depilaciju', ne mogu pincetom, smorim se i izgubim zivce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mene pinceta puno više boli, čupkanje brk po brk, ouch :D

      Delete
  24. Luda ženo, skroz si me nasmijala! Ja sam ih isto tako prvo posvjetljivala jer ih zaista nemam puno, ali me nerviraju. U zadnje vrijeme ih čupam Baleinim trakicama, puno su mi jeftinije nego Čupko :)
    Dlake na rukama srećom nisam dirala, i uvijek ih posvjetlim - uzmem onu Čupko kremu za izbjeljivanje i super mi je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlake na rukama ne diram, na njih sam navikla, ali baš da me netko gleda u lice i da razmišljam kako mi gleda u brkiće, to mi stvarno ne treba :D

      Delete
  25. I ja koristim Čupko i svaki put me boli ko sam vrag, ali skoro da sam se navikla. Ako ništa drugo, čitavo to masakriranje barem traje par minuta pa brzo zaboravim na muku :)
    Za ruke koristim ljubičasti Veet i mrzim to raditi više od ičeg, ali...drugog mi načina nema. Puno puta sam razmišljala o laseru, ali stvarno mi je preskup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato kažem, mi žene smo već navikle na bolove, tako da to nije ništa za nas.. Ti i ruke "odradiš"? Ja ne, iako jesu dlakavije od prosjeka.. Ali ne da mi se još i to :/

      Delete
  26. Kakav fenomenalan post! Mi ovde nemamo "Cupka". Kakav smesan naziv ima. Hehehe. :) Ja moje brke depiliram voskom. Nekako mi je tako najbolje. Ne secam se tacno al cini mi se da sam pocela sa nekih 17-18 godina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, prvo mi je bilo jako smiješno ime Čupko, sad ni ne primjećujem :) I ovo je vosak, samo što je na trakicama.

      Delete
  27. Koji si ti lik :D

    Čupko je pre 6, 7 god bio kod nas da se kupi i obožavala sam ga ali više ga nema :(((

    Sada koristim isto neki vosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :p
      Šteta što ga nema. Ali vidim da puno cura hvali Baleine trakice.

      Delete
  28. i ja imam mali mustaš xD već me dugo nerviraju al do nedavno sam se bojala to čudo uopće dirati da ne bi bilo još gore, jel. i tak je jedan dan meni bilo full dosadno, taman sam si obrve čupala i došla sam na ideju da i ove gadiće riješim :D ne znam kolko je to bilo pametno s pincetom dirati al reko ajd kad me već nikaj nije bolilo xD al da, trebala bi probati s ovim trakicama ili sa šećernom pastom možda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma čupni i bok, što se nerviraš bezveze :D Ja bih baš voljela pokušati napraviti šećernu pastu, osobito sad kad ljeto dođe.. Uf, glupe dlake!

      Delete
  29. Hahaha odličan mi je post, baš si me nasmijala sa slikama. :P

    Naime, i ja sam izbjeljivala brčine, ali su mi sve frendice počele komentirati, kao kaj je sa mnom, zašto imam bijele brke haha, pa sam odustala. :D

    Do nedugo sam koristila Čupkov vrući vosak, ali sam skužila da mi nije bilo nešto efektivan što se tiće ponovnog rasta, rasle su mi jako brzo.

    Sad koristim šećerni vosak i to mi je najbolja stvar do sad. Najbrže ih skinem i najdulje mi dura, preko 2 tjedna. :D A i dosta su se prorjedile. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D E, ti si mi baš dala ideju sa svojim postom, kak si sama radila šećernu pastu. Pa mogu valjda onda i ja, ha? :)

      Delete
  30. Ovdje sve brkate zene :D ja imam skroz sitne pa ih pocupam pincetom, tako sporije rastu i tanje. Na rukama isto cupam pincetom kad malo narastu. Onda se svi cude kako nemam dlake na rukama :D i to cijelu godinu, nesamo po ljeti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ne bi čovjek rek'o koliko je brkatih žena :D Pincetom na rukama? :o Šta, imaš 3 dlake? :D

      Delete
  31. ja moje cupkam voskom ali bih definitivno volela zauvek da ih se resim laserom ili tako necim :D

    ReplyDelete
  32. drago mi je što si napisala ovaj članak, jer sam već pomislila da nešto nije u redu sa mnom i da sam ja muku mučim s ovim. i da ono, totalno sam ostala razočarana kad sam vidjela da ti lasersko uklananje nije previše pomoglo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma šta ti je, oooogromna većina žena ima mali mustaš. Nije strašno, ali ljepše smo bez njega :)) A kako sam ja tek bila razočarana :(

      Delete
  33. Super je post :))))))
    Nažalost spadam u one koje čerupaju te dlačice jako često, nemam drugog izbora :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)))
      Mislim da nas je puuuuno više nego što to mislimo ;=)

      Delete
  34. E pozdrav još jednom, samo da ti se javim da sam promijenila adresu onog drugog bloga na:
    http://mojmalipodsjetnik.blogspot.com/
    mislim da je to bolji naziv za sve male savjete koje ne želim zaboraviti :D
    Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je novo ime, kao mentalni post it :) Poooozdrav :))

      Delete
  35. isle samo svaka dva tjedna, mozda cak cetiri ili pet puta! i nista! ipl lasersko odstranjivanje my ass. a najzesci su nam bili random spaljeni brčići koje nismo smjele dirati hhahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E i htjela sam te pitati kad sam pisala post, ali kao bila sam lijena :D Ma glupost!! Ili su one u salonu bile neznalice, trebale su nas opaliti na najjače i spaliti i kožu i sve i ne bi imale brkove, voila :D

      Delete
  36. ma ne bih ti ni rekla:D ja krivim salon i one u salonu. nikako nase dlake nausnice.

