Minirecenzije (Essence, Ben Nye, Stambuk, Vichy, Sundance)


Danas bih s vama čit-četala o nekoliko različitih proizvoda, o vidi čuda, kozmetičkih :)

Stambuk sapun, naranča

Prvi je na redu Stambuk sapun za lice i tijelo.*  Možda niste čuli za Stambuk sapune, nemojte brinuti, nisam ni ja do prije nekoliko mjeseci. Sve informacije možete pronaći na službenoj stranici stambuks.com na kojoj možete obaviti i narudžbu. Stambuk sapuni su ručno rađeni od hladno prešanog, ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Obiluju prirodnim glicerinom koji nastaje iz ulja tijekom procesa saponifikacije. Glicerin privlači vlagu iz zraka na kožu i tako je čini mekšom. On također privlači vlagu i na sam sapun te je stoga sapun poželjno držati na stalku kako bi se osušio između korištenja. Ne preporučuje se da se s njim peru ruke jer će prečestom uporabom omekšati, a i preblag je za pranje ruku. 


U ponudi je pet sapuna: ružmarin, naranča, metvica, lavanda i med. Ja sam dobila sapun od naranče i prvo što sam osjetila kad sam ga izvadila iz kutije bio je upravo intenzivan miris naranče. Nakon korištenja taj intezivan miris je nestao i sad se osjeti blagi miris naranče koji je jako ugodan. Na žalost na koži ne ostaje dugo i nestaje ubrzo nakon tuširanja.


Iskreno, nakon što sam se prvi put istuširala s ovim sapunom potpuno sam zaboravila na njega. Stavila sam ga na tanjurić pa na policu u kupaonici da ne omekša pod tušem, i nestao mi je s radara. No nedavno sam ga se sjetila i odlučila ga držati stalno pod tušem. Čini se da sam se bezveze bojala jer mu se ništa nije desilo otkako živi u mom tušu :D 



Ono što proizvođač naglašava je da tijekom tuširanja ovaj sapun ne stvara pjenu, nego nešto sličnije losionu za tijelo. Dakle, nemojte očekivati da će se pjeniti kao klasični gelovi za tuširanje. To ne stvara nikakve probleme za vrijeme tuširanja, sapun je i dalje sklizak i možete se teško ozlijediti ako stanete na njega ;D Ja sam ga koristila samo za pranje tijela, ne i lica, ne želim eksperimentirati previše u tom području. Jesam se za probu jednom umila s njim i nije se ništa dogodilo, ali ipak. Tijekom ispiranja sapuna iskusit ćete onaj škripavi osjećaj čistoće, ali koža nije isušena. Nakon tuširanja mogu preživjeti bez mazanja tijela losionom, ne zateže me koža, pa ponekad preskočim losionarenje.U svakom slučaju, tuširanje uz pomoć sapuna je ponekad lijep odmak od modernog ljenčarenja zvanog gel za tuširanje.

nakon desetak tuširanja


Ben Nye Banana puder

Nemam što puno za reći o Ben Nye Banana puderu, zato nisam ni pisala do sad o njemu, ali ipak bi bilo OK spomenuti ga. Naručila sam ga pola-pola s Ivanom i planirala sam ga koristiti na cijelom licu, kao matirajući puder. Razočarao me u tom pogledu pa sam ga proslijedila dalje. Eto, stvarno nemam puno toga za reći :D
Zapravo, imam još nešto: koštao je oko 150 kn i naručen je s ove stranice (http://www.makeupmania.com/).



Sundance tonirani fluid za sunčanje

Ne morate meni reći da je ljeto prošlo (a ni ovoj kiši), ali ako će nekome trebati info za sljedeću godinu voljela bih napisati nešto više o ovom proizvodu za sunčanje. Iako je limited edition, ja se nadam da to misle tipa samo preko ljeta, i da će ga vratiti i sljedeće godine. Doduše, ostalo mi je pola pakiranja (a minijaturno je), ali čujem da se proizvodi za sunčanje ne smiju "čuvati" do sljedeće godine jer izgube svoja zaštitna svojstva. Je li to istina?! That sucks!


