Recenzija: Eveline Celebrities tuš, nijansa 'bronze'




Napokon pišem o svojem omiljenom tušu, Eveline Celebrities. Ovaj tuš je (s razlogom) u blogosferi razvikan kao odličan eyeliner pa sam ga i ja morala nabaviti. Nije bilo teško pošto uopće nije skup, oko 25 kuna. Njegovog popularnog crnog brata (brother from another mother hehe :D) sam kupila davno i već potrošila, pa kad sam stajala pred Eveline štandom i birala novi, uzela sam za probu u nijansi 'bronze', odnosno tamnosmeđoj. Ono što trebate znati je da sam ja veliki antitalent za nanošenje tuša na oči, svako oko vodi svoju politiku, a ja ih ne mogu pomiriti i dovesti na istu stranu. Jednostavno ne mogu ni nakon godina prakse napraviti identičnu liniju na oba oka. I redovito mi linija ispadne deblja nego što sam planirala jer ju popravljam unedogled. Zato mi treba tuš koji je dovoljno pigmentiran da ne moram popravljati liniju i tako je potencijalno upropastiti, tuš koji ima tanak i fleksibilan kistić, i naravno tuš koji će ostati na mojim masnim kapcima dok ga ne poželim skinuti. Jesam li sve to pronašla u ovom tušu? ...................................................................................







Dakle, ovaj tuš je tamnosmeđe nijanse, nikako nije brončan što mu naziv sugerira. Na moju veliku žalost jedina mana koju mu pronalazim je nijansa, pošto na kapcima ne izgleda tamnosmeđe nego gotovo crno. Tako da se moja potraga za pravim smeđim eyelinerom nastavlja (primam sugestije u komentarima :D). No ako ste u potrazi za tamnim tušem koji na očima izgleda toplije od crne boje, onda vam ovaj svakako preporučujem.




Eveline Celebrities tuš dolazi u dvije nijanse, crnoj i tamnosmeđoj. Obje nijanse dolaze u identičnim pakiranjima, crnoj posudici s elegentnim dugačkim zlatnim čepom. Jednom kad maknete etiketu nećete ih moći razlikovati. Pomalo me zbunjuju kad tražim koji ću upotrijebiti, tako da bih voljela da je pakiranje tamnosmeđeg i tamnosmeđe boje. No brzo detektiram koji je koji tako što ga promućkam: samo tamnosmeđi ima kuglice za mućkanje. A i crni je stariji pa su mu slova više izblijedjela. Kuglice za mućkanje su ključne jer sam na više mjesta pročitala da ova smeđa nijansa nije dovoljno pigmentirana i da je vodenasta: tuš je prije nanošenja potrebno dobro izmućkati da se pigmenti izmiješaju i bit će lijepo pigmentiran i prekrivat će u jednom potezu.



To me dovodi do kistića, koji mi se zapravo najviše i sviđa. Kistić se nalazi u čepu kao njegov produžetak, i prvo što mi se sviđa je taj dugačak zlatni čep, koji mi lijepo sjeda u ruci i s njim je stvarno lagano baratati. Druga stvar je sam kistić, koji je dovoljno tanak da čak i ja uspijem izvući tanku liniju, mekan je ali ne premekan, dugačak je i savitljiv. Uglavnom, milina od kistića. Mislim da bi bio super za početnice koje se tek uče stavljati tuš, ali i profićkama. Ja sam još uvijek više početnica :D



Što se tiče povlačenja linije, nećete morati više puta prelaziti kako biste dobili potpunu prekrivenost, jer ovaj bebač je dovoljno pigmentiran da prekriva u jednom potezu. Jedino što ćete više puta morati umakati kist u kutijicu jer boja nekako brzo "nestane" s kista. Pretpostavljam da zato što je tako tanak. No meni to ne smeta.


Moram naglasiti da imam stvarno masne kapke, a kist često stavljam bez ikakve baze. Linija mi se tijekom dana ne preslika na gornji dio kapka te ostane postojana dok ne skinem šminku. Jedino što se desi tijekom dana je da linija nestane u unutarnjem dijelu oka (kod nosa) ako ju povučem skroz do tamo (jer taj dio oka suzi), a i završetak (wing) zna malo izgubiti na pigmentiranosti ako je dugačak dugačak dan :D



Tuš samostalno lijepo dolazi do izražaja, ali ako ga stavljate preko tamnijih sjenila primjetit ćete da je tamnosmeđ, i vjerojatno će biti bolje da posegnete za crnim tušem - ako želite da vam eyeliner dođe do izražaja.


Mali sažetak: tuš se lako nanosi, pigmentiran je i prekriva kožu u jednom potezu, ne preslikava se, postojan je, lako su uklanja, prije upotrebe ga treba promućkati, nestane nakon nekog vremena na gornjem waterline-u (unutarnjem dijelu kapka, kod nosa), i platit ćete ga oko 25 kn a dobit ćete količinu od 4 mililitara koja vam može potrajati i nekoliko mjeseci, ovisno koliko često stavljate tuš.