    ReplyDelete
  37. Jako mi je zanimljiv članak. Osobno nemam potrebu za ovakvim tretmanima, jer su mi dlačice jako,jako svijetle ... Ali zato su mi i trepavice i obrve praktički nevidljive u prirodnoj verziji :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx ;)
      A odi vrit :D Eto, to su sve mane i blagodati oba tipa: tamne kose, trepke i obrve - ali brčići, svijetla kosa, pa i obrve i trepavice - ali nema brčića. Mislim da je tebi ipak bolje :D

      Delete
  38. Ma što god da ti napišeš, ja se nasmijem :)) Šećerna pasta ti isto nije loša opcija.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što god ti spečeš, ja bih jela :D Isprobat ću tu opciju sigurno!

      Delete
  39. Budi bez brige, nisi jedina koja muku muči s brkovima. :D Ionako, što je žena bez brkova? :D

    ReplyDelete
  40. imam 14 godina i problem s brcicima. jedno vreme sam ih uklanjala obicnim depiliranjem-ziletima. onda su me u skoli poceli zezati i bilo mi je vrlo neugodno... sta da radim..? ipak imam 14 god...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej, joj nemoj brijati te dlačice nikako!!! Predlažem ti, ako su stvarno duži, da odeš ili u kozmetički salon na uklanjanje voskom, ili da si kupiš ove trakice koje spominjem, Čupko za dlake na licu, i s njima ih ukloniš sama doma. Ali možda za prvi put bi bilo najbolje da odeš u kozmetički salon. Popričaj i s mamom ili tatom, prijateljicom, pa i od njih traži savjet. Ali svakako PRESTANI brijati te dlačice! Samo će ti ojačati i brže rasti.
      Evo ja mislim da bi bilo najbolje, ako ti baš jako smetaju brčići, da ih čupaš. Znači trake za depilaciju ili kozmetički salon.
      A oni koji te zezaju sigurno također imaju neke mane, pa te zezaju tako da se osjećaju bolje u vezi sebe.

      Delete
    2. hvala ti puno :)

      Delete
    3. napravi secernu pastu sama kuci i cupaj, kako se radi vidi na internetu , vrlo jednostavno a ne kosta nista, voda limiun , secer, samo pazi da se ne oprzis

      Delete
  41. Haloo. I ja imam taj problem xd
    Nisu baš velike dlačice,ali su tamne. Imam inače taman ten kože,ali i dlačice su onako potamne. Eh ja do sad ništa nisam koristila,jer se ne usudim nikako :/ a voljela bih bar kad bi se manje primijetile,onako da su svijetle? šta da koristim, heelp mee :D
    Hvala unaprijed. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa probaj ih izbijeliti, ako ti ne smetaju veličinom. Ali ako su tamne na tvom tamnoj puti, možda ih ne bi trebala ni dirati :) Bože moj, normalno je da žena ima male dlačice na licu. Ali ako baš želiš želiš posvijetliti ih, onda isprobaj ovaj Čupko set za izbijeljivanje koji je na slici. Ja sam njega koristila i stvarno dugo traje, tj. ima ga dosta. Samo nemoj predugo držati smjesu na licu da ne bi dlačice bile presvijetle, jer će onda iskakati u odnosu na tvoj taman ten još više. To me zapravo brine, ako ih posvijetliš a tamnoputa si, onda će se vidjeti još više nego što se sad vide ove tvoje male tamne dlačice. Zato najbolje da ih ne diraš i zavoliš ih :D

      Delete
    2. Hvala ti :)
      Probat cu na nekom dijelu kože,pa da vidim kako će se pokazat?
      Jer nije ih puno,ali me nervira,i zato ih želim bar za jednu nijansu svjetlije da bude. :D

      Delete
    3. Da da, to sam zaboravila napisati, obavezno prvo isprobaj negdje na ruci ili nozi. Onda pazi koliko ćeš dugo držati kremu, da ne bi završila s blonde brčićima :D

      Delete
  42. hej, ljudi:D osjecam se dlakavo. imam ih svuda: po leđima, po dupetu, po rukama(tu su preguste).. brcice da ne spominjem.. ubija me to. svaku noc kad legnem spavat samo razmisljam o tim stvarima.. kako ce me ismijavati u skoli i tako to.. kako ce decko prekinuti sa mnom kad shvati da BRIJEM brcice.. osjecam se grozno.. mrzim obuci dvodjelni kupaci zbog ledja... mrzim bilo koji jer mi se vidi dlakavo dupe i ne znam sta da radim s tim.. al me depra pomalo popusta jer citajuci komentare vidim da nisam jedina.:-) svejedno, STA DA RADIM ? ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej hej, sorry što tek sad odgovaram, bila sam na moru. Ovako, žao mi je što se osjećaš grozno i što ne možeš spavati od tih misli. Kao što vidiš, da, nisi jedina :) Sigurna sam da imaš prekrasnu gustu kosu, jer je moja pretpostavka da imaš jake dlake. Ja bih ti predložila da odeš doktoru i kažeš da bi voljela prekontrolirati hormone jer te zabrinjava pojačana dlakavost. Često je razlog u hormonima. Bilo bi dobro i da odeš ginekologu i napraviš ultrazvuk jajnika. A ako bi te dečko ostavio zbog takvog razloga, onda nije dovoljno dobar za tebe :=)

      Delete
  43. jel mi moze netko objasnit kako se izbjeljuju, dal se moraju stalno izbjeljivat il se jednom izbjele i kraj? koliko cesto ih cupkom moram odstranjivati?? poooozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok, moraju se izbjeljivati recimo 1x mjesečno ili rijeđe. Jer izbijeljene dlačice otpadnu i zamijene ih ih opet tamnije. A čupkom isto otprilike 1x mjesečno.

