Svadbeni outfit + trkeljanja o shoppingu


Prošli vikend bila sam u jednoj divnoj svadbi pa sam odlučila objaviti post s outfitom. Ali da ne bude to samo to, malo ću izbaciti i frustracije vezane uz potragu za savršenom haljinom, cipelama i frizurom! Fuj! :D


U potragu za haljinom sam krenula vikend prije vjenčanja. Svi su mi rekli da je to već dosta kasno za potragu. Kao da tražim Sveti Gral u nekom zapuštenom hramu u džungli. I tako sam se i osjećala! Prvi dan (subota) sam otišla u City Centar East shopping centar (znam da to vama van Zagreba neće puno značiti :)). Iz trgovine u trgovinu ulazila sam i izlazila sve više razočarana! Ništa mi se nije svidjelo!!! Isprobala sam nekoliko haljina tek toliko da nešto probam. Naravno nisam mogla ni tražiti cipele dok ne pronađem haljinu :D Uglavnom, onih nekoliko haljina koje su mi na prvi pogled i izgledale lijepo su bile: bijele. A to je big no no za svadbu. E ali to mi se uvijek desi! Kad tražim nešto specifično, kao što je malo svečanija haljina a da opet nije presvečana pa da mi samo ne stoji u ormaru, nema. Nema i nema i nema. A kad ne tražim, kad samo gledam bez prebijene pare, onda ih ima na pretek. To je valjda nekakav prokleti Murphijev zakon o shoppingu.
Da skratim priču, ovu haljinu sam na kraju našla u C&A trgovini i to sasvim slučajno, kad sam sljedeći dan već očajnički lutala Arena centrom. Bila je to prva trgovina u koju sam ušla, ova haljina mi se svidjela, isprobala sam ju, poslala dečku sliku, poslala frendicama sliku, i kupila ju bez da sam išta dalje gledala. Svidjela mi se boja, čipkasti gornji dio i faldice na suknji. E sad, haljinu sam nabavila, sad treba naći cipele. To je sasvim posebna priča :D


Cipele sam svakako željela na petu jer eto, haljina jednostavno bolje izgleda kad je cipela na petu i točka. No problem je što sam ja dosta visoka (178 cm) i nije mi zabava kupiti cipele na petu od 10 i više centimetara pa da stršim iznad većine ljudi kao usamljeni prst. Da, trebala bih imati više samopouzdanja ali ne volim se ja isticati, više se volim izgubiti u mnoštvu. A izazov je onda: pronaći cipelu na manju petu a da ne izgleda ružno. Jer većina cipela na manju petu je jednostavno ruuuuužna. Uspjela sam pronaći čak dvije cipele koje su mi se svidjele, imam naravno fotke jer morala sam slati frendicama :D Usput sam si srušila mit o ružnoći cipela na petu manju od 10 cm :)



Srebrne sandale su odmah otpale jer nisu imali moj broj, a bijele su mi bile taaaako krasne i slatke i elegantne i udobne, a peta je bila oko 6 cm. Ali, bile su 450 kn. Što mi je bilo malo previše. Pa sam teškog srca odlučila kupiti ipak ravne sandale. Našla sam divne u Deichmanu.


I tako je završio moj shopping, s kupljenom haljinom i sandalama. No one bijele cipke su me nastavile kopati cijeeeeli tjedan i odlučila sam k vragu sve, isplati se uložiti u dobre cipele, nosit ću ih godinama, lalalalal. I sjela ja u petak u auto i otišla ja u City Centar . Ali, tu sad u priču ulazi moja poslovična zlatnoribična pamet. Lijepo se ja dovezla, parkirala se, i ušla u centar. I gledam ja gdje je ta trgovina kadli mi je došlo iz guzice u glavu: došla sam u krivi centar! Nisu bijele cipkice u ovom!!! Ali ne budi lijena, obiđi još trgovina pa sam ušla u Humanic. I tamo sam pronašla ove krasne crne sandale koje sam na kraju nosila u svatove. I mislim da su mi na haljinu išle bolje nego što bi bijele cipelice... I bile su jeftinije za 150 kn :D