Ali zato ovaj proizvod ne sucka :D Nudi zaštitni faktor 30, ugodnog je i slabog mirisa, i toniran je, tj. u boji je. To je super zato što pruža (doduše slabo) prekrivanje za nas koje bismo i na plaži voljele sakriti svoje nesavršenosti. On ih ne sakriva, ali ujednači ten i što je najbolje od svega, popunio mi je i zagladio pore na obrazima! 


Sastojci:


Na žalost, dolazi u samo jednoj nijansi. Meni osobno ne vuče na narančasto i ne primjećuje se jako na licu. Na početku ljetovanja sam bila dosta bljedunjava i OK mi se prilagodio licu. Boja će vam ostati na ručniku ako protrljate lice, pa preporučujem oprez. Nije me pretjerano zamastio, ali nije me ni matirao. Još jedva stvar koja me osvojila: nije mi začepio pore! Meni lice inače reagira na kombinaciju sunca, soli i kreme za sunčanje, pa mi se ospe sitnim bijelim prištićima. Ove godine me to zaobišlo. Nanosila sam ga odmah  nakon umivanja, bez hidratantne kreme ispod, tako mi je najbolje odgovaralo. Cijena je oko 30 kn u DM-u.


Essence matirajući listići/powder papers

Kad smo već kod matiranja, po prvi put sam isprobala matirajuće papiriće. Njihova svrha je u stvari praktičnost. Ne morate sa sobom nositi kist i puder kako biste ubile sjaj tijekom dana. U DM-u sam na sniženju ulovila ove Essence Love Letters papiriće (15 kn), i otad pišem ljubavna pisma svojoj masnoj koži (I'm sooooo funny, if I may say so myself :D)


U paketiću je 50 listića za 50 Photoshop trenutaka :D Šalu na stranu, ajmo malo biti ozbiljni na trenutak!



Listići sadrže transparentni puder koji upija masnoću s lica i zato treba paziti kad se rukuje s papirićem da ga se ne vrti previše po rukama jer će sav puder ostati na prstima. Papirić se tapka po licu - u mom slučaju po cijeeeeelom licu, kod sretnica samo po T-zoni, i dešava se čarolija! Papirić postaje mastan fuj! :D Na žalost tu čarolija prestaje i lice i dalje proizvodi sebum (lijep naziv za masnoću), pa ćete uskoro opet trebati izvaditi čarobne papiriće. Koji nakon upotrebe neodoljivo podsjećaju na masni papir za pečenje :D 



Dakle, osim što je zabavno biti svjedokom i akterom procesa unakazivanja jednog malog papirića, on je i koristan i praktičan proizvod. Uistinu liši lice sjaja u sekundi, no nemojte očekivati višesatne rezultate. Ovisi o vašoj tvornici sebuma :D




Vichy Purete Thermale osvježavajući losion*

A dobar saveznik u borbi protiv neželjenog sjaja je i zdrava hidratizirana koža. Masna koža treba hidrataciju jednako kao i bilo koji drugi tip kože. Ako kožu isušujemo ona će odgovoriti pojačanim lučenjem sebuma kako bi se stabilizirala. Tek sam prije nekoliko mjeseci osvijestila važnost losiona/tonika u njezi kože. On se nalazi u međuzoni između umivanja i kreme za lice. Vraća koži vlažnost i priprema ju za kremu, a i uklanja ostatke šminke. Iskreno budi rečeno, i dalje često preskačem taj korak, ali kad vidim da mi je koža u lošem stanju uvijek ga ubacim u rutinu. Posljednjih nekoliko mjeseci koristim ovaj Vichy osvježavajući losion za lice, za normalnu do mješovitu i osjetljivu kožu. Već sam i pri kraju bočice.


