Moj tjedan u slikama 17 + Dreft konferencija za blogere

Bok dobri ljudi! Kako se provodite u svibnju, mom mjesecu? :)
I što je još važnije, kako provodite petak?
Ja idem upravo raditi rižoto s piletinom, mmmmmm!

Ali prije fine klope, željela bih s vama podijeliti posljednjih tjedan dana. Bila sam mnogo vrijedna i samo sam vadila fotić iz futrole i klik klik klik! Pa da post ne bude preogroman nakon 2 tjedna, evogac sad! 
Iza nas smo ostavili travanj, proslavili smo Praznik rada, a što je najvažnije, ja sam godinu dana starija!
Kao već neko vrijeme, ali sad je službeno :)
Naravno, na rođendan sam dobila pozive od teta i prozvana sam starom curom.
A štaš :Đ

Jarun


MOJ TJEDAN U SLIKAMA 17
27.4.-10.5.2013.

Bila sam si jako ponosna kako sam složila ovaj outfit na taj dan, 30-oga mjeseca četvrtog (znam da nije ništa posebno, ali meni je bio fora). Sestra me fotkala i odjednom nisam znala kamo s rukama. Ne znam što inače radim s njima, ali sad su se činile viškom. Džepovi život dali za situacije "kamo s rukama"!!!


Inače nisam nikad voljela balerinke, ali sam ih počela nositi jer mi se sviđa kako izgledaju na drugima. Ove zlatne su mi prihvatljive, za jedne balerinke. Hejt na balerinke!!!


I stigao Praznik rada i za nas neradnike, pa smo se okupile na Jarunu. Dobro, nisu sve od nas neradnice, ajdajd :p. Bilo je to baš zabavnih par sati, kartale smo, neke belu, neke remi, bile svjedokinje biciklističkoj nesreći (dečko je pao direktno na glavu i samo ostao ležati, a hitnoj je trebalo barem pola sata da dođe!), a ja sam bila sprdana jeeeeeeer nisam razmišljala da ću se morati izuti na dekici pa sam obula čarape s rupicom na palcu :D


Crne tajice jer nisam još spremna za sezonu golih nožica. Kak je tak brzo došla! :o


ZUM! Doma sam na selu. Gdje vlada jedan sladak mačak, Murki mu je ime. Samo spava i spava.


Imajući vas na umu, Murkija sam i snimila :) I taman na kraju kad se protegnuo i kao ekšli NAPRAVIO NEŠTO, nestalo mjesta na kartici!!! TRŠ!


Malo sam si kopala po ormaru. Jako volim čuvati memorabilije, pa sam ovu staru Kraš aktovku napunila ne čokoladama, nego uspomenama. Prošećimo alejom uspomena hihi :)


Ali prvo moramo otići u Diagon Alley po zlatnike :D
Kupila sam ovaj album ali ga nisam nikad popunila, jer nisam imala gdje kupovati sličice.
Koji paradoks :D



Ako vas je zanimalo u koga sam bila zaljubljena tamo negdje s 12 godina, neće vas više zanimati kad vidite ovo :D



A s vremena na vrijeme volim prelistati stare dnevnike. Već ih dugo ne pišem, inače. I zato mi je super što pišem ove postove, još su bolji od dnevnika :)
Najsmješniji mi je ovaj s traper uzorkom, jer sam njega počela pisati s 12 godina, pa u njemu ima najviše bisera :D Ovih kad sam tinejdžerka me zapravo poprilično sram i ne bih htjela da ih netko čita.
Irena nemoj ih dirati ubit ću te!!! (sestra)


Evo nekih bisera, već sam vas s jednim nasmijala na Fejsu :D

Omg, pa ja sam bila Garfield :D


Ali srećom pa sam imala "sretne kamenčiće" hahahah :D To su bili šareni kamenčići koji su inače ukrasni za tegle s cvijećem :D Inače, još uvijek jako patim na lijepe kamenčiće i najradije bih ih skupljala :p


Ovo ste već vidjeli na Facebooku, ali vrijedi ponoviti :D


S tatom sam se išla provozati do Kutine traktorom. Ima nešto smirujuće u sporoj vožnji po selima, možeš svima zaviriti u dvorište, malo se podružiti s tatom, dobiti besplatan sok :)


A išli smo u Petrokemiju, tvornicu umjetnog gnojiva, mislim da je najveća u Hrvatskoj.