A frizura... Prvi put u životu odlučila sam otići na svečanu svatovsku frizuru. Dečko mi je obišao par salona u svom kvartu i naručila se ja za frizuru u subotu u 9 ujutro. Inače, ženio se dečkov brat pa sam htjela biti tip-top :D Dan ranije sam guglala frizure i ponijela sam sliku u mobitelu frizure kakvu sam željela. Neću vam ju tu lijepiti da ne prekršim autorska prava pa evo opis: mladenačka pundžica sa strane, s jedne strane pletenica, sve opušteno i romantično. I pojavim se ja u 9 ujutro pred salonom a salon zatvoren! I izgleda zatvoreno već mjesecima! Brzo zovem broj, uf dobro je, preselili su se samo 2 tramvajske stanice dalje. Dolazim tamo u 9:15, dvije žene na farbanju. Pa sam čekala 20 minuta da dođem na red, frizerka je počela raditi frizuru 20 do 10 a ja se moram još istuširati i našminkati jer u 11 krećemo. Da skratim priču, frizura nije bila ni bliiizu onome što sam ja željela. Kosa zalizana, ooogromna nepundža na sred glave, pletenica se ni ne vidi i s krive strane glave. Ali ne mogu reći da je samo frizerka kriva, jer bila je stiska s vremenom i ja sam vidjela da ne radi ono što želim ali nisam reagirala. To mi je inače problem i kod šišanja, sve je super a onda sam poslije nezadovoljna. Uglavnom, neću tako skoro dati 160 kn za frizuru koju sam si mogla sama napraviti doma.




A prišt na leđima sam primijetila tek na ovog fotki :D Inače sam htjela i posamotamniti noge ali nisam stigla. Šminkala sam se 15 minuta kad smo već stigli kod mladoženje i to kašnjenje s frizurom ujutro mi je sve pošemerilo. 




Sve u svemu, frustracije sam izbacila a i ono, first world problems, white girl problems, ili kako već: problemi vezani uz kupnju i nisu neki problemi. Ali svi ih imamo! Valjda :D Da! Zaboravila sam ponijeti nakit! Koji problemi, kažem vam.. ali sam se super zabavila i samo je to bitno :)

Kako vi preživljavati kad tražite nešto baš "konkretno"? I koliko treba tražiti obleku prije važnog događaja? Ako želite izbjeći stres, onda barem mjesec dana prije, a ne vikend prije :D 

Imam osjećaj sad da je cijeli ovaj post bio ni o čemu hahahhahahah :D A šta sad...

puuuuuusa :*








39 comments

  1. Uf sad si me podsjetila na moj šoping za maturalnu -.-' Zamisli kak mi je bilo kupovati nekaj kaj inače nikad ne nosim, faking užas! Ne znam zakaj sam bila tak mutava, mogla sam si obući hlače i bok, a ne kaj sam kevu slušala. Bolje da ne znaš kolko je haljina koštala... Sva sreća kaj je bilo alkohola, inače bi valjda skroz popizdela xD Nego, da se vratim na post :D Lepo si se zbigecala, al' najbitnije da si se zabavila ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam svoju šivala i sad kad gledam fotke... brrrrrrrr :D
      Jesam, također je bilo alkohola haha :D

      Delete
  2. Onda ces bez problema naci vjencanicu ;-) i naravno sad znas da moras ici na probu za frizuru i sminkanje...ma zekamo se malo...bitno je samo da si se ti zabavila i da si sretna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moš misliti, kad ja to budem tražila nestat će na svijetu bijele boje općenito :D

      Delete
  3. i kod mene same shit u vezi frizure svaki put..odem frizerki, kažem što hoću i uvijek, al uvijek mi naprave nešto sasvim deseto :/ jednom mi je jedna čak odbila šišanje kakvo sam htjela i krenula radit nešto što mi nikako nije pasalo...e reko nećeš ...hahahha, ugl, ne volim frizerske salone, to mi je najmrže mjesto i mrzim kad moram na neku frizuru ..lol..world biggest problem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same shit every time, yep :D Treba naći dobru frizerku i onda ići njoj svaki put.. A to je igra sreće!