Ovaj je losion stvarno iznimno blag, ne iritira čak ni oči, osvježavajućeg je mirisa a i efekta na koži. Kao što sam rekla, koristim ga nakon večernjeg umivanja, a ponekad i tijekom dana ako sam doma cijeli dan i lice mi se zamastilo. Ponekad ga koristim i ujutro bez umivanja, samo da uklonim noću skupljenu masnoću s lica. Koža ostaje mekana, bez ljepljivog osjećaja. No ako sam u problematičnom periodu s kožom onda radije posegnem za tonikom za problematičnu kožu (trenutno je to Balein zeleni).

evo kako izgleda vatica kad upotrijebim losion tijekom dana, kad ne nosim šminku
not nice


(tijekom slikanja niti jedan proizvod nije oštećen :D)




Cijena losiona je oko 100 kuna, što svakako nije malo, ali usudit ću se reći da je ovaj losion univerzalan i da bi trebao odgovarati svim tipovima kože. Osim što bih jako problematičnoj koži ipak preporučila losion namijenjen baš tom tipu kože, uz pravilnu hidrataciju naravno.

Josipa

* proizvodi označeni zvjezdicom su mi poklonjeni od strane proizvođača, ali to nije utjecalo na moje mišljenje 

41 comments

  1. Vidis, vidis ovaj Ben Nye Banana puder! Nije matirao, ili sto je bio problem? Ja ga vec neko vrijeme gledam, pa sad nisam sigurna.. Btw super su ove mini recenzije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A da, nisam bila zadovoljna matiranjem, a nisam ga planirala koristiti za fiksiranje korektora na podočnjacima (jer ne stavljam korektor tamo) pa mi nije služio svrsi.. Btw hvala hihi :)

      Delete
  2. baš volim tvoje postove,uvijek me nasmiješ :D imam listiće za matiranje iz Bipe i doslovno me spašavaju,koža mi je jakooo masna. ovaj Vichy tonik me baš mami :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, znala sam da moram biti smiješna još nekome osim sama sebi! :) E pogledat ću te i Bipe kad riješim ove. Tonik je baš krasan. Mene sad mami L'occitane tonik :D

      Delete
  3. Probala sam ovaj Sundance fluid na tvoju preporuku i sve se slažem. Meni se na početku činilo da je nijansa presvijetla ali lijepo mi se stopila sa kožom, i ako neko misli da je takvo nešto preteško za plažu, griješi, jer mi je samo blago kao što si rekla ujednačio ten. Ni mrvicu nisam izgorila i nije mi izašala ni jedna bubuljica, tako da 5+ (i planiram ga čuvati za sljedeće ljeto, tad ću ga testirati opet pa šta bude)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf, nemaš pojma kakvo sam olakšanje osjetila što je i tebi odgovarao, uvijek mi je neugodno preporučiti neki proizvod pa da nekome ne paše, osjećam se onda kao da sam ljudima ukrala novce :)
      A i ja ću ga sačuvati, gurnut ću ga u neki tamni kutak da čeka sljedeće ljeto pa ćemo vidjeti.

      Delete
  4. sviđaju mi se ove mini recenzije :)
    ovaj dm fluid, jel to ide samo za na plažu, ili može kao tonirana krema sa spfom po gradu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx :)
      Hm, ja osobno ne bih po gradu nosila jer mislim da bi za po gradu ipak sjaj došao do izražaja, na moru se to nekako izbalansira s morskom vodom pa nije lice presjajno. I nema neke lijepe njegujuće sastojke za kožu, mislim da je tu više za zaštitu. Ali možeš probati :)

      Delete
  5. Džooooo! :D Drago mi je da ti vidim slovce. ;) Očekivala sam da će sundance biti super ultra narandžast, jer uglavnom ti one shade proizvodi i jesu, ali ovo je iznenadjujuće. Neotvoreni proizvodi mogu da čekaju još godinu dana, ali pošto je ovaj voljen i korišćen bolje ga koristi sada dok možeš, a sledeće godine kupi novi. :D BTW gledam kako fotkaš proizvode na gelenderu i samo čekam da nam se javiš sa nekom izjavom tipa ,,pao mi je proizvod preko terase, počinio je samoubistvo. nije zato što slikam na gelenderu.'' :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha vidi koliko slooovaca :))) E neeeeeeeeeeće, svi se vole slikati na gelenderu :D :D :D

