Kreme za lice iz Normaderm linije (Vichy) *recenzije*

vichy normaderm kreme za lice

Sram me je priznati, evo mene s ovom recenzijom a više od godinu dana je prošlo otkako sam ove proizvode dobila na testiranje od strane Vichyja. Ali barem sam dobro i debelo (ali u tankim slojevima :D) isprobala sve četiri kreme pa vam mogu prenijeti svoje iskustvo i mišljenje u više detalja. Prije nego nastavite s čitanjem recenzija krema za lice voljela bih vas uputiti na post koji sam napisala nakon 20 dana korištenja cijele Vichy Normaderm linije, a u kojemu sam iznijela i svoje prve dojmove > link na post. Neću sad puno pisati o ovoj liniji pošto sam ju već predstavila, samo ću reći da je namijenjena problematičnoj koži lica. 

Do sad sam pisala o:





                   losionu za čišćenje lica 












                   Hyaluspotu za ciljanu njegu













Što se tiče krema za lice u ponudi se nalaze čak 4 kreme, s tim da je u međuvremenu u ponudu ubačena još jedna noćna krema koja se zove Night Detox. O njoj više pročitajte kod kolegica Anaviglam, Dear Skin ili Girlysh Beauty Blog.

Ja ću danas pisati o: noćnoj kremi  protiv nepravilnosti, anti-age kremi za nepravilnosti, hidratantnoj kremi za kožu sklonoj nepravilnostima i total mat gelu.


Normaderm Nuit - noćna krema
Chrono-active anti-imperfection care

Prvo da napomenem da sam zbunjena jer gledam sad na službenoj Vichy stranici ponudu Normaderm proizvoda (link) i ove kreme više nema u ponudi. Nisam znala da je izbačena, ali čini se da ju je kao noćnu njegu zamijenila Night Detox krema. Ja ću svejedno napisati svoje iskustvo u slučaju da u nekoj ljekarni naiđete na zaboravljene primjerke. Ako netko zna je li to potvrđena informacija da ove kreme više nema u prodaji, molim da napiše u komentare jer sam ja sad jako zbunjena i neinformirana :/

normaderm nuit noćna krema protiv nepravilnosti

Ovu noćnu kremu sam imala prije nekoliko godina i tad me se nije previše dojmila. Hm, prije nekoliko godina? U srednjoj školi, od tad je prošlo ipak malo više, ali nema veze, neće mi nos narasti :D Međutim, od tad sam promijenila više krema i tek sad mogu cijeniti ono što ova krema pruža. A to je nemasna i lagana tekstura, brzo upijanje, ugodan miris i osjećaj na koži. No ipak, ponekad bi me određeno područje na koži peckalo nakon nanošenja kreme (obično područje oko nosa), što bi potrajalo nekoliko minuta i tada bi prošlo. Svejedno, nisam nikad osjetila dodatne iritacije ili crvenila kože, a ujutro bih se probudila s ne toliko masnom kožom s kakvom se inače budim. Također, ako sam imala upaljene procese (aka prištiće/akne), oni bi se preko noći malo i smirili.


U početku korištenja sam je nanosila svaku noć prije spavanja (na očišćenu i suhu kožu), međutim tu rutinu sam promijenila kad sam primjetila da mi koža noću ne dobiva dovoljno hidratacije. Tad sam počela jednu noć koristiti hidratantnu kremu, a drugu noć ovu Normaderm noćnu kremu, i to mi je bila odlična kombinacija. Kako se sadržaj pakiranja smanjivao tako sam ja počela "čuvati" kremu tako da je sad koristim samo kad mi lice podivlja (trenutno sam u toj fazi), i tako lakše prebrodim i to teško razdoblje života svog :D


Kod razmazivanja kreme po licu sam ponekad osjetila kao sitne čestice pod prstima, i tek kad sam radila ove fotografije sam shvatila zašto - ne znam o čemu se točno radi, ali krema kao da ima malo gušće dijelove. Međutim, tu nema problema i razmazivanje je stvarno lagano i brzo.



Sve u svemu s ovom sam kremom bila jako zadovoljna i preporučila bih ju svim masnokošcima, uz napomenu da nije najhidratantnija krema na svijetu i treba pojačati hidrataciju kod korištenja na neki drugi način.
Cijena (je bila?): oko 140 kn, ljekarne koje prodaju Vichy proizvode

Normaderm Anti-Age 
Anti-imperfection anti-wrinkle resurfacing care


E sad, ova krema je pravi pogodak za mene. Pošto imam 28 godina i nisam više najmlađi pupoljak u vrtu, a koža mi i dalje misli da imam 16 i tako se i ponaša, a istovremeno pokazuje prve znakove starenja (doduše, za sad samo oko očiju gdje ova krema ne ide) - ova krema mi se pokazala idealnom dnevnom kremom. Sadrži glikolnu kiselinu i vitamin C, jako je lagana i lagano je hidratantna, i super je baza za makeup. Za razliku od najlaganijih hidratantnih krema, ova krema mi produži matiranost i koža mi se manje masti uz nju. Ne previše, ali koji sat sigurno.