      Delete
  4. Baš sam i ja išla na svadbu ima dva tjedna, haljinu preteeeško naći, sve su mi užasno bile kratke (visoka 179cm), frizuru šminku sve sama ne dam se tu u tuđe ruke :D
    Super si izgledala, bitno je da je se zabavilo dobro :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači tu smo po visini :) A da, i to je problem, neću da mi se gaćice vide hahahah :D Pa da moram brinuti još i kakve ću gaće obuć :D
      Tnx :)

      Delete
  5. Prvo, krasno izgledaš!
    jako mi se sviđa i haljina i cipele. ja takve sandale škicam, baš bih se mogla zaletiti do Humanica.
    Što se tiče frizure..sve više se svodi na peglanje u frizeraju, jer ja nemam živaca nit volim lakove i i ideje što je svečana frizura.
    Što se tiče odjeće, obično nosim nešto što već imam, jako rijetko idem ciljano za nečiju svdabu kupiti nešto. Obično kad imam plan, tražena stvar se uspješno skriva po dućanima :))

    drago mi je da imaš outfit post ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fala :D
      Zaleti se, ima stvarno OK cipkica na manju petu..
      A ja si svakakve lijepe frizure zamislim i onda ne mogu naći nekoga tko bi izveo točno kako je meni zamišljeno u glavi. Najbolje da se sama izvježbam!
      :)

      Delete
  6. Uz sve prebrodene probleme, baš si bila zgodna. :) Ja sam isto nedavno kupovala za proslavu godišnjice mature, prošla sve žive dućane koje imamo u KC i na kraju kupila midi suknju i majičicu u New yorkeru :DD inače prvi dućan u koji sam i ušla...to tak ide, dok ti nekaj specifično treba toga nema. A frizuru, ak želim, onda si ju sama napravim jer još nisam naišla na frizerku koja bi mi po fotki napravila identično, uvijek nekaj rade po svoje, to im je valjda neka deformacija. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kao da sam se kroz pustinju probijala i uspjela preživjeti :D Ja jako volim NY! Ali nisam našla ništa tamo za ovu priliku..
      A ni ne znaju valjda. Treba i za to imati talent.

      Delete
  7. U potpunosti razumijem tvoj stres oko šopinga haha meni je to katastrofa i baksuz sam da nema većeg. Kao što kažeš kad nemam prebijene, haljina koliko 'oćeš, a kad je pun džep para sve su bezze. Oj podsjetila si me za frizuru, zadnja svadba na koju sam išla zurka mi bila nikakva, isto fol odem prvi put kod frizerke da mi sklepa nešto mladenački ama upravo tako kao što si opisala, sa pletenicom i sl. a ono frizura čisti promašaj na kraju još mi je tzv punđica spala, užas. Ma super ovdje izgledas, nisi jednina ima nas hrpa koji dijelimo tvoje probleme :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa no, to je neki zakon glupi svemirski da uvijek problem, imaš para nemaš što kupiti, nemaš i sve ti je super! Jao, ajd drago mi je da nisam sama :) :D

      Delete
  8. Mislim da po dužini moje kose moš vidjet kolko volim frizerske salone xD Tu u Zg nisam naletjela ni na jedan normalan još, od sad idem sve svečane frizure pravit u Osijek lol A s haljinama sam ista, čekam zadnji čas i pizdim :D Baš si mi bila sva fensi šmensi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja imam dobru frizerku u kvartu ali sam morala naći u dečkovom kvartu :D Oćeš da te ja šišam? :D

      Delete
    2. Može xD Baš mi se nosi neka punk frizura lol

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Sve mi je to poznato jer su mi se nešto u zadnje vrijeme bili zaredali svatovi bliskih i dragih ljudi, a ono ne možeš dvaput ići u istom... A muke po cipeli imam stalno jer ne volim jako visoke pete jer onda ne mogu plesati i skakati jer kakvi su mi to svatovi ako cijelo veče provedem sjedeći, a kao i ti cipele na neku normalnu petu i još da su lijepe je nemoguća misija za pronaći. Tako da razumijem tvoje traume :D Ali vidiš da se trud isplatio jer ti je outfit za deset :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma muke muke. Ali isplati se malo više potražiti da nađeš baš ono što ti je super. Thanks :)

      Delete
  11. Ah,muke nama visokima,ja sam visoka 180 cm i te potrage uvjek zavrse ko da sam bila u ratu...Nema mi gore nego traziti nesto za posebne prilike,jer tada mi se bas nista ne svidja,a naravno kad ne trazin nista,vidim u svakom ducanu nesto sta je "bas za mene".Frizure odavno radim sama.
    Ti si mi bas zgodna ovdje,i molim te pisi cesce!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolje je biti u sredini, prosječne visine, mislim da je i niskim curama teško a i nama banderama (kak su me zvali u osnovnoj :D)..
      Joj potrudit ću se!