      Delete
  44. Hej,imam jedno pitanje,jos sam bila ne iskusna pa sam brcice obrijala ziletom,eh sad nakon svega toga i sada kada sam procitala na tvom blogu da si u jednom komentaru napisala da tako rastu brze i ostrije su dlacice,i stvarno kada su mi nausnice mokre osjetim pod prstima da mi je ostro tu,i neugodno mi je kada se s nekim pozdravljam da osjeti kako je to grubo pa sada da te pitam kada bi tim trakama cupko pocela to da uklanjam da li bi opet bilo tako ostro,grubo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oštrije su jer si ih žiletom jednstavno prerezala, dok kad ih čupaš iščupaš ih s korijenom, pa kad rastu nisu tako oštre, ako me kužiš :)
      Moje je mišljenje da ne bi bile tako oštre, jer bi ih ti iščupala s korijenom, pa bi izrasla potpuno nova dlaka koja ne bi bila oštra. Svakako ih radije čupaj nego da ih briješ sa žiletom. Jedino što sad moraš pričekati da malo narastu, jer jako kratke dlačice vosak neće moći uhvatiti.

      Delete
  45. Djevojke, nemojte brijati dlačice!!!
    Odete lijepo u kozmetički salon i tražite da vam urade depilaciju voskom.
    A možete i sami kupiti vosak i izdepilirati se kod kuće.
    Dakle u obzir dolazi depilacija voskom, ili depilacija trakicama koje su kao što vidite efikasne i praktične.
    I još nešto - depilacija šećernom pastom. To je super čak najbolja opcija.
    http://cleopatra.hr/

    ReplyDelete
  46. I još nešto jako važno - nakon depilacije ne dirajte kožu, pustite da se smiri, čak je najbolje ne nanositi ništa na kožu barem pola sata, jedino bi bilo dobro naprskati termalnu vodu.
    Termalna voda je odlična za smirenje kože.
    A kasnije skuhajte kamilicu, pustite da se skroz ohladi i onda stavite ohlađene vrećice čaja od kamilice i držite 15-20 minuta. Možete i u ohlađenu kamilicu umočiti blazinice i držati na koži 15-20 min, ali ja stavim natopljene ohlađene vrećice čaja od kamilice.
    Kamilica je odlična za kožu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na odličnim savjetima, slažem se sa svima! Najbolje je čupkanje raditi na dan kad se ne planira nikamo ići, da se koža sama smiri.

      Delete
  47. Eh ovak. Kupila sam Čupko set za depiliranje neki dan (štedila sam od školskog džeparca). I pokušala sam. Uklonilo se 85% dlačica. Ali šta da radim sa ovih 15% ?? Jedne noći sam uklonila, obrisala ostatke maramicom, zatiim namazala gelom aloe vere što dođe uz set. Ali, opet ostatak. Odlučila sam ga obrijati što sam i učinila. Onda sam opet namazala gelom. Ujutro kad sam se ogledala dok sam se spremala za školu primjetila sam dlačice kao da ih nisam ni uklonila.. To me je čak i zabrinulo... Mami ne smijem ni reći da uklanjam brčiće... Šta da radim? Ne razumijem kako su tak brzo narasli, za manje od 8h... Da li postoji neka druga opcija i koja? Da li da izbjeljujem, da li će se mnogo primjetiti onda bijeli ?? U nedoumici sam molim vas pomozite...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ovako :) I meni se desi da ne uspijem s jednim potezom ukloniti sve dlačice. Ako se to desi, možeš još jednom istu trakicu na tom području upotrijebiti, samo ju stavi na to područje, protrljaj dobro s prstom i opet počupaj. Ako ti baš ostane koja dlačica, možeš ju i s pincetom još počupati.
      Ako si ranije brijala dlačice moguće da su bile prekratke pa ih vosak nije mogao dobro zahvatiti.
      One dlačice koje si počupala ti nikako nisu mogle naraste za 8 sati, pa ni one koje si obrijala. Te koje si ujutro vidjela su mogle biti samo dlačice koje nisi ni počupala ni obrijala.
      Možeš izbijeliti dlačice pa će se one puno manje vidjeti.
      Ako imaš još koje pitanje slobodno me pitaj!

      Delete
    2. Koliko Vi često otklanjate brčiće? :-))

      Delete
    3. Nemoj mi govoriti Vi :))

      Svaka tri tjedna ili jednom mjesečno.

      Delete
    4. Osjećam potrebu za tim jer ste stariji :-D Čovječe :oo ja svoje moram svaka 3 dana ...Opet ne razumijem... :'( Očito imam nekih fizičkih problema i to me zabrinjava... Šta da radim? Molim te pomozi mi nekako...

      Delete
    5. Možda ti se ne počupaju dobro zato što ne trgneš dobro.
      Dakle nemoj odljepljivati trakicu malo pomalo, moraš pritisnuti trakicu na brčiće i onda u jednom potezu otrgnuti.

      Delete
    6. Zašto ne smiješ mami reći da depiliraš brkove???
      Pa nemoj joj ni govoriti.
      A ako te nešto bude pitala onda joj reci da je sasvim normalno kao što održavaš opću higijenu, kao što se kupaš i slično isto tako je uklanjanje suvišnih dlačica sa lica dio tvoje higijene i kulture.
      Reci joj da imaš kompleks zbog brkova i ne želiš da se pojavljeješ u društvu kao neka seljančura brkata.

      Delete
  48. Nemoj brijati dlačice!!!
    Nikako nemoj brijati jer će zbog brijanja rasti čvrste i crne dlake.
    Kupi trakice i izdepiliraj trakicama, ili odi u kozmetički salon i traži da ti urade depilaciju nadusnica voskom ili šećernom pastom.

