❤ Vichy Normaderm Hyaluspot: recenzija + poklon ❤

Kada vodite borbu s prištićima, svaki saveznik je dobrodošao... 




Moja problematična i masna koža me zlostavlja već godinama, više od cijelog desetljeća. Ponekad se sa svojih 27 godina pitam kad će više tome biti kraj, hoću li se ikad probuditi ujutro bez ijednog prištića?! Za sad toj torturi nema kraja, ali znam da ima i gorih stvari na ovom svijetu (voljela bih kad bi prištići bili nešto najgore što se može desiti osobi), pa se ne opterećujem previše. No, u svakom slučaju mogu napraviti sve u svojoj moći za svoju kožu, a to uključuje i pravilnu njegu. Zadnjih nekoliko mjeseci koristim Vichyjevu liniju Normaderm napravljenu upravo za moj tip kože (problematičnu) - pri kraju sam s većinom proizvoda pa će uskoro slijediti i recenzije. Danas želim podijeliti svoje iskustvo s jednim proizvodom iz ove linije koji sam dobro isprobala, a koji ciljano targetira upalne procese na koži: Vichy Hyaluspot.


Ovo je proizvod koji ne djeluje preventivno, već nakon izbijanja prištića. Sigurno ste se svi susreli s razno raznim metodama "isušivanja" prištića, moje su uključivale i pastu za zube, pa i kreme za bebine guze :D Dok te metode prištić isušuju izvana, Hyaluspot bi ga trebao deaktivirati i djelovati na njega iznutra. Malo više o tome kasnije, a sad ćemo popričati o pakiranju, cijeni, i općenito o proizvodu.

vichy normaderm hyaluspot

Proizvod dolazi u plastičnoj tubici zgodnoj dizajna, s metalnim aplikatorom koji je stoga ugodno hladan na dodir. Laganim stiskanjem tubice proizvod izlazi i lako je kontrolirati količinu proizvoda. Možda će vam 15 ml zvučati malo, ali pošto je dovoljan stvarno tanak sloj za svaki prištić, ipak će vam potrajati. Ja svoju tubicu imam već mjesecima i čini mi se da sam potrošila tek pola (s tim da ne koristim Hyaluspot baš svaki dan). Sam proizvod je gelast i iako je preporuka da ga se nanosi tako da se s aplikatorom aplicira točno na prištić, ja ga ipak radije stavim prvo na (čist) prst pa na prištić. Tako mi je jednostavno lakše kontrolirati nanošenje i imam bolji osjećaj koliko sam proizvoda stavila. Način nanošenja je skroz individualan :)

vichy normaderm hyaluspot

Ono što ovaj proizvod čini boljim saveznikom od paste za zube je njegov sastav: hijaluronska kiselina, salicilna kiselina i LHA. "Hijaluronska kiselina tvori nevidljiv film na površini koji štiti prištić od dodatne kontaminacije bakterijama. Dermatološki aktivni sastojci LHA i salicilna kiselina djeluju na prištić iznutra." (izvor) Preporučena cijena u ljekarnama je oko 110 kn.

vichy normaderm hyaluspot

A sad malo više o mom iskustvu. Ja ovaj proizvod ne nanosim nikako na cijelo lice (iako bih praktički mogla ponekad), nego ciljano na prištiće kad se pojave. Dakle, istisnem malu količinu proizvoda, pokupim ga prstom i nanesem na prištić. Možete to raditi dva puta dnevno, ujutro i navečer, nakon čišćenja lica. Ja se umijem, nanesem kremu, pričekam da se krema upije i zatim na svaki prištić nanesem Hyaluspot. Ponekad me prištić svrbi ili malo pecka nakon nanošenja, ali to smatram dobrim znakom da proizvod djeluje, istrpim 10ak minuta i tada reakcija prestane. Nisam imala nikakvu veću negativnu reakciju, niti sam primjetila isušivanje kože. Opet, naglašavam da nanosim samo na prištić, ne i na okolnu zdravu kožu.
Navečer stavim malo veći sloj Hyaluspota, dok ujutro stavim jako jako tanak sloj. U protivnom će se stvoriti film koji će se oguliti nakon stavljanja pudera. Ako stavim jako jako tanak sloj Hyaluspota i malo pričekam mogu bez problema nanijeti puder, a prištić ostaje pod Hyaluspot flasterom :)
Da li Hyaluspot stvarno djeluje? Da, po mom iskustvu djeluje. Prištići neće nestati kao magijom odnešeni, ali sam primjetila da Hyaluspot ubrzava vrijeme prolaska prištića, i ako ga na vrijeme krenem aplicirati prištić neće dosegnuti ono svoje najzrelije stanje, da se tako izrazim :D Isto tako, moram reći da mi se ponekad čini da na nekim prištićima nije napravio neku razliku, ali to se rijetko dogodi. Dakle, nemojte očekivati od ovog proizvoda neko čudo i da ćete ga staviti navečer a ujutro ćete se probuditi s regeneriranom kožom. Ono što možete očekivati je ubrzanje prolaska prištića, deaktiviranje prištića i sprječavanje da dosegne zrelu dob, ali budite spremni i na svrbež/peckanje.


