Recenzija: Holika Holika Petit Clearing BB krema

Moja priča s ovom BB kremom počela je još prošle godine, bila je zima, sjećam se kao da je bilo jučer.. LOL, ne sjećam se, ja sam zlatna ribica :D Ali zato sam sama sebi pretražila blog i pronašla prvi spomen ove kreme, koji je bio u prosincu, kad mi je Marinica u jednom komentaru preporučila ovu "kremu", i uputila me na sjajnu recenziju MakeupNinje! Ono što me definitivno pridobilo, uz vrlo pozitivnu recenziju, bila je i cijena. Marinica mi je odmah dala i link na sellera na ebay-u, bless her soul (znam da mi duguješ post o svojim lakovima Marinice!!!). Dakle, ovu "kremu" možete naručiti za 5.5$ (oko 35 kn, odnosno cirka 4.50 eura), uz besplatnu poštarinu. Širim ljubav dalje, evo link na sellera od kojeg smo naručile i ja i Marinica > ovu BB kremu možete naručiti s ovog linka.


Holika Holika

Holika Holika je kod nas jedan vrlo nepoznat brend za koji ja nisam čula dok mi ga već toliko spomenuta Marinica (štucanje!) nije preporučila. Pa da se malo upoznamo (nice to meet you). Holika Holika je korejska linija šminke i proizvoda za njegu. Možete ih pronaći na njihovoj službenoj web stranici koja se nalazi ispisana i na pozadini ove BB "kreme" > http://www.holikaholika.co.kr

The brand story of Holika Holika

New cosmetic brand of “Enprani” 
which is a traditional Korean cosmetic company. 
“Holika Holika”, magic word getting your wish 
which you want to be beautiful. 
Holika Holika whenever when you want to change specially. 
It finds you hidden attractions that you didn’t know before. 
It tries to be the beauty magician to present real beauty. 
Magic Wand Mascara and Egg Shop are the best products 
of Holika. They will change your skin magically.

Pošto je ovo ipak recenzija njihove BB "kreme", ja ću se fokusirati samo na nju. Sami možete istražiti što vam Holika Holika može ponuditi.

Holika Holika BB krema

Postoji pet verzija ove kreme, Essencial, Clearing, Watery, Moisture i Shimmering. Ja imam Clearing verziju, u plavom pakovanju. Ona je predviđena za problematičnu kožu, sadrži ekstrakt ulja čajevca (vrlo poželjan sastojak za problematičnu masnu kožu), i trebala bi kontrolirati lučenje sebuma (vrlo poželjna akcija za masnu kožu).
Source
Pronašla sam i neka upozorenja kojih bi se trebali držati. Dakle, trebali bi prestati koristiti ovu "kremu" ako vam se pojave crvene mrlje, iritacija kože, i u tom slučaju bi trebali izbjegavati izlaganje suncu, koliko sam shvatila. Također, ne koristiti ako imate dermatitis. Upute za upotrebu: zatvoriti nakon upotrebe (no sh*t Sherlock), držati van dohvata djece, ne držati na jako niskim ili visokim temperaturama i ne izlagati direktnoj sunčevoj svjetlosti, ne koristiti na "drmavom mjestu" (ovo ne razumijem uopće, wtf?), i u slučaju kontakta s očima odmah isprati.

  1. If you have any symptoms described below when using this product, stop using the product.
    If you keep using it, symptoms may get worse; therefore, consult with dermatologist.
    1) If red blotch, skin irritation, and stimulation occur.
    2) If applied spots have any symptoms mentioned above and are exposed to direct sunlight.
  2. Do not use on spots with injury, eczema, or dermatitis.
  3. Instructions for storage and handling
    1) Close the cap after use.
    2) Keep out of reach of infants and children.
    3) Do not store in a place with high and low temperature and direct sunlight.
    4) Do not use the product in a shaky place.
    5) If it contacts with eyes, rinse with running water immediately.


     Holika Holika Petit Clearing BB krema

    Ako ste do sad pažljivo čitali, možda ste primjetili da sam krema svaki put stavila pod navodnike. Možda sam trebala i cijeli pojam "BB krema" pisati s navodnicima, jer ovo nije BB krema na koju ste možda navikli. Ja naše BB kreme s europskog tržišta nisam ni isprobala niti kupila, cijela manija je samo prošla kraj mene. Zašto? Zato što meni treba dobro prekrivanje i nisam vidjela smisao u kupovanju BB kreme. No ova "krema" ima stvarno odlično prekrivanje i ja bih ju prije svrstala u rang pudera nego BB kreme.