    ReplyDelete
  49. Pozdrav,
    Da li ti nakon depilacije brčića ostane na tom mjestu onako tamnija sivkasta koža? Dakle dlačice uklonjene ali boja kože bude nekako tamnija od ostatka lica i vidi se da su tu bili brkovi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok Ela,
      ne, meni ne, ako išta ostane čak malo svijetlija koža, jer se trakicom skine malo valjda i gornji sloj kože? Meni se to toliko ne vidi koliko frendici koja ima maslinasti ton kože.

      Delete
  50. Ok, hvala ti na odgovoru. Hoću da si uradim depilaciju brčića pa me čisto zanima što sve da očekujem kao rezultat, uglavnom nadam se da će sve biti ok jer evo pomno proučavam sve što piše na ovom tvom tekstu (i komentarima) a i video je super i koristan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam se jako bojala krenuti s čupkanjem, mislila sam da će mi čuda početi rasti, ali nisu, i puno sam sretnija nego s izbjeljivanjem. Prvi put će ti sigurno biti najteže, ali drago mi je da ti je video pomogao, zato sam ga i napravila :)))

      Delete
  51. Bok :)
    Prije oko mjesec dana sam primjetila da mi se brcici dosta jako vide, i pocelo me nervirati. Sad ne znam kaj da radim... mislila sam pincetom pocupat par, al ne znam jel ce mi poslije toga biti jos izrazajniji ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok bok :)
      Ovako, ne bi trebali biti izražajniji, pa ti predlažem da pincetom počupaš one dlačice koje ti najviše smetaju. Mislim da ti neće biti problem čupnuti ih svaki mjesec ili kad primjetiš da su opet narasle.

      Delete
    2. Zašto pincetom?!? Pa jesi li pročitala ovaj tekst iznad pod naslovom "Kako se riješiti brčića u 10 dana"
      Pročitaj tekst, a tu je i video, sve je lijepo objašnjeno.
      Također pročitaj i komentare.
      Kupi Čupko-trakice ili Balea-trakice za depilaciju nausnica i pomoću njih odstrani brčiće.
      A možeš i šećernom pastom.

      Delete
  52. probaj nakon depilacije staviti baby puder onaj obicni u prahu.. to ce ti pomoci kod pristica i crvenila.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njega je dobro staviti i prije depilacije, da bude što suše područje pa da vosak bolje "sjedne" :) Hvala na savjetu :)

      Delete
    2. da da svakako i prije depilacije, ali probaj i poslije.. ja sam inace uvijek imala problema s tim crvenilom ali od kako stavljam baby puder nema vise ni točkice :))

      Delete
    3. Prije depilacije koža mora biti suha tako da se može nanijeti bebi-puder u prahu ali prije depilacije. Ali nakon depilacije (barem dva-tri sata nakon depilacije) ne treba nanositi ništa na kožu, ni vodu ni kreme ni puder, nego treba pustiti kožu da se sama smiri.

      Delete
  53. Mozda je to vec i neko predlozio (nisam citala komentare sve) ali probajte s koncem cupati, metoda je bas extra! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije još nitko predložio :D Probala sam s koncem na nozi jednom, zvuk kad iščupa dlaku je predobar :D Ali ja ti volim brkove u jednom potezu a ne jednu po jednu dlačicu, to me previše boli..

      Delete
  54. Meni pokupi više od jedne, puuuuuunoooo više :D
    Mada sad skoro više i ne koristim, jer ih ''palim'' sa onim laserom za ''kod kuće'' , samo ne znam dokad će mi sreća potrajati :P

    ReplyDelete
  55. Pozdrav. Imam pitanje: Ukoliko trakice zagrijem prije depilacije da li će ta toplota da mi uzrokuje crvenilo ili neko slično oštećenje kože iznad usana? Opekotine?!? Da li trakice moraju biti zagrijane/tople i koliko tople?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok, oprosti što tek sad odgovaram! Ako ćeš koristiti baš ove Čupko trakice moraš ih svakako zagrijati prije čupanja. Naravno pazi da vosak ne bude prevruć pa da se ne opečeš (meni se to još nije dogodilo). Predlažem ti da ih zagriješ sušilom za kosu kao što sam ja u videu :)

      Delete
  56. Bok JosipaGG, molim te reci mi da li ove trakice sigurno počupaju dlake iz korijena?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok gospođice Anonymous :)
      Ovako, počupaju, da, moraš se pobrinuti da su trakice dovoljno zagrijane jer će hladne teže prihvatiti dlačice, i moraš dobro trakicu, kad ju priljepiš na kožu, trljati da što bolje zahvati dlačice. Ali! Ali može se desiti da će ti koja dlačica ostati nepočupana, meni zna ostati jedna, dvije, njih onda počupam s pincetom. Ali one koje počupa, počupa iz korijena, da.

      Delete
    2. Samo još jedno pitanje: Urastaju li dlačice nakon depilacije trakicama?

      Delete
    3. Ne urastaju, međutim nije neobično da nakon čupanja iskoče sitni vodenasti bijeli prištići, ovisno o tipu kože. Ako ti je koža osjetljiva vjerojatno će iskočiti. Ja ih lagano istisnem i oni odmah prođu.

      Delete
  57. Ja koristim Lilijeve Lycia (valjda) tracice i bolje su mi od tih providnih, jer su bele, a vosak svetlo zeleni, i tacno se lepo vidi sve sta se i koliko skinulo, pa mi to zanimljivo da pogledam, dodje mi kao neki uspeh da sam ostvarila :D!
    Pozzz!
    Super video!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam vidjela kod nas te trakice.. Točno znam o čemu pričaš :D Vide se počupane dlačice i na ovoj trakici, ali moraš se malo potruditi i nagnuti pod povoljnim kutem da se vide :D
      Hvala :)))

      Delete
  58. Da li si možda koristila Cera Di Cupra trakice za depilaciju na licu? Ove: http://www.ciccarellishop.com/media/catalog/product/cache/5/image/2000x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/5/0537Z01_1.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam, ali vidim da na kutiji piše da su za tijelo, pa nisam sigurna da su pogodne za osjetljivu kožu lica?

