Harry Potter-ski new in




Skupilo mi se nekoliko stvarčica zadnjih dana koje su mi jako drage i jako mi je drago što sam ih kupila/dobila, pa želim podijeliti sreću s cijelim svijetom, odnosno s vama :) Iako bi se po naslovu dalo zaključiti da sam kupila cijeli set Harry Potter knjiga, nope, samo sam tako nazvala folder sa slikama pa rekoh neka ostane :)


U zadnje vrijeme sam "stegnula pojas" i stvarno pazim što kupujem. Od šminke se ne sjećam kad sam zadnji put nešto kupila, a od kozmetike ne mogu nikad ostati bez određenih stvari pa moram shoppingirati ali u kreme za lice je stvarno OK investirati. Pazi mene, "investirati", kao da ulažem milijune :D Dok u stvarnosti ulažem malo ali u vrijedne proizvode.

Kao što je Balea Aqua serum. Neću puno pisati o njemu jer je ovaj lagani hidratantni serum već toliko proslavljen u blogosferi da bi se moja recenzija samo izgubila u moru, ali ne mogu ne napisati nekoliko riječi. Otkako je postao razvikani proizvod ja sam se neko vrijeme opirala kupnji jer kao što će mi hidratantni serum, dovoljna mi je hidratantna krema, lalalala. I onda sam pokleknula jer stvarno nije skup, 25 kn u DM-u, i kad sam ga krenula koristiti sam bila "meh, ništa posebno". A onda sam ga potrošila. A onda kad sam ga potrošila sam zapravo vidjela koje mi je dobrobiti donosio koži. Jer krenuo mi se perutati nos, brada, područje iznad gornje usne. I onda sam ga opet kupila i evo, ovo mi je vjerojatno već 4. bočica. Ja ga često preko dana koristim samostalno, bez dodatne kreme, i super mi tako funkcionira i kao podloga za puder. Prije spavanja ga opet stavim ali pojačam još i s nekom hidratantnom kremom da mi se koža preko noći lijepo safta i hrani.


Dizajn je malo promijenjen u razdoblju između mojih kupovina pa je lijevo stara bočica a desno nova. Srećom mijenjao se samo dizajn ali ne i cijena.


A kad sam već kod Balee ovaj serum nije jedini dobar Balein proizvod. Ima ih još puno, ali meni se zadnjih nekoliko tjedana izdvojila krema za suhu kožu sa shea maslacem i arganovim uljem. Kad sam među policama u DM-u tražila novu kremu za tijelo ova mi je upala u oko prvo zato što se radi o teglici, a drugo jer sadrži shea maslac koji je u zadnje vrijeme trendi sastojak za kreme za ruke i tijelo i oči i cipele i što sve ne :D Šalim se malo, ali shea maslac je navodno jako njegujuć sastojak. Pa zašto ne bih probala (sad koliko tog maslaca uistinu ima u ovoj kremi je druga priča).


Inače sam velika lijenčina što se tiče mazanja tijela i u ovo hladno doba mi je koža jako suha i zateže nakon tuširanja (ne pomaže što volim duge ekstra vruće tuševe). E pa s ovom teglicom nisam lijenčina jer je aplikacija jako lagana, ne  moram stalno uzimati u ruke bočicu i stiskati ju i čekati da krema izađe van i opet ju odlagati na stol i opet ju uzimati sa skliskim rukama i vidite koliko sam lijena :D Ne zabrinjava me s higijenskog stajališta i ne smeta to što moram prste stalno gurati u kremu, ionako se mažem nakon tuširanja kad vruća voda poubija sve bakterije na meni :D A i da ne, ne bih gurala prljave prste unutra.
A krema sama po sebi je lagano razmaziva, ugodnog mirisa, dosta se brzo upije a koža je mekana i mekana. Eto. Nemam daljnjih argumenata, još samo da dodam da je cijena oko 20 kn za 500 ml kreme.



Skačem s kozmetike na ukoričene proizvode!