vichy normaderm hyaluspot

Na sljedećim ćete fotografijama vidjeti moja najkritičnija područja što se tiče upaljenih prištića, a to su linija čeljusti i vrat (rezultat policističnih jajnika). Možete vidjeti i neke stare ožiljke (nestručno čišćenje lica kod kozmetičarke). Hyaluspot također smanjuje šanse pojave novih ožiljaka, jej! Mislim da je jasno vidljivo da je Hyaluspot smirio situaciju kroz 3 dana - prištići/akne nisu nestali, ali su vidljivo manje crveni i manji su. S tim da nisam mogla izdržati pa sam jedan stisnula 3. dan (I'm only human :D)
Još jedna napomena: prištići mi inače sporo prolaze i koža se sporo obnavlja, tako da je ovo što vidite veliki uspjeh.


I veće fotografije da bolje vidite. Nije nešto lijepo što rado pokazujem ovako izbliza, ali takva sam kakva sam, šta sad :) Sve za što kvalitetniju recenziju! :D




*fotografije lica su snimljene u listopadu, 2013.

I za kraj ove recenzije imam i poklončić u obliku, da, pogodili ste, Hyaluspota! Hvala Vichyju na poklonu :)

Uvjeti za sudjelovanje:

1. Darivanje je otvoreno samo za područje Hrvatske (žao mi je, ali pošto troškove poštarine snosim sama, preskupo mi je slanje u susjedne zemlje :( )
2. Prijaviti se možete do (srijeda) 23.4.2014. god. do ponoći
3. Prijavljujete se tako da ostavite svoju email adresu i ime (prezime ne morate) dolje u komentarima na ovaj post.
4. Nije obavezno ali bilo bi mi drago da lajkate moju Facebook stranicu (nećete dobiti dodatne bodove) i tako me podržite u radu i budete obaviješteni o novim postovima :) [moja Facebook stranica]

nagrada za jednu/jednog sretnicu/sretnika:


Od 63 prijava random.org izbacio je broj 11, pod kojim se krije Matea (mateasumrada majmun gmail.com)! Mateu ću kontaktirati putem email-a koji je ostavila, a ostali - psssst, bit će još Vichy darivanja :)



autor: Josipa 

* Vichy mi je poklonio ovaj proizvod za recenziju, no to nije utjecalo na  moje mišljenje

91 comments

  1. domianko@gmail.com
    Ljiljana

    ReplyDelete
  2. eejit_1759@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. respect za nadimak :D ako vidiš ovo, ostavi još i ime (naknadno sam dodala još i taj uvjet)

      Delete
  3. super što ti pomaže! ja imam 25 godina i još uvijek ponekad prištiće. isto se znam pitati pa do kada više? iako (da kucnem u drvo) lice mi je punooooo bolje nego prije,ali opet su tu te napasti ponekad. i još imam jakooo proširene pore. sudjelujem u nagradnoj igri jer mislim da bi mi ova kremica dobro došla,za kritične dane :) nikolina4355@gmail.com, na Facebook-u te pratim od davnih dana

