La Roche Posay Redermic Yeux Eyes [R] krema za okoloočno područje {recenzija}

La Roche Posay Redermic Yeux Eyes [R] krema za okoloočno područje {recenzija}

Nakon više od godinu dana korištenja ove kreme za okoloočno područje napokon je došlo vrijeme za recenziju!

La Roche Posay (skraćeno: LRP) ima podosta linija za njegu kože. Ova kremica je član Redermic linije koja je opisana od strane brenda ovako: "vrhunski dermatološki aktivni sastojci protiv starenja, prilagođeni potrebama osjetljive kože" (izvor). 

La Roche Posay Redermic Yeux Eyes [R]

Osim što je ime kremice popriličan zalogaj za izgovoriti, [R] u opisu nam govori da je glavni sastojak: retinol. Retinol je oblik vitamina A, konkretno vitamin A1. (izvor). Retinol je najpoznatiji kao sastojak anti-age proizvoda pa nije čudno da se nalazi i u ovoj kremi. 


Prema navodima LRP-a na njihovoj stranici ova krema "ravna i podiže kožu područja oko očiju i smanjuje znakove umora" a promoviraju i ove rezultate: "Bore su ublažene. Tamni kolutovi su smanjeni. Konture očiju i dalje vidljive. Područe oko očiju je osvježeno i blistavo". (izvor)

Preporučena dob za kretanje korištenja retinola u proizvodima za njegu je 30+, no ja vjerujem da se ne trebamo držati tih preporuka. I inače ne vjerujem u stavljanja u kutijice 18-25, 25-35, itd. Svi mi najbolje poznajemo svoju kožu i znamo što joj treba. Tako npr. ja znam da je moja koža problematična iako se bližim 30-oj pa i dalje koristim proizvode koji se preporučuju tinejdžerima. Neću sigurno krenuti s proizvodima protiv starenja kad mi još uvijek trebaju oni za borbu protiv prištića, proširenih pora i sl. Naravno, ima i proizvoda koji kombiniraju tretiranje  i problematične kože i borbu protiv starenja.
Što se tiče područja oko očiju tu sam jasno i glasno za to da se što ranije krenu koristiti kremice. To je područje iznimno osjetljivo s jako tankom kožom i treba ga njegovati. Djevojke u ranim 20ima možda neće koristiti proizvode s retinolom ali uvijek mogu koristiti lagane hidratantne kreme čisto da održavaju kožu nahranjenom i elastičnom.


Prvo da krenem s opisom mog okoloočnog područja :D Pošto imam 28 godina nisam najmlađi tulipan u vrtu te sam prije nekoliko godina krenula koristiti kremu za područje ispod očiju. Točnije, prije dvije godine kad sam kupila Alverde hidratantnu kremu s kojom sam jako zadovoljna i još uvijek ju imam, a kad ju potrošim vjerujem da ću ponoviti kupnju. Nju sam počela čisto koristiti radi hidratacije i žao mi je što nisam koristila kremicu i u mlađim danima. No svejedno zadovoljna sam sa svojom kožom ispod očiju. Kad se nasmijem poprilično mi se nabora to područje i to mi je baš zanimljivo jer mi se linije ne rade sa strane očiju  (tzv. crow's feet) nego ispod. No za sad se koža vraća na mjesto i imam nekoliko laganih linija koje nisu jako primjetne. Nemam jako izražene podočnjake.


(ambalaža) Ova krema dolazi u kartonskoj kutijici na kojoj se nalaze informacije kao što su sastojci i specifikacije, dok je sama tubica meni dosta fora jer nije klasično plastična nego napravljena od materijala koji je ili aluminij ili sličan aluminiju. Uglavnom, mislim da će biti jako lako potrošiti i zadnju kap kreme jer je materijal baš mekan.




(korištenje) Krema je po meni lagana hidratantna krema za koju i La Roche Posay preporučuje da se koristi ujutro. Ja se slažem jer bih kao noćnu kremu ipak preporučila neku bogatiju i hidratantniju (iako ja ponekad kao noćnu njegu koristim i ovu kremu). Brzo se upija i dobra je podloga za korektor a doslovno je potrebna jedna mala kap za jedno oko, kao što možete vidjeti na sljedećoj fotografiji.


(djelovanje) Da ponovimo gradivo s početka posta, ova krema bi trebala ublažavati bore, smanjiti tamne kolutove i osvježiti područje oko očiju. Pošto nemam tamne podočnjake ne mogu vam potvrditi je li to istina ali uistinu lagano umanjuje moje linije ispod očiju. Ona ih vjerojatno popuni pa linije vizualno izgledaju manje. Pročitala sam da je sastojak "dimethicone" (koji je sedmi na popisu sastojaka) zapravo silikon koji trenutno pruža osjećaj zaglađenosti i popunjenosti kože. Meni ne smeta što se ovaj sastojak nalazi u ovoj kremi jer ona ima i anti-age sastojke kao što su retinol a ne samo silikone. Zašto ne bi krema u isto vrijeme i njegovala i "prikrivala" nedostatke? Dimethicone također stvara barijeru na koži i tako sprječava gubitak vlage. (izvor)