Ovaj tjedan sam bila u potrazi za rokovnikom/planerom za 2015.-u godinu a cijenu sam željela zadržati ispod 100 kn. Što se pokazalo ne baš mogućom misijom za ono što sam ja imala u planu. Moja vizija je bila rokovnik srednje veličine, bilo bi super da već ima upisane datume i kalendar i naravno, vizualna privlačnost je ključna :) I obišla sam uži centar Zagreba i nisam pronašla što sam željela pa sam se odlučila za ovu lijepu bilježnicu u koju ću sama upisivati datume. 
Bilježnica mi je jako lijepa, bilo je nekoliko dizajna ali meni se najviše svidjela curica smeđe kose s ružom u kosi i srcetom na ruci jer, pa, podsjetila me na mene :)


Papir je kvalitetan i čvrst, ima linije, i sve u svemu jako sam sretna :) Cijena od 65 kn je meni dosta ekstravagantna za jednu bilježnicu, ali stvarno je posebna pa ajde, ajde.






Ne znam znate li ali ja sam velika obožavateljica Harryja Pottera! Još otkako sam u srednjoškolskoj knjižnici otkrila te knjige ja sam totalno zaluđena. Imala sam sreće pa sam odrastala u to vrijeme kad i Harry Potter. Mislim da su izdane bile tek prve 4 knjige kad sam ga otkrila ispod stubišta u Kalininom prilazu broj 4. Koliko god to bilo iritantno ipak je i nešto posebno čekati godinu dana da pročitaš sljedeću knjigu. I tako sam ja za svaki Božić dobivala novog Harryja Pottera i čitala ga do 4 ujutro, preskakala i polnoćku i sve :D Tradicija se ove godine nastavila i mama mi je dala novce da si kupim zadnju knjigu koja mi je nedostajala u kolekciji, "Odaja tajni". Novce jer kad je sestra išla kupiti knjigu "nije je bilo u Algoritmu" :D Mhm, nije nje bilo u Algoritmu a ne knjige hahahhahaha :D No uglavnom, evo nisam potrošila novce na glupost nego sam u Zakutnoj ulici kupila zadnji komadić puzle!




Božićni poklon me dovodi i do poklona od dečka koji me iznenadio parfemom i lakom za nokte. Parfem je za "kad budeš išla s blogericama nekud" hehehehehhehe :D Parfem ("Signorina" od Salvatorea Ferragamoa) mi se sviđa tako da je dobro pogodio, bočica je preslatka i krasi mi policu a i lakić je pun pogodak, još samo da pustim noktiće pa da vam ga pokažem u punom Miami sjaju :) 


Sad gledam sliku i pitam se što je to na bočici, je li staklo ogrebano, ali ne, to je slamčica kroz koju parfem izlazi. Ima li ta slamčica ime? :D


Toliko od mene, pozdravlja vas Signorina Josipa :D


36 comments

  1. Divan post. :-)
    U slucaju da jos neko trazi rokovnik, ja sam se isto ove godine pomucila trazeci...toplo preporucam od sense, moze se narucit na njihovim stranicama. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Ja sam se baš bila nabrijala taj dan i morala sam ga taj dan kupiti, ne bih mogla čekati da mi stigne poštom heheheh :) Ali bacit ću oko pa možda za sljedeću godinu.

      Delete
    2. p.s. kupila sam danas balea serum i sheabutter bodycream i moram reći da sam presretna. Dvoumila sam se između belea bodycream i Le Petit MARSEILLAIS. Sjetih se tvog posta i rekoh uzimam baleu i nisam požalila. Miris je divan, a tekstura božanstvena.
      Hvala ti :)

      Delete
    3. Baš mi je drago da ti je super, meni je stvarno prepre a i sporo se troši jer je jako lako maziva krema!

