Moj kozmetički koš za smeće #1

Pozdravček!

Nedavno sam počela skupljati potrošene proizvode, iz više razloga.

a) Super su mi postovi s potrošenim proizvodima jer sam tako na drugim blogovima otkrila masu dobrih stvari. Jer do kraja ćeš potrošiti ono što ti je super. Uglavnom.

b) Imam neke stvarčice koje su mi katastrofa i koje nisam potrošila do kraja i želim ih se riješiti, a ne da mi se pisati recenzija o njima jer nemam što reći osim: nemojte kupiti. Pa i njih trpam u koš za smeće.

c) Hrčak sam po prirodi i volim skupljati stvari, pa i one koje bih trebala baciti :D


Evo moje vrećice koja je poslužila kao koš za smeće. Ovi će postovi zapravo biti jako rijetki, jer jako sporo trošim stvari, osobito šminku. Ne sjećam se kad sam zadnji put dotaknula dno s nekim sjenilom. A i rijetko kupim nešto loše, jer pokušavam kupovati samo ono što mi stvarno treba. Tako da će tu najviše biti preparative ipak.


Pa da vidimo kakva čuda kriju moje pčelice!
(Usput, jeste li znali da 12 pčela radi cijeli život za jednu veliku žlicu meda??? The horror!!!!! A ja onda radim piling med-kava. Da samo znaju, cijelu bi me izbole :p)


1. Kozmo maska za lice od zelene gline i maslinovog ulja. Odlična. Košta 20 kn i može se kupiti u Kozmu, naravno. Može se iskoristiti 4 puta, tako da je stvarno povoljna. Ali pisati ću o njoj recenziju kad ju opet kupim.


2. Ebelin kabuki kist za lice. Nisam ga potrošila nego ga bacam jer je grozan!! Ne sjećam se više koliko sam ga platila, ali: nije baš ugodan na licu, dlake su svakakve i svaka u svom pravcu, i što je najgore: smrdi. Užasno smrdi. Ni nakon nekoliko pranja nije izgubio taj smrad, tako da sajonara kabuki!


3. Syoss šampon za kosu. Ovo mi je već druga potrošena bočica. U slabom izboru šampona u našim trgovinama opredijelila sam se za ovaj. Količinski se za 30 kn dobije stvarno pristojna količina šampona, a najviše me privuklo to da nema silikona. Ovo je jedan blag šampon koji meni treba jer perem kosu svaki dan do svaki drugi dan. Također, nisam pisala o tome, ali imam dijagnosticiran folikulitis vlasišta. Ovaj šampon ga ne liječi, ali ga ni ne provocira. Želite li možda da pišem o svom iskustvu s folikulitisom? Znate li što je to uopće?


4. Bioderma micelarna otopina za masnu kožu. Za testiranje sam kupila malu bočicu koju sam potrošila. Em, ništa spektakularno. Kao odstranjivač šminke mi je jednako dobar i gel za umivanje kojim skinem šminku, i onda se umijem Lilith sapunom od aktivnog ugljena. A kao tonik je preblaga ova micelarna da bi mi pomogla. Eventualno nakon umivanja s njom skinem ostatke šminke s očiju, ili si tijekom dana osvježim lice (kad sam doma i nemam puder, a vidim da mi se lice zamastilo). U tu svrhu je možda i kupim opet.


5. Balea gel za tuširanje koji neću posebno isticati. Volim Baleine gelove, jeftini su i fino miriše i više ne tražim od gelova. Ovo je bio limited edition i mirisao je kao raj.

6. Dontodent vodica za ispiranje usta. Ova je jako blaga i neću je opet kupiti. Ipak volim osjetiti žarenje u ustima, barem znam da se nešto događa :D

7. Dva tuša za oči. Crni Manhattan tuš sam potrošila. Bio mi je OK dok nisam kupila Eveline Celebrities tuš za oči. Prestala sam koristiti Manhattan pa se i isušio. Nebum ga više kupila dok god ima Eveline-a na policama <3


Ljubičasti tuš koji sam kupila prošle godine u Berlinu. A kao OK je uz nekoliko mana: sasušio se prije reda, brzo se izbriše s očiju, teško ga se nanosi. Da, nije baš OK zapravo :p


8. I zadnje, Alverde tekuće rumenilo. Rezultat impulzivne kupnje, jer je eto, bilo na sniženju. Trš!


Prerijetko je, ne može se dobro razmazati, na kraju ga toliko rastrljam da se skroz izgubi na obrazu. 