(kliknite na fotografiju sastojaka da ju uvećate)
La Roche Posay Redermic Yeux Eyes [R] krema za okoloočno područje {recenzija} sastojci ingredients


(zaključak) Sve u svemu jako mi se sviđa ova kremica. Za moje trenutne potrebe je i više nego adekvatna. Lijepo mi hidratizira područje ispod očiju, brzo se upija, nema nikakav miris, nije mi izazvala nikakve negativne reakcije, korektor se korektno (haha get it? :D) nanosi na nju i čini mi se doslovno nepotrošivom s obzirom na to koliko je malo treba za svako oko. Ja je imam još uvijek više od pola kao što možete vidjeti iz priložene fotografije nastale jučer. Dooooobro, ruku na srce preskočim koji dan mazanje ali nema puno takvih dana :)


(cijena) Na žalost nemam podatak o točnoj cijeni no kod kolegice Anaviglam sam pronašla podatak da je preporučena cijena 218 kn. LRP proizvodi se mogu kupiti u ljekarnama.

(P.S.) Da barem postoji i Josipa u paralelnom svemiru koja nije koristila ovu kremu pa da usporedimo rezultate hahahahha :D Ali što ja pričam, sigurno postoji!

* ovaj proizvod sam dobila no moje mišljenje je i dalje iskreno kao i uvijek

Bacite oko i na: 

moj zadnji post: look of the day                                              ili na manikuru iz ovog posta :)

                                           


24 comments

  1. Josipa, ti si još naša curica, ne treba tebi retinol :P

    ReplyDelete
  2. Tulipane, super recenzija :)
    I meni je bila ok ova kremica :)

    ReplyDelete
  3. nista nazovi josipu u paralelni svijet pa pitaj kako bore XD

    ReplyDelete
  4. Moracemo da docekamo buducnost da vidimo jel imalo ovo kakvog efekta. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ništa, moramo nastaviti živjeti, nema nam druge :D

      Delete
    2. Ja mogu samo do 30. Posle me obavestavaj duhovnom postom.

      Delete
  5. Čula sam i ranije za ovu kremicu i razne preporuke, ali još nikako da je probam. Meni treba kremica za tamne podočnjake, pa ako znaš za neku, kazi :)

    Pogledajte skice mojih kreacija na blogu: soniacreazzione.blogspot.co.uk
    Nova jako zanimljiva i moderna kolekcija: http://soniacreazzione.blogspot.co.uk/2015/02/spider-network-collection.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno ne znam može li tu kremica pomoći ali svakako ako čujem za neku super, sjetit ću se javiti ti :)

      Delete
  6. Tulipane moj, a jesi ti sebe počastila... ;) Slažem se za hidrataciju, ali žešći retinol za tebe, to ne! Bit' će vremena :)... Sva sreća pa mi se čini da ovo nije jaki retinol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma niiiiiiije, ovo je dosta blago, retinol je daleko na listi sastojaka :))

      Delete
  7. Najmlađi tulipan u vrtu hahah <3 Ma ti si naša ruža :)))
    Definitivno je uzimam u razmatranje, pošto više nisam kao rosa u jutro (više kao rosa u podne hahah).
    Super recenzija <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ne mogu biti kad mi je mama Ružica, moram biti nešto drugo :D
      Hahahahhaha ma ti si rosa u zoru! Sad sam se sjetila kako sam kao curica ustajala ujutro i umivala se u rosi s ruža jer mi je baka rekla da je to dobro :D

      Delete
    2. :D Ja sam potapala latice u vodu i ustajala u cik zore da se umijem hahah
      Te bake su čudo, hej!
      :D
      Ma znaš šta, tulipan, ruža, muškatla :D Ti si meni prelepa i tačka.

      Delete
    3. Sjetila sam se zašto! Baka mi je rekla da se tako mogu riješiti pjegica koje nisam voljela :) Hahahahahhahaha :D
      Ma daaaaaaaj :blushing:

      Delete
  8. Tulipane mladi, ja sam mislila da si još mlađa (cca 25), vidiš kako taj retinol djeluje! :D
    Nisam probala ovu kremicu ali uvijek imam neke okoloočne kreme, slažem se da bi što ranije trebalo početi s njegom tog područja jer je tako nježno, a svaki dan ga maltretiramo skidanjem šminke itd itd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, mažem ga preko celog lica :D
      Da da, ja volim i trljati oči i spavam na licu tako da mi dobro dođe malo kremice :)

      Delete
  9. Ista stvar kod svih ovakvih kremica je da se rezultati vide tek nakon godina i godina mazanja. Bilo bi fora napraviti sliku poslije recimo 10 god :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ću i za 10 godina pisati blog bit će slika garant :)

      Delete
  10. Super post! <3

    Trebam jednom da probam ovo!

    Možda se pratimo? Dolazim iz Ljubljane, Slovenije :) <3

    Pozdrav <3

    ReplyDelete
  11. OVO MORAM KUPITI!!!!!!!!!!!!! :D

    <3 Od sada ti javno komentarisem, jer sam i ja naprivila blog, pa dodji skupa da se druzimo! :)

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top