Recenzija: Kozmo maska za lice sa zelenom glinom i maslinom


Pozdravček!

Ako me čitate već neko vrijeme, onda sigurno znate da sam luda za maskama za lice. Isprobala sam ih već stvarno puno; maske za hidrataciju, za umirenje kože lice, za problematičnu kožu, za ovo, za ono. 

Čak sam posvetila i cijeli post samo maskama za lice :D > I put my mask on.. I stay in
Ali jako rijetko koristim maske za lice od gline, iako sam svjesna da glina djeluje na kožu na milijun načina, naravno pozitivnih. Ako vas zanima više, evo vam jedan koristan članak > www.neseser.hr
A zašto rijetko koristim glinu, iako je tako super i sve, osobito za moju masnu kožu?
Zato što je PAIN IN THE ASS proces skidanja maske s lica, sve se zaprlja, moram se trljati pola sata, itd.

I tu u igru dolazi ova Kozmo maska za lice sa zelenom glinom i maslinom.
Jedna se pronašla u mojoj goodie bag na Beauty Blog Day-u, i stvarno mi je jako drago da je, jer sumnjam da bih ju sama kupila. Rijetko odlazim u Kozmo, a i kad odem, gledam samo preparativnu kozmetiku i to je to. No ja sam potrošila tu masku i nedavno ju opet kupila!

Dakle, što je tako super u ovoj maski?
Super je što je hrvatski proizvod
Super je što ne sadrži parabene i formaldehide, sintetske arome i umjetna bojila, silikone.
Super je što nema štetan utjecaj na okoliš
(vjerovat ćemo Kozmu na riječ da je sve to istina)
Super je što košta samo 19.90 kn a sadrži 50 ml.
(Možda vam to ne znači puno, ali ako vam kažem da u posudici od 50 ml ima dovoljno maske da ju upotrijebite 4 puta - što znači da jednu upotrebu plaćate 5 kn, što je stvarno jeftino - onda već dobivate perspektivu omjera cijene i militraže)
Super je što se skida STVARNO BRZO I BEZ PUNO TRUDA - ja ju skidam tako da uzmem ručnik, namočim ga i samo prelazim preko lica, ispirem ručnik, ponavljam, i tako skinem cijelu masku s lica u par poteza!

Što Kozmo kaže na pakiranju kutije?


Mene koža nakon primjene ne zateže, i iako imam jako osjetljivu kožu nije mi se javilo ni crvenilo ni peckanje, nego suprotno, ova maska mi smanjuje crvenilo lica. No imajte na umu da vi možete reagirati različito od mene.

Žao mi je što je ova fotka ispala tako mutno, ali primjetila sam to tek kad sam ju prebacila na laptop. Nije mi se dalo opet fotkati, tužite me :p


Maska dolazi u jednostavnoj plastičnoj ambalaži.


Kad skinete gornji poklopac vidjet ćete da se tu nalazi još jedan plastični poklopac, što je super jer vam se maska neće razliti po gornjem poklopcu, i samim time je sve puno urednije.


Kad maknete sve poklopce napokon ćete doći i do maske.


Maska je zeleno-smeđe boje i ima nekakav zemljani miris koji mi je teško opisati. Eto, zemljan je :)


Maska se nanosi obilno u debelom sloju na čisto lice, drži se desetak minuta (makar ja zaboravim pa ostane i dulje) i zatim se ispere mlakom vodom, a Kozmo preporučuje da se odstranjuje spužvicom i tako se odmah napravi i lagani peeling

Kao što sam već rekla, ja ju odstranjujem ručnikom. Jedina zamjerka mi je što nisu naznačili da li se nanosi na mokro ili suho lice, stvarno volim kad to piše na pakiranju bilo koje maske za lice. U neznanju ja ju stavljam na suho lice jer mi se to čini najlogičnijim.
Još jedna stvar, vezana uz pakiranje, je da je teško vaditi masku ako imate dugačke nokte. Jednostavno zato što će vam onda maska ući pod nokte i to je sve u svemu nepraktično. Kad imam dugačke nokte uzmem žlicu i s njom zagrabim masku i nanesem na lice, a zatim ju dalje rasprostranim prstima. Nisam sramežljiva nanijeti ju i na vrat, osobito liniju čeljusti jer mi je to područje osobito sklono aknama (policistični jajnici jej).