    Već sam ju dobrano koristila kad sam se odlučila na fotkanje, sorkać!

    Dolazi u po meni stvarno slatkom pakiranju koje je rađeno od mekane plastike, i kremu je lako istisnuti van. Čep je crne boje i lako se otvara/zatvara. Dobit ćete 30 ml "kreme".


    Na žalost, pošto ne natucam korejski niti malo, nisam se puno okoristila tekstom napisanim na poleđini. Osim da je "made in Korea".





    No guglanjem sam pronašla stranicu na kojoj su ispisani njezini sastojci, te je i naznačeno koliko su sastojci štetni. Većina sastojaka je dobila zeleno svjetlo, a neki žuto. Niti jedan nije označen crvenom bojom, tako da bih rekla da je ova "BB krema", što se tiče sastojaka, palac gore. Uvjerite se sami > link na popis sastojaka.










    Moje iskustvo s ovom BB kremom

    Kremu sam kupila zimi i na prvu mi nije odgovarala. Imam masnu masnu kožu, problematičnu, sklonu crvenilu, a zimi i isušivanju. Ova BB krema jako ističe suhe dijelove kože, pa je izgledalo kao da se perutam kad bih ju stavila. Što mi zimi nije nikako odgovaralo, jer je moja masna koža izgledala jako suha. Također, veeeeliki minus je što ova krema dolazi u samo jednoj nijansi, koja mi je zimi bila pretamna. Dakle, isprobala sam ju nekoliko puta i spremila sa strane. I tako je dočekala ovo ljeto. Malo sam potamnila i imajući na umu da ova krema ima zaštitni faktor SPF30, opet sam ju izvadila.


    Ova BB krema mi trenutno super odgovara i zamijenila je Revlon Colorstay puder u mojoj  svakodnevnoj makeup rutini. Iako je gušće strukture, lako se razmazuje. Isprobala sam ju i bez hidratantne kreme kao podloge i sa kremom, i moram reći da mi puno bolje odgovara kad lice prvo nahidratiziram. Lako se nanosi i nije potrebna velika količina za cijelo lice.





    But, and there is always a but! - ističe suhe dijelove i naglašava pore. Na obrazima imam proširene pore i često mi po koja pora ostane neispunjena, kao rupica. Što je svakako nepoželjno. Također, naglašava mi i mitesere na nosu. Kod nanošenja (a ja ju nanosim prstima) treba pripaziti da se ne pretjera sa slojevima, jedan je sasvim dovoljan. Nanošenje drugog sloja stvorilo bi "cackey"efekt koji nitko ne želi.

    Ali, i uvijek postoji ali! - jako sam zadovoljna prekrivanjem. Nije potpuno, srednje je do jako, ali ja sam svjesna mana svojeg lica i znam da ne može izgledati porculansko pa tome ni ne stremim. 

    U ovom testu moći prekrivanja X sam napravila crnom olovkom za obrve.
    Ne moram puno objašnjavati :)
    Na fotografijama možete vidjeti kako mi izgleda lice bez šminke: tamnije je od vrata, sklono crvenilu i upalnim procesima, pore na obrazima su proširene.



    Lice mi je s Holika Holika Petiti Clearing BB kremom ujednačenije, crvenilo se toliko ne ističe, i napokon je iste boje s vratom. Pore su zaglađenije, uz tu i tamo koju "rupicu". Nisam isprobala nanošenje kistom, ali moja je prepostavka da bi uz beauty blender konačni izgled bio efektniji i zato mi je na wishlisti ta mala čarobna spužvica.
    Iako ova BB krema obećava reguliranje sebuma, ja se s njom zasjajim već nakon 2 sata. Blotanje i nanošenje pudera za matiranje mi je na žalost i dalje obavezno. Ali svakako imajte na umu da je ovo moje vlastito iskustvo i da bi vašoj koži možda bolje odgovarala. Za svoju mogu reći da je ekstremno masna.

    MINUSI: naglašava pore i mitesere, dolazi u samo jednoj nijansi, ne može se nabaviti kod nas nego se mora naručiti s interneta

    PREDNOSTI: prekrivanje srednje do jako, cijena, SPF zaštita, ugodan miris

    I na kraju ovog ekstra dugog posta mogu reći samo da ću ovu "BB kremu" sigurno opet naručiti.