      Delete
  59. Joj, da :D Ove na linku su za tijelo, ali vidjela sam da imaju i za lice od Cera Di Cupra
    A neke cure koriste trake za tijelo za depilaciju nausnica, jer im navodno bolje počupaju nego one koje su namjenjene specijalno za lice. Šta ti misliš o tome?
    I još nešto, pročitala sam preporuku jedne kozmetičarke da nakon depilacije se može namazati hidrociklin (navodno sprečava pojavu bubuljica) i može se nanijeti talk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oprosti što tek sad odgovaram!
      Nisam isprobala trake za tijelo za depilaciju nausnica, ali prepostavljam da su i one OK, dok god se pravilno koriste. Ja ne koristim za tijelo trake tako da ih nisam isprobala, ali da koristim sigurno bih na taj način išla uštedjeti i s njima bih depilirala i nausnicu. Ali pošto čupam samo brčiće onda kupim baš te trake za depilaciju lica, zgodnije su jer su manje.
      Nisam čula za hidrociklin, ali talk stavljam, to je zapravo baby puder. Ja obavezno moram stavljati hladan oblog, i to mi smanji pojavu prištića.

      Delete
    2. Hidrociklin je Galenikin proizvod (Galenika, Srbija), koliko sam uspjela izguglati spada u kortikosteroide. Kortikosteroidi su vrlo agresivni, primjena dovodi do povlačenja svih upalnih stanja kože u vrlo kratkom vremenu, ali njihovi nus-efekti mogu napraviti više štete nego koristi. E sad ne znam da li je opasno ukoliko se nanese samo jednom mjesečno...
      Evo ovdje detaljni info o Hidrociklinu:
      http://www.galenika.rs/downloads/spc-pil/pil/hydrocyclin_mast_20g_pil.pdf

      Delete
  60. Ja ih izbeljujem,po licu,medjutim neda se gadurija,posto su na taj nacin manje vidljive,one(dlake jel) su pocele da budu dugacke?! I sada sam u nedoumici sta da radim jer mi se ne cupa celo lice, a parcijalno je glupo jer bi se videli prelazi.Iz ove bitke moze izaci samo jedan pobednik;gledacu nekeko da to budem ja a ne one(dlake jel)! E muka nasih zenskih...Pozdrav tebi i svima koje su se u ovim tekstovima pronasle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumnjam da su dlačice postale duže od izbjeljivanja, možda su ti hormoni podivljali pa su narasle? Trebala bi otići provjeriti hormone, konzultiraj se s doktorom oko toga, osobito ako imaš jače dlake po licu. Mislim, nisam doktorica, ali znam da žene koje imaju problema s pojačanom dlakavosti obično imaju problem s hormonima.
      Hm, misliš da bi ti se vidjeli prijelazi? Ne znam kakav savjet da ti dam pošto ne znam kakva je točno situacija, ali svakako ćeš izaći kao pobjednica, nema šanse da ženu pobjede tamo neke dlake! ;)

      Delete
  61. Dajte ne potpisujte se svi kao Anonymous, jer više se ne zna ko je ko i ko šta piše/pita. Izaberite jedno ime koje ćete uvijek koristiti u komentarima.

    ReplyDelete
  62. Pozdrav. Ja brcice cupkam pincetom i ok mi je :) Ali ove dlacice ispod usne me ful zivciraju, pogotovo kad sunce opizdi i sve zivo ti dode do izrazaja na licu. Pa me zanima ako ih ja cupnem sa cupko trakama hoce mi se dlacice s vremenom prorijedit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su se dlačice lagano prorijedile, ali neće nikad nestati, to sigurno. Tj. dlačice mi se možda nisu ni prorijedile, možda mi se samo čini, zato što dlake rastu u etapama, ne rastu sve u isto vrijeme.

      Delete
  63. Ja mislim da je za uklanjanje brkova najbolji i najefikasniji način depilacija toplim voskom.
    http://www.youtube.com/watch?v=SOyupjiBAs8

    http://www.youtube.com/watch?v=w1ffix0ugvk&index=7&list=PL_ad-_27s1CduXmpCpYvLwgrQGSUUprNg

    ReplyDelete
  64. Bok :) imam problem..prije sam brijala dlacice i postale su jako ostre...jos su svjetle i onako kratke ali ostre i to me ubija...i smeta mi i vise nebrijem..a voskom neuspijem sve izvuc a pincetom mi dugo traje...sad koristim eveline depilacijsku kremu i to mi se cini kao ok stvar :) sta ti mislis o tom nacinu? Hvala puno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok :) drago mi je sto si prestala brijati dlacice, jer kao sto kazes zbog brijanja su ostrije, brze rastu a i ojacaju. Mislim da je stvarno ok sto ih uklanjas s depilacijskom kremom, barem te ne boli ;) Ja radije uklonim voskom jer sam tako dulje "mirna" s dlacicama, ali ako je tebi krema ok i ako ti nije problem cesce to napraviti, onda super sto si pronasla rijesenje :)

