Minirecenzije: L'oreal, La Roche Posay, Garnier, Balea




L'OREAL MISS MANGA MASKARA


Iako se o L'orealovoj Miss Manga maskari* stvarno jako puno pisalo odlučila sam da ju moram i ja spomenuti na svom blogu jer sam ju stvarno istrošila do zadnje trepavice. Kad bih sad morala otići u drogeriju kupiti maskaru vjerujem da bih kupila nju. Zašto mi se toliko svidjela?

miss manga maskara mascara

Moje trepavice su čudna bića i iako sam zadovoljna njihovom duljinom one zapravo kao da rastu ravno, odnosno ne uvijaju se. Također, trepavice na vanjskom rubu oka kao da se čak i spuštaju prema dolje i to u kombinaciji sa spuštenim kapcima mi čini oči dosta tužnima. Što je nedopustivo! :D Ova maskara ima četkicu koja se sužava prema vrhu i zato je idealna za stavljanje maskare na vanjske trepavice! Odlučila sam nakon ove maskare potražiti još maskara s takvim četkicama. Naravno, za što bolji efekt bilo bi super koristiti uvijač za trepavice ali meni se to ne da raditi svaki dan.

miss manga maskara mascara

Novitet kod ove maskare je pomični "zglob" četkice koji kod mene ne igra apsolutno nikakvu ulogu jer trepavice ne daju dovoljno otpora da bi se on savinuo. No eto zabavan je ako ništa drugo :D

miss manga maskara mascara brush četkica

Pošto su ovo minirecenzije neću ići u detalje već ću maskaru ovako sumirati: izduži mi trepavice i lagano ih uvije, potreban je oprez kod nanošenja jer na četkici zna ostati previše proizvoda što dovodi do lijepljenja trepavica (ali to zapravo i je look na koji se cilja s ovom maskarom, manga oči), ne trusi se, nema problema kod skidanja micelarnom. Pakiranje je preslatko, dajte mi dobro ružičasto pakiranje i ja sam sretna!


miss manga maskara mascara

Detaljnije recenzije potražite kod: Anaviglam, Beauty blog by Tina i kod Fantazije (ona je usporedila Miss Manga s False Lash Wings maskarom).


LA ROCHE POSAY MICELARNA


Ako bi se dodjeljivale nagrade za najbolji miris micelarne moj glas bi otišao ovoj: miriši na bubble gums odnosno voćne žvake i taj miris me odsanjkao ravno u djetinjstvo! Doduše sad kad čitam recenzije kolegica niti jedna ne spominje taj miris pa se pitam jesam li poludjela :D

la roche posay micelarna

Davno sam potrošila La Roche Posay micelarnu* i nekako sam zaboravila na nju pa je vrijeme da ispravim tu nepravdu. Uglavnom zahvaljujući tome što pišem blog isprobala sam uistinu dosta micelarnih otopina za uklanjanje šminke i ova im stoji svima uz bok. Ne iritira oči niti kožu te bih čak preživjela ako se ne bih umila nakon skidanja šminke (inače se obavezno moram umiti nakon uklanjanja šminke micelarnom). Iskreno, ako bih morala birati između Vichyjeve micelarne, Biodermine i ove, odabrala bih ovu. Za 200 ml izdvojit ćete oko 80 kn u ljekarnama, što je ne čini najisplativijom micelarnom na tržištu.
Za detaljnije recenzije pročitajte kod kolegica: Beauty&Sweets, A Little Makeup Obsessed.

la roche posay micelarna

la roche posay micelarna

la roche posay micelarna

GARNIER MICELARNA VODA ZA ČIŠĆENJE


Što me dovodi do micelarne koju trenutno koristim za skidanje šminke. Što se općenito tiče skidanja šminke dugo sam bila uvjerena da je OK skidati šminku umivanjem odnosno s blagim gelom za umivanje. Pri tome sam trljala oči gelom (ako nisam imala težu šminku naravno) i uspjela bih skinuti šminku. No primijetila sam da mi takav način skidanja šminke jaaaako isušuje područje oko očiju pa sam odlučila stati tome na kraj i posvetiti koju minutu više uklanjanju šminke. I tad sam odlučila isprobati upravo Garnier micelanu otopinu. Njoj me privuklo upravo to što je ovo vjerojatno najisplativija  micelarna na tržištu. Omjer cijene, militraže i kvalitete je stvarno solidan.

