ULOLA piling za tijelo (kadulja, limun i ulje lješnjaka)


Ne znam jeste li primijetili ali napravila sam popriličnu pauzu na blogu, više od dva tjedna. Kako sam odlučila pisati samo kad me uhvati inspiracija, nastao je problem jer me inspiracija nije hvatala :D Ali danas sam odlučila odabrati fotografije i uhvatiti za gušu tu kreativnu blokadu te napisati recenziju Ulola pilinga za tijelo! Pa da se pokrenem :)

ULOLA piling za tijelo
kadulja, limun i ulje lješnjaka

Ovu teglicu pilinga osvojila sam kod Mone prije ohoho vremena, a potrošila sam ga tek sad jer sam lijena guz'ca kojoj se ne da pilingirati cijelo tijelo niti jednom tjedno, više je to onako kad se sjetim i po potrebi. No eto imala sam sreće pa sam pod tuš smjestila ovaj piling i poslužio mi je više nego super!


A ono što je posebno super kod ULOLA pilinga je da su rađeni ručno od potpuno prirodnih sastojaka, što ga rade hrvatske ručice i što nije testiran na životinjama! Naravno da uz sve te lijepe epitete dolazi i malo veća cijena, vidjela sam da u DM-u piling dođe oko 60 kuna (otprilike 9 eura), što je dosta za malenu teglicu. No kvaliteta opravdava cijenu i ako ga odlučite isprobati, nećete požaliti.


Posudica je staklena, kad potrošite sadržaj sačuvajte je jer je slatka, ja ću svoju dati mamu a ona će meni dati pekmez hehe :D Što se tiče konkretne militraže ona iznosi 210 mililitara (podatke malo kradem Moni jer je tekst na mojoj teglici sada nečitljiv, Mona je na svom blogu usporedila ULOLA i Afroditin piling pa slobodno bacite pogled > link). Ja vjerujem da bi vam potrajao oko mjesec dana pod pretpostavkom da ga koristite jednom tjedno. Rok trajanja je tri mjeseca, a pošto sam ja svoj rastegnula pred kraj sam primjetila malu promjenu teksture pilinga, tako da preporučujem da ga svakako potrošite unutar preporučenog roka. 


Piling se sastoji od morske soli, eteričnog ulja kadulje i limuna, te biljnog ulja lješnjaka. Na donjoj slici možete pročitati koje blagodati donose ovi sastojci. Moram priznati da sam bila pomalo skeptična oko uljnog pilinga jer u zadnje vrijeme imam problema s prištićima na leđima pa sam se pobojala da bi ulja mogla začepiti pore. No upravo suprotno, ova ulja imaju protuupalna i antibakterijska djelovanja, što ih čini idealnim za njegu problematične kože leđa.


Piling se stvarno lako upotrebljava i sviđa mi se što je u teglici jer ga je lako izvaditi i lako je dozirati količinu. Zbog ulja je lako razmaziv pa vam nije potrebna velika količina za cijelo tijelo. Ja sam uslikala piling nakon što sam ga jednom upotrijebila za cijelo tijelo (a nisam malena pa da mi treba malo :D), pa možete i sami procijeniti. Ponekad sam nakon tuširanja imala dojam kao da nisam dobro isprala piling jer bi mi npr. leđa ostala masna no koža bi te ostatke ulja ubrzo upila i problema više nije bilo.


Sviđa mi se i njegov citrusni miris jer osvježi kupaonicu za vrijeme tuširanja, a koža je nakon upotrebe mekana i glatka i nije potrebna krema za tijelo. Ne da je mekana samo taj dan, nego i sljedeći, no moja je pretpostavka da su tome razlog ulja. Malo sam zapravo skeptična prema pilingirajućim svojstvima ovog proizvoda jer sam navikla na pilinge sa zrncima dok se tu radi o soli koja je doduše krupna, ali nemam dojam da mehanički otklanja mrtve stanice kože. Vjerujem da su za mekoću kože najviše zaslužna ulja u sastavu. Također, zbog soli me ponekad koža znala malo peckati nakon tuširanja pa izbjegavajte upotrebu ako vam je koža nadražena ili ako imate ranice na tijelu. Taj osjećaj peckanja doduše brzo prođe a mekana koža ostaje, pa ono, meh :D 


Po meni ovo je jedan blagi piling za tijelo koji ostavlja kožu mekanom i glatkom i ako ga poželite isprobati nećete požaliti. Ja ga vjerojatno neću opet kupiti samo zbog cijene, a nedostajat će mi u kupaonici sad kad sam ga potrošila, šmrc! 


I sad se osjećam super jer sam napokon opet propisala :)


38 comments

  1. Uuuh, zvuči fino. Ja sada kombinujem nekoliko pilinga. HVALA BOGU da si opet bacila koju reč na blog, jer sam se već zabrinula! Još koji put da zgrabiš tu kreativnu inspiraciju za gušu! :D

    ReplyDelete
  2. piši Josipa, piši :)))
    deluje zanimljivo, nisam videla da imamo taj brend ovde :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam prodaje li se van Hrvatske.. Budem budem :)

      Delete
  3. divno izgleda, sigurna sam da je super!