Ovu kremu bih preporučila ženama koje se i dalje bore s nepravilnostima, a u isto vrijeme javljaju se i prve bore. Zašto ne ubiti dva problema jednom kremom? Naravno, nije čudotvorac pa da prištići i akne nestanu u roku nekoliko dana, ili čak ikad, ali svakako povoljno djeluje na ten i reguliranje sebuma. Kao što sam već spomenula, bore mi se javljaju tek oko očiju, ali prevencija je majka znanja tako da ću ovu kremu nastaviti koristiti. Priznajem, varam pa je ne koristim svaki dan nego samo u fazama, i tad mi savršeno sjedne.
Može se koristiti i kao noćna krema, zašto ne? 

Za razliku od ostalih krema ova je lagano zelenkaste boje, a slično ostalim kremama ima jako ugodan i osvježavajući miris.

Cijena: oko 150 kn, ovisno od ljekarne do ljekarne



Normaderm hidratantna krema
Global anti-imperfection hydrating care


Kad sam tek krenula s korištenjem svih ovih proizvoda ova hidratantna krema me odmah osvojila i proglasila sam je "zvijezdom Normaderm krema". I dalje stojim pri svojim riječima s tim da sam od tad zavoljela i anti-age kremu. Ovu hidratantnu kremu sam koristila i kao dnevnu i kao noćnu kremu i stvarno sam oduševljena njezinim djelovanjem. Koža je uz nju mekana, zaglađena, osvježena, matiranje je produženo a i solidna je baza za makeup. S tim da moram naglasiti da mi se znalo desiti kod stavljanja pudera da se krema runila s lica u mrvicama (skupa s puderom) - čemu sam doskočila stavljanjem tanjeg sloja kreme, kao i duljim čekanjem da se krema upije u potpunosti. Međutim, moram to naglasiti jer nije najidealnija podloga za puder ako se stavi deblji sloj kreme.
Pakiranje na pumpicu je zgodno ali s druge strane nemate osjećaj za to koliko je kreme potrošeno. A i ja volim razrezati pakiranje kad dođe do kraja i pokupiti svaki atom kreme hehe pa preferiram pakiranja u tubice.


Kao sve Vichy kreme iz ove linije i ova ima taj osvježavajući miris, lagana je na licu, lako se razmazuje i brzo se upija, a lice na dodir ostaje meeeekano. Međutim, nakon dužeg korištenja ipak sam povremeno posegnula za običnom hidratantnom kremom u dane kad mi se činilo da mi koži treba još više hidratacije.



Ovu kremu koriste i obje moje sestre neovisno o mojoj preporuci, mlađoj je kupila mama a starija si je sama kupila pa sam se iznenadila kad sam vidjela da ju koristi :) Starija sestra je jako zadovoljna (ima mješovitu kožu s T-zonom) i kaže da joj se koža više toliko ne masti. Eto mali FYI :D

Cijena: oko 130 kn


Normaderm total mat gel
Oil and shine control


I zadnja je na redu ne toliko krema koliko gel za lice koji je namijenjen koži sklonoj masnom sjaju i znojenju. Moja koža je iteeeekako sklona masnom sjaju i čekam dan kad će masni sjaj doći u modu!!! :D - totalno sam optimistična!!! 


Iako ovaj gel obećava svjež izgled tokom cijelog dana kod mene on potraje nekoliko sati (uvrh glave) i onda mast probija. Samostalno mi ne nudi dovoljno hidratacije tako da sam ga ja koristila preko hidratantne kreme, dok je ljeti ovo zapravo super lagana hidratantna podloga koja matira neko vrijeme, i onda bam, mast odnosi pobjedu. Ako nemate super masnu kožu kao ja mogao bi vam sasvim solidno matirati ten tijekom više sati, ali to mogu samo nagađati jer se vodim samo svojim iskustvom. Od svih ponuđenih krema mislim da ne bih ponovila korištenje ovog gela - osim možda ljeti kad mi treba manje hidratacije.
Puder je lijepo sjedao na ovaj gel i tu nemam nikakvih prigovora :)

Cijena: oko 120 kn



Zaključak

Sve ove kreme sadrže termalnu vodu Vichy, hipoalergene su i pogodne za osjetljivu kožu (što mogu potvrditi jer moja je upravo takva, iako nisam sklona alergijama pa tu tvrdnju ne  mogu potvrditi). U vrijeme kad sam koristila sve proizvode iz Normaderm kolekcije koža mi je stvarno bila bolja nego ikad, pore su bile suženije (iako nisu nestale) i manje su se punile. No to naravno ne mogu pripisati samo kremama nego i proizvodima za umivanje i losionu iz Normaderm linije.
Ako vas su ove recenzije zaintrigirale za kupnju neke od ovih krema molim vas da imate na umu da ono što je meni odgovaralo ne mora odgovarati vama jer svi imamo različite tipove i podtipove kože.