      Delete
  2. Joj, meni je najgore jer uvijek imam milion rokovnika pa ih podijelim, a kada meni treba- nigdje nijednog :D
    Ovaj je prekrasan, oduševljena sam kako je sladak i jednostavan, u isto vrijeme. :)
    Ja nikada još da uzmem ovaj Balein serum, a same sam pohvale čitala i slušala, morat ću, ovo je vrijeme taman kada mi kožda poludi, pa iz masne pređe u mješovitu. :)
    A što se tiče Balee inače, volim dosta njihovih proizvoda, ali poluuljni losion sa bademovim uljem je moj broj jedan! :D Nema dalje od njega! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj znam na kakve misliš, na onako poslovnog tipa jel' da? Ja imam hrpu takvih ali od prijašnjih godina.. Sad sam željela baš nešto ženskasto, pa da budem redovitija s upisima :)
      Probaj, možda ti se neće činiti da nešto radi (tako je meni bilo), ali radi.
      Imala sam taj prošle godine i gledala sam i sad bih li njega ili ovaj pa sam ipak odlučila za ovaj shea :)

      Delete
  3. U stanju sam kupiti sve na čemu piše shea maslac, ne znam što je to toliko magično u toj riječi, jača mi je od argana i aronije :D ali Balea nikako da me kupi dizajnom, nikad si još nisam kupila njihov proizvod, moram to promjenit!
    Rokovnike više neću komentirat, ubijate me s tim slatkim dizajnima, ja uglavnom piskaram u neke lijeve velike rokovnike lokalnih građevinskih firmi koji ih dijele šakom i kapom pa mi ostanu poluprazni jer mi se zgadi njihova bezličnost, ah, život je bol. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa kad zvuči ono, maslac.. zvuči njegujuće :D
      Ma tak sam i ja sve ove godine do sad, imam neki od neke policijske uprave čak, ne znam otkud mi taj :D Ali sam morala kupiti lijepi, nadam se da ću biti redovitija s upisivanjem u njega :D

      Delete
  4. Joooj. ja sam skakala od sreće kad sam dobila cijeli set Pottera :D
    I dugo sam se odupirala kupnji u mekom uvezu, naslovnice su mi prekrasno nacrtane, ali sam pokleknula.. svaka plaća znači jedan mekani uvez Pottera :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je falila samo jedna knjiga pa sam morala kupiti tvrdi uvez da mi kolekcija bude ista, ali nemam ništa protiv mekanih uveza, još bolje onda stanu u torbu :D

      Delete
  5. Ja sam jedna od onih koje su pomislile da se pod ovim naslovom krije kupnja seta Harryja Pottera :D
    Enivejz, i meni Balea ima puno super proizvoda, serum sam imala i baš je lagan i sasvim okej (iako mi ima i boljih), a shea teglica mi je već pri kraju i obožavam je! (isto sam shea sucker :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buahahah nasamarila sam te :D
      Nisam baš probala puno hidratantnih seruma ali ovaj mi je skroz ok i cifrom i učinkom pa ne znam hoću li se bacati u istraživanja.. ali shea suckeri su najbolji ljudi :D

      Delete
  6. Parfem je ful kjut, rokovničić isto (slažem se s gornjim komentarima da ovi koje dobijemo po firmama su užasni), a zadnja dva Harry Pottera su mi na to do listi za čitanje :D

    ReplyDelete
  7. koja si ti kraljica :D nazvala folder hahah pa onda i post hahahah
    Balea serum je odlična stvar,, ali sam ga iz ne znam kojeg razloga prestala kupovati, moram ponovo jer mi se i samoj lice peruta,,
    bilježnica/planer je tako divna i posebna,, tako da ova cijena nije strašna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A nekad mi se stvarno ne da mozgati oko imena postova pa tako nastaju moji najinovativniji nazivi postova :D :D
      Ja sam sad rastegnula s kupnjom i odmah mi se nos počeo perutati.
      Ma nije ali nisam navikla toliko davati za bilježnice :D

      Delete
  8. i ja sam sebi kupila rokovnik, volim imati sve zapisano , bolje nego na mobitelu zappisivati, a Balea Aqua serum eh sad cu ga definitivno i ja kupiti, lice mi je nekako suho =( .. i ja rijetko kad mazem cijelo tijelo,a prije sam bila osvisnik o losionima, =/ kako se sve mijenja s vremenom, a maslac za tijelo nisam nikad ni imala ni koristila, parfemcic je sladak =) , a taj lak , svidja mi se boja =D

    Amina <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, ono što si zapišem u mob kao da ni nisam jer nikad to ne idem gledati opet..
      Ja se nadam da će ti biti dobar serum :))