I za kraj nekoliko fotografija na kojima imam ovaj tuš. Možete odmah doživjeti kako mi svaki put ispadne drugačije. Još imam i tzv. tužne kapke (vanjski dio oka mi ide prema dolje) koje pokušavam linijom tuša podignuti gore, ali ponekad dobijem kontraefekt :D A barem mi nije nikad dosadno, jel' da? :D




Recenzije crnog Eveline tuša pročitajte kod Beauty&Mess, Anatomy of Beauty, Leptiricha, a i jedna recenzija nezadovoljne korisnice kod Me-Make Up Victim.



46 comments

  1. Obozavam ovaj braon ajlajner! Fenomenalan je. Salzerm se da je skoro crn, budew svetao kad se namaze ali kad se osusi potamni. Mada i dalje mi je prelep. Meni za tanku linijiu bude dovoljno jedno umakanje ali mozda ja prosto imam male oci. Sve u svemu predivan je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, stvarno je super tuš! Ma ja ti ne mogu povući tuš u samo jednoj liniji nego više kratkih linija, pa zato vjerojatno imam problema :D

      Delete
  2. Znam to s kapcima kako je, već smo jednom i komentirale to kod mene na blogu sjećam se :D Nemaju pojma kak je to teško! :D haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, imam i ja taj neki pregib na vanjskom dijelu kapka, pa ja kao dignem repic ka gore, a kad se pogledam u ogledalo vidim samo neku zguzvanu isprekidanu izlomljenu liniju hahah :)
      A stavljam tus vec skoro 10 g svaki dan i opet ubrljavim jedno oko, ili oba ako je los dan :D

      Delete
    2. Daaaaaaaaa, joj kako je to tužno, što ne možemo imati lijepi repić.. ALi ajde ima i gorih stvari u životu heheheh :D
      Pa to se valjda moraš roditi s talentom za stavljanje tuša!

      Delete
  3. Gledam i razmisljam kako se nijansa zove bronze i ocekujem neki bukvalno bronzani sa zlatnim gliterom, kada ono jedna fina duboka cokoladna nijansa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, naziv nijanse je totalno misleading. Ne bih imala ništa protiv ni bronzanog sa zlatnim gliterom :D

      Delete
  4. Jako mi se svidja,ocekivala sam neku bledu braon,ali ova nijansa je fenomenalna :)

    ReplyDelete
  5. Super recenzija :) Imala sam crni ali me razočarao,prevodenast je bio i nisam ni sa 3 poteza mogla dobiti normalnu liniju...Dat ću mu još jednu šansu samo zbog četkice :D I super su ti fotkice,vidi se da ti je Vichy linija pun pogodak za lice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx :) Hm, pa kako :/ Ja sam uvjerena da se desi da bude neki batch jednostavno loš iz nekog razloga. Joj trenutno me napadaju akne, ali sve u svemu stvarno mi odgovara Vichy, hvala :)

      Delete
  6. meni se baš sviđa taj,iako ga nemam :D imam od essenca vodootporni i nisam baš zadovoljna koliko su ga nahvalili..događa mi se da puca čim se ošuši i ljušti se..neznam jel to samo do nekih ili..ugl bolji mi je bio obični njihov samo eto briše se unutra i izvana malo kao i taj.. nego jel imaš link od te ogrlice?baš je najs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto probaj s ovim, cjenovno je tu negdje s Essence tuševima, ovaj bi trebao biti ok. A tko zna, nekome jednostavno paše nešto što nekome drugome neće biti dobro. Ima tu puno faktora..
      Jooooooj za ogrlicu nemam link, sestra ju je naručila s Ebay-a. Dobra je ali malo greca :)

      Delete
  7. super ti stoji koliko vidim na slikama:) ja nikada nisam probala neki smeđi tuš za oči, ali jesam jednom neku olovku i nije mi se uopće vidjela na koži (valjda je bila ista nijansa). baš ću probati ovaj...i da moram javno priznati da još uvijek imam problema za nanošenjem tuša za oči pa počesto čak i olovke! smotana sam što se toga tiče, zašto ne znam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx :) Ja sam prije dosta koristila olovke ali sam prešla na tuš, lakše mi je tuš staviti nego olovku, s olovkom ne mogu ništa. A možda imala i loše olovke, nepigmentirane i teško razmazive.. Isprobaj pa javi dojam :)

      Delete
  8. Uh, izgleda odlično iako bi možda bilo bolje da je samo malo svetliji. Ja sam plavuša, koristim često i braon maskare (pored crnih) pa bi mi verovatno dobro došao i takav neki eyeliner :)
    Lidija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ja bih rado da je svijetliji, da je onako svijetlo smeđe nijanse.