Tu se čini kao da sam je nanijela u tankom sloju, ali zapravo mi je sasvim dovoljno kad stavim toliko maske.


Nakon što masku isperem/odstranim ručnikom, koža mi je mekana i glatka. Moram napomenuti da imam jaaaako masnu kožu sklonu prištićima i aknama, i da mi ova maska nije nikada izazvala dodatne prištiće. Na pakiranju piše da se koristi jednom tjedno, ali ja sam ju znala staviti i dva puta tjedno. Mogla bih ju staviti i sad, kad već toliko pišem o njoj :D

I za kraj za usporedbu, da vidite koliko mi je maske ostalo nakon jedne upotrebe.


Sad intenzivno razmišljam da se sjetim jesam li još nešto htjela reći... hm... zlatna ribica strikes again!

U svakom slučaju, ako se sjetim, dodat ću naknadno.

Suma sumarum, definitivno vam preporučujem da isprobate ovu masku, i da ju uvedete u rutinu njege lica. Ako ne ovu, onda neku drugu koja sadrži zelenu glinu.
Ali vjerujem da već koristite neku, pa ono, preporučite mi u komentarima :)))

jer je ovo odlična jeftina maska za lice

Inače, ovo mi je STOTI POST! Wow!!! 

I nemojte me zaboraviti lajkati na Facebooku > moj Facebook
Ili me pratiti na Twitteru, kojeg baš ne znam koristiti ali objavim novi post svaki put > ja na Twitteru
Ili preko Bloglovin' > Bloglovin'

Zašto sve ovo pišem? Zato što se od 1.7. gasi GFC, pa ako ste me pratili samo preko njega, a želite me i dalje pratiti, klik klik klik :)

Btw, još malo i gotova sam s diplomskim i onda ću imati puno više vremena za omiljenu razbibrigu, čitanje vaših blogova :) 

77 comments

  1. Kupila sam ovu masku nedavno i ODUŠEVILA SE! Malo para, puno muzike :D
    To mi je prvi susret sa zelenom glinom i stvarno mi je super. Definitivno kupujem opet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, odlična je maska! Kupujem opet i opet i opet :)

      Delete
  2. Cestitam na stotom postu :)
    Ja volim masku od gline samo sto je moja u prahu pa ja to sama sebi smuckam.. Platim oko 5-6KM a moze da traje baaas dugo, za vise upotreba. Ova mi zvuci super radi maslinovog ulja :) mada i ovu se moze dodati ali pise da je to za one sa suhom kozom, kod mene je u najmanju ruku mjesovita pa da me ne zacepi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Da, vidiš, bila sam skeptična zbog ulja, jer kao što će mi ulje na kožu koja je već puna ulja, ali zapravo mi nije djelovalo "začepljujuće"! Ma ja sam preveliki tunto da sama mućkam te stvari..

      Delete
    2. gdje ste kupili taj prah?

      Delete
  3. Ja je već neko vrijeme namjeravam kupitit jer sam već sa sto strana čula samo pozitivne komentare, ali sam zaboravna i kad god uđem u Kozmo, zaboravim je :P

    Ja te pratim na svemu osim na Twitteru jer ga nemam. Jednom davno sam ga napravila, ali se nikako nisam mogla naviknuti na taj sistem, nekako mi ne paše uz mene pa sam odustala :) ili sam možda samo blentava pa ga ne znam dobro koristiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja. Ne. Razumijem. Twitter. A lijena sam upustiti se u uopće početke razumijevanja. Tak da ono, nema beda što me ne pratiš tamo hehe :)

      Ajd možda se sjetiš sljedeći put potražiti ju :)