      Delete
  6. Meni je Ben Nye jedan od najboljih pudera za matiranje, baš se razlikujemo :)
    I štambuk sapun sam imala baš ovaj s narančom i bio mi je dobar, ali sam ja perviše nespretna pa mi je stalno ispadao (svaki put kad bi se to dogodilo bi se sjetila serije OZ :D ) tako da ga nisam opet kupila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, svakako ne bih preporučila sapun za zatvor, radije gel za tuširanje :D :D

      Delete
  7. tijekom snimanja nijedan proizvod nije oštećen...ha ha....joj, mislim da moram probati onaj prvi sapun, volim domaće proizvode:)

    ReplyDelete
  8. Baš sam uživala čitajući :D Kratko, jezgrovito a nekako zabavno sročeno.
    Elem, iznenađena sam da Ben Nye nije odgovarao - već neko vreme ga imam na listi za nabavku...sada si me malo bacila u razmišljanje, pošto sam ga takođe videla kao matirajući.
    Matirajući papirići su generalno super praktični i ja ih obožavam. Konkretno Essence nisam probala, nekako sam mislila da su više dekoracija te linije nego efikasan proizvod :D Baš mi je drago da zaista rade.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jelena :)
      Joj kak mi je super izraz "elem" :))) Da, Ben Nye se ni ne reklamira kao matirajući puder, međutim ja sam nekako pretpostavila da bi bio dobar za taj posao. Meni nije stvarno matirao dovoljno dugo da bih bila zadovoljna, ali nekim curama je.
      Ja sam jedino Essence probala ali kad ih potrošim, isprobat ću i ostale. Jest kratkotrajno rješenje, ali je bolje od maramica običnih s kojim sam to do sad radila :)

      Delete
  9. Duhovita kao i uvijek :P Papir za pečenje, sama pomisao mi je grozna. Nisam nikada koristila te listiće, hm hm, što misliš, da probam ili ne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je baš fora pomisao, još da možemo nešto ispeći na tim papirićima hahahhaha :D
      Pa isprobaj, nisu skupi a zgodno je rješenje. Matiranje ne traje dugo kao s matirajućim puderom, ali je super za imati u torbici i trebaš brzinski fix.

      Delete
  10. I mene ovi listići uvijek podsjete na papir za pečenje! Inače, pakovanje im je tako slatko da ne možeš da ih zaobiđeš u drogeriji! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne možeš, nema šanse! :) Makar možeš jako lako jer su pakiranja sitna i lako pobjegnu oku :D

      Delete
  11. Draga Josipa, uvijek te volim citati <3
    Iskreno govoreci, iz nekog razloga mi je Ben Nye puder uvijek bio odbojan. Kupila bih ga cisto da ga isprobam ali toliko mi je bilo zlo od fotki a la Kim K. u fazonu kako se on koristi da mi je poceo praviti muku. Potpuno subjektivno, nerelevantno ali - it's there. Neka kocnica, sta li.
    A sada objektivno - meni matiranje i nije narocito potrebno vec upravo fiksiranje korektora i kada razmislim, mozda ipak jednog dana i pruzim sansu bananici pa ti javljam utiske. Ljubim te :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selma, osjećaj je obostran :))
      A to je to, kad je nešto previše reklamirano postane odbojno. Ali možda je u ovom slučaju opravdano ako je tako dobar tolikim ženama. Ako isprobaš javi, a i postić na blogu će biti rado pročitan :))
      KIss back at ya! :*

      Delete
  12. Ne znam trebam li reći da me iznenađuje što te BenNye ne matira dovoljno, kad ti niti Revlon colorstay nije dobar a meni je kombinacija oba savršena! :D :D
    Ja se ne mogu odvojiti od tog pudera i jedini je koji me matira toliko da satima ne moram brinuti jesam li se zasjajila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, ja sam ona iznimka koja potvrđuje pravilo. Lucky me :D
      A blago ti se!!! Mene uopće ne matira satima, čak ni sat vremena. Ali ja imam stvarno masnu kožu, ne mješovitu. I obrazi mi se zamaste, sve sve.