* ovi proizvodi su mi poslani od strane Vichyja u svrhu korištenja i recenziranja - ipak, sva mišljenja su moja i temeljena na višemjesečnom korištenju proizvoda

Josipa


24 comments

  1. Ova druga krema (Normaderm Anti-Age Anti-imperfection anti-wrinkle resurfacing care) me zaintrigirala, moram priznati. Čini se da ću posegnuti za njom za koju godinu, ukoliko ju u međuvremenu ne ukinu. Gel mi nekako nema svrhu, ako služi matiranju, a mast ipak relativno brzo probije :/ No dobro, ja ni inače ne volim osjećaj ikakvog gela na koži lica, nekako imam neku "fobijicu" da mi začepi pore. Ne pitaj.
    BTW, volim tvoj način pisanja <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, stvarno je ok krema i meni super paše. A gel mene ne matira ali ja sam dosta jaki masnokožac, meni kroz sve probije. Nije mi čepio pore, stvarno je lagan :)
      Hvala :)))

      Delete
  2. TI IMAS 28 GODINA?????????????? KENT BILIV DIS!
    Mislila sam da ima[ vrh vrhova 26 i to jer sam mislila da si negde tako rekla, a izgledas kao da imas 23. Mogla si da pises o smrdljivim gacama, nije bitno, jer poenta ovog posta, za mene, je da imas 28 godina. Stil kent biliv it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahhaha, kak si ti blesava :D Možda sam rekla da imam 26 prije 2 godine LOL :D :D

      Delete
    2. To zvuci logicno. Sigurno nije tacno. :D

      Delete
  3. Jel koristiš koju drugu kremu za hidrataciju osim Vichyjevih? Imam kožu sličnu tvojoj i još nisam našla idealnu kremu koja će mi pružiti dovoljno hidratacije a neće izazvati još više nereda...
    Smooth Berry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristim, trenutno Balein Aqua serum, po noći sam koristila Hipp kremu koju su povukli šmrc, a imam ih još par otvorenih. Ali Balein serum mi je trenutno super.

      Delete
  4. super recenzije...mislim da je dobro malo mijenjati kreme, vidjeti što nam više odgovara...samo da nije uvijek skroz ista rutina...ja stavljam neke malo jače kreme svaki drugi dan, a one obične recimo svakodnevno.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, slažem se, ali opet da nađem neku super idealnu kremu ne bih ju mijenjala više, dok se koža ne zasiti :)

      Delete
    2. da, to i ja radim, ali luda koža se brzo zasiti, ne zna što je dobro za nju...kao junakinje američkih romatičnih filmova:) Kožne drame su ipak bolje od ljubavinih, ha;)?

      Delete
    3. Ne mogu se ne složiti, radije bih imala kožne nego ljubavne probleme :)))

      Delete
  5. Koristila sam Vishy Nuit i Anti-age. Obe kreme su mi odlične

    ReplyDelete
  6. generacijo moja, i moja koža misli da sam još tinejdžer hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad pjevušim "Milena generacijo moja lalal la la laaaa" :D Pa glupe su nam kože/koze! Ali ako ćemo zato imati manje bora, volimo ih :D

      Delete
  7. Imala sam nuit prije par god, a ovu dnevnu trenutno koristim. Odlične su. Inače, to pakiranje s pumpicom je kreirano tako da se potpuno potroši sav proizod, tako da nema ostataka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaaaaaa moguće, kao Balein Aqua serum, on isto sve istisne. Ondaaaa je ok pumpica :D

      Delete
  8. Ooooo neja si cekala ovoliko na recenziju bar je sve na jednom mestu. Gel sam probala u utisci su mi slicnu kao i tvoji. Al sad bih bas volela da probam i hidratantnu kremu. Bas si me zainteresovala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekad je dobro malo pričekati, ali ja sam ipak malo pretjerala hehe :)
      Joooooooooj ako ju probaš, nadam se da će ti biti dobra!!!

      Delete
  9. Baš super da si napisala recenzije o Normaderm kremama već dugo želim kupiti i probati kakve su :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ih isprobaš ja se nadam da ćeš se tu vratiti napisati kakve su ti, i nadam se da će ti biti super :)))

      Delete
  10. Iz ove linije sam nakon silnih hvalospjeva uzela Hyaluspot gel za ciljanu njegu no na meni on nema apsolutno nikakav učinak :/ pa onda nisam imala neke želje isprobavati ostatak linije. No kako mi je koža lica relativno masna i sklona raznoraznim ispadima uvijek sam u potrazi za dobrom njegom tako da ću možda proučiti i ove kremice kad budem pri kraju s onim što trenutno koristim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Hyaluspot bio ok, nekad je imao učinak, nekad nije. Totalno te shvaćam sa "raznoraznim ispadima" i dijelim tvoju muku. Pokušaj prvo nabaviti neki tester.

      Delete
  11. jaoj sad gledam te sastave nije mi najjasnije zasto oni guraju taj alkohol u sve, al dok ne iritira i ne isusuje dobro je .

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top