Ne znam što ću s njim pa ga bacam. Ne mogu ga čak ni prenamijeniti, kao što bih mogla npr. loš piling za lice (koji bi magično postao piling za tijelo ili pete).

Ako netko od vas lovely čitateljica želi isprobati ovo rumenilo, i misli da zna što bi s njim, ja ću joj ga rado poslati. Samo mi se javi u inbox na Facebook ili mi pošalji mail na girlygirliness at gmail.com. Pošaljem ga besplatno :)


I to je to. Za sljedeći post ću duže skupljati "smeće" pa možda bude i koja zanimljivija stvarčica. Stvarno bih mogla početi intenzivnije trošiti kozmetiku! Ipak nema vijek trajanja kao ljubavna priča Pepeljuge i princa, forever and ever..

U, počela mi je serija, trčim!

Uživajte u vikendu!!! :*

Skoro sam zaboravila!

9. Loreal Elseve regenerator za kosu. Fino miriši i olakšava češljanje kose, zato mi je ovo već x-to pakiranje. Sad sam već gladna i zato žurim, a pola 10 je i ne bih smjela jesti ali baš me briga :p

58 comments

  1. Joj ti alverde proizvodi i meni su onako...biodermu jako volim npr. Vecinu nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A i ja se sve više razočaravam. Makar mi je puder ok.

      Delete
  2. Poslat ću ti ja meda čim ga izvrcamo preko ljeta, a ti meni Murkija na par dana. :D
    (Mislim da sam opsjednuta s tvojom mica-macom.)
    Ebelin kabuki je strava, kako izgleda, ne može poslužiti ni za čišćenje prašine. Slično sam iskustvo imala s oooogromnim Bipa kabukijem, smrad-FUJ!
    Iskreno, nikad nisam čula za folikulitis vlasišta pa sam upravo googlala i zabrinula se. Ja često usred stresnih perioda imam tu i tamo pokoji gnojni prištić na vlasištu, ali nisam se nikad zamarala s tim, sve do sad. Molim te, napiši koju o tome. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može, zvuči kao poštena razmjena :D (To je OK, on je stvoren da ljudi budu opsjednuti njime, mali bugger)
      E vidiš, mogla bih s njim čistiti prašinu :D
      Budem budem pisala!

      Delete
  3. Presuper post !!

    Ja ne skupljam potrošene proizvode iako volim takve postove, no sretna sam kad nešto potrošim da s guštom bacim u pravu kantu za smeće :)

    Ja ne znam što je folikulus vlasišta, pa ako može malo objašnjenje:)

    A što se tiće ovih stvarčica kojima si nezadovoljna, žao mi je radi toga, imala sam ja takvih kikseva koliko hoćeš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!
      Nisam ni ja pa sam se potaknula. Sad ću s guštom ovu hrpu baciti u kontejner :))
      Folikulitis :D Budem pisala onda ovih dana!

      Delete
  4. osim balee i dontodenta ništa drugo nisam probala... ali definitivno znam da ne budem pala u iskušenje nad ebelin kabukijem ;)
    na koju si to seriju zakasnila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa možeš ga uzeti i recimo koristiti ga za mazanje jaja preko kolača, kiflica, što već pečeš :D
      "U dobru, zlu i kiču" :D

      Delete
  5. Imala sam taj kist i pogodi što? I ja sam ga bacila! Smrad i dlake na licu. Ufff... Grozota!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E znaš što, sad mi je laknulo jer sam već mislila da sam možda luda i bezveze pljujem po njemu!

      Delete
  6. Eveline Celebrities tuš <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se sa "<3". A ja mislila da sam nesposobna povući tanku crtu. Kad ono, treba samo imati super kist :)

      Delete
  7. Syoss šampon i Kozmo maska su mi odlični proizvodi :D!

    ReplyDelete
  8. kod mene nema ovo mini pakovanje miceralne a ja zelim to mini i to ono za osjetljivu kozu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A kad pogledaš baš ti se ne isplati kupiti to najmanje pakovanje :/

      Delete
  9. Super post. :) Da, ni ja baš nisam preoduševljena Bioderma miceralnom. Nije loša, ali mogu i bez nje. :)

    Ajme, ovaj kabuki izgleda strašno! Hahah :(

    A♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Da, blaga je i skida šminku super, ali ono, njah.