      Delete
  4. Hey,
    Nice blog..
    Would you like to follow each other on GFC and bloglovin..!!!
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ReplyDelete
  5. Čestitam na stotom postu! :'( što se gasi GFC. Ja obožavam maske sa glinom ali ovu još nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fala :)))
      E jesi ti moja nemesis Josipa K.? Jer svaki put kad vidim na nekoj npr. nagradnoj igri da je dobila Josipa K., srce mi preskoči, i onda se sjetim da nisam ni igrala tu igru haha :D
      Probaj ju barem jednom, pa javi iskustva, vidim da ih imaš više što se tiče maski s glinom :)

      Delete
  6. Što se tiče dugih noktića i problema vađenja.. ja koristim one gumene medicinske rukavice. Super su i kod šećerne depilacije :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe vidi stručne deformacije :D :D Ma lakše mi je sa žlicom, a i manje zagađujem okoliš ;)

      Delete
    2. Ubij me u pojam. Odmah sad :(

      Delete
    3. Hehe ma daaaaaj, ajde ajde, ic okej ;)

      Delete
  7. Meni baš treba navika maskanja lica. Imam jednu tubu maske koju trošim već dvije godine :D. Zadnje vrijeme sam ju počela stavljati par puta na mjesec jer sam si naredila da ju potrošim. Tako se sporo troši :D. Prelijena sam za to :(. Vlasište si zato maskam jer moram.

    Daj mi savjet kako da to uđe u rutinu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako što si uzmi jedan dan na koji ćeš kao raditi neke ljepotne stvari, npr. nedjelju pa napravi peeling tijela, stavi masku za lice, obnovi lak za nokte... Ili budi nemarna kao ja pa stavi masku na vidljivo mjesto u kupaonicu pa kad se sjetiš, napacaj se :D

      Delete
    2. A stoji mi kod ogledala. Stopi se s okolinom i ne primjecujem. Selektivno vidim kad treba :D Potrudit cu se da udjem u drustvo napacača 8-)

      Delete
    3. Onda joj promijeni poziciju tako da te iznenadi hahah :D

      Delete
  8. Super recenzija, no nekako me strah zbog gline jer imam suhu kožu. Pogledat ću ako imaju još kakvih maski, ne znam zašto do sad nisam kupila niti jedan njihov proizvod, pogotovo jer sad vidim da su prirodni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da glina baš nije za suhu kožu, da. Makar! U ovoj maski ima maslinovog ulja, pa bi ti čak mogla odgovarati. Ne piše na pakiranju za koji tip kože je.

      Delete
    2. Sve je moguće :) tako sam mislila i za Aldo Vandini masku od blata i magnezija pa mi je odlična!

      Delete
  9. Čestitke na stotom postu! I da, preskačem glinu sa svojom suhom kožom, idem se trackat samo maslinovim uljem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala hvala :)
      Joj kako bih ja radije imala suhu kožu, nekako mi se čini da je lakše trackati suhu kožu nego se boriti s masnom :(

      Delete
  10. Obožavam maske od gline, pogotovo zelene i bijele. One od zelene pravim sama, dok ostale kupujem. Imam dojam da na mojoj koži nema apsolutno nikakvog učinka, možda bih je trebala koristiti češće... Kupila sam 1 kg zelene gline za oko 80-ak kuna, traje mi već stoljeće. Isprobati ću i masku za celulit, čisto da ispadne da nešto poduzimam protiv njega. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barem jednom tjedno, mislim da bi se tad trebala vidjeti neka razlika na licu..
      Haha tak se ja jednom tjedno sjetim namazati kremom za celulit, tek toliko kao da imam osjećaj da se "borim" protiv njega :D

      Delete
    2. Mogla bih niti malo redovitija sa maskama sad kad se faks bliži kraju. :)

      Delete
  11. Čestitam na 100. postu!!!!!!!!!!!!! Juhuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! :D
    Ja sam dobila na BBD-u piling iz ove kolekcije i skroz mi je dobar.
    Ni ja ne znam koristit tviterić, al skužila sam da svaki put kad objavim post na fejsu, instant mi ga proslijedi na tvitić. kako? nean pooooojma! morat ću ovih dana malo guglat kako se to čudo uopće koristi jer ne kužin te tvitove/lajkove i sl. Plavuša! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puno je to postova :o
      Ma daj, kako se proslijedi na tvitić? Da barem znaš, pa da i moj Fejs to krene raditi :D Nisi samo ti plavuša!

