Catrice Colour Correcting matirajući puder {recenzija}

Catrice matirajući puder mattifying colour correcting powder

Kao masnokokoška uvijek sam u potrazi za svetim gralom odnosno dobrim matirajućim puderom. A za nekoga tko je u potrazi isprobala sam vrlo malo pudera za matiranje tako da sam loš istraživač. No popravljam se pa sad uz Essence puder u prahu fix & matte koji mi je već polako dosadio odlučila sam isprobati i jedan iz Catrice tvornice. Privukao me jer uz matiranje obećava i korekciju boje tena a mene je oduševila ideja zelenog pigmenta koji bi trebao neutralizirati crvenilo. Naime, ten mi je uvijek crven pa rekoh, zašto ne isprobati. Pošto želim da nastavite čitati neću vam odmah sad otkriti je li ispunio obećanja buahahahhaha :D :evil:

Catrice matirajući puder mattifying colour correcting powder

Catrice Colour Correcting Mattifying Powder, 010 Delicate Blossom

S pričom ću krenuti od pakiranja jer je to naravno najzanimljiviji dio (not). Puder dolazi u plastičnoj ambalaži i plastika je dosta čvrsta, no svejedno se puder lako otvara i zatvara s tim da se čuje onaj KLIK kod zatvaranja koji ja tako volim čuti (klik klik klik). To znači da mi se puder neće otvoriti sam od sebe u torbici (ali ja mislim da u torbama žive zločesti gremlini koji otvaraju šminku i šminkaju se, no to je tema za neki drugi post). Svoj sam primjerak kupila pred Božić i sad su slova na poklopcu već lagano izblijedila tako da vjerujem da će za mjesec dana i nestati. Ja bih npr. voljela da se na poklopcu nalazi ogledalo pa da mogu "pudrati nos" nasred ulice na radost prolaznika, ali to bi automatski značilo skuplji proizvod. Što se meni ne bi svidjelo jer mi se sviđa cijena od cca. 25 kn.

Catrice matirajući puder mattifying colour correcting powder sastojci

Što se tiče sastojaka moram naglasiti da sadrži talk u slučaju da vam talk smeta u proizvodima, ali meni ne smeta, dapače upravo on daje puderima onaj neki miris koji mi se sviđa. Miris pudera za bebine guze. Miris nije jak nego morate zabiti nos u puder da ga osjetite, što ja i radim na dnevnoj bazi :D Kako inače napudrati nos, zar ne?

Catrice matirajući puder mattifying colour correcting powder

Iako izgled pudera s raznolikim šarama i prevladavajućom rozo-narančastom bojom daje naslutiti da je u boji, on to nije. Ja bih rekla da je to bezbojan puder koji pristojno matira ten na nekoliko sati. Dakle, ja ga nanosim nakon pudera kako bih puder fiskirala da dulje ostane na licu ali i kako se ne bih sjajila. Prvo sam ga nanosila s kistom mekanijih dlaka no zaključila sam da mi više odgovara nanositi ga kistom s gušćim dlakama. Kao što ćete moći vidjeti u videu :)
Ja sam sasvim zadovoljna ovim puderom iako nije ispunio obećanje neutraliziranja crvenila. Osobno nisam primijetila da mi zeleni pigment neutralizira crvenilo, ružičasti osvježava a ljubičasti posvjetljuje, no jesam primijetila da mi matira kožu na najmanje 4 sata. S tim da moram naglasiti da se sat, dva nakon nanošenja pojavi sjaj ali meni je to OK jer bih bez ovog pudera zasjajila u roku odmah. I taj sjaj nije onaj pravi masni sjaj nego više sjaj zdrave kože. Puder je ugodan na licu, ne ostavlja brašnast osjećaj već je koža svilenkasta na dodir.

Sve u svemu ovo je solidan puder za matiranje s tim da uvijek može biti bolje. No za proizvod ovog cjenovnog ranga je stvarno u redu.

Catrice matirajući puder mattifying colour correcting powder


I za kraj jedna novost koju ću pokušati što češće koristiti u postovima. Snimila sam kratki video u kojemu pokazujem kako nanosim ovaj puder i nisam ga upload-ala na Youtube-u nego direktno u post. Već neko vrijeme razmišljam kako uvesti nešto novo u recenzije i ova mi se ideja jako svidjela tako da ću se potruditi da kod recenzija ubacim i ovakav video. Naravno, to neću raditi za sve proizvode jer za neke nema smisla kao npr. kod kreme za lice, ali kod dekorativne kozmetike mislim da ima itekako. Recite mi u komentarima da li vam se sviđa ideja :)
Kvaliteta videa nije baš neka jer mi se čini da se smanjila kod upload-anja, a glazba je isprekidana jer sam slušala Pop Danthology pa sam samo ostavila glazbu u pozadini :)