      Jel' da, kao strašilo neko :D

      Delete
  10. Kabuki je hit. (Ka)bukača :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahha, takav hit da ne znam kak ću živjeti bez ovog (ka)bukača :D

      Delete
  11. hahah, i ja sam tako već masu puta kupila nešto od alverdea samo zato jer je sniženo, i onda redovno bacala u smeće :) nikako da naučim da je sniženo s razlogom (i to obično puno komada jednog te istog artikla; ne radi se, dakle o ponekom zaostalom proizvodu)... tako je bilo i s ovim tekućim rumenilom, koje sam ja onda pametno pokušala "upgredati", izlivši ga u posudicu od kreme za lice i dodavši u njega jedno drugo rumenilo u prahu koje ne korisim (naravno, također sniženo alverde :D ) usred tog svog bućkanja&mućkanja došla sam na genijalnu ideju da pogledam na youtubeu neki klip za DIY cream blush, pa sam pod utjecajem istih onda u tu svoju smjesu još otopila i jedan ruž koji ne koristim, dodala malo primera za lice te nastrugala još malo trećeg rumenila u kamenu....rezultat je bilo 50ml nekog prečudnog bućkuriša koji se onda nisam više ni usudila maljat po licu :D komedija uglv s tim alverdeom :)))
    *Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidiš, da, to fakat treba odmah biti sumnjivo, čim je više artikala sniženo.. Ali tako sam ulovila čak 2 dobra proizvoda, gel za obrve i tekući puder, koji nije ništa spektakularno ali je za 17 kuna mwa.
      Hahahahha dobro sam se sad nasmijala na ovu sob story o pravljenju DIY rumenila :D Najbolje zafitiljit u smeće i baj baj, nema tu spasa. Baš me zanima na što liči ta tvoja smjesa :D

      Delete
    2. ...e da, i nekog praškastog hajlajtera sam ja još u to ubacila (nema smisla da ne šljašti, jel :D ); haha, ma bolje da ne znaš na šta je to čudo ličilo :D (a kako mi to nije prvi - neuspješan, da se razumijemo - pokušaj modificiranja kozmetike, dečko me sad "od milja" zove alhemičarkom :D ) uglv, veliš da ti nije loš taj gel za obrve?-ja bih si uzela neki tek toliko da mi drži obrve u smjeru u kojem ih začešljam (neam obrve a la mesić nit mi treba nešto spektakularno); za essencov sam čitala da je skroz bzvz a neki skuplji ne želim ni uzet u razmatranje (iz principa) :D :)
      *Ivana

      Delete
    3. Hahahahah, uistinu, nema to stvarno smisla :D Samo mi žao kad razmišljam o svim tim proizvodima koje si iskasapila :D
      Pa meni je čist ok. Inače je 30 i neš kuna, ja sam ga našla za 17 :p Ja imam neposlušan ovaj dio blizu korijena nosa, početak obrva, kak se to već zove. Pa taj dio moram ukrotiti, a ovaj gel je fino to sve zagladio i učvrstio. Nemam zamjerke :D
      Pnaravno, neću ni ja neki skuplji. Kao možeš s lakom za kosu, ali ja to ne radim jer bih si vjerojatno oči zašpricala, kak sam spretna XD

      Delete
    4. hvala ti na odg (a i na suosjećanju za moju iskasapljenu šminku :D) uzet ću si onda taj gel jer mi je nepraktično ovo s lakom za kosu kad žurim...što je skoro uvijek :)) (ja ga inače pošpricam na onu malu četkicu za trepavice/obrve koja dođe u svakom setu kistova a ne služi ničemu :D)

      Delete
    5. Hvala tebi na komentaru :))

      Delete
  12. I mene interesuje sta je taj foli-kuli :) maska od gline je zakon, samo sto ja imam ovu jednu iz apoteke sto samu sebi smuckam. Ta je vec napravljena ili isto u prahu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budem se požurila da napišem onda post o foli nečemu :))
      Napravljena je već. Budem kupila opet ovih dana pa ću def napisati post o njoj. I super se lagano skida!

      Delete
  13. Ja sam pošela da se radujem kao malo dete kada istrošim neki proizvod, pogotovu make up jer to godinama nisam videla :D
    Ovaj šampon je i meni odličan, bač sam se oduševila i isto dve boce potrošila a i taj Balea gel je bio interesantnog mirisa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ja šminku tako sporo trošim da ću je morati baciti jednog dana, i onda ću biti depresivna cijeli dan :D
      Je, odličan je!!!