    ReplyDelete
  4. Stvarno se vidi razlika vec drugog dana! :D

    ReplyDelete
  5. karolina.jokic@live.co.uk
    Karolina
    baš se vidi razlika, i meni bi tak nešt bilo potrebno, već dva mjeseca se borim s tim nekim bolnim potkožnim bubuljicama O.o

    ReplyDelete
  6. stellafranjic@gmail.com
    Stella

    ReplyDelete
  7. Iva Pištelek
    iva.pistelek@yahoo.com

    Ovo mi definitivno treba, u zadnje vrijeme mi se svako malo pojavljuju pristici na podrucju celjusti i nesto malo na vratu i nikako da odu. Nisu rezultat nikakvog ginekoloskog problema, jednostavno su dosadni i ne odlaze. :/

    ReplyDelete
  8. bome razlika je stvarno vidljiva već 2. dan!!!

    prijavljuem se, ne za sebe, već za svoje kumče koja zaista muku muči s gamadi :(

    Antonia, tonka.m@gmail.com

    ReplyDelete
  9. I ja ću se igrati :D
    Rezultat je vidljiv :D

    Sara, s.factory.00@gmail.com

    ReplyDelete
  10. uhhh ovo meni treba :)
    Zorana
    zoranabarac@gmail.com

    ReplyDelete
  11. Super rezultat !
    Matea
    mateasumrada@gmail.com

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ja neću sudjelovat, al samo ću reć da sam ga koristila po potrebi i da mi je bio super! :D
    sretno svima!

    ReplyDelete
  14. Ja također još uvijek imam problema sa prištićima iako imam 26 godina. I nakon isprobanih svakakvih krema i tonika našla sam spas u Solea baby zaštitnoj kremi. Nju sam probala po preporuci moje seke :) i stvarno mi je pomogla

    ReplyDelete
  15. Stvarno super djeluje!
    djurdjica.balazic@gmail.com
    Djurdjica :)

    ReplyDelete
  16. anasensa@gmail.com
    Ana

    ReplyDelete
  17. lucijajuric01@gmail.com
    Lucija

    ReplyDelete
  18. Kristina Pesut kripesut@gmail.com.

    ReplyDelete
  19. Ne sudjelujem jer već imam, ali samo da kažem da mi je jako drago da tebi djeluje jer kod mene imam osjećaj da nema nikakvog učinka...doduše možda su moja očekivanja od ovakvih proizvoda stvarno malo previsoka, ja bi da riješe sve u dva dana a to je nemoguće :))) I potvrđujem da se ova mala tubica stvarno jaaako sporo troši :)

    ReplyDelete
  20. Dajana
    dajana.sovanj@hotmail.com

    ReplyDelete
  21. Ivana
    vannak@net.hr

    ReplyDelete
  22. Biljana
    bilyana777@hotmail.com

    ReplyDelete
  23. Andrea Čretni

    monica.bell22@gmail.com

    Stranica je davno like-ana :)

    ReplyDelete
  24. Razlika je očita! Moj naklon za recenziju.

    ReplyDelete
  25. Izgleda kao cudotvorni napitak! :O naprosto sam sokirana pozitivnim rezultatima u samo 3 dana. Meni nije problematicno cijelo lice ali imam aktivna mjesta na bradi na kojima stalno imam upaljene *neznam ni sama kako bi ih nazvala* komade mesa XD

    shpeksyy - shpeksyy.ch@hotmail.com

    ReplyDelete
  26. Imala sam tester i stvarno mi je bio super i pomogao al nikako poslije izdvojit tih kunica za tubicu a tako ju zelim jer muku mucim kao i ti vec dugo :(
    imenka80@gmail
    Tonka

    ReplyDelete
  27. Smirio ti je situaciju, to je vidljivo :) Nemam puno prištića, ali kad imam to su onda bogovski xD Htjela bih vidjeti kako bi meni pomogao.
    Ida
    finnelcelebren@gmail.com

    ReplyDelete
  28. sanjabirkic@gmail.com
    Ime Sanja, prezime mi je također u mailu iako nije obavezno ;) I iako nije obavezno, pratim te na fejsu već neko vrime, zabavna si! :)