      Delete
  9. Volim Celebrities tuš <3 Nemam ga već neko vrijeme jer nikako da se dokopam Kozma... i uvijek sam uzimala crni, ali i ovaj smeđi mi se sviđa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh da, to je problem što nema Eveline štand posvuda. :/

      Delete
  10. Obožavam tuševe, ali ih rijetko koristim jer sam lijena :) međutim, uvijek kupujem one u olovci umjesto ovako s kistićem jer sam totalno nespretna i ne mogu si potegnuti normalnu liniju u kistom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A meni su ti u olovci nespretniji :D Eto, kako se tko navikne I guess :)

      Delete
  11. Šta hoćeš, ja stavljam tuš već par godina i svaki put mi ispadne drugačije a stavljam ga SVAKI DAN :D I onda najljepše cat eyes ukoso dobijem onaj dan kad ne idem nikud već se našminkam iz dosade. Ali meni drhte ruke pa se tješim da je to zato a ne jer sam totalno nespretna xD.. O tome kak jedno oko uvijek bude deblje ima čak i strip

    http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2013/03/putting-eyeliner-on.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, pa hoću da mi oba oka budu simetrična, eto to hoću :D :D Pa od čeg ti ruke drhte? Da nemaš viška kralježak kao jedna frendica kojoj ruke drhte stalno?

      Hahhaa, vidjela sam to već, jep, definitivno bih bila panda :D

      Delete
  12. Super si ga stavila kak meni zna ispast...nisam još izvježbana xD Imam taj crni tuš i moram priznat da sam očekivala više, nekako mi je pre vodenast..kad sam ga išla prvi put stavljat, bila sam wtf is this, tko je rekao da je ovo dobro?? Sviđa mi se i smeđi, ali ne znam hoću li ijednog ponovo kupiti. Najbolja stvar kod njega je četkica s kojom je super raditi, ali struktura ubi bože.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to sam ekstra pazila kako ga stavljam jer fotić sve vidi :D Meni je crni bio jednako dobro pigmentiran. Pa ja sam uvjerena da im se nešto desi kod proizvodnje pa zeznu cijeli paket tuševa :/

      Delete
  13. Kupila sam crnu varijantu nakon silnih hvalospjeva na blogovima, ali mislim da cu ostati vjerna gel tusevima jer mi je s ovim muka raditi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako se tko navikne :D Meni je muka gel tuševe skinuti na kraju dana :/

      Delete
  14. Sviđa mi se boja, ja očekivala neku svjetlucavu brončanu, kad ono lijepa mat tamno smeđa! Super ti stoji, a posebno si mi nešto slatka na ovoj slici s kraglinom, trećoj slici odozdo :) Lijepo ti stoji tako dignuta kosa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne bih imala ništa protiv neke svjetlucave brončane, moram priznati :D Hvala :), to je kad si uzmem vremena za fotkanje pa jedna fotka dobro ispadne hehe :)

      Delete
  15. Ja sam valjda jedina crna ovca koja ovim tušem nije zadovoljna :D Ne znam, meni nije odgovarao. Nakon njega sam u potpunosti odustala od tuševa i više ih ne kupujem. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mell, Mell, črna Mell! :D A dobro, netko voli tuševe, netko ne.. Ionako sam čitala da više voliš naglasiti usne u zadnje vrijeme ;)

      Delete
  16. Jao ja jos ni crni nisam probala, al imam namjeru jednom, trenutno jos trosim gel liner pa necu kupovat neko crnilo dok ga ne potrosim ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači takve stvari ne gomilaš, ali lakove... :D

      Delete
    2. Nope te stvari koje imaju tendenciju se pokvarit ne goilam jer bi bila pretuzna da mi se pokvare.

      Delete
  17. ja nikako da ga ugledam uživo, inaće bi već bio i u mojoj kolekciji :(
    premda imam crni i smeđi gel tuš hvata me nostalgija za kistićima i bočicama ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kistići i bočice su ful praktični, mene kod gel linera živcira što moram prati kistić :D
      Nego, nadam se da ćeš ti koji put pisati o svom makeup-u :))

      Delete
  18. Meni se ovaj tuš nikako ne sviđa. Ok, nije on toliko loš koliko me četkica živcira. :D
    Nije takva četkica za mene, svaki put mi oči izgledaju drugačije! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG, ako TI ne možeš napraviti da ti oči izgledaju isto, onda ima nade i za mene :D :D

      Delete
  19. Nakon sto sam toliko pohvala cula o ovon tusu,odlucila ga kupiti.
    Kist odlican,ali kada sam ga nanosila bio je toliko rijedak da ga nisam mogla uopce nanijeti!
    Drugi put sam mu odlucila dati sansu pa sam se sjetila da si mi rekla ds treba promuckati (bravo ja :0) i od tada je odlicno pigmentiran,super se nanosi i dugotrajan je!
    Steta sto nemaju jos nijansi osim ove dvije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A koji si uzela, crni ili smeđi? Da, tajna je u mućkanju :))

      Delete
    2. I da, da barem imaju više nijansi! Npr., stvarno neku nijansu koja bi bila bakrena.

      Delete
    3. Crni ,ali ocito i njega je trebalo promuckati :)

      Delete
  20. Ja imam crni, ali me se stvarno nije dojmio :L

    ReplyDelete
  21. Čak i ja koja ne koristim tuševe sam prezadovoljna s ovim čudom, imam crni :D

    ReplyDelete
  22. Super ti stoji! Nisam još probala ovaj tuš... Totalno ga nisam doživila. :D A 25 Kn stvarno nije puno.

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top