Recenzija: La Roche-Posay Cicaplast krema za ruke i balzam za usne

Iz laboratorija La Roche-Posay stigla su dva noviteta za njegu ruku i osjetljive kože usana, a obogatila su liniju Cicaplast (uzmimo trenutak da se nasmijemo imenu "Cicaplast", u nadi da se Francuzi neće naljutiti što se smijemo kao mala djeca kad čuju prostu riječ :D). Radi se o zaštitnoj kremi za ruke i balzamu za usne. Ako niste znali, La Roche-Posay (izgovara se: la roš pozej) je regija u zapadnom dijelu Francuske, ali i brend u sklopu Vichyja (koji će vam možda biti poznatiji), odnosno L'oreala. La Roche-Posay (LRP) kozmetika posvećena je osjetljivoj koži sa sloganom "a better life for sensitive skin" ("bolji život za osjetljivu kožu"). U današnje doba susrećemo se s mnogim proizvodima punim "loših sastojaka" na koje koža može uistinu loše reagirati, a na žalost loše stvari za našu kožu dolaze i iznutra, pošto je teško izbjeći hranu tretiranu hormonima, pesticidima i inim otrovima. Zašto onda ne bismo potražili kozmetičke proizvode koji nemaju štetne sastojke, a osobito ovakve koje često nanosimo - ja više od 10 puta dnevno mažem usne. Pa kakvu je to novinu LRP osmislio za našu kožu?





Kao što sam već spomenula, radi se o dva nova proizvoda, jedan namijenjen za osjetljivu kožu ruku, a jedan za usne. Pošto nas čekaju dugi mjeseci hladnog vremena, vjetra, kiše i snijega, kad su moje ruke i usnice jako suhe i potrebna im je intezivnija zaštita nego tijekom ljetnih mjeseci, ovi proizvodi su mi došli kao naručeni. A kao samoprozvana ovisnica o mazalicama za usne rado sam isprobala ovaj melem.



CICAPLAST MAINS krema za ruke


Cicaplast mains (fran. ruke) krema za ruke s termalnom vodom La Roche-Posay namijenjena je za obnovu zaštitnog sloja kože ruku oštećenog štetnim djelovanjem kod kuće i na poslu. Diči se sastavom bez parabena i mirisa, a podnošljivost je ispitana na atopičnoj i osjetljivoj koži.


Krema dolazi u plastičnom pakiranju, u tubi od 50 ml, uz preporučenu cijenu od 58,50 kn. Možda će vam se učiniti kao mala tuba, međutim potrebno je malo proizvoda da bi se namazale ruke, manje nego kod standardnih krema. Ono što se meni jako sviđa kod ove kreme je da je naočigled bogate teksture, izgleda jako masno i hranjivo, ali kad se razmaže jako se brzo upije, ruke nisu masne, i možete brzo nastaviti s onim što ste radili. Koža na rukama ostane jako mekana. Ja sam osim na rukama ovu kremu testirala i na petama. Naime, genetski sam naslijedila 'loše pete', pa su često ispucale i grube. Nekoliko sam noći mazala pete prije spavanja ovom kremom, i ujutro se budila s mekanim i ljepšim petama. 







la roche posay cicaplast mains krema za ruke


CICAPLAST LEVRES balzam za usne

Cicaplast levres (fran. usne) je balzam za usne za obnovu zaštitnog sloja kože, za usne i područje oko usana koje je ispucalo, oštećeno ili nadraženo.

cicaplast levres balzam za usne

Ovaj balzam dolazi u tubici od 7,5 ml (preporučena cijena je 38,40 kn). Kao što sam već rekla, stvarno volim osjećaj njegovanih usana i moje usne nisu nikad suhe ili ispucale. Međutim, zadnjih tjedana me znalo mučiti suho područje na rubu usana, s obje strane usta. Tu sam "situaciju" (nije herpes :D) imala i taman u vrijeme kad mi je stigao ovaj balzam na isprobavanje, i riješio me tog groznog osjećaja zatezanja taj isti dan. Slično kao i krema za ruke, ovaj balzam ostavlja osjećaj jako mekanih i nahranjenih usana, uz razliku da se ne upije odmah, što meni odgovara jer volim imati na usnama 'nešto'. No nije ni premasan da bi smetao. Rado ga stavim kao podlogu ispod ruža ili olovke za usne. Ako vas zimi muče suhe i ispucale usne, ja vam ovaj balzam od srca preporučujem. Jest skuplji od drogerijskih balzama i labela, ali vjerujem da se isplati dati 20 kn više. Kao i sve La Roche-Posay proizvode, možete ga pronaći u ljekarnama.



CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE,
PPG-5 PENTAERYTHRITYL ETHER
PEG-5 PENTAERYTHRITYL ETHER
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER
CERA ALBA / BEESWAX
PANTHENOL
HYDROGENATED VEGETABLE OIL
ETHYLHEXYL PALMITATE
SILICA SILYLATE
POLYBUTENE
GLYCINE SOJA / SOYBEAN STEROLS
AQUA / WATER
SODIUM SACCHARIN
MYRISTYL MALATE PHOSPHONIC ACID
PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE





*PR proizvod, ali moje mišljenje je iskreno 

I za kraj moram potvrditi stereotip da blogerice imaju mačke, i znam da nekim ljudima smeta kad se životinje ubacuju u postove s recenzijama, ali MORAM, jednostavno MORAM! Dakle za vrijeme ovog fotosešna, Murki mi je uletio u kadar i ispala je stvarno predivna fotka! Ja sam čučala u dvorištu :D, fokusirala fotić i čekala da se fotografija izoštri, i taman kad sam okinula fotku Murki je uletio kao prava bomba! :Đ
P.S. To mi je nova desktop fotka :D



Murki na stranu, što kažete na ove proizvode, da li koristite LRP? 