garnier micelarna

Naime, za cijenu od oko 40 kuna (zna biti na akcijama za 30 kn) dobit ćete 400 mililitara skidača šminke koji ne iritira oči i kožu i sasvim uredno skida šminku. Ne ostavlja ni ljepljiv trag na koži no ja svejedno slijedim s umivanjem s gelom. Nema miris slatkih žvaka :( ali to mi nije glavni kriterij kod odabira micelarne. Što više reći osim da ću ju svakako opet kupiti. Ponekad ju koristim i tijekom dana kad sam kod kuće tek toliko da uklonim sloj sebuma (odnosno masti) koji mi koža (glupača) izluči tijekom dana.

garnier micelarna

garnier micelarna

BALEA BAZA ZA LICE


Sada malo više o proizvodu kojeg u zadnje vrijeme koristim svaki dan. Radi se o Baleinoj bazi za lice* koja se nanosi nakon kreme a prije pudera. Njezin posao je zagladiti kožu, popuniti pore, matirati te produžiti trajnost pudera na licu.

balea teint perfektion baza za lice

I ova baza napravi upravo to. Potrebno je malo proizvoda za cijelo lice a područja na koja ju stavljam su nos, obrazi (tu posvetim više pažnje tako da prekrijem šire pore), čelo, brada. Znači, cijelo lice :D Kad ju razmazujem zapravo izgubim osjećaj na jagodicama koliko sam ju razmazala jer je toliko fina i lako razmaziva. Puder mi na nju definitivno bolje "sjeda", bolje izgleda, duže ostane na licu a i koža mi je malkice duže mat. Matiranje se zapravo najbolje vidi odmah nakon nanošenja jer je koža vidno manje sjajna. Bitno je napomenuti i da mi ova baza nije izazvala dodatne nerede na licu. Ne nerede u vidu bacanja Molotovljevih koktela nego prištića :D
Cijena: oko 40 kuna.

balea teint perfektion baza za lice

balea teint perfektion baza za lice

Ako vas zanima više pogledajte recenzije kod Blusherful (before i after fotke), Makeup Arene i Fantazije.

A ako ste stigli do kraja hvala na čitanju i imate veliki pozdrav od mene :) 

Josipa

* proizvodi označeni sa * su poslani od strane kompanija no moje mišljenje je iskreno



25 comments

  1. Nisam ništa probala osim maskare koja je mene ostavila ravnodušnom. Onako, prosječna mi je, okej. I taj pomični zglob stvarno nema neke koristi xD Garnier micelarnu su očito svi probali osim mene. Meni je super Biodermina i uglavnom se nje držim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Bioderma bila ništa bolja od Garniera a razlika u cijeni je astronomska :D

      Delete
  2. Minirecenzije su super stvar!
    Garnierovu micelarnu sam imala i nemam zamjerki, vjerojatno ću joj se kad tad vratiti, trenutno koristim Biobazinu na koju sam se navikla nakon početnog peckanja. Sad me mami LRP zbog mirisa žvakaćih guma, tako bi svi proizvodi trebali mirisati! :D Balea baza zvuči super a od kad smo na bbday-u dobili Biobazin fluid igram se da mi je on baza, baš nekako lijepo zagladi lice i sve obojeno što eventualno ide na lice nakon njega super sjeda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep! :)
      E da, vidjela sam da i Biobaza ima micelarnu. Ma super je što su brendovi skočili na taj vlak s micelarnim i sad stvarno ima puno izbora. Je, sviđa se i meni fluid :D

      Delete
  3. I meni je bila super Miss Manga :D E ovu Baleinu bazu si svakak moram nabaviti prije sljedećeg BBDaya tak kaj nebum opet na fotkama izgledala ko da sam se najela špeka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uopće tak ne zgledaš ne pričaj bedastoće jer ću ti ukrasti psa :D