      Delete
  12. Nisam još niti počela popravo čitati i već sam umirala od smijeha!!! "kao da tražim Sveti Gral u nekom zapuštenom hramu u džungli...! :D :D :D
    Ti si, draga moja Josipa totalna Ludnica!!! I to mislim na najbolji mogući način. Mislim da bi ja u tvom društvu riknula od smijeha?!
    Bila si lijepa unatoč svim nedaćama koje su te snašle, a nešto si nova i naučila. Kada ideš u svatove, traži outfit dva tjedna ranije ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe rado bih te čula kako se smiješ, volim smijeh :D :*

      Delete
  13. Ovo me je tako podsetilo na mene kada se spremam za tako neku proslavu. Sve ostavim za poslednju nedelju, a onda je haos i ludnica, trcim, probam, nerviram se, nemaju broj ili je preskupo ili mi ne stoji kako bih zelela. I uvek je tako, nikako da se opametim.
    Haljinica je preslatka, sjajno ti stoji da znas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uvijek sve ostavljam za posljednji tren, od učenja kad sam učila do eto shoppinga. I onda stres. I neću se nikad opametiti :D
      Hvala :)))

      Delete
  14. Suosjećam s tobom. :D Sve mi je poznato o čemu si pisala u postu, jedino je moj problem kaj sam jako niska (157cm) i imam dosta velike bokove za svoju visoku (niskost) a sva sam sitna inače i užasno mi je teško kupovati bilo koji komaad odjeće, a o obući da ne pričam (nosim 34/35/36) - moram na dječjem kupovat (bar sandale i takve stvari koje po mjeri moraju biti).
    Zato ne volim svečane prigode i ta sva silna sređivanja bolje bi bilo da stavimo neke ljepše traperice i svečaniju majicu, nego sva ta silna potraga a večinom to nosimo samo jedanput. :(
    Inače super si izgledala, čak se ne kuži nit da frizura nije onakva kakva bi trebala biti (ali, da većina frizerki ne vrijedi niti pola cijene koliko naplate) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali na dječjem sigurno ima super stvari i sve je šareno hahahhahahaha :)))

      Delete
  15. meni se frizura čini ok, ali mi se šuze ne sviđaju i gotovo :/
    na kraju je najbitnije da si se zabavila, sve drugo ionako zaboraviš :D
    mrzim namjenski šoping i gotovo - ako tražim sandale, sve je puno čizama, ako hoću hlače, u trgovinama same suknje i već kako to ide :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namjenski šoping. Fuj! Hate it!!! :D

      Delete
  16. Izgledaš prekrasno! :) Haljinica i cipeliške su super uklopljene, baš onako romantično. :)
    Ja sam se odavno navikla da sve kupujem poslednji čas, mislim da možda malo i uživam u tome. :D Imam čak i neko uvrnuto pravilo: što stresnija kupovina, to bolji provod. :D
    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahhahaha mislim da ću i ja nastaviti po tom pravilu :) YOLO :D

      Delete
  17. Toliko si pozitivna da je to neverovatno.
    Iako sam prilično opozit po stilu oblačenja, odabiru mnogih stvari donekle i kozmetike od tebe, toliko mi pozitive preneseš da je to strašno.
    Što se tiče šopinga, ja tražim nemoguće, pa ga tako i pronađem - klasiku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Di, i ja rado posjetim tvoj blog iako smo opoziti, kao što sama kažeš. Jednostavno imaš predivne fotografije i oko za lijepo :) Klasik ;)

      Delete
  18. joj ja zaboravila nakon cijele sage pitat jesi ti nasla tu haljinu, al drago mi je da jesi bas mi se svidja :) a frizeri i frizure joj ja sam pocela bit glasna ako mi se ne svidja nesto, zasto bi placala neciju nesposobnost. zadovoljna sam trenutnom frizerkom al mi je lijeno ic iako bi trebala XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sram te bilo, zašto nisi pitala!!! Neću se više družiti s tobom!!!

      Delete
    2. znala sam da mora doc ovaj trenutak :'(

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top