    ReplyDelete
  4. Ja svaki puta pročitam ulje češnjaka umjesto lješnjaka -.-' Ne znam šta mi se dešava. :D
    Mislim da bih ga kupila samo za ljeto zbog citrusnog mirisa. Po zimi volim koristiti pilinge bogatog i slatkog mirisa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe u videu sam izgovarala i ja cesnjak :D meni bi i zimi odgovarao, ali ljeti sigurno mmmmm

      Delete
  5. Volim pilinge:) Kako za lice tako i za tijelo. Nema boljeg nego kad se dobro ispilingiraš, namažeš i sav si si mekan:^O Uglavnom volim grublje pilinge, a ovaj me mami zbog morske soli koja mi se pokazala super, samo ne volim proizvode u teglicama. Al ajde, neću njurgati:p Svakako ću ga imati na umu kad potrošim svoj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina, slazem se, piling dani su super, osjecas se super u kozi. Meni je bas fora teglica, a baci oko, mislim da ne bi pozalila :)

      Delete
  6. Ta ulja zvuče kao nešto što bi moja suha koža sretno posrkala, samo sam i ja lijena se pilingirat, imam Biobazin pa nikako ga potrošit :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još za vrijeme tuširanja hehe :) Ajde ajde, nemoj biti kao ja :D

      Delete
  7. Piling je super, a što se inspiracije tiče...Welcome to my world! Ma šalim se. Mene progutaju obaveze pa siroti blog pati, ali da, super je osjećaj objaviti nešto novo

    ReplyDelete
  8. Ja još nisam potrošila njihov piling od mente za suhu kožu... malo sam se zeznula pa ga uzela na kraju jeseni, prvo mi je bio super, a onda me počeo jako hladiti, pa sam ga ostavila za toplije dane, a kako mu je rok trajanja već dobrano prošao, ići će u smeće... nažalost :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo da, zvuči super za ljeto! :D Ajoj, baš šteta.. Daj makar ruke s njim pilingiraj :)

      Delete
  9. Kada ce novi video? Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bok :) Znam da sam grozna po pitanju videa, ako nemam inspiracije za pisanje zamisli kako je tek sa snimanjem, ali nadam se da ću i tu napraviti uskoro pomak!

      Delete
  10. Baš mi je drago što ti se sviđa piling :D I ja sam u potrazi za novim, dobrim pilingom, ovaj mi je odličan, ali se brzo potroši, a i cijena je malo too much :) Na ovoj zadnjoj sličici se baš vidi kako su ti noktići lijepo narasli :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako mi se sviđa :) Da, stvarno jest odličan, već sam imala Ulola piling i kupila bih si ga i sama ali stvarno mi je too much cijena, kako kažeš. Ajde izvijesti na blogu ako nađeš neki super a jeftin :)
      Joj stara slika, stara.. ali rastu opet :)

      Delete
  11. Već dugo nisam kupila neki piling, a sve zato jer ih sama doma smućkam :D Ali ne mogu reći da me ne privlače ovi od Ulole :) Imala sam davno jedan od Lavere i bio je super.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je još i bolja opcija, sama mućkati svoje pilinge, znaš što je unutra i možeš staviti što želiš :)

      Delete
  12. Ja sam probala kopirati sapunotekin piling doma ali meeeh bwaaah nije to to! A što se tiče ovog pilinga sve mi odgovara po opisu, jedino ne vidim da je saftan :( Ja volim saftno, onak da je baš 'mastan' i da sve pliva u ulju hahhaha. Ali opet ulijeva mi nadu ovo što si napisala da ti ostane kao masniji filter na koži jer tako i ovaj moj ostavlja, ali kako si i sama rekla nije to masno nego nahranjeno. Joj zašto sam ovo pročitala sad cu ga stalno gledat u dm-u. A simpa mi je i staklenka. A jesi vidjela da imaju pilinge ulola (barem brijem da je ulola) u tubi? To mi nekak nije to, volim ovakve pekmezaste.
    Sad se osjećam ko vjeverica na kofeinu, što češ pilinzi me uzbuđuju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha voliš se saftati, ha? :D Volim se saftat, saftat (umjesto gibat, gibat) :D Hm, ostane nahranjena koža, da, ali ne znam bih li ga opisala kao saftnog baš.. Ne znam, morat ćeš probati :D Nisam vidjela u tubi, ali veća mi je fora u teglici!
      Hahahahhaha, što sam ti se nasmijala :D

      Delete
  13. ma nek si ti nama propisala ;)
    dobro izgleda, taman mi nešto piling pri kraju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo po malo, sad još da krenem biti aktivnija po dragim mi blogovima :)

      Delete
  14. Nisam probala Uloline pilinge ali ih svi baš hvale a i moram priznati da mi je malo skup u odnosu na količinu. Ja ti preporučujem Nikelov piling, 50kn za 300 grama, teksturom su koliko vidim jako slicni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A malo je, da, ajd da je 40 kn već bih nekako i dala tu i tamo :/ Pogledim Nikelov :)

      Delete
  15. Što više pišemo više je inspiracije i obrnuto :D Zato ja ni počet više ne znam!
    Al se veselim tvoj post vidjet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj, vrijedi to za puno stvari!
      Jej hvala :)

      Delete
  16. Volim kad se nakon pilinga ne moram mazati i najčešće sama sebi radim pilinge i to od šećera (draži mi je od soli) i ulja, to mi je nekako vrh kombinacija.

    ReplyDelete
  17. Samo ti pisi, ne smijemo kolektivno zabusavat :D uloline pilinge sam gledala testere, cine mi se zgodni i ima finih mirisa, ali i meni je cijena a bit much

    ReplyDelete
  18. Hmh, ni meni se neda kupovati skupe pilinge.. radje si nesto smuckam doma tu i tamo (nisam bas azurna po pitanju pilinga..)

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top