      Delete
  65. Bok GG, a jesi li ikad išla u kozmetički salon da ti tamo urade depilaciju brčića toplim voskom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok, nisam išla nikad u kozmetički na depilaciju. Smatram da nemam potrebu jer se lako sama izdepiliram, ali npr. imam prijateljicu koja ide u salon na depilaciju. Nekoliko puta sam joj ja čupnula dlačice, ali nije to bilo to. Sad ću objasniti zašto :) Nas dvije imamo različitu "situaciju" iznad usnice. Meni rastu baš tradicionalni brčići, crne dlačice koje se više nalaze onako prema rubovima usana. Dok mojoj prijateljici, koja je jako svijetla, rastu svijetle bijele dlačice, koje su guste i prekriju joj cijelo područje iznad gornje usne. I zato njoj više odgovara otići kozmetičarki jer kozmetičarka nanese vosak štapićem na cijelo to područje, dok su Čupko trakice ipak ograničene jer imaju vosak samo na svojoj sredini. Pa zato meni odgovaraju i trakice, dok prijateljici s trakicama nisam uspjevala počupati baš sve dlačice, osobito blizu usna. Nadam se da će ti moj odgovor pomoći u odluci i nadam se da sam dobro objasnila na što mislim :)

      Delete
  66. Cao,nisam nikada radila nista s brkovima..nisam ih ni primjecivala a sada se vide bas puno.Sta bi mi najradje preporučila ali da budem mirna bar 8-9 dana?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok :)
      Pa prvo dobro razmisli da li se vide baš tako jako ili ti se možda čini da se sad vide više nego ranije. Ako se baš vide i smetaju ti, mogu ri preporučiti dvije stvari. Ako si inače svijetla možeš ih samo izbijeliti, i mirna si dok ne dođe do promjene dlačica, tj. te stare koje si izbijelila otpadnu i počnu rasti nove, tamnije. A ako ih se baš želiš riješiti, onda uklanjanje. Nikako brijanje!!! Ili čupanje ili krema za depilaciju. S čupanjem ćeš sigurno biti mirna 10 dana, i više, ovisi koliko ti brzo rastu dlake. S kremom za depilaciju nećeš biti mirna dugo kao s čupanjem. A ako imaš samo par dlaka koje ti baš smetaju, čupni samo njih s pincetom :)

      Delete
  67. Ali ako ih budem pincetom hoće li mi biti crnje i gušće :( ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni nisu, ne bi trebale ni tebi. Dlačice bi čupanjem trebale oslabiti, a ne ojačati.

      Delete
  68. Bok Josipa GG, imam jedn veeeeeliki problem i molim te za pomoć (ako uopće ima pomoći)
    oduvijek mučim muku sa dlačicama poviše usana brijala ih konstantno,nakon počinjene štete sam počela ići kozmetičarki da mi ih voskom sredi i nikada nebi izašle sve dlčice jer su dosta guste i oštre i tamne...kad me dečko poljubio rekao je da ga je nešto bocnulo.... to mi je bio najsramotniji trenutak ikad vjerojatno :((((( mooolim te pomogni mi i savjetuj što da napravim, voskom se nemože skinut niti iz nekoliko pokušaja a ako puno puta pređem voskom zacrveni se i iziritira, brijat se više neusudim..neznam što ću, bojim se da više nikad neću imat dečka :( unaprijed puno hvala !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok, evo baš mi je žao što imaš taj problem, koji si brijanjem vjerojatno još pogoršala :/ Imat ćeš dečka, bez brige, budeš se puno naljubila ;)
      Hm, vjerojatno vosak nije sve skinuo jer su ti dlačice bile prekratke, one ipak moraju biti malo duže da bi ih vosak dobro uhvatio. Možda da za početak pokušaš s pincetom dlačice počupati, ili pustiti dlačice da malkoc narastu pa da ih vosak može uhvatiti. Što ti je kozmetičarka rekla?

      Delete
  69. Kozmeticarka kaze da to svakako nisam smijela radit i da najbolje da neko vrijeme nediram nista...ali smeta mi i bocka...neznam kako da se rijesim toga :( pokusala sam pincetom ali posto su debele boli me kad izvlacim i uspijem samo mozda 20% njih izvuc
    I hvala na odgovoru:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj znam da boli.. Probaj pričekati malo, pusti ih da malo narastu pa onda opet odi kozmetičarki. Znam da je to jako neugodno imati na licu, ali sigurna sam da nije tako strašno, budeš to malo izdržala :)

      Delete
    2. Evo i ja da pomognem: Samo nemoj brijati brčiće!!!
      Pričekaj bar mjesec dana da porastu dlačice, pa onda odi na depilaciju u kozmetički salon.
      Ali prije toga bilo bi dobro da odeš kod dermatologa da ga pitaš da li bi laser mogao rješiti tvoj problem.
      Samo budi bez panike, sve se može rješiti.

      Delete
  70. Da li je brijanja nausnice isto sto i depilacija depilacijskom kremom? Mislim jel isti ucinak posto se neizvlacii iz korijena ? I rastu li ostre dlake poslije tog? Hvala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej, oprosti, komentar je bio otišao u spam i tek sam ga sad vidjela..
      Isti je učinak po pitanju toga koliko će brzo dlačice početi rasti, znači već sljedeći dan će se pojaviti (jer kad se izvuku iz korijena ipak im treba duže da opet narastu), dok sigurno nije isti učinak po oštrini, bit će oštre nakon brijanja, kao kod muškaraca npr. Ja nisam nikad ni brijala ni depilirala kremom nausnicu, ali mislim da mogu pretpostaviti da bi to bio slučaj (na temelju duge karijere brijanja nogu :)).
      Iskreno se nadam da nećeš brijati nausnicu, radije uzmi kremu, ako ih ne želiš čupkati!