    ReplyDelete
  29. svaka častna objavljenim fotkama...i ja muku mučim s ovim, ima dana kada sam stvarno u edu, ima dana kada me ne smeta ovako. nažalost, mrzim curke koje imaju savršenu kožu. ok, ne mrzim ih baš, ali bome im zavidim hehe

    jelena, thepolishrainbow@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Anja Rajčević
    anja.zg.hr@gmail.com

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Marija - marija.smic@gmail.com

    Odlučih se prijavit pa ćemo da vidimo sreće :D kod mene je najalarmantnije u pms-u po pet prištića, no čim dođe Miss M odmah se smiri... baš mi je žao da ti se to toliko kroz jajnike manifestira, ali kaj sad, s godinama će i to proći... vidla sam efekt po seki na licu ona zna imati jake bubuljice, kak koristi ovo čudo (koje nisam nijednom takla!-jer mi nije baš dala :P) nema opće prištića! za nju nevjerojatno, ali kažem kak je uspješno :)

    ReplyDelete
  33. Ni ja ne ću igrati jer imam ovaj divni proizvodić :) meni je isto super, smiri mi prištiće i akne, ali mi ponekad ako malo više stavim isuši kožu, ali to mogu zanemariti jer mi stavrno djeluje. :) Sretno svim curama jer je ovo jako vrijedan poklon.

    ReplyDelete
  34. Ja se kao i ti nadam da će akne vremenom nestati, ali ne daju se one. Nekad mi se čini da ih imam više sada, nego kad sam bila u pubertetu. I igrat ću se pa da iskušam sreću :D
    Mona - malamona18@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Valentina
    valka220@hotmail.com

    ReplyDelete
  36. Respect za slike! Ne mogu ni opisati koliko mi neka recenzija dobije na kvaliteti kad vidim ovakav vjerni i "necenzurirani" prikaz stanja prije/poslije.

    Sama baš i ne preferiram takve ciljane preparate, em mi dosad nijedan baš nije pomogao, em je moja koža toliko problematična da bi to bez problema mogla na cijelo lice staviti, što nekako ubija svrhu preparata ;)

    Tebi želim sreću i daljnji uspjeh s Vichyjem! :)

    ReplyDelete
  37. Ana
    ana.maslov@gmail.com

    ReplyDelete
  38. dolores161@hotmail.com
    dolores

    ReplyDelete
  39. Antonela
    nelykrijan@net.hr

    ReplyDelete
  40. Ja bi ti toplo preporucila rosal-clear face meni je puno pomoglo,imas ga sada u dm-u na snizenju :)

    ReplyDelete
  41. 27 godina?Ti se zezaš. Ja ne znam zašto sam ja zabrijala da ti imaš 25. A nije baš da te od jučer pratim :s Nego da se vratim na bit posta. Zaista se vidi razlika na tvojim slikama . Ja tu i tamo dobijem koji prištić, ali onda ga se tjedan dana ne mogu riješiti:( Ali ne žalim se jer zaista uvijek može gore.

    Sara
    sarabeautyredemption@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Već sam komentirala, ali moram još ovo napisati...ajme nema šanse da bih ti dala 27 godina :)
    Kad sam te upoznala na BBDay-u mislila sam da si tu negdje kao ja, onak 23 godine haha
    Super je to, izgledati mlađe nego kaj jesi :D Meni svi daju 4-5 godina više nego kaj imam haha baš super

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čuj, to ti je masna koža i prištići, odmah izgledaš mlađe, preporučujem ti hehehehhehe :D

      Delete
  43. Drago mi je da si našla kremicu koja ti odgovara, danas je nažalost to jako teško...

    Sudjelovati ću jer mi se jako sviđa djelovanje te kremice :)

    Mirela
    sura.dancer@gmail.com

    ReplyDelete
  44. Ivana
    ivana632@gmail.com

    ReplyDelete
  45. Nisam imala pojma da su ti prištići ovako bolni! I meni su se u zadnje vrijeme počeli javljati, i nekada mi zahvate cijelo lice. MIslim da je to zbog prestanka korištenja kontracepcijskih pilula pa sam se prepala i počela ga dnevno čistiti toliko jako da sam napravila samo još gore. Istina, nekako se sad smirilo jer koristim sapunčić na bazi aktivnog ugljena te macerat nevena, pa nekako to i izgleda. Pijem puno vode, i nadam se da će se smiriti. Prije sam mogla izlaziti bez pudera na licu, sada je obavezan uz obrve, haha :D
    Probati ću i ja, pa kud puklo!