      Delete
  14. Obožavam Elseve šampone i regeneratore. Sad planiram kupit onaj novi Total Repair Extreme. He da, ja Ebelin kist za puder stvarno koristim za brisanje prašine. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šampone baš i ne, ali zato su regeneratori super!!! Haha, npr. tipkovnicu bih mogla s njim čistiti :D

      Delete
  15. E baš ću si uzeti ovu Kozmo masku, već mi neko vrijeme privlači pozornost :)
    Balea gelovi za tuširanje su najbolji, ja bi ih najrađe sve sa polica pokupovala :D
    Jedino mi ovaj Syoss šampon nikako nije odgovarao, jednako kao i njegov regenerator. Kosa mi je od njega bila ko metla, grozno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uzmi, trebala bi ti biti super!
      Možda je stvar u regeneratoru. Meni je šampon odličan, ali regenerator nisam probala. Tu sam vjerna ovom rozom :)

      Delete
  16. a gle, nemoj bacat ovaj kabuki, nek se murki veseli :D

    ReplyDelete
  17. super potroseni proizvodi :) obozavam ovakve postove :)

    ReplyDelete
  18. Meni je isto odlična ova L'oreal linija, dugo sam je koristila. I ja sporo nešto trošin sve, jer gomilan i onda pootvaran dosta toga odjednom. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A baš smo grozne. I onda sve pootvaramo pa se brže može pokvariti.

      Delete
  19. Kabuki izgleda grozno. Baš se vidi da nije kvalitetan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda kao da sam ulicu s njim čistila.

      Delete
  20. ja nikad niti ne zapnem za onu alverde policu, sve mi nekako izgleda sumnjivo :D

    ReplyDelete
  21. Gledam jako dugo vremena ovaj Syoss šampon i rado bi ga isprobala, ali mi je količina ogromna za neštp što mi se možda neće svidjeti. Može li recenzija?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo jedna mini recenzija ovdje dok ne napišem pravu ;) Ovako, blagog je mirisa, temeljito mi očisti tjeme, i čini mi se da je baš blag i mogu i 2x s njim nasapunati kosu (za one dane kad je ekstra masna). Nije da daje volumen ili nešto, ali to ni ne obećava.. Meni je stvarno super, i budem ga opet kupila ovih dana. A sad koristim Head&Shoulders od sestre, i grozan je :(

      Delete
  22. Ne volim Alverde proizvode ... Nisam nikad kupila, jer mi se ne sviđa ambalaža :D Znam da to ne mora ništa značiti, i inače niti ne obazirem previše pažnje na to, ali eto oni mi nisu ''sjeli'' ni na pogled :) Syoss šampon sam koristla jednom, ne sjećam se koji tip doduše i meni nažalost nije odgovarao. Mastio mi je kosu prebrzo i bila je jako teška :/ Baleine tuširance obožavam. Svaki put jedva čekam novu LE :))) P.s. ako voliš miris lavande, savjetujem ti novi Garnierov šampon ... Prekrasan je i jako lagan za ove teške, vruće dane :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambalaža puno znači, tužno ali istinito :D

      Delete
  23. Super post! Imala sam Bioderminu miceralnu i skroz je dobra.. ali mi se ne isplati kupovati ju jer nije ništa bolja od nekih drugih proizvoda... Imam sapun od Lilith, ali ne taj nego neki pivski, ako sam dobro zapamtila.. jedna strana je kao peeling i ima isto aktivnog ugljena.. inače imam kući tablete od aktivnog ugljena i nekad od njih radim masku.. smrvim 2 komada, pomiješam s malo,malo vode i nanesem na lice... kad se stvrdne skinem, ali se dobro pomučim da skinem svo crnilo s lica.. i vidno izvlači nečistoće... zakon! A čim odem do Kozma kupim tu masku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. E vidiš, morat ću nabaviti tablete aktivnog ugljena i napraviti masku.. Meni ipak treba nešto malo jače od sapuna, očito. Te tablete su inače za proljevčić, jel da? :D

      Delete
  24. Volim ovakve postove :)

    Balein gel se još uvijek može kupiti, iako je bio LE :)

    Eveline tuš je stvarno <3 ali, trenutno testiram jedan jednako dobar :)

    Naježila sam se vidjevši onaj kabuki :S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš me zanima koji to tuš testiraš!! Ak je jeftiniji od Eveline tuša, kupljeno :D

      Delete
  25. Super post. :D Onaj njemački tuš imam i ja, šljokičasti, i oči me peku ko lude. :O
    I koja serija, koja serija? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E sad si me našla pitati, hahahhha :D Da vidimo, ako sam morala trčati znači da je bila na TV-u, pa mislim da je to bila ona dokumentarish serija Moje kičasto vjenčanje, ili tako nešto. Bila je na RTL-u mnijem, o engleskim Ciganima i njihovim ženidbenim običajima.

      Delete

Hvala na komentaru, vratite se opet :)

Back to Top