      Delete
  71. Ja ih cupam pincetom,to mi je,kako si i sama rekla,najbolja opcija,cupnem ih svaka 3-4tjedna,s tim da godisnje pauziram 1mjesec,tj. jedno cupanje,cisto da mi se koza smiri.Meni se pinceta puno vise isplati,jednom je kupis i imas zauvijek,jeste da malo visse boli ali sto brze cupnes,manja je bol.Citala sam cak negdje da kad se dlacice povuku sve odjednom(dakkle voskom) krv dospijeva do tog podrucja pa je moguce pojavljivanje novih dlacica..ne znam koliko je istinito.Cak sam otkrila i jedan trik,koji vam moze pomoci ako cupate dlacice pincetom,a moze posluziti i kod cupanja obrva:stavim mobitel kod usana,pa svjetlost 'otrije' sve dlacice.Naravno,kad cupam obrve,mobitel stavim blizu oka hehe:-) malo je cudan trik ali meni bas pomaze.I jos jedna prednost pincete-nema podlijeva,kao ni malih pristica,jer se dlacice ne povuku odjednom.Uuh raspisala sam se,ali eto,meni je pinceta bolja i cak mi vise ni ne traje dugo,a dlacice su se stvarno prorijedile i stanjile...cure,ako vas muci taj problem,nema stvarno nista lose u cupkanju.Samo nemojte pretjerivati,ipak treba pricekati da dlacice skroz izrastu pa tek tad ponovo cupnuti.Svejedno,utjela mi je da nam je bolje od muskaraca,koji se moraju brijati svaka 1-2 dana,hehe ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno ne kužim kako možete tako lupetati da se brkovi čupaju pincetom, to je nezgodno i bolno, osim toga dlake iznad usana nisu iste kao obrve, dakle to dvoje se ne može uspoređivati.
      Brkovi se depiliraju toplim voskom u kozmetičkom salonu.

      Delete
    2. Zašto ne, osobito ako nekome možda smeta samo pokoja duža dlačica pa ju čupne pincetom, kod nekih žena nema potrebe za depiliranjem cijele nausnice nego se radi o nekoliko nezgodnih dlačica. Njih je svakako najbolje čupnuti pincetom da se ne dira cijelo područje. Svatko pronađe način koji njemu najbolje odgovara :)

      Delete
  72. Pozdrav :3 blog ti je jako lijep :))
    I imam problem pa bi te molila za pomoc ,prije sam brijala brkove i sad su ostre bas dosta ..al to se neosjeti toliko kad su usta suha tek kad su mokra i sutra izlazim s jednim deckom koji mi se svida i necu ga zbog tog moc poljubit :/ imas li ti neko rjesenje mozda? Bila bi ti jako zahvalna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok :) Hvala ti!!!
      Nadam se da ne kasnim previše s odgovorom!
      Hm, ovo je dosta nezgodno.. Ne znam, koliko su ti dugačke trenutno dlačice? Ako su ti dovoljno dugačke možeš ih pokušati čupnuti, ali ja bih ti preporučila da to ne radiš sama nego da odeš kozmetičarki za prvi put, i onda kasnije možeš i sama doma pokušati. Nije to jako skup tretman, možda oko 20, 30 kn. E sad, pošto je spoj, čvenk :) večeras, nećeš stići dogovoriti tretman.. Ne znam što da ti preporučim, osim da digneš glavu visoko, budeš puna samopouzdanja i poljubiš ga bez obzira na sve :) A s druge strane, možeš pokušati s pincetom počupati dlačice koje se najviše vide/osjete. Ili izbjeći ljubljenje večeras, dogovoriti tretman kod kozmetičarke odmah danas za sutra i poljubiti ga sljedeći put :)

      Delete
    2. Depilacija brkova toplim voskom rules!

      Delete
  73. Hocu!! Hvala ti puno na savjetima :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ništa :) I nemoj slučajno više brijati brčiće!! Tući ću te! :D

      Delete
  74. pozdrav, imam problem...dakle koristila sam balea trake za depilaciju dok nisam htjela isprobat nesto novo(glupaca).kupila sam cupko kremu za izbjeljivanje i prvo sam probala na podlaktici i djelovalo je okej, kao da mi je malo izbjelilo kozu ali se povuklo kroz par dana.napravila sam to na licu-brcici i koza nikako da mi se vrati u normalnu boju.sto je najgore,kremu sam jako kratko drzala mozda minutu bas zato jer je bio prvi put.koza mi je bijela na tom dijelu i uzasno izgleda,moje pitanje je da li postoji neka krema da mi se koza povrati? haha :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajoj :( Ne znam zašto ti je koža tako reagirala, osobito jer si prvo napravila test na podlaktici.. Ne znam koju da ti kremu preporučim :/ Jel koža i suha ili je samo neprirodne boje?

      Delete
    2. samo neprirodne boje,bas onako blijeda, svjetlija u odnosu na ostatak lica...razmisljam da odem u ljekarnu i pitam mozda za neku kremu za obnavljanje koze da li bi mogla pomoci :/

      Delete
    3. Pa odi kod dermatologa.

      Delete
    4. Nadam se da si uspjela riješiti problem i da se koža oporavlja!

      Delete
  75. A kako prebroditi ono vrijeme kada dlačice počnu rasti i budu vidljive ali još nisu dovoljno izrasle da bi se mogle ponovno uspješno izdepilirati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno: ne znam! Jednostavno se to razdoblje treba nekako preživjeti. Eventualno ako koja dlačica izraste deblja ili crnja nju čupnuti s pincetom čim dovoljno naraste da ju se može primiti. Meni se često desi da se samo odjednom pogledam u ogledalo i ono, ups, brkovi!!! I onda pričekam još par dana prije čupanja jer sam lijena hehehehhe :)