      Delete
  12. Jeeej, napokon post o ovoj maski :D Super, kupim to kad sljedeći put odem u Kozmo... a tamo rijetko idem... ali sad imam razlog da ga posjetim :D Čestitam na stotom postu!!!!! Sretno s diplomskim.. a vidiš, moram i ja napraviti taj Bloglovin.. a tlaka mi je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno već dugo pišem o ovoj maski i sad ajd napokon i post :)
      Hvala hvala, i sinoć sam završila diplomski! Sad još samo jedan trebam napisati LOL :'(
      Ajde ajde, nije stvarno problem, jako je lako instalirati ga ;)

      Delete
  13. Uf, ne znam zašto, ali meni zelena glina nikako ne paše na licu, ful mi ga isuši. Imam prah koji se miješa sa vodom, i forica je i sve, ali nikako mi ne odgovara. Šteta, čini se da je ovaj super.

    P.S. Čestitaaam :*

    ReplyDelete
  14. Imala sam ovu masku i bila mi je dobra. Nailazila sam na suprotna mišljenja, ali bila sam zadovoljna prvenstveno jer ne isušuje a lijepo očisti lice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne može svima sve odgovarati :) Da, čak poslije maske nemam ni potrebu za kremom za lice..

      Delete
  15. Čestitam na 100tom posu :) Meni ne prijaju maske od gline, ne znam zbog čega, uvek mi bukne lice :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Ne odgovara ti glina valjda. A šteta :(

      Delete
  16. Čestitam na 100-tom postu i držim fige za diplomski :D
    Nisam korsitila ovu masku, nekako zelena glina nije baš za moje dehidrirano lice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvaaaalaaaa :)))
      Da, i ja mislim da nije za suhu kožu. Makar bi ti možda bila i OK jer je stvarno hidratantna.

      Delete
  17. Oooooo,pa cestitam na 100-tom posticu!!!Ja koristim maske od Lusha,ali ovu skicam vec dugo i recenzija mi je legla ko budali samar,kad potrosim ovu sta imam bacam se na ovu tvoju!Inace,od te marke imam onaj balzam za usne od meda,toplo preporucujem:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fala fala :)
      Omjer cijene kad se pogledaju Lushove je ono, genijalan. Samo 20 kn a super maska. Baš probaj pa javi!

      Delete
  18. E da,i drzim fige za diplomski!!!

    ReplyDelete
  19. Naravno,zaboravila sam pitat sta je to GFC?Ja te pratim preko ovog bloga i fejsa,twitter nemam,samo mi jos to fali(malo sutra).Tutlek sam za te stvari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. GFC, ili Google Friend Connect, je način praćenja bloga preko bloggera. Na mom blogu se nalazi iznad broja klikova. Ali bezveze dižem paniku jer se čini da se ipak ne gasi 1.7. Njah. Haha ja ne kužim Twitter ali at all, a umišljam da sam super s tehnologijom. Pf.

      Hvala što me pratiš ;) :*

      Delete
  20. Jedva čekam probati svoju masku :D odlična recenzija

    ReplyDelete
  21. Cestitke na broju 100! Hahaha zlatna ribica strikes again! To je i kod mene redovna stvar :) Odlican ti je recenzija, steta sto je ne mogu nabaviti da probam (SRB), bas sam u nedostatku cistilica za lice :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tamara :) A zlatne ribice, zapravo živimo u neznanju da plivamo u malom spremniku, ako to ima smisla :)) Možda nađeš nešto slično kod sebe!

      Delete
  22. Baš si me zainteresirala za tu maskicu sada. Morat ću je isprobati. :)
    Imaš za kupiti male kozmetičke špatulice koje ti posluže za vađenje kreme ili maske.. Tako da ne moraš sa prstima, a i onaj ko ima duge nokte odlično dođe tako da se ne šire dalje bakterije u masku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj probaj :)
      Ma neću kupovati kad imam noževe, žlice, vilice ;) Ali hvala na savjetu!