No kad smo trebali ući unutra, na ulazu su rekli "Curica ne smije ući", na što sam se skoro uvrijedila, ali onda sam razmislila i bila "OK, mogu biti curica, bolje nego da me zovu teta" :D Pa sam prošetala da pričekam tatu.




A kad smo kasnije stigli doma, bila sam raspoložena za fotkanje, pa sam otišla do pašnjaka "uhvatiti" tatine konje dok su još doma i na okupu. Pisala bih vam sad o tatinim konjima, ali duga priča :)



Konji su divna stvorenja i nikad ne bih jela konjsko meso!!!



Da ne pričam samo o tati, evo malo maminog vrta...


Još malo i umjesto ovog cvijeta biti će slasna jagoda <3


Domaća salata je najbolja!!!


U subotu smo čoporativno sestre, ja i mama išle u Zagreb. Bila je to naporna vožnja do Zagreba hahahha :D
Ali prvo smo trebale iz kuće izbaciti Murkija, da ne bi ostavio iznenađenje kod lončanica :D
To je bio izazov jer je bio posebno inspiriran za zločestoće.
Pa se uvukao u ormar i trebalo ga je iščupati otamo, što nije bilo lako jer se nije dao, i grizao je i grebao, prasac!



Za rođendan smo sestra i ja od mame dobile stol i stolice za balkončić. Gušt!


U nedjelju sam NAPOKON otišla s frendicama na Hrelić.


Ovako to izgleda, kopanje i kopanje, i mooožda se nešto nađe.


Nebo je cijeli dan prijetilo, ali imale smo sreće i nije se otvorilo...


Ako vas zanimaju moji ulovi s Hrelića, klik na link > link

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii došao je moj ROĐENDAN!!! 27., ako vas zanima :D

Provela sam ga jako lijepo, onako s guštom sam sve radila, spavala do pola 10, popila kavu, pogledala epizodu, dvije, "30 Rock", otišla po bajk na servis, dobila prekrasan poklon iznenađenja od Dunje, hrrrrrpu čestitki (hvala vam svima :*), pozive "stara cura" od teta, i kasnije se našla s dečkom u gradu.
A ovako je izgledalo nebo na moj rođendan (pozitivna strana rođendana u svibnju, uvijek sam se mogla igrati s prijateljima u dvorištu kao mala)


Dečka sam počastila klopom u Nocturnu. To je restoran iznad Trga, sa stvarno povoljnim cijenama. Sjedili smo vani i imali a lovely time :)



Ja sam jela piletinu iz woka. Zdravo seljački sam sav ovaj umak pokupila s kruhom :D


Filip je naručio rižoto s piletinom. Nije mu se baš svidio, a ni meni, tako da vam njega ne mogu preporučiti, dok je moja klopa bila prefina. Filip je pohvalio MOJ rižoto s piletinom, i zato njega spremam upravo sad. Dok mi se loadaju fotke sjeckam luk, piletinu, riža je već skuhana :D


Poslije večerice smo prošetali do Vinceka, i napokon sam jela cheesecake!!! F je uezo šampite koje uopće nisu vrijedne spomena :p Ali cheesecake!!! Ou maj gad!!!!!! Prefin je bio! Prefin! Uživala sam u svakom zalogaju! Sve preporuke!



Probala sam i svoj prvi makron! A cijelo vrijeme sam krivo govorila makaron :D No u svakom slučaju, zanimljivo. Ovaj je s pistacijama.


Rođendanska  manikura mora, naravno, biti posebna. Palo mi je na pamet staviti različite nijanse plave boje. Pa su stigli Dunjini lakići, i zlatni OPI sam stavila na kažiprst, preko mint Gabrini laka.



