Recenzija: Dreft tekući deterdženti za odjeću

Slijedi jedna pomalo čudna recenzija, barem za moj blog, u isto vrijeme i recenzija s kojom jako kasnim. Radi se o Dreft tekućim deterdžentima za odjeću.


Još sam u svibnju ove godine dobila upit želim li recenzirati nove Dreft proizvode, i ja sam bez razmišljanja rekla da želim. Tek sam kasnije pomislila da ovakva recenzija možda i nije u skladu s tonom mog bloga, ali što je napravljeno je napravljeno. Međutim, nisam požalila, a uskoro ćete saznati i zašto.

U opasnosti sam da zvučim kao reklama, ali, je li vam poznata ova slika? :D


Ovaj praškasti bijeli trag koji je često ostajao na mojoj odjeći poslije pranja me dugo zbunjivao. Nije mi padalo na pamet nazvati mamu i pitati ju "wtf mama, kako se to tebi ne događa?"! U pitanju je, naravno, prašak za pranje rublja. Sestra i ja u Zagrebu imamo neki no-name prašak koji nam je redovito na odjeći ostavljao ovakve tragove, osobito na tamnijoj odjeći. Ne pomaže ni zagrebačka tvrda voda u kojoj se prašak teže topi. Moram priznati da mi nikad nije na pamet palo kupiti tekući prašak za rublje. I onda mi je uletio Dreft.

  • Baby and Sensitive Dreft - koji sam ostavila mami doma i već ga je davno potrošila (na slici je bijela haljina)
  • Delicates and Color Dreft - za osjetljivu i odjeću u boji: u biti koristim samo ovaj jer sestra i ja u Zagrebu najčešće peremo osjetljive majice, košulje, i tak to, znate, ženske stvari :D (crvena haljina)
  • Black Dreft - Dreft za crnu odjeću koji nisam još ni isprobala jer nema šanse da napunim perilicu samo s crnom odjećom > ako ga netko želi, rado ću ga pokloniti, javite mi se na mail ;) (crna haljina, a kakva druga)
Zapravo mi je dugo trebalo da uopće isprobam tekući Dreft - zbog perilice. Naime, prvo sam naivno usula Dreft u odjeljke u koje inače ide deterdžent u prašku. Da bi to samo iscurilo negdje, tko zna gdje. Ja se nadam u bubanj :D E onda su mi trebala barem 2 tjedna da mi dođe do glave da je perilica došla s posebnom kutijicom za tekući deterdžent. A onda mi je trebao cijeli tjedan da pronađem tu kutijicu. Lijenost.


Dakle, lijevo je tekući Dreft nježne sedefaste roze boje. Sama boja i miris su predivni. A miris se kasnije zadržava i na odjeći. Jedino što mogu reći negativno je da nisam primjetila da se Dreft uspješno riješava mrlja. Ali ovaj za osjetljivu odjeću ih se po prirodi ni ne može riješiti, trebao bi biti puno agresivniji, a tad nije za osjetljivu odjeću. Ili griješim? U svakom slučaju, nema više praškastih ostataka na odjeći, fino miriši i ja sam sretna i zadovoljna. A i moja mama je, jer doma imamo i veliko pakiranje Drefta od 3 litre :D


Koje vi deterdžente koristite?
Ili ste još u toj predivnoj fazi života kad mama sve stavlja u perilicu? :D
Ja sam još pola-pola.
Živio mamin vešeraj!

*PR uzorak

33 comments

  1. Osjetljive stvari najviše volim "na ruke" nekako sam jedina tako sigurna d aim neće ništa biti. Previiše sam puta uništavala odjeću :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A i ja bih trebala, ali sam lijena :D Ja sve potrpam skupa, haljine koje bi se trebale na 30 stupnjeva prati, hlače, majice koje bi isto trebale na 30, pa stavim na 40 stupnjeva. Ali desit će mi se nešto sigurno pa ću plakati. Ali one stvari koje najvolim perem na ruke.