    Sanja
    joeydeyn@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trenutno mi je stanje OK i nemam upaljenih akni, ali da, zna biti toliko bolno. Koristila sam sapun od ugljena i u početku je bio super, ali onda mi je počeo iritirati lice. Želim ti sreću :)

      Delete
  46. manuela - manuela.pilatus@gmail.com

    ReplyDelete
  47. ajme super su mi te tvoje recenzije! nemam baš previše problematičan ten, ali jako sam se navukla na vichy i njihovu preparativu, ostavit ću ti mail pa ajde moždaaa me opet opere neka sreća, oće to na tvom blogu tako. :P
    malatrubica@hotmail.com

    ReplyDelete
  48. Saša - lilmee13@gmail.com

    jako me zanima ovaj proizvod! :)

    ReplyDelete
  49. Super darivanje :)

    lokas7@net.hr

    ReplyDelete
  50. pronašla sam se u tvojim problemima... dosad sam samo koristila puder vichyjev, ništa drugo, ali ova tvoja recenzija zvuči obećavajuće...

    marina.kolar@gmail.com
    Marina Kolar

    ReplyDelete
  51. marina.antunovic11@gmail.com
    Marina

    ReplyDelete
  52. ja jos nisam sigurna jel mi djeluje ili ne ponekad da a ponekad mi se cini kao i da ne radi nista :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponekad mi se čini da ne djeluje, ali čini se ovisi od prišta do prišta :D

      Delete
    2. Tu ću ti napisat komentar jer me ovo "od prišta do prišta" dotuklo (ne smijem se glasno smijat da ne probudim maloga)
      Super je recenzija, duhovita, zabavna i informativna. Jako sam sretna kad nekome neki proizvod vidljivo djeluje, prvo zbog te osobe (tebe, jel), a zatim i zbog vraćanja nade u djelotvornu kozmetiku. Ja mogu otić zapalit svijeću nekom svecu jer mi ovaj proizvod ne treba... svatko ima svoje boljke! :D

      Delete
    3. Ae, svaki voxi svoj zivot hehe.. Zapali bogme.!

      Delete
  53. Tea Blaževac
    tea.blazevac@gmail.com

    ReplyDelete
  54. suzana
    suzy_smuk2003@yahoo.com

    ReplyDelete
  55. Ljiljana Solenički ljsolenicki@gmail.com

    ReplyDelete
  56. Marija Generalic Bogic
    Marija.bogic@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. Slađana Sušilović
    sladana.susilovic@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Kris, kuhaca@gmail.com

    ReplyDelete
  59. i u 30-ma još muku mučim sa njima. ali kod mene je to u blazem obliku za razliku od tebe, ali reakcija se vidi :) i da, primjeti se koji si istiskala :/

    Tina, pinkyroses77@gmail.com

    ReplyDelete
  60. martina.in.love @ gmail.com
    Martina :D
    e nagore kad navale ti gadni pristici. ima perioda u mjesecu kad ne znam kaj bih vise poduzela da to malo smirim. tak da mi slobodno pomozi u borbi protiv pristica :D

    ReplyDelete
  61. razumijem kako ti je, ali super da si našla nešto što zbilja i radi :*

    ReplyDelete
  62. Ja ga koristim kada mi izbije neka poveća akna i istina je da akne neće magično nestati, no Hyaluspot svakako ubrza njeno nestajanje i proces zacjeljivanja. :)

    ReplyDelete
  63. A jesi probala cinkovu pastu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam, ali popravilo mi se stanje i nije vise tako upaljeno. Ali nisam ni cula za tu pastu, sto je to?

      Delete
    2. http://www.ljekarnasdz.hr/Galenskilab/Galenskipripravci/tabid/76/agentType/View/PropertyID/89/Cinkova-pasta.aspx

      Delete
  64. http://beautystuffbyana.blogspot.com/2013/08/lista-najboljih-krema-protiv-bubuljica.html

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top