36 comments

  1. Balzam za usne definitivno kupujem. :D Moje usne su vječno ispucale i dobrano se trebam namučiti oko njihove njege. trenutno koristim Burt's Bees balzam, no nije mi dovoljan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da će ti onda odgovarati i da će ti zaliječiti usne :)

      Delete
  2. Pa zna Murki sta valja :)
    Moram probati kremu,sviđa mi se sto se brzo upije,a i balzam se ne cini los :)

    ReplyDelete
  3. Murki, ljubav mala je postao model :D Odlična fotka! Hm, da se vratim na temu posta, sviđa mi se tekstura kreme (barem prema on ome što vidim na fotki) ali ja imam veeeliki problem jako brzog trošenja krema za ruke, posebno onih koje mi se sviđaju. Recimo, Mixina krema kojom sam oduševljena ima čak 100 ml, a ja sam ju potrošila u doslovno 2 tjedna :D Toliko mi je pasala da sam se stalno trackala, pa dolazim do zaključka da bih ovu potrošila još brže :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pravi mali foromodel :D
      Ahjoj haha, baš si brzo brzić :D

      Delete
  4. Murki je leđend i to smo odavno utvrdili. :D
    Balzam ću preskočiti ali mislim da ću kupiti kremu jer mi hitno treba nešto hranjivo i nemasno. ;) Hvala za recenziju!

    ReplyDelete
  5. Ja ih idem testirati uskoro! I ova slika s Murkijam je vrh vrhova!!! <3 :D

    ReplyDelete
  6. Balzama za usne imam dovoljno ali zato bi mogla pasti krema za ruke :)

    ReplyDelete
  7. jao, fotka je savršena:) lijepi proizvodi, ja još imam njihovu kremu za osjetljivu kožu i koristim je povremeno.

    ReplyDelete
  8. Aaaa čuj Murkija i on bi Lrp :D

    Nisam probala, recenzija je super i uskoro isprobavam i ja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda mu je nosić suh, makar po slici je balav haha :D
      Mislim da će ti se svidjeti!

      Delete
  9. Murkiiiiii srce <3
    Mi smo juce na neformalnom druzenju dobile ove proizvode i jos nesto, pa mi znaci da cujem tvoje misljenje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto baš me zanima da usporedimo mišljenja kad isprobaš :)

      Delete
  10. Murki je zakon, pravi model :)) A što se tiče LRP proizvoda,definitivno kupujem ovu mazalicu za usne.Pročitala sam par recenzija i vidim da svima odgovara ovaj balzam,a meni uvijek trebaju balzami za usne,pogotovo po zimi tako da ga kupujem :) Super recenzija i fotkice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaja Inaj55! :) Da, mislim da će biti savršen balzam za zimu!

      Delete
  11. Pamtim ovu kremu za ruke, koristit će mi kad dođe prava zima i suhe ruke, sad mi još odgovara moja I love... cosmetics od vanilije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E kad zahladi i zapuše, rukice će biti zahvalne, pa za bilo koju kremicu :)

      Delete
  12. Odlična recenzija i lijepe fotke, naravno ova sa Murkijem je genijalna :) Volim kreme za ruke koje su djelotvorne i brzo se upijaju, tako da ova ide na WL.
    I da, primjetila sam i ja da blogerice vole i imaju mačke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx Mona! Eto ova je sve to haha :)
      Da, i strane i naše dosta imaju mice. Ne znam zašto, stvarno :D

      Delete
  13. nope zasad ne koristim, al balzam zvuci zanimljivo, svidjaju mi se i oba sastava, jedino ne kuzim zasto na balzamu imaju duplo isti sastojak XD

    ReplyDelete
  14. jao vidi murkija :)) pa presladak je!!!
    super je što sam naletela na tvoj opis
    ovih proizvoda, jer sam koliko juče dobila
    upravo ove lrp stvarčice pa nisam znala kakvi
    su inače utisci o njima. koristi mi da pročitam
    pozitivna iskustva, i jedva čekam da i ja probam :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murkiša srce moje <3
      Eto, super, sad ćeš i ti moći steći iskustvo pa ćemo usporediti mišljenja, baš me zanima hoće li svim blogericama biti dobri ovi proizvodi.

      Delete
  15. preduhitrila si me, meni je cicaplast koma... samo za cure s plastičnim cicama izgleda ;)
    murki murki jeeeeeee <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahha, da :D A eto, Francuzi nisu znali da će nama biti smiješno :D
      <3

      Delete
  16. naravno da sam morala da isprobam oba proizvoda cim su mi pala u sake! i balzam i krema su mi na prvu loptu super. i ja sam samoprozvana zavisnica o balzamima za usne i mislim da imam jedno 10 koji cekaju svojih nekoliko meseci koriscenja do potrosnje :D a krema za ruke mi se posebno dopada jer je jako lagana. iz cicaplast linije sam koristila balzam b5 koji je za ekceme i odlicno radi svoj posao!

    ReplyDelete
  17. Murki preporučio cicaplast balzam :D preeeslatki je :)

    ReplyDelete
  18. Probat ću kremu, to mi je uvijek privlačno!

    ReplyDelete
  19. Krema za ruke je stvarno super. Momak mi ima kontaktni dermatitis i počeo ju je koristiti nakon ljekarničkih kremica (plimycol) i nevjerojatno je kako je dobra. U rangu je sa l'oocitaneom što se tiče djelotvornosti i zaštite.

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top