Nikad od mene pozerice :D Tu izgledam kao da sam na vjenčanju ili nešto :D 


Jučer sam bila na Dreft konferenciji za blogere, uoči Dreft Fashion Week-a. Bilo je stvarno zanimljivo, a napokon sam upoznala Tamelie s bloga Makeup and Stuff by Tamelie. Skroz je simpa i otkvačena! Poslije smo otišle na pivu, kak se spada nakon 2 i pol satne pressice :D
S tim da smo kasnile jer smo se dogovorile naći na mjestu koje je 3, 4 km udaljeno od Hypo centra, gdje je konferencija održana. DVIJE NAJSMOTANIJE BLOGERICE U BLOGOSFERI :D

Nakon konferencije smo se pokušale ufotkati tako da sam na kolac (da, kolac!) stavila fotić i namjestila ga na 10 sekundi. Ta fotka je ispala ovako:


Pa nam se smilovala simpa cura koja je taman prolazila ulicom, pa je ta slika ispala respektabilnije :)
Usput, sve moje frendice su niže od mene (jedna iznimka je A.) pa kraj njih uvijek izgledam kao mama. Tanja, narasti!!! ;)


No vratimo se mi Dreft konferenciji za blogere
Danas mi je stigao mail sa službenom objavom za medije, pa pročitajte što su napisali:

Zagreb, 10. svibnja 2013. - U sklopu popratnih aktivnosti ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb, koji se održava od 09. do 11. svibnja na poznatoj lokaciji u Hypo centru, Dreft je prvog dana organizirao konferenciju za blogere na kojoj je, kao poseban gost Drefta, gostovao i svjetski poznati street style bloger Yvan Rodic. Na konferenciji održanoj prije početka glavnog programa raspravljalo se o najaktualnijim temama iz svijeta mode i blogera, a uključivala je i Yvanovo predavanje na kojem je sa svim sudionicima podijelio svoja iskustva vođenja i uređivanja bloga. Uz velik broj blogera, na konferenciji su sudjelovali i modni novinari, a teme o kojima se raspravljalo uključivale su iskustva u suradnji blogera i brendova, etičkih normi i transparentnosti kod pisanja sponzoriranih blog postova, odnosa između modnih blogera i modnih novinara i dr., a konferenciju je vodila Petra Nižetić.

Dakle, Yvan Rodić je održao uvodno predavanje te nam je pokazivao svoje fotografije i kratke filmiće, a mene je najviše dojmio onaj s ulica Amsterdama. Pogledajte ga, odličan je!


Konferenciju je vodila Petra Nižetić, i odlično je moderirala rasprave. I stvarno je bilo zanimljivo čuti mišljenja različitih sudionika, od dizajnerice Aleksandre Dojčinović do naših beauty blogerica Vesne Melkić i  Ane Mandekić. Genijalne misli je imala i Lucija Josipović, predstavnica Avona. Pričalo se o tranparentnosti blogera, odnosno primanja PR uzoraka. Moje mišljenje je da kod svakog besplatnog uzorka šminke to treba istaknuti u postu, recenziji, i sl. I koliko ja primjećujem, naše beauty blogerice to sve i rade. Druga je stvar s puno razvikanijim fashion blogerima. Neki naglase u postu da su nešto besplatno dobili, no ja rijetko vidim da netko na dnu posta i napiše *PR uzorak. Ispravite me ako griješim?
Dino Bonačić, popularan muški fashion bloger, je to objasnio ovako: često dobiju odjeću npr. kineskih proizvođača pa ih je sram to i napisati. Mene je to frapiralo? Whaaaat? Zašto prihvate to ako ih je sram napisati da su to dobili??

No u svakom slučaju, jako zanimljivo iskustvo i hvala Dreftu što nas je pozvao. Meni ja svaki savjet što se tiče bloga - dobrodošao. Još bolje me našao!