      Delete
  2. Nemreš napunit mašinu?! :D Meni se samo crno i pere :D

    ReplyDelete
  3. Pranje robe i ja još uvik nismo na "ti". Nekako, u Splitu je taj mašina-za-robu dio obavljala mater, a sad u Zagrebu... Nije mi lako ovo reć, al još se učim. Uništila sam hrpetinu robe, ne mogu ti niti opisat: od donjeg rublja, do džempera i pidžama. Eh da, papuče sam isto riješila, više nisu broj 39, sad su otprilike 31-32! :D Šteta, totalna šteta... Al perem uglavnom Dreftom jer ga imam par litara na lageru (ne pitaj!). ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajoj smotani Lenkić, dobro da nisi još i Dunju stavila u vešmašinu :))
      Joj a bilo bi mi žao da bilo što uništim, a tek nešto što volim.. Pa čak i šlape!

      Delete
    2. A naučila san da ne žalim u životu za ničim. Prije san se puuuuno nervirala, a sad se isto nerviram, ali manje i definitivno prolazim kroz život tako da šta manje žalim za ičim... I u svemu nađem nešto lipo, npr. uništim majicu sa šljokicama, ne nosim je vani, ali je nosim po kući i super mi je! ;)

      Delete
    3. Imaš ti i pravo Lenka, za prolaznim i potrošnim ne treba žaliti.. Ali to ne znači da ne trebaš biti opreznija :D A baš bih si mogla neku majicu uništiti jer ove u kojima hodam po kući su već dronjci :D

      Delete
    4. hahahaha ma i meni su ili dronjci ili sexy spavaćice! ja samo iz krajnosti u krajnost. hahahaha!

      Delete
  4. od tekućih koristim Dreft i Woolite, i to uglavnom kad perem zimsku, deblju i osjetljivu odjeću, ili deke.
    za sve ostalo, prašak, i to Bioaktiv, koji se pokazao izvrsnim za malo para.
    inače, ja prašak, i tekući i ovaj u prahu, stavljam direktno u bubanj, tako se bolje iskoristi. probaj :)
    zašto bi ove recenzije odskakale od imagea bloga? pa i to je briga o tijelu. podržavam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam to još isprobala, osim kad mi je Dreft slučajno iscurio u bubanj :D Znam da moj dečko, koji je još veći tutlek za pranje, koristi tekući prašak ali koji je kao u vrećicama malim. I sad se ne mogu sjetiti kak se zove. Uglavno, ide odmah u bubanj. Ali isprobat ću sad! A u prahu imam još na kg tog no-name deterdženta koji nam je majka kupila, pa moram to prvo potrošiti nekako!

      Delete
    2. Zaboravih iskomentirati: a nije baš doslovno kozmetika, pa zato, ali već sam davno rekla da se neću ograničavati što se tiče postova i tematike. Hvala na podršci!

      Delete
  5. Doma kako koji, ponekad je tekući a ponekad prašak u pitanju. No, kada sam u Zagrebu bila na stanu, svih 5 godina sam koristila samo i jedino crveni Woolite, jer je najbolje odradio posao, plus omekšivač (najčešće plavi Lenor, "Spring", jer su se mirisi najbolje spajali).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi imamo svoje dobitne kombinacije :D Ja omekšivače uvijek odabirem po mirisu, nemam druge kriterije. Osim cijene naravno. Miris i cijena :D

      Delete
  6. Ja koristim dobar stari fax, ne zato što sam lokalpatriot, nego što sam stvarno zadovoljna s njim, a osjetljive majice i košuljice properem na ruke. Dobra mi je recenzija, mislim da treba s vremena na vrijeme ubaciti nešto drugačije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa što ti je dobro ne treba mijenjati, to je dobra životna filozofija :)
      Hvala, sljedeće recenziram kuhinjske noževe :D (šala mala)

      Delete
  7. Meni je baš fora što je malo drugačija recenzija, volim kada se piše o svemu i svačem. :D
    Koristim Dreft (onaj za šareni veš ) i odličan mi je. Količina je velika i imam ga dugo, a i fino miriši. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije loše o svemu pisati, osobito kad su korisne teme :)
      Jel' da, baš fino miriši!!!