    Linkovi:


    Možete naručiti na ovom linku s kojeg sam ja naručila svoju: 

    Ovih dana ću biti u gužvi pa možda nestanem na kratko iz blogosfere, ali vratit ću se brzo! Pozdravček!


36 comments

  1. Ima zbilja lijepo prekrivanje i izgleda veoma prirodno na koži. Jedina mana je čekanje mjesec dana dok dođe, prava gnjavaža. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, gnjavaža s tim online naručivanjem, da se barem sve može telepotirati :D

      Delete
  2. Izgleda jako prirodno na tebi. Tj ne vidi se na slici da imas nesto na licu. Samo je crvenilo dosta manje. Mada bar po slici mi se ne cini da ima neko jako prekrivanje. A opet na ruci je skroz prekrilo one crne linije. Zbunjena sam nekako na kraju ove recenzije. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na ruci sam stavila ipak više proizvoda nego što stavim na lice, ne želim ipak na lice previše staviti, pa se tako čini :)

      Delete
  3. obožavam, super prekriva, moram priznati da nisam skužila da mi naglašava pore. kupila nedavno drugu tubicu, to dovoljno govori :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda jer nemaš gigantske pore kao ja!! A blago tebi onda :)

      Delete
  4. Imam zelju da je probam ali sumnjam da bi mi odgovarala jer ionako imam problem sa prosirenim porama :)
    http://finestthing.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda bi tebi bolje odgovarala, svi imamo različite tipove kože, čak i kad se čini da su slični :)

      Delete
  5. Eh da nije zezancija oko tih nijansi, mozda bih narucila :/
    A drmavo mjesto je mozda kad neko drzi sminku na masini za ves pa ona poludi kad krene centrifuga :D ili prosto u neseseru u torbi koju nosi sa sobom pa se ona mrda :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A s druge strane nemaš muke s biranjem nijanse hahahah :D
      E vidiš, znači, izbjegavat vešmašinu, LOL :D

      Delete
  6. Ja sam ju baš jučer kupila od jedne cure preko krpica i sada vidim tvoju recenziju. Kupila sam ju zbog recenzije od make up ninje i moram priznati da sam zadovoljna. Jedino bi htjela da ne sadrži parabene, ali ajde, to se baš ne da izbjeći. Sve u svemu sviđaju mi se te korejske bb kreme jer mi jedine pašu i na ton i podton kože. Sada sam naručila bb kremu od Misshe koja će mi biti super po zimi jer će mi ova tada biti previše tamna. Možda i ja napišem recenziju :)

    Pozdrav od novog followera ! :)
    glitterglittersparkles.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda se nadam da ćeš recenzirati i Misshu jer sam i o njoj čitala, ali nisam je još isprobala :))

      Pozdrav back at ya!

      Delete
    2. Misshu sigurno recenziram jer sam tražila svugdje i nigdje nema neke poštene recenzija te nijanse (najsvjetlija 13 jel), svi koriste 21 ili 23. meni je to previše tamno tako da ništa od 21. U svakom slučaju bi trebala doći za par dana.
      Samo se nadam da će prestati ovo tmurno vrijeme jer nema šanse da uhvatim bilo što da se boja pošteno vidi dok je ovako tamno.
      Javim kad napišem recenziju ;)

      Delete
  7. Nisam isprobala ovu, mješovite sam kože, ali nemam problema s aknama (u mojim godinama nije ni čudo LOL)pa i ne znam koju bi varijantu uzela :/
    Ja koristim Skin79 (rozu varijantu), ima mi zadovoljavajuće prekrivanje (meni više treba izjednačavanje i prekrivanje crvenila), samo je jedna nijansa (siva LOL) al se fino prilagodi mom tenu (prozirno bijelom), ne naglašava proširene pore (a imam ih) i ne naglašava mi suhe dijelove lica po zimi. Jedino je ljeti moram preći s puderom u prahu jer nema te podloge koja mi se neće zasjajiti na T zoni za par sati. Nešto je skuplja (cca 12 USD za 40 ml)ali meni vrijedi svakog centa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja koža je još u tinejdžerskim godinama, iako imam 27, i ne znam više do kad misli takva ostati!!! :D
      Proguglat ću tu Skin79, ali mislim da ću za sad ostati vjerna Holiki ;)