* ovaj sam proizvod kupila svojim novcem 


Josipa


27 comments

  1. Odlican post i video! :)
    Nisam koristila ovaj puder, ali iz ovog posta mi se mnogo svidja!

    Nikoleta, xoxo

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. na ovom polju sam skroz dosadna jer se već godinama držim essenceovog matirajućeg, no zadnji put ga nije bilo na lageru (čudnog li čuda) pa sam uzela catrice, ne ovaj tvoj, ali nadam se da će isto pristojno odraditi posao :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja već dugo imam Essence ali baš mi je dosadio, ono, baš baš :D

      Delete
  3. Dobra ti je ova ideja za ubacivanje videa! :D Puder je za tu cijenu stvarno nelos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, nadam se da će mi se dati svaki put :) Neloš skroz :)

      Delete
  4. Nisam ga još probala, ali me jako interesira, sad kad potrošim ovaj jedan Essencov (koji mi je totalno bezveze no želim ga se riješiti) možda uzmem upravo ovog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako uzmeš nadam se da će ti biti dobar, meni je stvarno ok.

      Delete
  5. koristim ga otkad je izašao i super mi je, samo meni je postao "prljav" vidi se puder po njemu i svako malo stružem s njega da ne izgleda užasno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma daj, meni se to nije desilo :o Jel' pričekaš malo kad staviš puder da on sjedne? Možda ako prebrzo nakon nanošenja pudera ideš s ovim pa ostaje na kistu :/

      Delete
  6. Ja imam onaj od Essence i meni je ok,posto bas i nisam masnokoska!I da,ja sam za ovakve mini filmice,volim gledati te tvoje snimke:-)
    Uvijek me nasmijes!

    ReplyDelete
  7. zvuci zanimljivo, imam od catrice all matt plus kojeg trosim vec po drugi put i onaj vodootporni u crnoj ambalazi sa ogledalom, tako da catrice zbilja ima dobre pudere u kamenu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogla bih poslije ovog isprobati neki drugi od Catricea. Ma nije mi ogledalo toliko presudno ali zgodan je dodatak.

      Delete
  8. odličan post! ne znam zasto, ali ako je video direkt u postu a ne preko yt i ako nema linka onda ga ne mogu gledat. nemam pojma sto su mi ovi na servisu radili :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm ne znam zašto ne možeš, ali nisi propustila ništa posebno :)

      Delete
  9. Taman sam se ponadala da je neko otkrovenje za neutralisanje crvenila, kad ono....

    ReplyDelete
  10. Napokon novi post! ;)
    Ja koristim Max Factorov puder u prahu, dosta dugo mi drži s tim da uzmem najsvjetliju nijansu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tvoj me komentar potaknuo da sjednem i natipkam ga :)
      Super ako si našla proizvod koji ti odgovara!

      Delete
    2. HAHAHA onda ih očekuj stalno ;)

      Delete
  11. podrzavam mini videice, imat cu puder na umu uskoro kad budem trebala nesto novo za matiranje, ako hoces nesto jeftino s ogledalom beauty uk imaju takve nisu ni puno skupi, al ne znam koliko bi tebi uspjesno matirali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na podršci :) Ma neću sad nešto više eksperimentirati, imam ja ogledalce koje uvijek nosim sa sobom a i obično popravljam puder na wc-u gdje naravno ima ogledalo. Radije ću imati dobar proizvod bez ogledala nego loš s ogledalom :D

      Delete
  12. Ja sam za matiranje koristila Max Factor-ov Creme Puff puder u kamenu i Essence-ov all about matt, ali posto su mi dosadili isprobacu i ovaj koji nam ti preporučujes :) Sviđa mi se blog, pratim te :)

    Pogledajte moj blog sa malo drugačijim sadržajem, sa crtežima mojih kreacija :)
    http://soniacreazzione.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će ti biti OK, a definitivno je osvježavajuć i u pogledu izgleda, fora su mi te različite boje na njemu :)

      Def ću pogledati, uvijek sam u potrazi za zanimljivim blogovima :)

      Delete
  13. Bas nekako ne kupujem matirajuce pudere, ni sama ne znam zasto, ali potrefila sam neku kombinaciju cc kreme + mineralnog pudera (koji nije mat, nego onako dewy vise) i stalno to nosim. A iskreno i ja se nekad zazelim skroz mat izgleda i s obzirom na to da ga cesto ne nosim mislim da bi mi se isplatilo uzeti Catrice u obzir :) 4h je po meni sasvim ok trajanje, rijetko kad sam negdje duze od toga, a da ne stignem popraviti sminku pa super :)

    ReplyDelete
  14. Meni je ovaj matirajući puder stvarn ointeresantan baš zbog izgleda, osobno mi nisu potrebni matirajući puderi, ali ih volim imati uvijek negdje kod seba, ako mi budu nekada potrebni (to je najčešće u ljeti). Jako dobar post!

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top