      Delete
  13. Super su recenzije :*

    ReplyDelete
  14. Ta matirajući papir djeluju vrlo kratkotrajno tako da ih više ne koristim previše. Ben Nye nije matirajući puder već je on najobičniji transparetni puder koji samo pomaže da puder dulje traje na licu, no ne kontrolira sjaj. Ja ga obožavam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jako kratkotrajno ali su meni zgodno brzinsko rješenje. Znam se nekad kriomice u busu s njim odsjajiti :D
      Što se tiče Ben Nye-a, znala sam da se ne reklamira kao matirajući puder, ali sam pročitala u više recenzija da je uspio nekim curama kontrolirati sjaj, pa sam ga naručila u toj nadi. No eto meni nije uspio pa sam ga pozdravila bye bye :)

      Delete
  15. Ja imam my (bipina marka) papirice za upijanje masnoce, isto jako podsjecaju na papir za pecenje, samo ja na svojima nisam primjetila nikakv puder/prah. Uglavnom, ok proizvod za sitne novce i u stalnoj postavi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pogledat ću njih sljedeće. Ali fora je puder na Essence papirićima, čini mi se da malo produži matiranost jer ostane na licu..

      Delete
  16. Hahaha, "tvornica sebuma", koja si ti carica :D Nasmijala si me do suza s tim Essence papirićima :) Nisam nikada koristila takve papiriće, iako mi to djeluje kao dobro rješenje za nas s masnom kožom, tako da ću nabaviti tako nešto jer moja tvornica sebuma radi ko luda :D Balea fluid imam, samo moj nije u boji i nisam zadovoljna s njim jer me ne matira, a to je bio razlog zašto sam ga kupila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tvornica koja radi već godinama i svako malo zapošljava nove radnike. Treba u Hrvatskoj više takvih hahahahha :D Pokušaj, kažem ja stvarno u busu nekad znam potapkat i odmah se osjećam bolje haha :D
      Misliš Sundance? Šteta. Ja od ovog nisam očekivala da matira ali mi se sviđa što me nije previše zasjajio kako me znaju neke kreme za sunčanje.

      Delete
  17. Evo još jedne sretnice koja svugdje sa sobom nosi listiće za matiranje :D.
    Nego zainteresirala si me za Vichy tonik, morat ću ga škicnut kad budem u ljekarni sljedeći put. A i ovi Stambuk sapuni super zvuče. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možemo knjige pisati na tim listićima hahah :D
      Škicnulji tonik, meni je stvarno odličan!

      Delete
  18. Ja sam prije radila mini recenzije, samo to nisam tako nazvala, ali sad već dugo nisam :D Imam pitanje, koliko je trebalo da paket stigne s makeupmania.com i jel bilo carine?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja baš volim ovakve postove, nekako su zanimljiviji nego kad se piše o samo jednom proizvodu. Makar su a b*tch za napisati :D
      Carine nije bilo jer je cijena bila oko 160 kn, što nije za cariniti. A ne sjećam se točno, između tjedan i dva tjedna :/

      Delete
  19. Pff,kako se uvijek prilikom čitanja neke recenzije namam i da kupim to. Love letters,here I comeeee :D

    ReplyDelete
  20. steta za bananu puno hvalospjeva sam cula o njoj, a sto se tice spfa pogotovo ovakav koji je fizicki mislim da bi bez problema trebao prezivjet i za dogodine, ja ih uvijek ostavim i jos nisam izgorila jer je neki "izgubio" djelovanje

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top