Recenzija: Catrice Nude Illusion podloga za lice


Kada mi je stigao paketić s Essence i Catrice novitetima (slika) najviše sam se radovala isprobavanju upravo ovog pudera. Njegovo ime koje aludira na no makeup makeup me i privuklo ovom puderu, osobito otkako sam kod Le Makeup Freak pročitala recenziju, i iako je ona napisala na svom blogu da misli da ovaj puder ne bi odgovarao krajnje masnoj koži, ja sam ga željela isprobati. Na žalost, moram se složiti s njom, no čitajte dalje :)


Iako sam to već napisala mnogo puta, ipak treba ponoviti svaki put u recenzijama: imam ekstra masnu kožu s proširenim porama na obrazima i povremeno suhom kožom na nosu koja je sklona ljuštenju. Također volim reći da imam crveni podton jer mi je koža lica često crvena, tako da kod pudera tražim da prikrije crvenilo, da mi ne naglašava pore i da mi ne nestane s lica barem 5 sati. Poželjno je i da barem malo kontrolira lučenje sebuma (masti, jel'). Što se tiče moći prikrivanja čestih bubuljica/akni, tu nisam toliko stroga jer imam problematičnu kožu već toliko godina da je postala dio mene i nije me sram ako se prištići naziru ispod pudera. I zato uvijek radije stavim samo jedan sloj pudera i preživim nepravilnosti na licu nego da se puder vidi. Ne volim da se vidi da imam puder :D Uopće pa nisam zahtjevna!


Catrice Nude Illusion puder dolazi u staklenoj bočici na pumpicu koja sadrži 30 ml pudera. Može se kupiti u drogerijama koje drže Catrice kozmetiku, cijena je 60 kn. Pakiranje mi se sviđa, pumpica je OK, lako se dozira količina pudera koja vam treba. Dolazi u pet nijansi (010 Nude Ivory, 020 Rose Vanilla, 025 Nude Sand, 030 Nude Beige i 040 Medium Beige), i sigurna sam da bi većina žena kod nas trebala pronaći nijansu za sebe. Ja sam imala sreću i stigla mi je nijansa 020 Rose Vanilla koja mi savršeno odgovara. Iako nisam stručnjak za definiranje podtonova ni  kože ni pudera, ne čini mi se da ova nijansa ima rozi podton, više je neutralan prema žutome.
Što se tiče nanošenja pudera, stvarno ga nije problem nanijeti na lice. Može se nanijeti i prstima i kistom (meni više odgovara kistom), ne fiksira se brzo tako da imate vremena lijepo ga izblendati, fino se razmazuje, nije potrebno puno pudera za prekriti cijelo lice. Sad, ovisi o vašoj koži hoće li vam ispod pudera trebati primer, ali i bez primera je nanošenje lagano i bez muke.


Ovaj puder obećava "besprijekoran ali savršeno prirodan ten; njegov učinak prekriva i matira cijeli dan; lagano reflektirajući pigmenti osiguravaju "soft focus efekt"". Kakav efekt ostavlja na mojoj koži?
Nakon nanošenja ovog pudera koža mi izgleda stvarno dobro. Završetak jest mat (bez sjaja) ali svejedno izgleda prirodno, ne naglašava mi pore, zagladi kožu, prekrivanje je srednje (toliko da prekrije crvenilo lica ali ne i prištiće u potpunosti) no može se nadograditi drugim slojem pudera (što ne prakticiram ali isprobala sam i može se). I nudi taj meni voljeni no makeup makeup look čime potvrđuje svoje ime "nude illusion".
Ali, a uvijek postoji ali - naglašava suhe dijelove lica i na žalost ne traje dugo na licu te mat efekt ne traje cijeli dan. Rekla bih da sjaj probije nakon već sat vremena a crvenilo lica probije nakon 3-4 sata, što znači da puder počne lagano nestajati. Sjajenje je nešto što mogu preživjeti jer mi se to desi sa svakim puderom, no nestajanje s lica znači da ga neću nositi samostalno ako ću izbivati van kuće više od nekoliko sati. No ako ću ići na kavu ili negdje gdje znam da se neću dugo zadržati, budite uvjereni da ću posegnuti za ovim puderom. 


Ovako izgleda izbliza, u trenutku slikanja nos mi je bio u lošem stanju pa eto vidite i to.


Ovaj puder često kombiniram tako da prvo stavim tanji sloj azijske BB kreme Holika Holika (recenzija) i onda tanji sloj ovog pudera. Ta kombinacija mi je super i ne izgleda zabetonirano.


Kao zaključak, ako imate normalnu kožu lica koja naginje suhoj ili masnoj koži, ovaj puder bi vam mogao super odgovarati. Ako imate suhu kožu mogao bi vam isticati suhoću lica (čemu možete doskočiti dobrom njegom lica), a ako imate masnu kožu pripremite se na brzo probijanje sjaja (protiv čega se možete boriti dobrim primerom ili matirajućim puderom).
Ja osobno ću i dalje koristiti ovaj puder i stvarno mi se sviđa, no voljela bih da mu je trajnost dulja i da taj lijepi efekt potraje dulje.


