Minirecenzije mazalica (Ammara, Golden Rose, S-he, Yardley)





Današnji post je u pripremi već neko vrijeme i danas ću ga napokon prekrižiti s popisa nadolazećih recenzija :) Pripremila sam kolektivnu recenziju četiri mazalica za usne, od kojih su tri ruža i jedan balzam.









Radi se i o četiri različita brenda kozmetike: prirodna kozmetika Ammara, Golden Rose, S-he i Yardley.


Uneredila sam si GR ruž :(




Krenut ću od Ammara balzama za usne od mandarine*. Iza Ammara prirodne kozmetike nalazi se simpatična Janja koja ručno radi kozmetiku od prirodnih sastojaka, a što sve proizvodi slobodno pogledajte na njezinoj Facebook stranici (Ammara Facebook). Evo što Janja kaže: "Moji proizvodi su ručno rađeni, u malim količinama, od kvalitetnih prirodnih sirovina, obojeni prirodnim namirnicama, a mirisni su od certificiranih prirodnih eteričnih ulja. U proizvodima se ne nalaze konzervansi, umjetne boje i mirisi, silikoni i parafini jer koža kao najveći ljudski organ upija sve, a navedeno nikako ne bi trebala." Naravno da Janja svoje proizvode ne testira na životinjama.


Jako me zanimao ovaj balzam pošto nisam nikad koristila balzam rađen od potpuno prirodnih sastojaka, a kao balzamoovisnica moram isprobati sve! I drago mi je što jesam jer je ovaj balzam pravo malo čudo. Impresivan sastav (kokosovo ulje, palmino ulje, pčelinji vosak, med, mandarina) čini usne mekanima i njegovanima. Kad prvi put probate ovakav balzam na bazi pčelinjeg voska primjetit ćete razliku od 'komercijalnih' labela i balzama koji su uglavnom rađeni na bazi vazelina: ovaj balzam će vam na usnama napraviti zaštitni sloj koji će ostati i nakon upijanja, dok se labela brzo upiju i imate ih potrebu često nanositi. 


Ono što razlikuje ovaj balzam od tipičnih 'tvorničkih' balzama je i tvrdoća - naime poprilično je tvrd i ne topi se lagano pod prstom, što čini nanošenje malim izazovom - ja ga volim sastrugati noktom i nanijeti na usne, i tad se jako lako razmaže. Ako vam se ne sviđa balzam u teglici Janja u ponudi ima i balzame u sticku ;) Upravo zbog tog pakiranja u teglici ovo je postao balzam koji držim na noćnom ormariću i kojeg ne nosim van stana, jer ne želim prljavim rukama dirati njega pa usne - budimo realni, kad smo vani ruke su nam stalno prljave. I baš zato mi je postao omiljeni balzam koji nanesem prije spavanja. Otkako imam njega nisam kupila niti jedno novo labelo :D A vidim da će mi i potrajati! Cijena je 20 kn za 10 grama balzama, a u ponudi je osim mandarine (usput, miris je odličan!) i balzam od vanilije i kamilica-limun.


Da zaključim priču o balzamu i u narativ uvedem ruževe, ovaj je balzam odličan kao podloga za ruž! Pa krenimo s prvim malcem, koji je i ujedno moj prvi  (i jedini) Golden Rose ruž: nijansa 128. Ovaj sam vam ruž pokazala još davno kad sam snimila svoj prvi Youtube video (No mirror make up challenge) tako da ga imam stvarno dugo, ali nikako nije dolazio na red za recenziju (osvojila sam ga kod blogokolegice Petite Cherie - hvala još jednom!). A nepravedno vam ga nisam pokazala jer se radi o jednoj divnoj koraljno-narančastoj nijansi koja je savršena za ljeto, ali ja ju nosim i zimi kad želim osvježiti lice, ili kad želim staviti samo maskaru i ruž koji onda mora "nositi" cijelo lice.


Ovaj je ruž jako lijepo pigmentiran, kremast je i lako se nanosi, makar sam ja uvijek s njim oprezna kod nanošenja jer zna ponekad biti zahtjevan - ne podnosi suhe usne (a ni ja :D).


Pošto ga nisam sama kupila nego sam ga dobila ne znam točnu cijenu, ali mislim da se cijene Golden Rose ruževa kreću oko 30 kn, što je odlična cijena za odličan ruž!


Tu ga imam na fotki uslikanoj nakon što sam se našminkala bez ogledala :D


Sljedeći je na redu S-he ruž koji sam pronašla u DM-u u onim staklenim akvarijima sa sniženim proizvodima, i platila sam ga nekih 8 kn :D Kad sam vidjela da je ljubičast morala sam ga ODMAH uzeti! Radi se o nijansi aqua shine 070. Situacija je ista kao i kod GR ruža, ovo mi je prvi i jedini S-he ruž. 