      Delete
  8. Holiku sam koristila prošlo ljeto i opet je na tronu i ove godine. :D
    Meni se svida sto ima odlicno prekrivanje, gusta je pa treba fakat malo proizvoda za prekriti cijelo lice. Matira solidno i nisam primjetila da mi ističe pore ili suhe dijelove koze. :D Doduse, koza mi nije vise dehidrirana (kucaoddrvo) pa i nema sto naglasit osim u nekim kriznim danima. Moje pore čak zakamuflira i kozu zagladi. Ja sam jako jako zadovoljna s ovom BBicom!
    I da, jedan savjet! Mozda ce ti se uciniti too much ali probaj :D Nanesi tanki sloj Holike i onda preko tanki sloj Revlon colorstay pudera :D Stara moja, photoshop face a ne izgleda cakey :D!!
    I da, ja sve tekuce podloge i bbice nanosim kistovima i vjeruj, puno je bolji efekt nego kad se nanosi prstima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100 žena 100 pora haha :D Ja imam baš velike pore pa ih zna nekad po pravo istaknuti. Trebala bih nabaviti dobar primer, ali to ću jednog dana, sad sam švorc totalka.
      Isproban savjet, jako dobar savjet :D

      Delete
  9. Ja sam koristila (i voljela) Essential, čak sam i recenziju pisala o njoj, ali me uvijek interesovalo kakve su ostale.
    Čudi me da je pretamna, jer je meni sada problem kod Essenital da je presvijetla :D
    Za prekrivanje ću se složiti - obožavam je zbog toga <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. A zimi sam mnogo svijetla, tako da mi paše preko ljeta i malo će sad i u jesen biti dobra, dok mi se boja ne skine..
      Idem vidjet Essential kod tebe, baš me zanima! Da si barem link ostavila :)

      Delete
  10. Zaista izgleda prirodno na kozi, a ne kao maska, ali to naglasavanje pora i mitisera... ne znam bas...mozda da probas neki prajmer ispod, kao pore filler ili neki tako fazon, pa mozda ti onda ne bude tako naglasvala? :)

    ReplyDelete
  11. Stara moja, ovo se zove odlična recenzija! No, nije za mene

    ReplyDelete
  12. Super recenzija!
    Nije za mene ta Holika, ja sam više fan laganih toniranih krema. :)
    Vrati nam se brzo. :D :*

    ReplyDelete
  13. jao sto ti ovo odlicno ide, super recenzija ahah!

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
  14. Ovakvu istu je imala moja sestra, htjela je ustedjeti na voljenoj Dr.Jart, medjutim nije bila potpuno zadovoljna, bas kao i teebi jako joj je naglasavala pore.

    Inace, odlicno si ju recenzirala, bravo !

    ReplyDelete
  15. Dosad za nju nisam čula, suuuper ti je recenzija, međutim ja bi poludila da je čekam skoro mjesec dana, to mi s kozmetikom ne dolazi u obzir :)

    ReplyDelete
  16. Ja koristim Watery verziju, a ona ljubicasta (moisture?) jos ceka da ju otvorim :) Meni je fantasticna. Ali ja imam normalnu kozu i super mi sjeda na lice. Ne uvlaci se u pore niti naglasava suhe djelove. Ali to oviSi od osobe do osobe, jel :) btw, super recenzija ;)

    ReplyDelete
  17. Bas je prorodna na kozi, kao da nemas apsolutno nista...

    ReplyDelete
  18. Jako dobra recenzija. Sviđa mi se ova BB krema za koju dosad nikad nisam čula. Jako dobro prekrivanje, ali tko će čekati na nju mjesec dana, to je krema za strpljive ljude :)

    ReplyDelete
  19. moja prva bb kremica bila je missha, takođe korejka... sve europske koje sam probala nakon nje su čisto razočaranje :P
    ovu tvoju ipak preskačem, u mene koža suha... možda da probam moisture verziju ;)
    ab

    ReplyDelete
  20. Nominovah te za nagradicu :)
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2013/08/versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  21. Jaaako dobro prekrivanje :) inače ne volim BB kreme baš iz tog razloga, ali kako mi je moj zimski puder pri kraju, vrijeme je za nešto novo :)

    ReplyDelete
  22. Sviđa mi se kak izgleda na licu, baš lijepo prekrije crvenilo! Osobno ju nisam probala, ali sam zato i više nego zadovoljna svojom Misshom :)

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top