Malo službenih fotografija koje sam dobila uz objavu:





57 comments

  1. volim ove tvoje postove, bas sam se slatko ismejala za dnevnik, lepe uspomene, a simpatija ti je pobedila! :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Da, i ja se slatko nasmijem svaki put kad ga idem čitati :)

      Delete
  2. svašta nešto super :) baš je dobar osjećaj kad je tjedan popunjen!

    ReplyDelete
  3. Curice, ovo ti je najbolji tjedan u slikama! I slike na kolcu su uvijek najbolje! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, zar? :))) Naravno, od sad se uvijek slikam na kolcu :D

      Delete
  4. hahahaha dnevnik :D i moj je bio jednako sadrzajan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A smiješne male curice sa smiješnim mislima i preokupacijama :=)

      Delete
  5. Obožavam ove tvoje pooooostoooooooveeeeeeee! Uvik se od srca nasmijem! :D Super za ovaj Dreft, morat ćeš mi prepričat detalje kad se vidimo jer i mene sve vezano za bloganje zanima! :D
    Al ćaćini konji i materina salata su vrh vrhova! Ne! Zapravo je traktor još veći vrh! Kraljica si i gotovo! Očekujem jednog dana post o konjima i više njihovih fotografija (a i materinog vrtLa)! :*

    P.S. ovaj komentar je pun uskličnika!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Lenka :)))
      Da, da, prepričam ti sve :)
      Budem nešto smislila onda za konje i apdejtam redovito o maminom vrtu :D

      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      :*

      Delete
    2. Dogovoreno! A vidim sad da sam zaboravila prokomentirat ove dnevničke ispade - al definitivno je svaki komentar suvišan! ;) Ah, te nesretne osnovnoškolske ljubavi, na desetke ih je bilo u mom slučaju... :D

      Delete
  6. Haahha, ko meni uljepša dan???

    Svaka čast, uživala sam kao i uvijek, no sorry..Murki je i dalje zvijezda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha, jeeeeeeeeej :)

      Naravno, ne osporava to nitko nikad :D

      Delete
  7. Pravo da ti kažem malo mi je žao Filipa jer tebi uvijek sve fino dođe kad naručiš, a njemu... jadan :(((
    i ismijala sam se ovim dnevnicima, imam ih i ja i moji su bili otprilike ovako "danas ništa nije bilo u školi" i "adin je tako simpa, vraćali smo se zajedno kući" hahahahah. moram ja pofotkati svoje birvaktilske čestitke za rođendan, to su šokovi. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, da, nije imao sreće poor bastard :D ALi šampita mu je bila fina, no ja ne volim te kolače s tako puno kreme..
      Hahahahha, Adin :D A u školi nikad nije bilo ništa!
      Daj poslikaj :)

      Delete
  8. Voooolim tvoje tjedne u fotkama :D :D
    Murki, pa gdje se to zavukao, zloća mala :)
    Lijep si tjedan imala - rođendan, prvi macaron, cheese, Hrelić, dreft... WOW :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sara, ja volim tvoje komentare :))
      Si ga vidjela, kao da je znao da ga idemo izbaciti i sakrije se lopuža!
      Da, stvarno lijep tjedan, proletio je kao vihor!

      Delete
  9. Tvoje naručeno i izgleda finije :D dečko ostao gladan, a? Ovaj Kraš kofer i ja imam negdje, i to onaj prastari s gumbima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa baš, čim sam vidjela donešene tanjure znala sam kak će biti. Ma nije, sve on pojede :D
      Ma daj, s gumbima? Nisam takav imala nikad!