      Delete
  76. Bok :) tu sam zbog istog problema ko i vi :P imam 18 godina i u zadnje vrijeme me posebno smetaju ovi brčići,imam osjećaj da svi gledaju u njih kad pričamo.I razmišljam već dulje vrijeme da ih počupam,ali se normalno bojim.Kakve su nakon čupanja,hoće li mi narasti gušće i kako to izgleda dok rastu? Primijete li se jako? Razgovarala sam s mamom oko toga i ona kaže da ih nipošto ne diram,ali meni polako nedostaje samopouzdanja zbog njih.Šta da radim? Čupko set je kupljen i u torbi,ali nikako nemam hrabrosti to izvesti.Ne znam dal da probam sa izbjeljivanjem jer nisam sigurna kolko će mi to pomoći.Naime moje dlačice su same po sebi dosta svjetlije,ali jako guste zbog čega se i primjećuju.Ne znamm,pomooooziiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da te tješi činjenica da nisi sama s ovim problemom :)
      Hm, teško mi te je savjetovati jer ne znam kako tvoji brčići izgledaju. Ako se jako ne vide, ako nisu jaki, ipak razmisli o tome da ih ne čupaš. Ponekad kad pronađemo na svom tijelu nešto što nam smeta mi to u svojim glavama još više preuveličamo i mislimo da svi gledaju samo u tu našu "manu". Drago mi je što si razgovarala s mamom, a možda pokušaj pitati i prijateljice. Ili barem jednu u koju imaš povjerenja, pitaj ju primjećuju li se jako i što ona misli. Super što su svjetlije dlačice, to je već veliki plus, tako da ih vjerojatno nema smisla još više izbjeljivati. Ako su guste onda zašto ne, počupaj ih. Jedino bi ti možda bilo još i najbolje otići kozmetičarki da ti ih počupa prvi put. Imam prijateljicu koja ima jako svijetle dlačice koje su dosta guste. Ona ih inače čupa kod kozmetičarke koja joj nanese vosak prvo špatulom a onda trakicom počupa. Ta prijateljica ponekad dođe k meni da joj počupam kad nema vremena otići do kozmetičarke, i moram reći da ne uspijem počupati sve dlačice jer joj dolaze do ruba usne skroz, što je teško s Čupko trakicama počupati jer me strah da joj ne ozlijedim usne. Ako želiš, pošalji mi sliku usnica na mail girlygirliness at gmail.com pa ću ti moći dati bolji savjet :)
      Nakon čupanja ne bi trebale rasti gušće, ali ne mogu reći da će to tako biti i kod tebe, jer svaka osoba je drugačija.

      Delete
  77. Evo ja ipak skupila hrabrost i počupala brčiće.Kako samo crveni ruž sad dobro stoji haha ;) Bol uopće nije strašna,rekla bi da je i skoro nije bilo,crvenilo mi nestalo nakon 10 minuta,samo su mi se na kraju usne s desne strane pojavili sitni bijeli prištići koji se skoro ni ne vide,ali to je zato jer nisam prvi put dobro povukla :P Uglavnom,zadovoljna sam i više mi nije muka pogledati se u zrcalo haha Vidjet ću još kako će biti kad počnu rasti :P U svakom slučaju hvala na savjetu i podijeljenom iskustvu.Od velike je pomoći.Neka vam blagdani budu što sretniji i uz što manje brčića haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahah, kak si me nasmijala s ružem :D Jel' da, odmah iskaču usne, a ne brčići :D Meni se prištići isto znaju nekad pojaviti, nekad ne, ali oni brzo prođu i ne ostavljaju mi flekice, stvarno ono ako ih stisnem samo nestanu, malo ostane crveno eventualno. Svakako javi kako ti je bilo kad su počeli rasti, ne bi trebalo biti problema. I baš mi je drago da ti je moje iskustvo pomoglo, manje brčića za sve! :D

      Delete
  78. Hej, a koliko vremena nakon depilacije brkova se ne smije izlaziti na sunce? Negdje sam pročitala da ne bi trebalo izlaziti van (na sunce) nakon depilacije ali ne znam vremenski koliko točno? 24 sata ili...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm možda nakon depilacije kremom? Nisam stručnjak stvarno da odgovorim na pitanje, ali mogu reći kako ja radim. Ja sve normalno obavljam čim mi prođe crvenilo, znači nekih sat, dva, i onda idem i na sunce ako moram..

      Delete
  79. Ja također imam problema s tim dlakama..brkove s voskom skidam,a nedavno sam se odlucila i za ruke..nikad ih nisam depilirala/brijala niti ista..a imam uzasno dlakave ruke i bez obzira sto su dlake bijele,uzasno se vidi..i tako se ja odlucila epilatorom ih skinut..najveca bol na svijetu xD trebalo mi je sat vremena da sve skinem kako treba + sto sad,dva mjeseca nakon toga imam HRPU pristica po rukama i izgledam ko da imam neku koznu bolest..a da ne pricam da je 2 dana nakon depilacije bilo crveno i upaljeno..uzas..i nikako da prodje..pa sam odustala od depiliranja ruku..nije mi suđeno :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf vjerujem da je bol bila velika! I ja imam dlakave ruke ali se nisam odlučila na to a mislim da ni neću.. Moram neke dlake i ostaviti majko mila hahahahahah :D
      Možda bi trebala neku antibiotsku kremicu mazati po rukama, ako nemaš doma odi do svoje doktorice pa neka ti prepiše, već ti dugo to traje.. :/

      Delete
  80. Koža nakon depilacije veoma je osetljiva jer su pore otvorene i neposredno nakon toga nije poželjno izlaganje sunčevim zracima kao ni tretiranje kože kozmetičkim preparatima.

    ReplyDelete
  81. We are most successful in serving of independent escorts in Connaught Place escort escort call Girl Staying In in 5-star hotels in room

    ReplyDelete
  82. Pozdrav ženske, da se i ja pridružim s jednim pitanjem...kad počupate te dlakave nemani iznad usana dal vam ostane crveno i kolko dugo? Čitala sam negdje da može ostat i do dva tri dana!

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top