Na žalost on me malo razočarao po pitanju nijanse jer je u pakiranju intenzivno ljubičast dok se na mojim usnama pretvara u ružičastiju verziju. Pravu boju dobijem ako prije na usne stavim puder/korektor, što nikad ne radim i ne želim raditi.



Jako je kremast i lako se nanosi, ne isušuje usne, no trajnost mu baš i nije jača strana, ali hej, platila sam ga 8 kn :D Inače je cijena S-he ruževa oko 22 kn ako se ne varam. Ovaj ruž volim kombinirati s minimalnom šminkom na očima, iako mi se čini da lijepo ide i s ružičastim sjenilom :) Iako mi je ovo jedini S-he ruž čini mi se da se isplati zaviriti u njihovu ponudu ruževa, ja sam s ovim jako zadovoljna.


I na redu je još jedan ruž koji sam dobila tako da ne znam ama baš ništa o njemu, a voljela bih saznati gdje bih mogla nabaviti još ruževa jer je ovo najkremastiji i najhidratantiji ruž koji imam! Radi se o Yardley ružu, nijansa 03. Yardley je britanska linija kozmetike i ne znam gdje se može nabaviti kod nas. Makar, prema ovoj naljepnici i jer nema razmaka između shine i lipstick ja bih rekla da se možda čak radi i o kopiji.


Ovo je smećkasta nijansa, ne znam kako da ju opišem, a sam ruž u sebi ima šljokice koje se na usnama ne vide. Pakiranje je suuuuuper slatko, plavo sa zlatnom krunicom na vrhu čepa.


Ruž naprosto klizi po usnama, no primjetila sam da ga ponekad ne nanesem ravnomjerno pa moram obratiti pozornost na to jer mi dijelovi usana budu više pigmentirani od ostalih, ili mi pak ostanu "rupe". Nanosim ga tako da ga stavim na usne i onda još razmažem prstom da ujednačim boju. Nije jako trajan upravo jer je toliko hidratantan (ali ne toliko da prije neću staviti balzam), no neće ni nestati s usana u roku 2 sata.


Sve u svemu jako mi se sviđa ovaj ruž no voljela bih neku drugu, za mene sretniju, nijansu :p Ako znate gdje se ovi ruževi mogu kod nas nabaviti, vičite u komentarima!


I za kraj još jednom swatchevi sva tri ruža - balzam nisam swatchala :D


*balzam mi je poslala Janja, ali to nije utjecalo na moje mišljenje



48 comments

  1. Hahaha super postić, ali ja sam umrla kada sam videla balzam na noktu - prvo što mi je palo na pamet je vosak iz ušiju. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahhahaha a daaaaaaaj Tijana, zgadit ćeš mi balzamić :D :D

      Delete
    2. a ja tak vadim sve balzame iz teglica jer ne podnosim kad mi završe ispod noktiju :P

      ovaj s-he sam nekad davno kupila potaknuta divnom bojom u ambalaži, no isto me razočarao :v

      Delete
    3. To je prokletstvo dugih noktiju, definitivno! :)
      Daaa, u ambalaži je divan, da je barem tako ljubičast i na usnama :(

      Delete
    4. Krepala sam od smijeha na asocijaciju!! Placem majke mi a kolege me gledaju kao ludacu i ne smijem im pokazat cemu se smijem hahaha :D

      Delete
  2. 128 GR imam i odlican je pase uz skoro sve kombinacije, a ovaj ljubicasti she mi izgleda super na ruci, da je bar takav na usnama :/ bas cu skicnuti u dm-u da vidim da li ga ima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ruku sam ga više puta nanijela pa je zato tak pigmentiran, da, i ja bih voljela da je takav na usnama!

      Delete
  3. ajme baš mi je žao što ovaj she ruž nije pigmentiraniji na usnama, kad sam ga vidjela na početku posta odmah sam scrollala da vidim kak izgleda na usnama jer sam veliki fan ljučibaste. a buuu. odlične recenzije btw ;)

    ReplyDelete
  4. Baš mi je drago da ti se sviđa GR :)) Šteta što ovaj s-he nije ljubičast... zadnji nije po mom ukusu jer mi smeđe nijanse nikako ne stoje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I po običaju zaboravim napisati još nešto što sam ti htjela reći - noktići su ti baš lijepi :)

      Delete
    2. Jesez, aj lajk it a lot :) A ni meni baš ne stoje smeđe, a voljela bih da stoje jer bih voljela nositi tamnije ruževe, ali eto :'(
      Hvala :)

      Delete
  5. hmm privlaci me balzaam :))) i lijepo izgledas na slikama!!