      Delete
  10. izgleda kao zanimljiv tjedan...super fotke:)
    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Obozavam ove tvoje postove :-)
    Sad cu ja ko ti za jadnog Vanju-jadan Filip :-)
    Ocito nije imao srece da ga zapadne nesto njami za pojesti :-)
    Tatini konji i mamina salata-super. Jest da ja ne jedem salatu,meni to sve ko trava ukusom, ali bas divno izgleda :-)I jagodice
    Murki, ma sta vise reci za Murkija-predlazem ti da ga uslikas za blog cover sliku.
    Kako se samo uvukao u ormar, lisac :-)
    Finu si sedmicu imala, i jos taj Dreft-super

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenk ju sou mač!
      Haha, sad svi žale Filipa, ne može!! Bio je dobar kolač, samo ja ne volim te s puno kreme!
      Ne jedeš salatu? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
      Možda ga stavim jednom, ali onda će svi misliti da je blog o mačku :D
      Da, super tjedan :)

      Delete
  12. Pa ovo je urnebes! Uživaj u našem lepo mesecu :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš i nije pokazao divnu stranu danas, hladno je i oblačno i kišovito :(

      :*

      Delete
  13. Super fotke, baš volim ove postove :)
    Mačak je mala lopuža hehhe!
    Zahvaljujući ovolikoj hrani sad sam opet gladna hahha!
    Salata u bašti super izgleda :) Mogla bih je svaki dan jesti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mačak je lopuža samo tako!
      Joj zelena salata je ambrozija!

      Delete
  14. sretan rođendan! baš si me nasmijala, ti i dečko di god da odete, on jede nešto ne fino :)
    čestitam na Dreftu i na vožnji traktorom,
    konji izgledaju super, a bom ei mačak, i jagode, i stol i stolice za balkon..ne znam jesam li sve pobrojala, puno je slika :)

    ReplyDelete
  15. Bila si vrlo zanimljiva djevojčica. :) Murkija jako ljubi.

    ReplyDelete
  16. fotka s kolca je super, bez obzira što ti rekla o njoj :D
    krasne fotke... i muči, dok god ti govore da si curica sve je super ;)
    meni recimo moji dnevnici jaaaako fale, pisala sam ih otkako znam za sebe... ali više nisu sa mnom :(
    konjčki, murki, klopa, naročito kolači, salata i jagode, dragi naš... sve voleeeeeem <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako je zanimljiva ta fotka :D
      Ajoj, zašto, što im se desilo? Sigurno si ih bacila :(
      <3

      Delete
    2. zapalila... nakon što sam skužila da ih netko potajno čita i iskorištava te informacije protiv mene i meni dragih ljudi :(

      Delete
  17. prelepe fotke :) stvarno si uzivala :)

    ReplyDelete
  18. pa puno si ti toga servirala u ovom postu, baš mi je gušt čitati ali stvarno! i nemoj se sramiti same sebe i svakak nam serviraj svoj ootd :D lijepo te vidjeti! stvarno! i imaš ukus za street style, Murkija može biti sram ljenosti uz koju se još usudi i gristi i grebati grrr... voljela bih da nam pišeš malo o tim konjima, onako neki postić, stvarno prekrasno! rođendan si imala baš u lijepom ambijentu Nokturna :D bila sam tamo i naručila si lazanje, okus im je bio kao da jedem pizzu :) mljac! same pohvale, samo što sam ja bila unutra, a ta terasica u prolazu ulice mi je baš prekrasna! baš ste mi lijepi par! cmokić :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj koji lijep komentar, baš si se raspisala :))
      Ma sram me poza smiješnih, ali hvala na poticaju dragičkica :*
      Da, imali smo sreće pa uhvatili mjesto na terasi, baš je gušt tako jesti vani. Ali prvi put kad smo došli smo sjedili unutra, nije takva uživancija iako je i unutra OK ugođaj. Pusca!