      Delete
  8. Godinama za sav obojani ves koristim tekuci deterdzen i stavljam ga u casici direkt u bubanj...kupujem ga iskljucivo na nekim akcijama u velikim pakiranjima i ne pada mi na pamet dat vise od 10kn po litri za njega....kad vidim zenske koje za litru tekuceg daju po 30kn dodje mi da ih pitam jesu pale s marsa il samo nisu normalne ili se jednostavno vole razbacivat s novcima :D praskom perem bijelo, krpe i rucnike...
    Nadam se da ne koristis zaista oba sredstva za pranje kao sto stoji na fotki? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha da :D Stavim i tekući i prašak jer: treba potrošiti 100 kg praška koje je mama uzela na nekoj akciji, a i još se ne mogu oteti osjećaju da se neće dobro oprati ako ne stavim prašak. Ali to je samo prvo pranje, u drugom je tekući pa ne ostane taj prašak na odjeći.
      A i moja mama je kupila ovaj od 3 litre na nekoj akciji.. Ne bih zasigurno ni ja toliko novaca dala za prašak. Treba lovit akcije.

      Delete
  9. E i da, neka logika mi govori da si zapravo u odjeljak u koji ide omeksivac stavila tekuci deterdzent...oni obicno imaju tu mrezicu...srednji uski bi trebao bit za prasak za predpranje (kad iskuhavas na 90)a desni za prasak za najnormalnije pranje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sam čak i proučila na mašini :D > s desna na lijevo ide: predpranje, omekšivač, pranje. Sad baš gledam da sam mogla malo i oprat taj dio prije fotkanja :Đ

      Delete
  10. Odlično si ovo odradila !!

    Nisam nikad citala recenziju za prasak za ves :)

    Ja volim Dreft, kupujem ga za jako osjetljivo rublje i jako sam zadovoljna !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto vidiš, ima i takvih recenzija LOL :D
      Ja ću ga nastaviti kupovati, odličan je!

      Delete
  11. Hehehe pa ja koristim razne praskove mada nisam nikad kupovala te tecne. I meni je po nekad ostajalo tako belo na vesu kad stavim tipa na rucno pranje pa on valjda ne ispere dovoljno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E da, pri tim niskim temperaturama na kojima najčešće perem veš ostaje bijeli trag. Meh. Više ne :D

      Delete
  12. Da sam imala upitnike nad glavom, jesam!:) Dreft... Ma Dreft je super! :D

    ReplyDelete
  13. Dreft je prije promjene formule bio odličan i koristila sam ga godinama. Meni je skidao i mrlje sa dječje odjeće.
    Nakon promjene formule nije baš učinkovit i morala sam naći novi.
    Sad koristim Nila (mislim da ga Saponia Osijek radi) i odličan je, i miris i učinak.

    Perem kako kad, osjetljivije stvari sa tekućim, nekad sa praškastim (Ariel, tu mu nema premca).
    Ne stavljam prepun bubanj veša
    Stavim manje od pola čaše deterždenta (i praškastog i tekućeg)
    Uvijek ispirem dodatno (taj gumb je stalno uključen)
    Nema mrlja od praška, nema mrlja na odjeći, veš nije izgužvan pa više ni ne peglam 90% odjeće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ovo jest novi Dreft, ali nisam isprobala stari, pa ne znam koliko je različit od starog.. Ako je stari bio još bolji, zašto su mijenjali? :/

      E vidiš, peglanje mrzim iz dna duše. Ali kad peremo natrpamo mašinu do vrha, kak se kaže.. Ali natrpam i sad s Dreftom pa nema bijelih tragova. No jedino mi je žao što se baš nije iskazao s mrljama .

      Delete
  14. Nisam verovala da ću čitati ovakvu recenziju sjajnoooo!!!!!
    Mi Dreft nemamo ovde pa koristimo neke druge tečne pačkove ali stvarno su zakon!

    ReplyDelete
  15. Iako još živim sa svojima, moj je zadatak pranje odjeće (ali i sve ostalo po kući).. koristim deterdžente u prahu, uvijek kupim neki drugi, ali najčešće Persil ili Faks i zadovoljna sam, zapravo ne primijetim razliku.. i obavezno imam neki lijepi omekšivač.. patim od tih mirisa i uvijek dugo biram koji ću kupiti :D

    ReplyDelete
  16. probala za crnu robu i niš mi se nije svidilo :(
    inaće za obojane krpice samo tekuće pralice koristim :D

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top