      Delete
  4. Jo, nisi poludjela, ovo stvarno miriši na žvake :D Seka si je kupila dvije te micelarne kad su bile u paketu za neku dosta nisku cijenu i kaže ona meni jedan dan kak to miriši na žvake. I vidi stvarno, prva asocijacija su žvake orbit za djecu, one duguljaste roze :D A Garnier micelarna je zaaakon, tolko je ima da se možeš recimo i Murkija okupat s njom ,lol :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da možeš* ...prvo sam mislila napisat da se ti možeš okupat s njom hahaha

      Delete
    2. Yesssssss, stvarno sam si sad mislila da sam to umislila jer sam ju davno koristila pa kao da imam krivo sjećanje. Hvala što si me razuvjerila :D
      Mogu i sebe i Murkija, ali ne u isto vrijeme, to bi bilo čudno :D

      Delete
    3. Aaaaaaaaaaa tek sam sad vidjela da si stavila link na moj postach, hvala :D <3

      Delete
  5. Planiram probati Garnier micelarnu i također ovu balea bazu :D

    ReplyDelete
  6. Stigla sam do kraja! :D Svidja mi se sto ova kremica popuni pore, ali mislim da ce me to dodatno matiranje isusiti skroz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ti to ništa ne vjerujem jer si sigurno samo proskrolala do dolje hahahha :D Hm, a ne znam, nisam primijetila da isušuje ali tko zna..

      Delete
  7. Zanima me ova Baleina baza, navedene micelarne sam probala i oduševljena sam s obe strane spektra (mislim na cijenu), a miss Manga sam preskočila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda imaju kakav tester baze u DM-u pa pogledaj kak ti se sviđa :D

      Delete
  8. meni je garnier micelarna dobra, ali uz nju koristim dvofazni odstranjivac jer uvijek imam vodootpornu maskaru, sve obicne maskare mi se razmazuju, steta sto miss manga nema vodootpornu verziju odmah bi ju probala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mislim da čak nikad ni nisam probala vodootpornu maskaru :o Ali čula sam da se teško skidaju. Da, mislim da ju micelarna ne bi sama skinula.

      Delete
  9. LRP micelarna je i meni omiljena, bas je hvalim svima a ovo za miris :D ne varas se, ja nisam znala ni kako da ga opisem u recenziji ali mi se svidio :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeeeej još jedna potvrda da nisam luda :D Mene je miris najviše oduševio! I micelarna je dobra ali po mirisu mi se skroz izdvojila iz mnoštva.

      Delete
  10. LRP micelarna je daleko najbolja micelarna, ali zbog cijene mi u kupaoni stoji Garnier (iako skidam šminku uljnim čistačem od Loko kozmetike i ono, narodni preporod). A Balea baza je divota, sumnjala sam i nećkala se, na kraju je kupila kad sam šminkala dečke za spot, pokleknula i istestirala je pred BBDay... odlična. Jedino mi malo zapuni pore, pa agresivnije moram čistit (češći piling), ali to je sve. Odlična je. Sad sam kupila Catrice bazu (bijelu) pa ćemo vidit. (vidim novu opsesiju na vidiku) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha, kažeš Hrvatsko proljeće :D A ja planiram uljni skidač isprobati već dugo, ali vidim da neću tako skoro...
      Sad me dobro sjeti moram piling napraviti danas. Nisam duuuuuugo!
      Zdrave su to opsesije hahahha :D

      Delete
  11. Koristim Garnier micelarnu koja mi je odlicna i ne planiram da je menjam u skorije vreme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako i ja ne planiram :D Jedino što trošim puno blazinica pa me brine stvaranje otpada ali što sad :D

      Delete
  12. Super post, baš mi se sviđaju ovakve minirecenzije! Kratko, a sve jasno ;) Baš me zanima maskara i taj njen zglob, što li su htjeli postići s njim :D Garnierova micelarna je i meni odlična, LRP nisam probala jer nemam baš neka dobra iskustva s njihovim proizvodima dosad a i nije baš povoljna. Iako sad bih ju najradije otišla bar ponjušiti da vidim taj miris :D

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top