      Delete
  9. Ovo je Odaja tajni,a ne Kamen mudraca - sorry morala sam te ispravit jer kao zagriženi Potterhead (od 11 godine,a sad ću 25) to mi je nešto što mi je upalo u oko plus preslatka bilježnica...I ja sam tako čekala svoje knjige (od 5. nadalje jer sam prve 4 dobila za Božić 2001.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj nemoj se ispričavati, hvala ti, evo ispravila sam!!! Ne znam što mi se desilo, valjda sam razmišljala o Kamenu mudraca :D Tako sam i ja krenula od pete s čekanjem :))) Samo što sam ja starija od tebe 3 godine :D

      Delete
  10. Meni se svidjelo sve od tvojih noviteta. Da nemam mooore proizvoda za tijelo koje čekaju u redu,odmah bih kupila ovaj maslac jer mi se totalno čini za mene. HP. I ja ga volim! Signorina Josipa, you did it again! OOops, odličan post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije limited edition maslac pa stigneš isprobati :)
      Hahahahhaha, sad ću se tako zvati a ne Girly Girl :D
      Hvala :)

      Delete
  11. Dakle, divan new in. Bilježnica je preslatka i želim je!
    Također sam veeeeliki fan Harryja Pottera :D Prije sam svake god čitala cijeli serijal. Kod mene u gradu se nema za kupiti tih originalnih izdanja pa ih sad skupljam u onom mekom izdanju. Meni uopće nisu birtne korice, volim ono što je između njih :D Jedva čekam da skupim sve knjige pa se bacim na čitanje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je, you said it, to vrijedi i za knjige i za ljude :)))
      Ja volim svako malo pročitati koju knjigu, omiljena mi je Red feniksa :)

      Delete
  12. Mislim da ti ne bi trebao nered stvarati na licu a nadam se da će i pomoći!
    Ja ludujem općenito za priborom za pisanje, bilježnicama, kemijskama u boji, svime! Samo zato bih opet u školu da mogu kupovati školski pribor :D

    ReplyDelete
  13. Odličan post :) Planer je preslatki, baš padam na takve stvarčice, sigurno ćeš ga često koristiti i neće ti na kraju biti žao ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti :) Tvoje ime bloga mi je divno <3
      Evo za sad ga koristim, nadam se da će tako potrajati cijelu godinu!

      Delete
  14. Ja sam si za ovu godinu uzela rokovnik / planer Lega Lega za mislim 70kn u Profilu i obožavam ga :) Inače sam po tom pitanju vjerni fan Moleskine-a i uvijek imam jedan sa strane za neke bilješke ili projekte..što mogu kad ih jako volim :)

    Inače, i ja sam ogromni Potter fan, imam sve knjige i na hrvatskom i na engleskom i nikad neću zaboraviti neprospavane noći zbog čitanja, jer tko se mogao odlijepiti od knjige kad bi je započeo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš! Profil! Kak sam glupa, nisam se sjetila u Profil otići!!! Joooooooooooooj!!!
      I na hrv i na engl? To bih i ja željela :) Ipak je drugačije čitati na originalnom jeziku jer se dosta toga izgubi u prijevodu. Bogme, bilo je jako teško odlijepiti se :D

      Delete
  15. Ti si hit. :) Meni je Balea serum isto strava, i drago mi je da pored toga sto su zadrzali cenu, su zadrzali i sastav, a samo pakovanje izmenili. Vidim i decka si poslusala pa kada si isla na blogersku ugradnju trepuskica naparfemisala si se da budes sinjorina ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš kak sam poslušna Signorina :D
      Ae, vidiš nisam mogla provjeriti za sastav jer piše samo na kutijici a ja sam staru kutijicu bacila. Neka oni ništa više ne mijenjaju, što je dobro ne treba dirati :D

      Delete
  16. parfem je fora, pottera volim, a rokovnik je skroz kul :D

    ReplyDelete
  17. Šinjorina Jo, kad se vidimo, ima da se namirišeš parfemom! :D Super mi je priča o kolekciji HP-a (iako meni nije napet. Kao ni LOTR. Ja sam više za Pet prijatelja :D i takve priče), a rokovnik/bilježnica mi je ekstra! I lak imam i ja onakav...

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top