      Delete
    2. Nije 100% sterilno, ali pf :)

      Delete
  23. Samo da znas da si me nagovorila na ovu masku! Trenutno namazana cekam i pisem :D i da, dobar opis mirisa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Franka, moram reći: kul! :) Nadam se da će ti biti OK, svakako javi dojmove! A nema drugačijeg opisa tog mirisa, ne znam :))

      Delete
    2. Dojam... Slazem se sa svime sta si napisala :) lice mi je bilo lijepo mekano, ali nakon 5 min me nekako svrbilo i bilo crvenkasto, kao nekakva reakcija...prepala sam se! :D stavila sam moju kremu pa se smirila :) savjet? Da li je to normalno ili da prestanem? inace imam kozu jako sklonu pristicima i ponekad suhe dijelove iznad obrva.

      Delete
    3. Hm, hm.. Mene nije ništa svrbilo niti mi je lice bilo crvenkasto. Ali čitala sam da prvi put koža može tako reagirati. Pokušaj opet za tjedan dana, pa ako te opet bude svrbilo, odmah skini masku i namackaj se sa svojom kremom koja ti odgovara. Na žalost, ne mogu sve maske svima jednako pasati :/
      A suhe dijelove iznad obrva malo više namackaj kad se mažeš s hidratantnom kremom. Imam i ja kožu sklonu prištićima, tu ti nemam puno pametnih savjeta za reći :)

      Delete
    4. Probat cu drzati malo manje pa cemo vidjeti. Mozda sam sokirala kozu hahah :D a za suhe dijelove i pristice...znam vec kad ce podivljati i zagorcati mi zivot, navikla sam se vec nazalost... Hvala ti! :)

      Delete
    5. Ali ako ti ne paše maska, nemoj ju forsirati! Srećom stvarno nije skupa pa nije velika šteta ako ju i baciš na kraju..

      Delete
  24. Čestitke na 100-tom postu! :DD
    Masku cu svakako isprobati, tenks.

    ReplyDelete
  25. super recenzija, jako jako volim tvoj stil pisanja :D
    i čestitam na 100-tom! I da bude još barem dvije nule :)

    masku imam, sad si me sjetila da ju dugo nisam koristila (ne stigne na red jel...). ok mi je, al ništa posebno. Bolja mi je merz od bijele gline, baš me fino očisti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja jako jako volim tvoje komentare hhhh :D :D

      E, budem probala i Merz kad ju vidim, ak se sjetim :)

      Delete
    2. posebno kad te hvalim :D
      probaj ju svakako, izvrsna je ;)

      Delete
  26. Iz nekog neobjašnjihog razloga uvijek nekako preskočim te Kozmo marke :D a čula sam dosta pohvala. Morat ću probat, k vragu i 20 kn :D
    i čestitke na stotom postu :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. A i meni je čudno, kao Kozmo maska za lice, ono, kaaaaaaj :D Kvragu i 20 kn!!
      Hvala :*

      Delete
    2. Čini se super. :) I sama obožavam maske pa bih je baš mogla probati. :)

      Delete
    3. Moraš ju probati ako si maskofilka :)

      Delete
  27. čestitke na stotom postu!
    što se tiče maskice, checkirala sam ju prije nekog vremena, ali kad sam ja tako lijeeenaaaa. kupila bi ju samo da mi stoji. namaljala se jedanput-dvaput i već bi mi bilo booooring. užasna navika. ali definitivno nije skupa, a izgleda kao da radi svoj posao. ša ja znam. ja sam više tip za peeling :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fala fala :D
      Pa ak se namaljaš 4 puta već si ju cijelu potrošila haha :D Ajoj, ja sam u zadnje vrijeme zanemarila peelingovanje skroz. I vidi se na koži da jesam.

      Delete
  28. morat ću je probat, doće i ona na red ;)
    inaće obožavam njihov piling za lice <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. stoti post jeeeeeeej :D
      nadam se i četveroznamenkastoj brojci ;)

      Delete
    2. Morat ću i peeling probati! Probala sam peeling za tijelo.

      Ajme 4znamekasta :o Uf :D

      Delete
  29. gledala sam njihove maske ali još ni jednu nisam probala

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top