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
  6. Najvise mi se svidja GR ruz!!Ja jmam ovaj balzam od Ammare ali u sticku i prezadovoljna sam,imam mandarinu i vaniliju,oba taaaako lijepo mirisu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. U sticku je sigurno lakše s njim baratati :) Joj meni se najviše sviđa She, šteta što ne izgleda na usnama kak bih ja voljela da zgleda :D

      Delete
  7. Nemam niti jedan.... Minus balzam na noktima, lak mi se sviđa ;)

    ReplyDelete
  8. Meni se nijedan ne sviđa osobito, inače volim GR ruževe, ali ova mi je nijansa prenarančasta. Ali she za 8 kn bih i ja kupila :)

    ReplyDelete
  9. Ajme meni, nisam znala da She ima ovako lijepu nijansuuuuuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da, čini mi se ta aqua shine linija ok, trebalo bi pogledati kakvih sve nijansa imaju!

      Delete
  10. Ah kakva steta za ljubicasti! a imao je tako dobar potencijal da bude super ruz super boje :/ ova druga dva totalno nisu moje boje :D narancasti je divan ali meni takve boje ne stoje :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. A nije loš ni ovako ali je razočarao s pigmentacijom :( A štaš svaka žena zna koje joj boje stoje ;)

      Delete
  11. Potpisujem tvoju recenziju za Ammara balzam jer sam i sama ovisna o njemu. I ovaj GR ruž imam i jedva čekam ljeto da opet stavim na usne. A mogla bi i danas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš bi i mogla da malo razbiješ ljudima oko sebe monotoniju ružnog kišnog dana :)

      Delete
  12. Ovaj GR ti najljepše stoji! Doduše šteta da nije malo hidratantniji možda, ko voli suhe usne :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, zapravo zna isušiti usne, tako da za njim posežem kad su mi u dobrom stanju..

      Delete
  13. GR ruževi imaju običaj da "sami sebi" unište vrh :D stvarno treba biti oprezan, meni je svaki uništen na vrhu :D
    A taj S-he sam i ja kupila, jer mi se učinilo da će biti predivan, ali kao što to obično i biva sa njihovih proizvodima, razočarao me :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da si i je "sam sebi" uništio vrh, ali možda sam i ja bila kriva, ne sjećam se baš :D
      Nadam se da ga svejedno nosiš jer je lijep i ovako malo roskasti :)

      Delete
  14. Meni su tvoji nokti super!
    I koji je to lakić? ;)

    OT: GR 128 je prerkrasan, ako budem u CC kupit cu ga obavezno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Beauty UK lak u nijansi burgundy, a šljokice su Golden Rose..

      Je, obavezno, meni je stvarno super bez obzira na godišnje doba :D

      Delete
  15. Ovaj balzam MORAM probat! Obožavam balzame s prirodnim sastavom! :D

    ReplyDelete
  16. Ammara balzam obožavam, probala sam mandarinu i vaniliju te želim probati ovaj najnoviji s kamilicom. Mislim da mi usnice nisu nikad tako lijepo izgledale ko s ovim balzamom :) Volim GR ruževe i taj ruž je moj favorit. S-he totalno drugačije izgleda na usnicama i jako lijepo ti stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni zvuči super ovaj s kamilicom! Vaniliju baš i ne volim :p

      Delete
  17. Ovaj She mi tako super izgleda na ruci, šteta što nije takav i na usnama inače bi si ga odmah išla tražiti :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma baci ti oko na njega svejedno, možda ti se svidi ;)

      Delete
  18. balzam s mirisom mandarine, njami... premda stvarno ne volim balzame u teglici, dajte mi stick ljudi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, puno je lakše sa stickom, ali ima ga u ponudi :D

      Delete
  19. I meni SHE izgleda super na ruci, a Golden Rose je baš lijep, mislim da sam se već dosta puta uvjerila da su GR ruževi odlični za tu cijenu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da se cijela blogosfera već uvjerila u to :D Makar mi malo tijekom nošenja isuši usne, ali nije to neki problem..

      Delete
  20. 25 kn su Golden roseici :D morat cu cekirat ovu nijansu :D a i ovaj she mi se cini zanimljiv iako mi se cini da je moj GR iste nijanse pa ne bi smjela gomilat XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ozbiljno? Joj moram pogledati malo bolje tu GR ponudu ruževa!

      Delete
    2. s tim se ne bi salila :D uspjela sam jednog ulovit i za 12,50 kn jer mu je bio malo odlomljen vrh pa su dali 50% na njega XD

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top