* Catrice mi je poslao ovaj puder u svrhu isprobavanja i recenziranja, no iznijela sam svoje osobno iskustvo i mišljenje s proizvodom

I za kraj bih vam željela pokazati svoju današnju manikuru, ne zabavljaju se samo cure s dugim noktima :))) Trenutno sam u fazi kratkih noktića i odlučila sam iskombinirati plavu boju i šljokice samo na vrhovima noktiju. Plavi lak je Avon Speed Dry "teal" a šljokice su BarryM, 352 "pink sapphire glitter".





Josipa :)


34 comments

  1. Jako lijepo prikrivanje, ko da je tvoja prirodna boja lica... i sviđa mi se to što prikriva crvenilo i kakti tamnije dijelove lica :)
    aaaa manikura, to su kakti lizalice za Halloween? :D superiška je - asocira me na to :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pošto je meni lice uvijek tamnije od vrata ovaj puder stvarno izgleda kao da je "moj" :D
      Ne, hahaha, nisam ja baš napaljena na Halloween, to je samo obična manikurica :)))

      Delete
  2. Manikura mi se baš sviđa! Znači, ovaj puder nije za moju kožu! Hvala ti na recenziji

    ReplyDelete
  3. Puder ti baš lijepo izgleda na licu. Ja sam odmah pojurila po njega i imala sam baš baš dobar feeling. :D Ok je što je nadogradiv. Ne znam je li slučajnost, ali par dana nakon njegovog nošenja, meni se desio totalni breakout i lice mi je grozno bilo.. ne bih rekla da je 100% od pudera, ali od tad ga koristim za fotkanje jer na slikama izgleda baš lijepo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima puder stvarno puno pluseva (a cijena je isto jedan od njih), ali šteta za taj jedan dosta veliki minus. Ma daj, meni nisu izbijali od njega, ali tko zna... I ti si genije!!! Nisam se uopće sjetila da bih ga mogla koristiti tako samo za fotkanje :D

      Delete
  4. Bas fino prekriva. :) I ja ne volim da se vidi da nosim puder, tako da sto manje capkam lice - to bolje.

    ReplyDelete
  5. Nijansa ti je odlicno pogodjena! Ja isto preferiram staviti samo jedan sloj pudera i "gle kako sam sva prirodna" look, pa nek se i vidi koja nepravilnost. Po opisu bi meni mogao odgovarati. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je prvi put da mi je neki brend poslao bingo nijansu :) Daaaaaaa hahahah baš to, kao u vidi kak mi je lijep ten ali ne, ne nosim ja puder :D
      Jel' ima u Kanadi Catrice kozmetike? :D

      Delete
    2. Nazalost nema.. Zato ja slazem shopping listu za kad dodjem u Hr :D

      Delete
  6. ja sam vjerovala le make up freak na riječ, pa ga nisam uzela - imam premasnu kožu, ovo bi mi samo skliznulo nakon 2 sata. šteta, jer sam mu se baš veselila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja ga vjerojatno ne bih sama kupila nakon njezine recenzije, ali eto našao je put do mene i sad se molim da Catrice poboljša formulu malo, to bi postao moj HG puder 4sure!

      Delete
  7. Lijepo prekrivanje, šteta što ne traje duže, ali eto nitko nije savršen...usput super ti je to sjajilo koje imaš na slikama.

    Manikura mi se jako sviđa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudro zboriš :) Hvala, sad se više ne mogu sjetiti je li to Essence ili Catrice sjajilo :)

      Delete
  8. Nije za moju kožu, jer bi mi t-zona bila u banani, a ostatak sklon dehidraciji u drugoj banani:D Manikura je divna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbolje da staviš masku od banane hahahhaha :D Tnx :)

      Delete
    2. Mogla bih bar na ove suhe dijelove, samo što bananu toliko volim da bi mi jezik iskočio i sve poždero:^O

      Delete
  9. Ja mislim da bi meni odgovarao ovaj puder čak i ta tvoja nijansa, vjerojatno ću ga i probati :D

    ReplyDelete
  10. Nikako na Catrice kozmetiku da naletim. Nokti su lepi. :)

    ReplyDelete
  11. Lepotice, tebi ne treba puder. Ali ti treba lak za nokte, puno njih jer radiš super zanimljive manikure :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma daj si mira ženo, treba treba :D Ali hvala :*

      Delete
  12. Replies
    1. Nadam se da će ti biti super ako isprobaš ;)

      Delete
  13. Sviđa mi se kako puder izgleda prirodno na tvom licu, ali mi se ne sviđa što tako brzo bježi s lica :D Nekako mi nije privlačno da usred radnog dana ili izlaska ostanem bez pudera :D Plavac sa šljokicama izgleda divno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To mu je stvarno velika mana :D
      Hvala, i meni se baš sviđa :)

      Delete
  14. volim njihove pudere, meni pašu :D
    tebi super pristaje, volim taj prirodan izgled, a ne da se iz aviona vidi žbuka na licu ;)
    a nokte moram komentirat, nego da se i kratki daju uredit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morat ću ih malo detaljnije proučiti, možda imaju neki koji bi i meni odgovarao :)

      Delete
  15. Josipa, mogla bi neki novi post objaviti!
    P.S. dobar ti je blog :)
    http://crazylittleteenager.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. super ti izgleda lice i sa i bez pudera :) ja ga zasad nisam se odlucila uzet jer mu je nijansa malo tamnija od all matt plus a on mi je genijalan, razmisljam jedino moda uzet onaj velvet finish al to cu jos razmislit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm matt plus, možda bih ga mogla isprobati!
      I hvala, to se tako samo čini da je super hehe :D

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top