      Delete
  19. isuseee ovaj harry potter albumm!! aaaa predobro!
    bas si mi zanimljiva :D

    mfashionfreak♥blog

    ReplyDelete
  20. hahaha ovi albumi za sličice, panini, ajme koliko sam im jaaa imala, ajmeee gušta kad odeš na kiosk i kupiš si novi paketić. obožavam hrelić i thumbs up za nocturno, ja se grebem neprestano da sjednem tamo na terasu ali je uvijek sve popunjeno. s obzirom da naveliko kasnim s čestitkama, samo ću napisati da ti želim jednu uspješnu i lijepu godinu i da ostaneš i dalje ovako vesela i opičena ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam imala gdje kupovati sličice!!! :(
      Mi smo baš imali sreće kad smo došli, taman se jedan par dizao!
      Hvaaalaaaa :*

      Delete
  21. Hahahaha ej zeno, super ti je ovaj post moram priznati da je i meni izmamio osmjeh! :)))
    Super mi je sve i naravno, uz zakasnjenje, sretan rodjendan!!!! :D
    Nemoj zamjeriti sto kasnim sa cestitkom, vazda mi je bilo tesko sve pohvatati ali cestitka je iskrena <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Selma, nikad nije kasno za dobre želje :))

      Delete
  22. Ajme ti stari dnevnici, uvijek me nasmiju do suza :))
    sve u svemu bome super tjedan :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali se bogme i zacrvenim nekad kad čitam te gluposti :D

      Delete
  23. Murki je baš zlo i naopako. :D
    Uhvatila me nostalgija, zadnji put kad sam ja sjela u traktor imala sam valja 4-5 godina. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš je, da znaš!
      Još se stigneš provozati :D

      Delete
  24. Oh well, dok čitam imam milijun komentara, ali nakon što dođem do kraja sve zaboravim :D Lijepa manikura.... zvuči mi fino taj tvoj rižoto.... i kolači izgledaju super, maznula bi ti taj macaron... zabavna dva tjedna svakako :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I jopet sam danas radila rižoto, ali nisam prethodno skuhala grašak i mrkvu (lijena) pa nije danas tak fin :D

      Delete
  25. Joj kako predivan post :)) happy, happy, happy :) Prvo sorry, ali moram prokomentirati Murkija jer je tako diiiiivan i krasan (in love) Moj Charlie se isto vješto skriva po ormarima hehe ... Drago mi je što ti je roćkas ispao tak divan ( I knew it, rekoh ti da crvenokose imaju nos za takve stvari :D ) Cheesecake izgleda njami (nom,nom,nom) Što se makrona tiče, preslatki su mi izgledom, ali što se mog gušta tiče ima i puno ukusnijih kolačića. Možda samo nisam probala pravi makron :)) Predivne su ove fotke prirode, a konji ah ... Možda je to posljedica bajki od malih nogu, ali ostali su mi najdraže životinje. Ima nešto tako plemenito u konju. Sve u svemu, mogla bih sada dio po dio komentirati, ali bojim se da bi to predugo trajalo xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, baš je bio super roćkas ali i cijeli tjedan! A sve je počelo s tvojim poklončićem :))
      A OK mi je makron, ali mi je previše 6kn za jedan. Ajd da je 3 kn :p
      Joj samo ti komentiraj sve, meni gušt čitati tvoj komentar ;))
      Da, nikad ne bih mogla konja jesti. Što je potpuno nepravedno prema kravicama i svinjicama i kokicama..

      Delete
  26. Ma ja mislim da su ove naše zajedničke slike najbolje ^^
    Sad u četvrtak na femini ćemo naći neki bolji kolac :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, da, ne idemo nikamo bez slike na kolcu :D

      Delete
  27. tek iz drugog pokusaja sam uspjela sve pregledat. steta sto mi nemamo takve koferencije,kako se već zovu,dajte ih pošaljite malo u dalmaciju :)

    hrelić mi nije suđen,od 2x koliko sam bila u zg nikako na njega otić a dobro bi mi došle neke stare stvari :)

    ReplyDelete
  28. I bought this nail art kit called, Flirt Glitter Art
    Paks because it appeared that the kit came with itty nail stickers that I could use alongside the glitter packs, and rhinestones it came
    with. Braviary made his first appearance in White - Victini and Zekrom and Black - Victini and Reshiram.
    All in all, I liked the glitter, and the stars and rhinestones.


    My web blog: beauty supplies wholesale

    ReplyDelete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top